Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sayac Tutmak Aklimiza Getirmez Mi ?

black.man

Ay Yolcusu
Arkadaşlar sayaç tutmak önemli mi ? Ben tutmuyorum tutmalı miyim 150 küsür günlerim oldu. Şimdi yeni bir sürece başladım pmo yu bırakmanın kolay yolu adlı kitabı okuyorum gerçekten işe yarıyor. İlk sefer 3 aya yakın uzak durdum şimdi nefsim bana kitabı okutmuyor. Su günler kararlıyım bakalım. Eskiden uzun zaman önce birseylerin ters gittiğini anlayıp ergenlikte rast gele takvimden bir yaprak koparıp yemin ederdim yapmamak uzerine ama ergenliğin verdiği hormonlar ile aylarca acı çekerdim en sonunda dayanamazdim ama kaç ay yapmazsam onu kendime kâr bilirdim.. Buda böyle bir anımdır...

RetroRiff

Yeni Üye
Eğer sayaç tutmak sürecini sekteye uğratıyor ve sürekli aklına geliyorsa, sayaç tutmamak senin için daha iyi olabilir. Ancak benim süreçlerimde sayaç tutmanın faydası oluyordu; günlere bakıp motive oluyordum ve "20 gün tutmuşum, buradan dönmeyeyim" diyordum. Yani bu durum kişiden kişiye değişir.

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Hayir artik tutmana gerek yok. Surecin baslarinda motive olmak, düzen oturtmak icin rakamlar önemli 2-3 haftadan sonra baslama tarihini unutmamak icin önlem almak kaydıyla yoluna bakmak en iyisi.

Bir aydan sonra sürecin durumuna göre nf iceriği tüketilebilir ki bu akla daha cok pmo'yu getiriyorsa takıntı yaptiriyorsa uzak durulsa daha iyi.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6