Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Pmo Dolaylı Olarak Saç Dökülmesine Neden Olurmu ?

Mahir Kara

Yeni Fapstronot
Selam arkadaşlar,
PMO yaptıktan sonra stres seviyemin arttığını fark ediyorum. Bildiğiniz gibi stres saç dökülmesine yol açabiliyor.
Bu durumda PMO → stres → saç dökülmesi gibi dolaylı bir etki mümkün mü?
Benzer bir deneyim yaşayan var mı? Bu yüzden dökülen saçlar geri çıkarmı?

notfapper

Ay Yolcusu
Selam arkadaşlar,
PMO yaptıktan sonra stres seviyemin arttığını fark ediyorum. Bildiğiniz gibi stres saç dökülmesine yol açabiliyor.
Bu durumda PMO → stres → saç dökülmesi gibi dolaylı bir etki mümkün mü?
Benzer bir deneyim yaşayan var mı? Bu yüzden dökülen saçlar geri çıkarmı?
Bendede vardı önceden (1yıl kadar) pmo kaynaklı olduğunu düşünüyordum bundan dolaylı bir kan testi yaptırdım demir eksik dediler bir süre demir takviyesi kullandım şuanda dökülmem devam etmiyor. Bana göre pmo direkt değilde dolaylı yoldan etkiliyor olabilir eğer günde aşırı derecede boşalmışsanız belki bazı kan değerlerinizi etkilemiş olabilir ama bu son dediğim sadece bir fikir sizin durumunuzu tam olarak bilemiyorum eğer dökülme fazlaysa bir doktora gitmek mantıklı olabilir galiba dermatoloji bölümüydü
Dökülen saçım ise kısmen kapandı belki daha gelişim sürecim (ergenlik)devam ettiği için kolay kapanmıştır bilemiyorum
Ama dökülme seviyem çok yüksek değildi

BloodRien

Yoda
1. stres saç döker (genel bilinen bir şey )
2.pmo söylenti olarak saçı gürleştiriyor ,tam tersini yaptığımızda da saç teli incelmeli
ya da dökülmeli

yanlız deneyimlediğim bir konu değil pmo yaptığım zamanlar saç telim inceydi
ve ara sıra dökülme oluyordu

şu an hiçbir şey yok saçımda gür
yanlız direkt pmo kaynaklımı bilmiyorum

kendimde gözlemlediğimi söyleyeyim dedim belki bir fikir uyandırır sende

Mahir Kara

Yeni Fapstronot
Bendede vardı önceden (1yıl kadar) pmo kaynaklı olduğunu düşünüyordum bundan dolaylı bir kan testi yaptırdım demir eksik dediler bir süre demir takviyesi kullandım şuanda dökülmem devam etmiyor. Bana göre pmo direkt değilde dolaylı yoldan etkiliyor olabilir eğer günde aşırı derecede boşalmışsanız belki bazı kan değerlerinizi etkilemiş olabilir ama bu son dediğim sadece bir fikir sizin durumunuzu tam olarak bilemiyorum eğer dökülme fazlaysa bir doktora gitmek mantıklı olabilir galiba dermatoloji bölümüydü
Dökülen saçım ise kısmen kapandı belki daha gelişim sürecim (ergenlik)devam ettiği için kolay kapanmıştır bilemiyorum
Ama dökülme seviyem çok yüksek değildi
Şu anda dökülmüyor ve aşırı derecede kellik yok sadece seyreklik var , bunun bir taraftan testosteron seviyemle alakalı olduğunu düşünüyorum çünki sabah ereksiyonlarım eskisi gibi sert , kaya gibi değil , bazen hiç olmuyor.Buna sebep pmo olduğunu düşünüyorum , bağımlılıktan sonra bunları yaşıyorum , bağımlılıktan önce saçlarım çok gürdü iyne atsan yere düşmezdi.Genetik olduğu düşünmüyorum , babamın 35 yaşında bile gür saçları vardı , umarım bu süreçte geri çıkar

xrcyu

Yeni Üye
Dolaylı olarak etkiliyordur, etkiliyorsa da.

