Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Nofap Ile Sperm Kalitesi (Morfoloji) Düzeltenler Var Mı?

legemmert

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar.
Sağlık açısından çok büyük sorunlarım olmamasına rağmen sperm sonucum düşük, çocuk sahibi olamıyoruz.
Buna bağlı olan tüm etmenleri inceliyor doktor ama sonuç neredeyse sıfır. %1 olur ya olmaz.
Ağır bağımlıyım 20 yılı aşkındır ama şu an 40 günü aşkındır nofap devam ediyor çok şükür ve repalse yok.
Spermatogenez'in 64 günlük bir sürecini dikkate alarak 64 gün sonra analiz vermek istiyorum.
Haftada 2-3 gün yaptığım günleri hatırlıyorum.
Bu konudan muzdarip olanlar ya da çözümü burda bulanlar var mı?

devrimciyeniçeri

Mars Yolcusu
Pmo'nun da dahil olduğu cinsellikten uzak durmanın, sperm hareketliliği ve yoğunluğuna olumlu etkisi oluyor araştırmaya göre. Hareketlilik için optimali ise 1 hafta. Ama morfoloji için bir şey söylenememiş sanırım:

legemmert

Yeni Üye
Pmo'nun da dahil olduğu cinsellikten uzak durmanın, sperm hareketliliği ve yoğunluğuna olumlu etkisi oluyor araştırmaya göre. Hareketlilik için optimali ise 1 hafta. Ama morfoloji için bir şey söylenememiş sanırım:
Doğrudur. Burada morfoloji ilgili pek fazla bilgi verilmemiş ama genel olarak harika bilgiler var.
Ben bunu derinlemesine inceleyeyim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6