- Katılım
- 15 May 2021
- Mesajlar
- 935
- Tepki puanı
- 2,212
- Puanları
- 160
NET ARTTIRMA REHBERİ: TYT EDITION
(3/5)
REHBER 3: TEK ELLE MATEMATİK FULLEME REHBERİ (SİLGİ KULLANMADAN)
PART 2: KURULUŞ
1 haftalık sürenin sonuna geldik. Umarım hazırlığı tamamlayacak olan arkadaşlar sürece başlamışlardır. Çünkü şimdi en kritik bölüm geliyor:
30 net üstündeyken arttırma ve tek elle çözme yöntemleri için geometriyi halletmemiz gerek 40 sorudan 10'u geometri ediyor.
Bu konuda geometriye değineceğim. TYT geometri aynı zamanda AYT geometrinin temeli olacağı için öğrenmeniz şart ancak AYT geometriyle eş zamanlı ilerleteceksiniz. Bu serinin AYT serisi çok yakında gelecek. Bundan dolayı tüm geometriyi bu konuda ele alacağım. Geometriyi hallettiğinizde 30 nete yaklaşacaksınız hatta geçeceksiniz. 10 net önemli bir miktar. 30 neti geçmek geometriye dayanıyor. Neyse, başlayalım.(3/5)
REHBER 3: TEK ELLE MATEMATİK FULLEME REHBERİ (SİLGİ KULLANMADAN)
PART 2: KURULUŞ
1 haftalık sürenin sonuna geldik. Umarım hazırlığı tamamlayacak olan arkadaşlar sürece başlamışlardır. Çünkü şimdi en kritik bölüm geliyor:
30 net üstündeyken arttırma ve tek elle çözme yöntemleri için geometriyi halletmemiz gerek 40 sorudan 10'u geometri ediyor.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz.
Giriş yapın veya üye olun.
(genel)- Doğruda Açı
- Üçgende Açı
- Ek Çizimler
- Özel Üçgenler
- Açıortay
- Kenarortay
- Eşlik-Benzerlik
- Açı-Kenar Bağıntıları
- Üçgende Alan
- Üçgende Merkezler
- Çokgenler
- Dörtgenler
- Çember ve Daire
- Analitik Geometri
- Katı Cisimler
- Çemberin Analitiği
1- Öğren
2- Tekrar Et
3- 3. gözünü aç (Geometri Çakrası)
1- GEOMETRİYİ ÖĞRENMEK
Geometride her bir konu yığılımlı olarak ilerler. Örneğin zor bir eşlik-benzerlik sorusunda soruyu hazırlayan hoca sizden dik indirmenizi ve kenarortay gibi bağıntıları da görüp benzerliğe ulaşmanızı isteyebilir. Konuları adım adım ve pekiştirerek öğrenmelisiniz. Tekrar kısmı kolay, konuyu öğrenmeniz en önemli olan kısım.
Eğer halihazırda 6-7 net yapabiliyorsanız ya da mezuna kalmış ve konuları önceden öğrenmiş biriyseniz bu adımı atlayın, sadece TYT-AYT geometri özeti yapmanız yeterli. 2-3 saatte tamamlarsınız.
Ancak sınava yeni girecekseniz ve geometri bilginiz tam değilse kamp yapın. Youtubeda onlarca kanal var, öne çıkan kanallar belli. Kendinize en uygununu seçip üstteki sıraya göre konuları hatmetmeye başlayın. Konular bittik sıra alacağınız Orijinal TYT-AYT geometri soru bankasından sarı testlerini bitirin.
2- TEKRAR
Konuları bitirmeniz 2 hafta sürecektir (çünkü diğer derslere çalışmaya devam ediyorsunuz.) Bittiği anda merdiven sistemine geçeceksiniz. Sistem şu:
Her gün geometri çalışacaksınız ve düzen 4 günde bir tekrar edecek. İsterseniz kendinize göre 3 günlük daha sıkı bir düzen de oturtabilirsiniz. Ben mantığı vereceğim.
1. Gün: Yeşil ile işaretlediğim konulardan birer test.
2. Gün: Mor ile işaretlediğim konulardan birer test.
3. Gün: Kırmızı ile işaretlediğim konulardan birer test.
4. Gün: Siyah ile işaretlediğim konulardan birer test.
Bu sistemle ilerlediğiniz birkaç hafta sonucunda geometride rahat ilerlemeniz işten bile değil.
3- Geometri Çakrası Sistemi (3. GÖZ)Çevrenizde illaki 115+ net yapan, geometri sorularına bakıp sizin 3 saatte göremediğiniz o dik'i görüp dik çizen bir eleman vardır. Bu adamlar her ne kadar ulu ve erişilemez gözükseler de unutmayın ki annelerinin karnından geometri profesörü olarak çıkmıyorlar.
Beyinlerini eğitmişler, farkında olarak ya da olmayarak bir şekilde beyinlerine geometriyi öğretmişler.
Bilinçaltının gücünden bahsedeceğim ancak bu bildiğiniz kişisel gelişim konularıyla alakasız. Bahsettiğim şey beyninizin kullandığınız kapasitesini arttırmak.
