Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Nefes Sorunu

İradeavcısı

Jüpiter Yolcusu
Basketbol oynarken malum koşmak gerekiyor hem defans hem atak odaklı bir düzen var.
Koşarken nefesimin daraldığını ve performansımın aşırı düştüğünü fark ettim kalbim hızlı hızlı çarptığından dolayı çok hareket edemedim ve koşularda yavaştım.
Profesyonel olarak basket oynamıyorum ama sonuçta moralimi bozdu spor sadece fitness değil.

Bu durumu nasıl düzeltirim, hangi egzersizleri yapmalıyım bir süredir bundan müzdaribim.

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Burundan nefes problemin var mı et büyümesi,deviasyon,sinuzit vs gibi ?
Enerji durumun vs nasıl gün içinde anksiyete ,depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklar yaşıyor musun ?

falanso

Mars Yolcusu
Basketbol oynarken malum koşmak gerekiyor hem defans hem atak odaklı bir düzen var.
Koşarken nefesimin daraldığını ve performansımın aşırı düştüğünü fark ettim kalbim hızlı hızlı çarptığından dolayı çok hareket edemedim ve koşularda yavaştım.
Profesyonel olarak basket oynamıyorum ama sonuçta moralimi bozdu spor sadece fitness değil.

Bu durumu nasıl düzeltirim, hangi egzersizleri yapmalıyım bir süredir bundan müzdaribim.
Çoğu kişi spor yaparken doğru nefes alıp vermiyor ilk başta doğru bir şekilde nefes alıp vermeyi öğrenmen lazım. Bir diğer şey ise kondisyon eksikliği olabilir, pandemiden dolayı bir süre herkes evde olduğu için hemen hemen herkesin kondisyonu azaldı. Kondisyon egzersizleri yaparak kendini alıştırabilirsin faydasını büyük oranda görürsün ama bunların hepsinden önce kardiyolojiye görünmende fayda var nerede yanlış yaptığını doktor sana daha iyi gösterir.

falanso

Mars Yolcusu

Ha söylemeyi unuttum, spora başlamadan önce 10-15 dakika ısınma egzersizi yapman gerekiyor.

bocchi

Uranüs Yolcusu
Web Sitesi
1000kitap.com
Koşarken nefesimin daraldığını ve performansımın aşırı düştüğünü fark ettim.
Her böyle kendini zorladığında bir sonraki koşuşunda daha uzun süre tükenmeden koşarsın. Yani koşu egzersizleri yap tükenene kadar koş. O zorluğu çekince bir dahaki sefer daha uzun süre oyunda kalabilirsin. (önemli not: söylediklerimi araştırmadım. Sadece bunu kol kası çalışmasından akıl yürüterek koşmaya uyguladım. Kol kası çalışmasında ilk başta 5 6 şınav, sonra çektikçe 20 50 şınava kadar çıkabiliyoruz.)

İradeavcısı

Jüpiter Yolcusu
Burundan nefes problemin var mı et büyümesi,deviasyon,sinuzit vs gibi ?
Enerji durumun vs nasıl gün içinde anksiyete ,depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklar yaşıyor musun ?
Nefes almada çok problem yok
Koşarken kalbim hızlı hızlı atıyor ve koşmamı engelliyor
Bazen diyorum ulan acaba burada bayılır miyim falan garip durum

İradeavcısı

Jüpiter Yolcusu
Çoğu kişi spor yaparken doğru nefes alıp vermiyor ilk başta doğru bir şekilde nefes alıp vermeyi öğrenmen lazım. Bir diğer şey ise kondisyon eksikliği olabilir, pandemiden dolayı bir süre herkes evde olduğu için hemen hemen herkesin kondisyonu azaldı. Kondisyon egzersizleri yaparak kendini alıştırabilirsin faydasını büyük oranda görürsün ama bunların hepsinden önce kardiyolojiye görünmende fayda var nerede yanlış yaptığını doktor sana daha iyi gösterir.
Acaba akciğerlerim de mi problem var yaptığım şeyler yüzünden?

Nefes almada çok problem yok
Koşarken kalbim hızlı hızlı atıyor ve koşmamı engelliyor
Bazen diyorum ulan acaba burada bayılır miyim falan garip durum
Akciğerlerinin kapasitesi zorlanınca doğal olarak kalp de çok çalışmaya başlıyor ve nabzın yükseliyor. Çünkü akciğer temiz oksijeni vücuda alıyor ve kalp de akciğerden aldığı oksijen ile kirli kanı temizliyor.Daha detaylı bir açıklaması var ama bu kadarını hatırlıyorum. Limitlerin şu an düşük olduğu için böyle oluyor. Yapacağın şey düzenli bir şekilde koşu antrenmanı yapmak ve hangi spor branşıyla ilgileniyorsan o branşın antrenmanını yapmak.

Çalışma prensibin "15-20dk Isınma Koşusu (Düşük Tempo) + 5 Dk Statik Esneme/Gerdirme + Ana Antrenmanın + 5 Dk Statik Esneme/Gerdirme" olursa ve ek olarak bir ya da iki gününü kondisyon çalışmasına ayırırsan bu sorunları yaşamazsın.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6