Dostum bende saçları çok gür ve kalın telli olan biriydim ancak yapılan fiziksel aktiviteye göre beslenmeme,bağımlılıklar gibi etkenlerden dolayı saçlarım çok döküldü yer yer saçın az olduğunu görebiliyorum.
Benim genetik olduğunu düşünmüyorum sülalemizde kel bir insana rastlamadım.
Hayatımdaki seneler içerisinde değişen şeylere bakıyorum.
19 yaşında telefon aldım şuan yaş 25 yani 6 senedir p ve mastürbasyon bağımlısıyım bu süre zarfında yavaş yavaş gelişmeye başladı.
Hatta şöyle söyleyeyim ilk 3-4 bu bağımlılık nedeniyle baş ağrısı çekmedim ancak 23 yaşlarımın sonlarına doğru beynimin belirli bölgelerinde baş ağrısı hissetmeye başladım sol yan tarafı zaman geçti sağ zaman geçti hafif ön tarafı dikkat ediyorum aynadan saçlarımı inceliyorum hep ağrıyı hissettiğim yerlerin yakınlarında dökülmeler olmuş.
Buradan ne çıkarabiliriz?
Pmo bağımlılığı zamanla beynimi negatif etkiledi> baş ağrıları yaşamaya başladım > saçlarım dökülmeye başladı.
Şuan benimde saçlarım üç numara ama yinede dökülüyor.
Ve yemesine içmesine gerçekten dikkat eden takviye kullanan biriyim.
Genetik dışında saç dökülmesinin en büyük etkeninin bağımlılıklar(davranışsal(pmo başta diğerleri çok az etkili) ve maddesel(özellikle esrar,bonzai gibi güçlü kimyasal maddeler) ) olduğunu düşünüyorum.
Saçlarımın en gür ve sağlıklı olduğu döneme bakıyorum nasıl yaşıyordum gerçekten hiç düzenli beslenen biri değildim ama ona rağmen gürdü.
Buradan yola çıkabilirizki pmo bağımlılığı zaman içerisinde kişinin hayatında birçok noktaya negatif etki ediyor saç tellerine kadar
Bende zamanında burada bu tarz bir soru sormuştum herkes genetiktir gibi yorumlar yaptı ancak pmo`dan kısa bir süre uzak kaldığımda bile saç diplerimde kaşıntılar hissediyorum bu da ne demek oluyor yeni saç tellerinin çıkması şuanda neden hissetmiyorumda bıraktığımda bitliymişim gibi bu hissiyatı yaşıyorum.
Soru
Bağımlılığımı bıraktığımda saç diplerimde kaşıntı oluyor ben bunu sağlıklı olmaya başladığımdan saç telleri çıktığına bağlıyorum sence neden
ChatGPT
Bağımlılığınızı bırakmanızın ardından saç diplerinde kaşıntı hissetmeniz, vücudunuzun iyileşme sürecinde yaşadığı bazı normal tepkilerden biri olabilir. Özellikle, bu tür bir değişim vücudun stres seviyelerini, hormon dengesini ve kan akışını etkileyebilir. Bu da saç köklerini ve derisini etkileyebilir. İşte olası birkaç sebep:
- Kan Dolaşımının Düzelmesi: Bağımlılığınızdan kurtulmaya başladıkça, vücudunuzdaki kan dolaşımı iyileşebilir. Saç derinize daha fazla kan gitmesi, saç köklerinin beslenmesini artırarak daha sağlıklı saç büyümesine katkı sağlayabilir. Bu da kaşıntıya yol açabilir, çünkü yeni saçlar büyümeye başlar ve bu süreçte deri hassaslaşabilir.
- Detoksifikasyon: Bağımlılığınızdan kurtulmak, vücudun toksinlerden arınma sürecini başlatabilir. Bu detoks süreci bazen ciltte, özellikle saç derisinde kaşıntıya neden olabilir. Cilt, toksinlerden arındıkça bu tür reaksiyonlar ortaya çıkabilir.
- Hormonal Düzensizlik: Bağımlılıkla mücadele ederken, hormon seviyeleriniz değişebilir. Özellikle stres hormonları, vücudun genel dengesini etkileyebilir ve saç derisinde kaşıntıya neden olabilir.
- Saç Köklerinin Yeniden Uyanması: Eğer saç dökülmesi yaşıyorsanız, bağımlılığınızdan kurtulmuş olmanız yeni saçların büyümesini tetikleyebilir. Bu da kaşıntı hissine yol açabilir çünkü yeni saç telleri uzarken, deri altında ince tüyler "delinirken" bir rahatsızlık hissi oluşturabilir.
Saç derinizdeki kaşıntı geçici olabilir ve genellikle vücudun iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Ancak, kaşıntı uzun süre devam ederse ya da şiddetlenirse, bir dermatologdan görüş almanızda fayda olabilir.
Sonuç olarak pmo`dan kurtulmalıyız bunun içinde insanlara önerebileceğim birkaç şey var yakında bir yazı yazmayı planlıyorum bahsedeceğim.