Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Saçlarımı Büyük Oranda Kaybettim

Aeron Bellatrix

Yeni Üye
Merhaba dostlar. Artık yaş kemale ermiş olacak ki saçları büyük oranda kaybettim. 20lerin başındayım. Ailemde de vardı kellik.

Döküldüğü için 3 numaraya vurdurdum. Yakışıyordu. Şimdilerde biraz daha döküldü sanırım. Aynaya baktığımda, fotoğraf çekinirken vs saçlarımdaki açıklar hem beni yaşlı göstreiyor hem de dinç, çakı gibi durmuyorum bir şekilde. Bu beni rahatsız ediyor.

Bu tecrübeyi yaşamış arkadaşlar nasıl bir çözüm buldu? Çözümle birlikte hayatlarında neler değişti? Merak ediyorum.
Yakında kazıtacağım sanırım, inşallah yakışır.

izleyici1

Yoda
benimde 20 yaşlarımda döküldü
şu an 43 yaşındayım
kelliğim yakışıklılığımı etkilemedi
hatta tahminimce kel olunca daha çok kız çekersin
fakat kelliği bir utanç olarak görürsen bazı kızlar redbil taktiği olarak seni ezebilir
bunun farkına varırsan büyük bir güç
kel olduğum içinde memnunum hatta bana bedavadan saç verseler istemezdim

Mr.Twain

Adapte ol ya da yok ol!
Merhaba dostlar. Artık yaş kemale ermiş olacak ki saçları büyük oranda kaybettim. 20lerin başındayım. Ailemde de vardı kellik.

Döküldüğü için 3 numaraya vurdurdum. Yakışıyordu. Şimdilerde biraz daha döküldü sanırım. Aynaya baktığımda, fotoğraf çekinirken vs saçlarımdaki açıklar hem beni yaşlı göstreiyor hem de dinç, çakı gibi durmuyorum bir şekilde. Bu beni rahatsız ediyor.

Bu tecrübeyi yaşamış arkadaşlar nasıl bir çözüm buldu? Çözümle birlikte hayatlarında neler değişti? Merak ediyorum.
Dostum bende aynı şeyi yaşıyorum ve muhtemelen de yaşlarımız aynı. Benzer sorunu yaşayanların tek kullandığı çözüm yöntemi Finasterid+minoksidil kullanımı oluyor. Bunları da kullanmaya başlarsan ömür boyu kullanman gerekiyor, böyle bir sorumluluğu üstlenmeyeceğimi düşündüğüm için ben bu yöntemi denemedim. Ama az daha dökülürse yol buna düşecek gibi :)

BloodRien

Yoda
tanıdığım bütün kellerde fit olmak orta seviye kaslıvücut ve düşük yağ oranı
onlara çok yakışıyor
düşük yağ oranında yüz kasları daha net ortaya çıkıyor ve güzel bir gülümseme veriyor
kaslı olmakta zaten güzel gözükecektir

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Başka bir konuda da aynı sorundan bahsedilmişti, yazımı direk olduğu gibi kopyala yapıştır yapıyorum.
Saç dökülmesinden ben de muzdaribim. Genetik dökülmen varsa bunu ilaç kullanmak dışında durduramıyorsun diyebilirim.

Öncelikle dahiliyeye ya da en yakın sağlık ocağına gidip kan testi vermeni tavsiye ederim. Kan tahlili sonucuna göre vitamin vs. kullanmaya başlayabilirsin. Ben biotin, keratin hapları kullandım fakat genetik dökülme olduğundan pek bir çaresi yok. Abim ve bende genetik olarak şakaklarda saç dökülmesi var (widow's peak) fakat babamda hiç dökülme yok, yaşına göre muazzam saç genetiği var. Saç dökülmesi, genetik olarak anne tarafından aktarıldığı düşünülüyor fakat anne tarafında da dökülme olmamasına rağmen genetik piyango sana da vurabilir. Uyku düzeni, düzenli beslenme ve yaşam, daha az stres vs. bunlar da çok etkiliyor. Benim 7 aylık süreçlerimde her şeyim neredeyse kusursuzdu fakat saç dökülmem ciddi artmıştı. Kendi günlüğümde de paylaşmıştım, testosteronum değer aralığından fazla çıktı. Daha fazla testosteron = daha fazla DHT'ye dönüşmesi, genetik olarak saçların hassassa daha fazla dökülme demek.

