Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neden Dövüş Sanatlarını Öğrenmek Istiyorsunuz?

NeverMoreFap

Mars Yolcusu
Yakın zamanda kick boksa başlayacağımı söylemiştim hala salon arıyorum ama bir yandan da şu soru kafamı kurcalıyor ben gerçekten bunu istiyor muyum evet dövüşmeyi bilmeyi istiyorum ama gerçekten haftanın 3 günü o salona gidip haftada 6 saatimi dövüş sanatlarını öğrenerek geçirmeyi gerçekten istiyor muyum meslektaşı olacak kişiye yardım etmek isteyen dövüş sanatları hakkında deneyimi biri varsa aşağıya bir soru bıraktım yanıtlarsa çok minnettar olurum. Sizi gerçekten haftanın 3 günü 6 saatinizi dövüş sanatlarını öğrenerek geçirmeyi sağlatan hedefiniz neydi. Tabii herkes üzerinde geçerli olmaz farklı hedefler, ama en azından ilham alınabilir insanın kafasında şimşekler çaktırabilir.

Cosanostra

Venüs Yolcusu
Dostum maksadın dövüş öğrenmekse gidilebilir. Eğer maksadın zamanını doldurmaksa fitnes ı boks yerine tavsiye ederim. Daha ucuz daha kolay ve daha etkili. Bizim milletimiz spor deyince illa birileri üzerinde üstünlük kuracağı kavga içeren spor algılıyor. Ben fitnesa gidiyorum koşu bandında ter atıp ağırlık kaldırıyorum. Bunu yapmamın sebebi ihtiyacım olduğundan değil. Hareket etmek beni atâletten kurtarıyor. Maksadım hareket etmek ve bunun hayatımın parçası olmasını sağlamak. Ben senin yazından şunu anlıyorum o sporu kendin istediğin için değil birilerinden duyduğun için yapmak istiyorsun. Bence ilk yapacağın iş koşu bandına çıkıp her gün en az 1 saat koşmak olsun sonra diğer aşamalara geçip geçemiyeceğin hakkında kendini tartmış olursun. Saygılarımla

devrimciyeniçeri

Mars Yolcusu
Sadece hayal et, bir parkta geceleyin oturuyorsun. Yanından iki serseri geçiyor ve aralarında sana mı olup olmadığını anlamadığın küfürlü ve gülüşmeli bir konuşma geçiyor. Benden bahsetmiyorlardır ya, ne alaka diyorsun. Sonra salıncağı kırmaya çalışıyorlar. Düşünüyorsun, şimdi bir şey demeliyim ama kavga çıkarsa? Kavga çıkarsa ne olur? o anda hayal kırıklığıyla karışık bir hayıflanma hissediyorsun. Sonra telefonun çalıyor, yeni evli olduğunuz eşin arıyor. Acaba, o burada olsaydı ve ona bir şey deselerdi yine susacak mıydım diye sorguluyorsun. Sonra hayatında dövüş bilmediğin için alttan alacağın binlerce olayı hesaplıyorsun. Belki bunların çoğu kavgaya sebep olmayacak ama boks aynı zamanda bir dövüşe nasıl girileceği, yumruk yenirse ne olacağı gibi şeyleri de öğrettiği için kavga çıkmasına hazır olabileceksin, dövüşe girmekten korkmayacaksın çünkü halihazırda dövüşün içinde olacaksın. Sonra boks yaparken olayların bu şekilde cereyan ettiğini hayal et, gece parkta oturuyorsun, yanından iki serseri geçiyor gülerek küfrediyorlar, şüpheleniyor ve korkusuzca "bana mı dediniz" diyorsun. Öyle sorunca çekiniyorlar ve "yok abi" diyorlar. Salıncaklara biniyorlar ama ağırlıklarına göre çok fazla sallanıyorlar. Sen de uyarıyorsun sorumlu bir vatandaş olarak, beyler yavaş sallanın kopmasın, çocuklar da binecek, diyorsun gülerek. Onlar da doğru söylüyorsun diyorlar. Aslında özünde iyi çocuklar olduğunu fark ediyorsun. Mükemmel, manzaraya ve güzel tasarlanmış parka, ay ışığında dans eden fıskiyelere bakarken telefonun çalıyor. Arayan eşin. Ona çok güzel bir park bulduğunu söyleyip yarın beraber gelmeyi teklif ediyorsun.

KingArthur

Mezun
Connor McGregor un bir röportajında söylediği bir cevap vardı.
Spiker soruyor neden bu spora başladınız ?
Connor McGregor: "Rahatsız edici durumlarda rahat olmak için."
Bu cevabı duyunca bende muaythaiye başladım ve motivasyonum bu söz.
Sonuç olarak daha eğlenceli olmaya başladım, bazı insanların karşısında eğilmeden durmaya başladım, yürüyüşüm değişti, boyun bile uzuyor aw dik durmaktan 2 yıl fitnes yaptım keşke ilk başta dövüş sporuna gitseymişim
Hayattaki en büyük pişmanlığın ney deseler
Çocuk yaşta dövüş sporu öğrenmemek derim ........

