Şuanki psikolojin 90 günde yaşadığın şeylerin toplamından ibaret dostum.Bu da ruh durumunu etkiliyor ve mental gücünü belirliyor.Mental güç herşeyden önemlidir.Bunun inşası ve güçlendirmesi gerekiyor.İnsan anlık kararlarla ilerleyen bir varlık değil bence.Daha ziyade insan, birikimle daha güçlü eylemler yapıyor.Suya benziyoruz,akışkan gibi ne yöne akarsak o yönde gücümüz ve karar kapasitemiz,eylem becerimiz artıyor.Ben senin yerinde olsam ilk önce mental güçle işe başlarım.90 günlük süreçte kurallarım şu olurdu;
1.Psikolojimi düşüren herşeyi bloklarım.Haberler,siyasi videolar,siyasi tweetler,depresif şarkılar dinlemeyi bırakıyorum.Daha enerjik şarkılar dinlerim.Bu bile senin ruh halini etkiliyor.
2.Haftada kendime 2 kez pmo yapma izni veririm.Bir saniye bu bağımlılık değilmiydi ? Evet bağımlılık ama önceliğimiz onu bırakmak değil.Önceliğimiz mental güç kazanmak.Bu yüzden işe kontrol edebileceğimiz şeylerle başlayacağımız,kontrolümüzün düşük olduğu şeyleri kontrollü yapacağız.
3.Başarabileceğin hedefler belirleyip onları gerçekleştiririm.Pmo varken hedefleri gerçekleştireceğim bu faydalardan yoksun halde ? dediğini duyar gibiyim ama yanlış düşünüyorsun.Şuanki becerinle bile yüzlerce hedefi parçalayacak güce sahipsin,daha üst seviyelere çıkmak için ileride o bölümü açacağız
4.İstikrar,istikrar,istikrar,istikrar,
Hedeflerini başarıp ilerledikçe mental gücün artacak,geleceğe umudun artacak,karamsarlığın dağılacak,ruh halin değişecek.Bu olaylar sayesinde değişen psikolojinle nofap yapmak çok farklı olacak.