Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Nasıl Zayıflayabilirim?

• Konuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Misafir
Merhaba arkadaşlar, YKS ye çalıştığım ilk sene sürekli oturup ders çalışmaktan ve karantinadan dolayı çok hareketsiz kaldım ve sağlıksız beslendim. O sene toplamda 20 kilo aldım. Yaklaşık 1 aydır spor yapıp yediklerime dikkat ediyorum. Haftada 3-4 gün 20 dk lık egzersizler yapıyorum ve günlük 2000 kalori alıyorum maksimum 2500 kalori. Buna rağmen zayıflayamıyorum. Sanırım metabolizmam aşırı yavaş. Nasıl bir diyet uygulayabilirim?

18 yaşındayım.
Boyum 174 civarı
Kilom 86

G

gordon

Misafir
Merhaba arkadaşlar, YKS ye çalıştığım ilk sene sürekli oturup ders çalışmaktan ve karantinadan dolayı çok hareketsiz kaldım ve sağlıksız beslendim. O sene toplamda 20 kilo aldım. Yaklaşık 1 aydır spor yapıp yediklerime dikkat ediyorum. Haftada 3-4 gün 20 dk lık egzersizler yapıyorum ve günlük 2000 kalori alıyorum maksimum 2500 kalori. Buna rağmen zayıflayamıyorum. Sanırım metabolizmam aşırı yavaş. Nasıl bir diyet uygulayabilirim?

18 yaşındayım.
Boyum 174 civarı
Kilom 86
Evde çalışıyorsan 5 kilogramlık dambıllarla kol, göğüs çalışabilirsin. Günlük aldığın su miktarını artırabilirsin. Karın için ekstra çalışabilirsin. Ayrıca kalori hesabı yapman bence yanlış çünkü sağlıklı yaşamak istiyorsan hayat tarzın bu olmalı.

Ve son olarak diyetisyene gidip kan tahlili yaptırıp değerlerin normal olup olmadığına baktırmalısın.

The King

Deneyimli Üye
Yaptığın spor aldığın kaloriye az geliyor. Kaloriyi düşür. 1800’e kadar inebilirsin ve bunu sabit tut. Ya da egzersiz miktarını arttırabilirsin. Ege fitness yağ yaktıran egzersizlerini nabzın el verdikçe yap.

Öğün saatlerin belli olsun. Öğün aralarında hiçbir şey yeme. Şekerli yiyecekler tamamen yasak yağ yakımını durdurur. Glisemik indeksi düşük karbonhidratlara yönel. Tokluk süreni arttıracak ve kan şekerindeki dalgalanmaları önleyecektir.

Kilo vermek uzun ve sabır isteyen bir süreçtir. İmkanın varsa salona da yazıl. O düzeni sürdürmen önemli. 10 gün dikkat edip 1 gün etmezsen o 10 günün heba olur...

İradeavcısı

Jüpiter Yolcusu

18 yaşındayım.
Boyum 174 civarı
Kilom 86
Spor salonuna yazıl.
Para yok diyorsan mahalledeki gym salonlarından birine gidebilirsin mükemmelliyetçi olmamak lazım.
Onu da yapamazsan (maddi olarak) dumbell halter seti al biraz paraya kıymak gerek ama belli bir seviyeye kadar gerçekten etkili oluyor.

BloodRien

Yoda

18 yaşındayım.
Boyum 174 civarı
Kilom 86
Metebolizmanı hızlandırman için kahve ve yeşil çay tavsiye ederim vücuduna adaptasyon süreci ver .
intermitent fasting yapabilirsin en hızlı sonuç veren diyet
aldığın kalorilerin çoğunluğu yağ ve protein olsun mesela
%30protein %40 yağ gibi dengelemeye çalış kendince ekmek yeme
şeker asla yeme beynin içinde zararlı
lif tüketimini arttır yulaf meyve gibi
meyveyi elmaysa 2 den fazla yeme
diğer meyvelerde dahada az
antrenmandan 3 saat önce tavsiye ederim yardımcı oluyor bayağı
ve meyvelere tarçında ekleyebilirsin kan şekerini dengede tutuyor buda açlığını önliycektir bir nebze
zayıflatan su tarifleri gibi şeyler yapma vücut için sağlıklı değil bir anda su atılımı oluyor detox suyu felan gerek yok baktın ödemin var zayıflamana rağmen tuzu azaltırsın maydanozlu su içersin 1 2 gün
bu dediklerimin hepsini uygularsan haftada şu an ki senin kilon ile 5 kilo verme ihtimalin var fakat sporun yap yoksa pekde sağlıklı bir kilo verimi olmaz bu kas kaybıda olur
ilerleyen günlerde aylarda zayıflaman yavaşlıyıcaktır pes etme bunun içinde devam et haftada 200gr yağ yaktığın zamanlara bile gelebilirsin bazende
kilo vermen durabilir ozamanda diyeti boz 1 öğün aşırıya kaçılmıycak şekilde sonra devam et sağlıcakla kal ;)

Veteran

Yeni Üye
Metebolizmanı hızlandırman için kahve ve yeşil çay tavsiye ederim vücuduna adaptasyon süreci ver .
intermitent fasting yapabilirsin en hızlı sonuç veren diyet
aldığın kalorilerin çoğunluğu yağ ve protein olsun mesela
%30protein %40 yağ gibi dengelemeye çalış kendince ekmek yeme
şeker asla yeme beynin içinde zararlı
lif tüketimini arttır yulaf meyve gibi
meyveyi elmaysa 2 den fazla yeme
diğer meyvelerde dahada az
antrenmandan 3 saat önce tavsiye ederim yardımcı oluyor bayağı
ve meyvelere tarçında ekleyebilirsin kan şekerini dengede tutuyor buda açlığını önliycektir bir nebze
zayıflatan su tarifleri gibi şeyler yapma vücut için sağlıklı değil bir anda su atılımı oluyor detox suyu felan gerek yok baktın ödemin var zayıflamana rağmen tuzu azaltırsın maydanozlu su içersin 1 2 gün
bu dediklerimin hepsini uygularsan haftada şu an ki senin kilon ile 5 kilo verme ihtimalin var fakat sporun yap yoksa pekde sağlıklı bir kilo verimi olmaz bu kas kaybıda olur
ilerleyen günlerde aylarda zayıflaman yavaşlıyıcaktır pes etme bunun içinde devam et haftada 200gr yağ yaktığın zamanlara bile gelebilirsin bazende
kilo vermen durabilir ozamanda diyeti boz 1 öğün aşırıya kaçılmıycak şekilde sonra devam et sağlıcakla kal ;)
Kilo verme durduğunda bozmasına gerek yok.

B

Brock

Misafir
boyumuz ayni.ama ben 80 kiloyum. 10 15 kilo fazlan var çok takılma sadece gündüz saglîklı beslen ve aksam 6 7 den engec 8 den sonra bisey yememeye bak

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6