Eskiden spor yapmasam bile çelik gibi güçlü hissederdim lisede hep çeviliğimden ve deli gücüm olduğundan söz edilirdi.
Sonra bu mevzulara bağımlı olmam zaman içerisinde beni aşırı güçsüzleştirdi.
Ne mental olarak sert,agresif hissediyorum ne de fiziksel olarak güçlü
Boksörüm ağırlık çalışıyorum ve koşular yapıyorum eskidenki halim olsa aşırı rahat bunları yapardı ancak şimdi sanki çok zorlaştı gibi
Yalnızca çok disiplinli bir insan olduğumdan dolayı idmanlarımı aksatmıyorum.
Şuan spor yapmama rağmen kemiklerimi,kaslarımı ve kondisyonumu çok sağlam hissetmiyorum ve ağırlıklarım çok yavaş artıyor.
Etkisi var diyebiliriz. Pmo yaptığım ve yapmadığım süreçleri karşılaştırayım sanada yol gösterebilir.
Pmo Yaptığım sürecin
Futbol antrenmanlarıma etkisi : Öncelikle beyin sürekli olarak antrenmanı yarıda kesmeyi ve gidip bilgisayar oynamam gerektiğini vs telkinliyordu. 90 dakikalık antrenmanın 50. dakikalarına doğru mental olarak antrenmandan kopuyordum. Güç olarak zaten bitiyordum. Özellikle kondisyon antrenmanlarında sanki 40 yaşındaymışım gibi hissettiriyordu. Oyundan kopuyordum vs. Bacaklarımdaki adeleler boşmuş gibi hissediyordum topa istediğim sertlikte vuramadığım zamanlar oluyordu.
Fitness antrenmanlarıma etkisi : Çoğu sette tükenişe gitmiyordum üşendiğim için. Normalde 2 bölge çalışacağım zamanlar yarım yamalak bir bölgeyi yapıp gittiğim oluyordu. Bazen gene sağlam giriyordum. Bench, Squat, Ohp gibi temel hareketlerde ağırlıklarımı artıramıyordum çünkü adeleye gerekli yükü bindirmiyordum. Çok antrenmanı yarıda kestiğim oluyordu. Güçsüz hissediyordum.
Pmo yapmadığım sürecin
Futbol antrenmanlarıma etkisi : Çok uzun bir sürecim olmadı 20 30 gün aralığındaydı genel olarak. Fakat bana etkilerini hissediyordum. Eskiye oranla kondisyonum biraz daha artmıştı. Tabii o süreçte kondisyon antrenmanlarını kendim bireysel olarak da yapmaya başladım onun etkisi de olabilir fakat yaklaşık 15 20 dakika kadar daha fazla dayanabiliyordum artık. Mental olarak oyundan kopmalarım halen vardı fakat oyundan kopmadığım zamanlar oyun içindeki katkım çok fazlaydı. Bunun sebebini pmoya değil sosyal medya bağımlılığından kurtulamama bağlıyorum birazda. Dostum belki inanmayacaksın ama
oyun görüşüm bariz şekilde arttı. Odağımı tek bir yerde toplayabildiğim için herhalde. Bacaklarımdaki adeleler daha dolu gibi hissetmeye başladım. Bunun dışında öyle über süper bir faydasını görmedim.
Fitness antrenmanlarıma etkisi : Burada süreçten çok kafa yapımı değiştirmemin etkisi ile daha sert daha ağır girdiğim bir döneme denk geldi süreç. Tek artısı antrenmanları yarıda bırakıp gitmemek oldu. Onun dışındaki güç artışı bence nofapten çok antrenmanları değiştirmemin verdiği bir sonuç. He birde tükeniş setlerini daha rahat yapıyorum artık.