Varolej
Jüpiter Yolcusu
Arkadaşlar şunu fark ettim ; evet zor olacak hazmetmesi ancak gerçek şu ki müzik ve oyunlar tıpkı video ve görüntüler gibi bizi krize sokmasa da üzerimizde stres yaratabilen maddelerdir. Özellikle libidonuzu arttıran müzik çalma listeleriniz varsa, her dinlediğinizde bazı görüntüler aklınıza gelip birtakım dürtülerinizi harekete geçiriyorsa o çalma listelerinizi silin ve o parçaları bir daha dinlemeyin. Oyunları zaten dümdüz silin. Kendime inanamıyorum. Oyunlar potansiyelimizi öyle böyle kısıtlamıyor. Oyunlarda stres yaratabiliyor ve oyun oynamaktan bıktığınızda, canınız sıkıldığında krizleri yaratabiliyor (oyunun yarattığı stresten bahsediyorum). Müzik özellikle küçümsenmemeli kaç defa relapse olduğumu sayamam bu müzikler yüzünden. Çünkü müzik bazı şeyleri zihinde normalleştiriyor o dürtüleri ve kendine dokunmayı. Oyunlar belki kendinizi geliştirdiğinizde ve olmak istediğiniz kişi olduğunuzda arada sırada kafa dağıtmak için en fazla 1 saat takılmalık oynanabilir duruma göre belki de istemeyebilirsiniz çünkü belli bir noktadan sonra gereksizliğini anlıyorsunuz. Ne kadar çok zamanınızı çaldığını, üretkenliğinizi ne kadar baltaladığını. Klasik bir şey ama maalesef oyunlar pmo kadar olmasa da sosyalliğinizi baltalayabiliyor. Şimdi bazı arkadaşlar belki umursamayacak ama yaşınız ilerledikçe anlayacaksınız ki, bir insanla ettiğiniz güzel bir sohbetin saatlerce bir oyunun verdiği zevkten daha çok zevk verdiğini. 22 yaşındayım. Benden büyükleriniz de vardır. Tecrübelerim ve kendi kuşağım hakkında verebileceğim yegane tavsiye budur. Kendinize göre bir rutin oluşturun. Spor yapın ama kendinizi çok yıpratmayın. Ders çalışın yine kendinizi yıpratmayın. Haftanın 7 günü ben bunu yapmalıyım diye kasmayın robot değilsiniz. Zaten ülkemizde bazı şeyler ekstra zorlu paket olarak karşımıza çıkıyor. Bari siz kendinizi zorlamayın. Minimum yorgunluk, maksimum faydayı sağlayacak bir rutin yaratın ama hep bağlı kalabileceğiniz bir rutin. Mesela ben sporu bir tık düşürdüm, ama meditasyon yapmam için gereken zamanı arttırdım gibi gibi. Tavsiye ederim. Bu konuyu da değerli moderatörlerimizin doğru yere taşıyacağından şüphem yok. Yanlış yere açmış olabilirim. Tek istediğim belki birilerinin benim gibi geç değil erkenden gözü açılır ve şu oyun denen yapay uyuşturan ve uyutan mekanizmadan kurtulur. Teşekkür ederim <3