bunun dolaylı nedeni de şu olabilir; pmo yapmak aslında birçoğumuz için stresli bir iştir. çünkü az çok herkesin hayat standartları belli, kafeslerdeki fare gibi yaşıyoruz, stres öyle bir şey ki, küçücük bir ev temizliği veya taşınma veya bi yemek yarına kalacak mı bugün mü yiyeceğim bu bile farkında olmadan büyük tepkilere yol açıyor bünyemizde bana göre.

bu küçük streslerde, aslında küçük değil; büyük yansımaları oluyor bünyelerimizde.

devrimciyeniçeri

Mars Yolcusu
Dolaylı olarak etkiliyordur, etkiliyorsa da.

bunun dolaylı nedeni de şu olabilir; pmo yapmak aslında birçoğumuz için stresli bir iştir. çünkü az çok herkesin hayat standartları belli, kafeslerdeki fare gibi yaşıyoruz, stres öyle bir şey ki, küçücük bir ev temizliği veya taşınma veya bi yemek yarına kalacak mı bugün mü yiyeceğim bu bile farkında olmadan büyük tepkilere yol açıyor bünyemizde bana göre.

bu küçük streslerde, aslında küçük değil; büyük yansımaları oluyor bünyelerimizde.
Dostum insanoğlu olarak bu kadar zayıf yaratıldığımızı düşünmüyorum.

Soru içinse şöyle düşünüyorum. Neverfap ile hedeflediğimiz daha huzurlu bir hayata sahip olmak, duygusal dayanıklılığımızın artması, daha az dürtüsel daha sabırlı olabilmek, her şeyden daha fazla keyif alabilmek, zihin açıklığı... Dolayısıyla saç dökülmesinin sebepleri başka olsa da dolaylı olarak illa ki etkisi olur biraz.

Not: Eğer ergensen ve beslenmene dikkat etmiyorsan, çöp gıdalar yiyorsan; menide bulunan ve boşa giden protein, mikro gıdalar vs. senin için altın değerinde. Bunlar da etkiliyordur. Tabii iyi beslenen bir yetişkin için bu çok geçerli değil sonuçta evli olup düzenli ve sağlıklı cinsellik yaşadığında da bu meni atılacak ama bir zararı yok.

Son düzenleme:

xrcyu

Yeni Üye
Dostum insanoğlu olarak bu kadar zayıf yaratıldığımızı düşünmüyorum.

Soru içinse şöyle düşünüyorum. Neverfap ile hedeflediğimiz daha huzurlu bir hayata sahip olmak, duygusal dayanıklılığımızın artması, daha az dürtüsel daha sabırlı olabilmek, her şeyden daha fazla keyif alabilmek, zihin açıklığı... Dolayısıyla saç dökülmesinin sebepleri başka olsa da dolaylı olarak illa ki etkisi olur biraz.

Not: Eğer ergensen ve beslenmene dikkat etmiyorsan, çöp gıdalar yiyorsan; menide bulunan ve boşa giden protein, mikro gıdalar vs. senin için altın değerinde. Bunlar da etkiliyordur. Tabii iyi beslenen bir yetişkin için bu çok geçerli değil sonuçta evli olup düzenli ve sağlıklı cinsellik yaşadığında da bu meni atılacak ama bir zararı yok.
Dostum insanoğlu zayıf yaratılmadı ama türümüzün yaşam şeklinden ve güçlü olduğumuz doğamızdan koparıldık.

ben birçok yaşam şekli deneyimledim.

bana söyler misin cezaevleri gibi olan apartman dairelerinde yaşayarak hangi insan sağlıklı olabilir?
insan türünün doğasında, açık havada ormanlarda mağaralarda yaşamak, avlanıp karnını doyurmak ve sevişmek vardır; bir de şimdiki hayat şartlarımıza bak, saç dökülmesinin de ötesinde birçok sağlık problemi yaşatıyor bu yaşam tarzları.

En son ne zaman bir ateş yakıp yanında uyukladın? bunu ben bizzat yaşadım, uzun yıllardır yaşamıyordum ve ateş yakmamın müsait olacağı bir alanda ateş yakıp yanında piknik yaptım, açık bi bozkır muhteşemdi. tüm hormonlarınız harekete geçiyor. anlatmak istediğim, özümüze uygun yaşam, hiçbi kalorifer peteği bu zevki vermiyor örneğin.

modern yaşamı reddetmiyorum, zengin olup villasında şömine yakan adam da aynı hazzı alıyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6