NeverMoreFap

Mars Yolcusu
Ben senin yazından şunu anlıyorum o sporu kendin istediğin için değil birilerinden duyduğun için yapmak istiyorsun.
Kendin bizzat istediğim için gidiyorum 1-2 seansa katıldım ve keyif aldım ama gerçekten o zorluklara katlanıp bu sanatı öğrenmek istiyor muyum ondan şüpheliyim çünkü bu 1 2 kere gidipde olacak iş değil aylarca belki yıllarca sürecek bir iş

ayrıyeten düzenli 8 aydır fitnessa gidiyorum

Bizim milletimiz spor deyince illa birileri üzerinde üstünlük kuracağı kavga içeren spor algılıyor.
Ben dövüş sanatını kendimi koruyabilmek için yapıyorum yarın bir gün olay çıktığında sönüp kalmak ya da izleyici kalmamak için yapıyorum

Son düzenleme:

NeverMoreFap

Mars Yolcusu
Sadece hayal et, bir parkta geceleyin oturuyorsun. Yanından iki serseri geçiyor ve aralarında sana mı olup olmadığını anlamadığın küfürlü ve gülüşmeli bir konuşma geçiyor. Benden bahsetmiyorlardır ya, ne alaka diyorsun. Sonra salıncağı kırmaya çalışıyorlar. Düşünüyorsun, şimdi bir şey demeliyim ama kavga çıkarsa? Kavga çıkarsa ne olur? o anda hayal kırıklığıyla karışık bir hayıflanma hissediyorsun. Sonra telefonun çalıyor, yeni evli olduğunuz eşin arıyor. Acaba, o burada olsaydı ve ona bir şey deselerdi yine susacak mıydım diye sorguluyorsun. Sonra hayatında dövüş bilmediğin için alttan alacağın binlerce olayı hesaplıyorsun. Belki bunların çoğu kavgaya sebep olmayacak ama boks aynı zamanda bir dövüşe nasıl girileceği, yumruk yenirse ne olacağı gibi şeyleri de öğrettiği için kavga çıkmasına hazır olabileceksin, dövüşe girmekten korkmayacaksın çünkü halihazırda dövüşün içinde olacaksın. Sonra boks yaparken olayların bu şekilde cereyan ettiğini hayal et, gece parkta oturuyorsun, yanından iki serseri geçiyor gülerek küfrediyorlar, şüpheleniyor ve korkusuzca "bana mı dediniz" diyorsun. Öyle sorunca çekiniyorlar ve "yok abi" diyorlar. Salıncaklara biniyorlar ama ağırlıklarına göre çok fazla sallanıyorlar. Sen de uyarıyorsun sorumlu bir vatandaş olarak, beyler yavaş sallanın kopmasın, çocuklar da binecek, diyorsun gülerek. Onlar da doğru söylüyorsun diyorlar. Aslında özünde iyi çocuklar olduğunu fark ediyorsun. Mükemmel, manzaraya ve güzel tasarlanmış parka, ay ışığında dans eden fıskiyelere bakarken telefonun çalıyor. Arayan eşin. Ona çok güzel bir park bulduğunu söyleyip yarın beraber gelmeyi teklif ediyorsun.
Olayı çok net ve güzel bir şekilde özetlemişsin. Mesele kendini koruyabilmek kendine olan saygını ve güvenini artırabilmek ben ne kadar ilerleyebileceğim onu da sürecin içinde göreceğim

NeverMoreFap

Mars Yolcusu
Connor McGregor un bir röportajında söylediği bir cevap vardı.
Spiker soruyor neden bu spora başladınız ?
Connor McGregor: "Rahatsız edici durumlarda rahat olmak için."
Bu cevabı duyunca bende muaythaiye başladım ve motivasyonum bu söz.
Sonuç olarak daha eğlenceli olmaya başladım, bazı insanların karşısında eğilmeden durmaya başladım, yürüyüşüm değişti, boyun bile uzuyor aw dik durmaktan 2 yıl fitnes yaptım keşke ilk başta dövüş sporuna gitseymişim
Hayattaki en büyük pişmanlığın ney deseler
Çocuk yaşta dövüş sporu öğrenmemek derim ........
İkinizinde yorumları bana kaba taslak fikir verdi en azından bazı şeyleri daha net anlamış oldum desteğiniz için teşekkürler her insanın yolunun dövüş sanatlarına düşmesi dileğiyle

Cosanostra

Venüs Yolcusu
Kendin bizzat istediğim için gidiyorum 1-2 seansa katıldım ve keyif aldım ama gerçekten o zorluklara katlanıp bu sanatı öğrenmek istiyor muyum ondan şüpheliyim çünkü bu 1 2 kere gidipde olacak iş değil aylarca belki yıllarca sürecek bir iş

ayrıyeten düzenli 8 aydır fitnessa gidiyorum

Ben dövüş sanatını kendimi koruyabilmek için yapıyorum yarın bir gün olay çıktığında sönüp kalmak ya da izleyici kalmamak için yapıyorum
Dostum ben ankaradayım bende ringte biriyle kapışmak isterdim. Sen eğer buradaysan bi kapışalım. Kafada korumalı eldivenli. 😁

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6