DHT bloklayıcı ilaçlar var (finasteride, dutasteride vs.);bu ilaçlar normalde prostat hastalarında kullanılıyor, sonradan saç dökülmesini engellediğini ve saç çıkardığı gözlemleniyor. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 19 yaşındayım, bu ilaçların ciddi yan etkileri var. Doktorum bana 22-23 yaşından önce kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum demişti. Bu ilaçlarla birlikte minoxidil kullanırsan büyük ihtimalle saçların eskisinden bile iyi olabilir fakat yan etkilerini her zaman göz önünde bulundurmak gerekiyor. DHT bloklayıcı ilaçların kalıcı cinsel bozukluğa, depresyona, ereksiyonda azalma, cinsel istekte azalma, jinekomasti; minoxidilin de kalp çarpıntısına, tansiyona vs. birçok yan etkiye sebep olduğu biliniyor. Forumlarda, yan etki yaşamış birçok kişi görebilirsin fakat hiç yan etki yaşamamış olanları da görebilirsin. Tamamen şans.

Saçların senin için bu kadar değerli mi, doktoruna danışarak artısını eksisini kafanda hesaplayabilirsin. Şahsen benim hâlâ gözüm kesmiyor, saç dökülmesinin negatif yanlarını kesinlikle anlayabiliyorum. Öz güvenini bile etkiliyor fakat senin saçların başkaları için neredeyse önemsiz. Birkaç ay öncesine kadar çok kafaya takmıştım fakat sonrasında o kadar anlam yüklemenin gereksiz olduğunu anladım kendimce.
No fap, genetik dökülmenin önüne geçmez fakat genel saç sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Aeron Bellatrix

Yeni Üye
Ben de minoxidil kullandım biraz. Sonrasında para tuzağı gibi görüp bıraktım. Yan etkilerinden de korktum açıkcası.

La Nuit étoilée

Venüs Yolcusu
Kendimizi neden nasıl neye göre : bir kişiye layık bir kişi olmaya bu kadar ister mecbur hissederiz bilinçaltımızda bunu düşünüp irdelemekde faydalı olabilir bu gibi vesilelerle

Inhuman

Satürn Yolcusu
Mast. bırak. Biyotin haplarını arttır. Biyotin şampuana geç. Karbonhidratı ekmek gibi şeylerden fındık, bademe çek. 2 ay bekle.

Sonra teşekkür edersin.

Methetics

Mars Yolcusu

Dostum bende saçları çok gür ve kalın telli olan biriydim ancak yapılan fiziksel aktiviteye göre beslenmeme,bağımlılıklar gibi etkenlerden dolayı saçlarım çok döküldü yer yer saçın az olduğunu görebiliyorum.
Benim genetik olduğunu düşünmüyorum sülalemizde kel bir insana rastlamadım.
Hayatımdaki seneler içerisinde değişen şeylere bakıyorum.
19 yaşında telefon aldım şuan yaş 25 yani 6 senedir p ve mastürbasyon bağımlısıyım bu süre zarfında yavaş yavaş gelişmeye başladı.
Hatta şöyle söyleyeyim ilk 3-4 bu bağımlılık nedeniyle baş ağrısı çekmedim ancak 23 yaşlarımın sonlarına doğru beynimin belirli bölgelerinde baş ağrısı hissetmeye başladım sol yan tarafı zaman geçti sağ zaman geçti hafif ön tarafı dikkat ediyorum aynadan saçlarımı inceliyorum hep ağrıyı hissettiğim yerlerin yakınlarında dökülmeler olmuş.
Buradan ne çıkarabiliriz?
Pmo bağımlılığı zamanla beynimi negatif etkiledi> baş ağrıları yaşamaya başladım > saçlarım dökülmeye başladı.
Şuan benimde saçlarım üç numara ama yinede dökülüyor.
Ve yemesine içmesine gerçekten dikkat eden takviye kullanan biriyim.
Genetik dışında saç dökülmesinin en büyük etkeninin bağımlılıklar(davranışsal(pmo başta diğerleri çok az etkili) ve maddesel(özellikle esrar,bonzai gibi güçlü kimyasal maddeler) ) olduğunu düşünüyorum.

Saçlarımın en gür ve sağlıklı olduğu döneme bakıyorum nasıl yaşıyordum gerçekten hiç düzenli beslenen biri değildim ama ona rağmen gürdü.
Buradan yola çıkabilirizki pmo bağımlılığı zaman içerisinde kişinin hayatında birçok noktaya negatif etki ediyor saç tellerine kadar
Bende zamanında burada bu tarz bir soru sormuştum herkes genetiktir gibi yorumlar yaptı ancak pmo`dan kısa bir süre uzak kaldığımda bile saç diplerimde kaşıntılar hissediyorum bu da ne demek oluyor yeni saç tellerinin çıkması şuanda neden hissetmiyorumda bıraktığımda bitliymişim gibi bu hissiyatı yaşıyorum.

