Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sabahları Erken Kalkmak Istiyorum ?

Adam Shelby

Mars Yolcusu
Fabstronotlar selamlar, uzun süredir foruma yazmıyorum. Daha doğrusu yazamıyorum. Bu dönem derslerim çok ağır geçiyor. Şimdi sizlere bir durumdan bahsedeceğim;
Hayatta 2 temel yapmak isteyip yapamadığım problemim var(dı). Biri PMO dan kurtulmak diğeri ise sabahları erken kalkmaktı. Bu ikisi için çok uğraştım ve istisnasız başarısız oldum. Ancak neverfap akademi sayesinde 2021 temmuzdan beri (139. gündeyim) fapten kurtuldum. Kurtulmamdaki en büyük etken topluluğun beni bilinçlendirmesi ve irade kampları oldu. Bunun için her yazımda olduğu gibi bu yazıda da neverfap akademi ailesi ve irade kampları koordinasyon ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.

Gelelim ikinci meseleye. Erken kalkmak. Erken kalkamıyorum. Kalksam da yataktan kalkamıyorum. Hayatta bir takım başarılarım var ama çok disiplinli olmakla alakalı değil. Bir şeyleri son ana bırakarak da halletme potansiyelim var. Usta bir erteleyici yani global değimi ile prokrestineyşın uzmanıyım. Şimdi bir çok tavsiye elbette gelecek. Yatmadan sakinleş, telefondan uzak dur, sabah duş al vs. Bunların hepsine okay’im zaten ancak dediğim gibi ertelemem sağ olsun sabah kalkıp derse bile gitmiyorum. Kaydını dinlerim dersin diyorum. Hop ustaca ertelendi. Sonra vize haftası günde 14 saat çalışıp kayıtları dinleyerek geçer notlar alıyorum ama ben zamanında kalkıp derse gitmek istiyorum. Ne yapabilirim? Sıra dışı bir çözüm ya da bu sorunu çözecek bir akademi kampı var mı? Meydan okuma var mı? Şimdiden teşekkürler.

Dot

Merkür Yolcusu
Bunları belli bir teknikle çözmek mümkün değil. Defalarca elime kalemi kağıdı alıp şu saatte kalkacağım şu saatte yatacağım gibi planlar oluşturup bir süre sonra yerine getiremeyip çuvalladım. Belki de sen de bunları yaşamışsındır. Evet yaşadım çözüm ne dersen anlatıyorum.
Küçük bir çocuğu düşün. Sabah lunaparka gidecekler ve bunun için oldukça heyecanlı. İçi kıpır kıpır uyurken. Sabah herkesten erken kalkıyor hatta onları uyandırıyor. Öyle ya hayatının eğlencesini yaşayacak az sonra. Okurken çözümü gördük sanırım. Çözüm içimizdeki heyecanda. Eğer yaptığın iş ve sonuçları hususunda heyecanlanıyor bir an önce başarmak için için kıpır kıpır olmuyorsa olsa olsa iradeli davranıp acı çekerek disiplinli olmayı başarabilirsin. Yaptığın işte heyecanlı ol. Her sabah kalkarken yapacaklarını düşün ve asla demotive olma. Depresyon hastaları bu yüzden yataktan çıkmak nedir bilmez ya da hiç uyumaz. Çünkü motivasyonları yoktur. Heyecanları bitmiştir.

Adam Shelby

Mars Yolcusu
Bunları belli bir teknikle çözmek mümkün değil. Defalarca elime kalemi kağıdı alıp şu saatte kalkacağım şu saatte yatacağım gibi planlar oluşturup bir süre sonra yerine getiremeyip çuvalladım. Belki de sen de bunları yaşamışsındır. Evet yaşadım çözüm ne dersen anlatıyorum.
Küçük bir çocuğu düşün. Sabah lunaparka gidecekler ve bunun için oldukça heyecanlı. İçi kıpır kıpır uyurken. Sabah herkesten erken kalkıyor hatta onları uyandırıyor. Öyle ya hayatının eğlencesini yaşayacak az sonra. Okurken çözümü gördük sanırım. Çözüm içimizdeki heyecanda. Eğer yaptığın iş ve sonuçları hususunda heyecanlanıyor bir an önce başarmak için için kıpır kıpır olmuyorsa olsa olsa iradeli davranıp acı çekerek disiplinli olmayı başarabilirsin. Yaptığın işte heyecanlı ol. Her sabah kalkarken yapacaklarını düşün ve asla demotive olma. Depresyon hastaları bu yüzden yataktan çıkmak nedir bilmez ya da hiç uyumaz. Çünkü motivasyonları yoktur. Heyecanları bitmiştir.
Teşekkür ederim öncelikle, ancak nasıl heyecan duyacağımı bilmiyorum. Sevdiğim bölümü okumama rağmen gün sonunda her şey (ülke gündeminin çok büyük etkisi var) sıfırlanacak gibi geliyor. Sanırım temel eksiğim heyecan

izleyici1

Yoda
5 ayı devirmen çok güzel
ama başka bir bağımlılığın varmı
müzik oyun sigara alkol kumar kafein şeker vs..

SniperTR

Merkür Yolcusu
Erken kalkamamanın temelinde de erteleme var.En derindeki sorunu çözersen,erken kalkmayı da başarabilirsin

Jig la Thor

Mars Yolcusu
Erken kalkmak tamamen disiplinle alakalı. Ben oldum olası uykudan nefret ederim. 2-6 saat arası uyuyup kas yapıp, kilo verip, binlerce bilgiyi öğrenebilen bir vücuda sahip olacak kadar süre buna maruz kaldı vücudum. Elbette gençliğin de etkisi vardır. Ancak 14 yaşımda sabahın 5inde kahve hazırlarken o gözümden akan uykuyu ve o tarifsiz rahatsızlığı hatırlıyorum. Şimdi ise hiç uyumadan geçirdiğim 30 saatin ardından vücudumdaki enerjiyi, o kahveyi hazırlarkenki şevki görüyorum. Senin kazanman gereken tek şey disiplin dostum. Zeki birisin. Bir işi son ana bırakırsan beyin full kapasiteyle çalışır. 2 Günde koca bir işi yapmak yerine uzun zamanda full kapasiteyle hayatını mükemmelleştirmeye ne dersin? Kendini motive etmeyi öğren ve disiplin sahibi ol sevgili dostum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6