Ortaokuldaki konulardan hatırladığınız gibi insan beyni bilmediği şeyleri sonradan öğrenip tekrarladıkça refleks olarak kazanabilir. Çoğu refleks sonradan omurilik tarafından gerçekleştirilse de geometri gibi %99.9 beyin gücü gerektiren bir eylemde işin büyük kısmını bilinçaltınız da üstlenir.
Tahmin edeceğiniz üzere %100 otomatik bir bilinçaltı devresi, yarı otomatik bir ön beyin devresinden çok daha hızlı işlem yapacaktır. Şimdi bunu nasıl uyarlayacağımızdan bahsedeyim:
Diyelim ki ultra hardcore zorlukta sadist bir geometri sorusuyla karşılaştınız ve sınav stresinden 180 nabızla taşikardi geçiriyorsunuz. Uğraşıyorsunuz, dikler indirip kenarortaylar çekiyorsunuz. Kelebekler uçuşuyor, açılar bakışıyor. Yine de soru çözülmüyor, yazıp yazıp silmekten silginiz bitti, kaleminizin ucu köreldi. Bir bakmışsınız tek bir soruya 15dk harcamışsınız ve umutlar tükenmiş. (ki yapmayın öyle, boş bırakın geri dönersiniz.)
Peki o elemanlar ne yaptı? Direkt gördüler ve 1-2 denemede soruyu çözdüler.
Fark şu: Siz soruyu çözmek için aklınızdaki türlü türlü yöntemleri kağıda dökerken adamların önceden eğittikleri bilinçaltı devreleri sizin yaptığınız yüzlerce denemeyi zihinden deneyip hesapladı ve düşük bir hata oranıyla ön beyine bildirdi. Yani o elemanlar kağıda çizim yapmaya başladıklarına yapmaları gereken maksimum 1-2 ihtimal kalmıştı. Çünkü zaten olmayacak yöntemleri bilinçaltı devreleri görmüştü ve olabilecek yöntemleri de üstünkörü tahmin etmişlerdi.
İşte beyninizi eğitmek bundan dolayı önemli. Bu yöntemi bir kez oturttuğunuzda geometriden maks. 10 dakikada çıkacaksınız.
BEYİN OTOMATİK ÇÖZÜM İÇİN NASIL EĞİTİLİR?
Bunu gerçekleştirebilmek için 3 adet materyale ihtiyacınız olacak.
1- Hardcore zorlukta bir geometri soru bankası (Orijinal, apotemi maestro ve acil kabulümüzdür.)
2- Ultra zorlukta bir geometri denemesi.
3- Bir adet kronometre.
Ekstra- Gerçekten çelik gibi bir irade.
Beyni eğitmek en başta zorlamaktan geçer. Siz beyninizi zorlu bir duruma sokup onu orada tutsak ederseniz oradan kurtulmanın yolunu bulmak için türlü yöntemler ve devreler geliştirecektir. Bu zorlu durumu sadist soru bankalarıyla sağlayacaksınız.
Aldığınız zorlu soru bankasını üstteki verdiğim tekrar yöntemi göre çözmeye devam edin ancak tek bir farkla: Video çözüm ve yardım yasak.
Her bir soruyu %100 kanıtlayarak ve emin olacak şekilde çözdüğünüzden emin olun. Sallamasyon, tahmin veya deneme/yanılma yöntemlerinden uzak durun. Gerekirse bir soruya 1 saat harcayacağınızı göze alın. Unutmayın, NE OLURSA OLSUN video çözüm yasak.
Siz bu soruları bu şekilde çözdükçe beyniniz güçlenecek. Ancak bu yetmiyor, bunu daha hızlı yapmanız gerekecek.
Soru bankasını bitirdikten hemen sonra ultra zorluktaki geometri branş denemenize gireceksiniz. Her gün bir tyt 1 ayt olmak üzere 2 denemeyi süre tutarak çözeceksiniz. Süreyi 15 dk ile başlayın, ilerleyen denemelerde 10 dk'ya indirmeye çalışın.
Olmadıkça deneme alın, süre azalmadıkça deneme alın. Yönteme güvenin. İlk başta olmuyor gibi gelecek. Korkmayın ve zorlamaya devam edin.
Gereken her şeyi yaptığınızda net arttıracağınızı garanti ediyorum. Bu yöntemle kısa sürede çözümleri zihninizle görmeye başlayacaksınız.
4- PEKİ SAYISAL KONULAR İÇİN NE YAPMALI?Tabiki analitik geometri tarafı için aynı şeyi uygulamanız iyi iş yapacaktır ancak bu yöntemden önce formülü ezberlemeyi unutmayın. Zaten hangi şeytanlık ve hainlik varsa eşlik benzerlikten gelir, oradan vururlar sizi. İlk konuları ön sıraya koymanızın önemi burada devreye giriyor. Formülle çözülebilecek basit bir analitik konusuna eşlik-benzerlik ekleyip 10/10 zorlukta bir soru üreten yazarlar çok fazla. Zaten soru bankanızda da bunu göreceksiniz.
3. partta (son part):
Tek elle matematik fulleme yöntemi
yakında...