Soru

Bağımlılığımı bıraktığımda saç diplerimde kaşıntı oluyor ben bunu sağlıklı olmaya başladığımdan saç telleri çıktığına bağlıyorum sence neden

ChatGPT​

Bağımlılığınızı bırakmanızın ardından saç diplerinde kaşıntı hissetmeniz, vücudunuzun iyileşme sürecinde yaşadığı bazı normal tepkilerden biri olabilir. Özellikle, bu tür bir değişim vücudun stres seviyelerini, hormon dengesini ve kan akışını etkileyebilir. Bu da saç köklerini ve derisini etkileyebilir. İşte olası birkaç sebep:
  1. Kan Dolaşımının Düzelmesi: Bağımlılığınızdan kurtulmaya başladıkça, vücudunuzdaki kan dolaşımı iyileşebilir. Saç derinize daha fazla kan gitmesi, saç köklerinin beslenmesini artırarak daha sağlıklı saç büyümesine katkı sağlayabilir. Bu da kaşıntıya yol açabilir, çünkü yeni saçlar büyümeye başlar ve bu süreçte deri hassaslaşabilir.
  2. Detoksifikasyon: Bağımlılığınızdan kurtulmak, vücudun toksinlerden arınma sürecini başlatabilir. Bu detoks süreci bazen ciltte, özellikle saç derisinde kaşıntıya neden olabilir. Cilt, toksinlerden arındıkça bu tür reaksiyonlar ortaya çıkabilir.
  3. Hormonal Düzensizlik: Bağımlılıkla mücadele ederken, hormon seviyeleriniz değişebilir. Özellikle stres hormonları, vücudun genel dengesini etkileyebilir ve saç derisinde kaşıntıya neden olabilir.
  4. Saç Köklerinin Yeniden Uyanması: Eğer saç dökülmesi yaşıyorsanız, bağımlılığınızdan kurtulmuş olmanız yeni saçların büyümesini tetikleyebilir. Bu da kaşıntı hissine yol açabilir çünkü yeni saç telleri uzarken, deri altında ince tüyler "delinirken" bir rahatsızlık hissi oluşturabilir.
Saç derinizdeki kaşıntı geçici olabilir ve genellikle vücudun iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Ancak, kaşıntı uzun süre devam ederse ya da şiddetlenirse, bir dermatologdan görüş almanızda fayda olabilir.

Sonuç olarak pmo`dan kurtulmalıyız bunun içinde insanlara önerebileceğim birkaç şey var yakında bir yazı yazmayı planlıyorum bahsedeceğim.

leftieaf1

Yeni Fapstronot
Dostum bende saçları çok gür ve kalın telli olan biriydim ancak yapılan fiziksel aktiviteye göre beslenmeme,bağımlılıklar gibi etkenlerden dolayı saçlarım çok döküldü yer yer saçın az olduğunu görebiliyorum.
Benim genetik olduğunu düşünmüyorum sülalemizde kel bir insana rastlamadım.
Hayatımdaki seneler içerisinde değişen şeylere bakıyorum.
19 yaşında telefon aldım şuan yaş 25 yani 6 senedir p ve mastürbasyon bağımlısıyım bu süre zarfında yavaş yavaş gelişmeye başladı.
Hatta şöyle söyleyeyim ilk 3-4 bu bağımlılık nedeniyle baş ağrısı çekmedim ancak 23 yaşlarımın sonlarına doğru beynimin belirli bölgelerinde baş ağrısı hissetmeye başladım sol yan tarafı zaman geçti sağ zaman geçti hafif ön tarafı dikkat ediyorum aynadan saçlarımı inceliyorum hep ağrıyı hissettiğim yerlerin yakınlarında dökülmeler olmuş.
Buradan ne çıkarabiliriz?
Pmo bağımlılığı zamanla beynimi negatif etkiledi> baş ağrıları yaşamaya başladım > saçlarım dökülmeye başladı.
Şuan benimde saçlarım üç numara ama yinede dökülüyor.
Ve yemesine içmesine gerçekten dikkat eden takviye kullanan biriyim.
Genetik dışında saç dökülmesinin en büyük etkeninin bağımlılıklar(davranışsal(pmo başta diğerleri çok az etkili) ve maddesel(özellikle esrar,bonzai gibi güçlü kimyasal maddeler) ) olduğunu düşünüyorum.

Saçlarımın en gür ve sağlıklı olduğu döneme bakıyorum nasıl yaşıyordum gerçekten hiç düzenli beslenen biri değildim ama ona rağmen gürdü.
Buradan yola çıkabilirizki pmo bağımlılığı zaman içerisinde kişinin hayatında birçok noktaya negatif etki ediyor saç tellerine kadar
Bende zamanında burada bu tarz bir soru sormuştum herkes genetiktir gibi yorumlar yaptı ancak pmo`dan kısa bir süre uzak kaldığımda bile saç diplerimde kaşıntılar hissediyorum bu da ne demek oluyor yeni saç tellerinin çıkması şuanda neden hissetmiyorumda bıraktığımda bitliymişim gibi bu hissiyatı yaşıyorum.

Soru

Bağımlılığımı bıraktığımda saç diplerimde kaşıntı oluyor ben bunu sağlıklı olmaya başladığımdan saç telleri çıktığına bağlıyorum sence neden

ChatGPT​

Bağımlılığınızı bırakmanızın ardından saç diplerinde kaşıntı hissetmeniz, vücudunuzun iyileşme sürecinde yaşadığı bazı normal tepkilerden biri olabilir. Özellikle, bu tür bir değişim vücudun stres seviyelerini, hormon dengesini ve kan akışını etkileyebilir. Bu da saç köklerini ve derisini etkileyebilir. İşte olası birkaç sebep:
  1. Kan Dolaşımının Düzelmesi: Bağımlılığınızdan kurtulmaya başladıkça, vücudunuzdaki kan dolaşımı iyileşebilir. Saç derinize daha fazla kan gitmesi, saç köklerinin beslenmesini artırarak daha sağlıklı saç büyümesine katkı sağlayabilir. Bu da kaşıntıya yol açabilir, çünkü yeni saçlar büyümeye başlar ve bu süreçte deri hassaslaşabilir.
  2. Detoksifikasyon: Bağımlılığınızdan kurtulmak, vücudun toksinlerden arınma sürecini başlatabilir. Bu detoks süreci bazen ciltte, özellikle saç derisinde kaşıntıya neden olabilir. Cilt, toksinlerden arındıkça bu tür reaksiyonlar ortaya çıkabilir.
  3. Hormonal Düzensizlik: Bağımlılıkla mücadele ederken, hormon seviyeleriniz değişebilir. Özellikle stres hormonları, vücudun genel dengesini etkileyebilir ve saç derisinde kaşıntıya neden olabilir.
  4. Saç Köklerinin Yeniden Uyanması: Eğer saç dökülmesi yaşıyorsanız, bağımlılığınızdan kurtulmuş olmanız yeni saçların büyümesini tetikleyebilir. Bu da kaşıntı hissine yol açabilir çünkü yeni saç telleri uzarken, deri altında ince tüyler "delinirken" bir rahatsızlık hissi oluşturabilir.
Saç derinizdeki kaşıntı geçici olabilir ve genellikle vücudun iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Ancak, kaşıntı uzun süre devam ederse ya da şiddetlenirse, bir dermatologdan görüş almanızda fayda olabilir.

Sonuç olarak pmo`dan kurtulmalıyız bunun içinde insanlara önerebileceğim birkaç şey var yakında bir yazı yazmayı planlıyorum bahsedeceğim.
Aynı şekilde benimde sülalemde kellik yok ama saçlarım çok zayıfladı ve inceldi. Pmo yaptığım günler saçlarımda aşırı derece bir yağ salgılanıyordu, saçım o gün ve ertesi gün yıkasam dahi cansız, mat, hacimsiz oluyordu. Ama gel gör ki pmo yapmadığım uzun zamanlar sabah kalktığımda saçlarım daha çok temiz, hacimli, parlak ve gün içinde sadece duş alırken toplasan belki 20 tel dökülüyordu. Gerçekten pmo çok zararlı aşırı derece, gözlerimin akı bile bembeyaz olduğunu farkettim. Normalde pmo yaptığım zamanlar gözlerimin etrafı kılcal kırmızı damarlar beliriyordu. Varın siz düşünün.

mustafa78

Mars Yolcusu
Aynı şekilde benimde sülalemde kellik yok ama saçlarım çok zayıfladı ve inceldi. Pmo yaptığım günler saçlarımda aşırı derece bir yağ salgılanıyordu, saçım o gün ve ertesi gün yıkasam dahi cansız, mat, hacimsiz oluyordu. Ama gel gör ki pmo yapmadığım uzun zamanlar sabah kalktığımda saçlarım daha çok temiz, hacimli, parlak ve gün içinde sadece duş alırken toplasan belki 20 tel dökülüyordu. Gerçekten pmo çok zararlı aşırı derece, gözlerimin akı bile bembeyaz olduğunu farkettim. Normalde pmo yaptığım zamanlar gözlerimin etrafı kılcal kırmızı damarlar beliriyordu. Varın siz düşünün.
kaç ay sonra bu etkiler ortaya çıktı?

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6