Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Şevkimiz Kaçtığında Nasıl Toparlanırız?

gmuarra

Yeni Fapstronot
Arkadaşlar NoFap maceram özellikle bu son 5 ayda ilk 30 güne kadar, sonra arada 5 ila 12 arasında değişen bir süre ve en son 62 gün denemelerim sonunda relaps oldum. Kendimle hem gurur duyuyorum çünkü başarabilecek ufak bi potansiyel var demekki ama hem de endişeleniyorum çünkü bu yeterli değil hala yanlış yaptığım şeyler var ve mezun olamıyorum. Sorun şu ki kafam dağıldı mı toparlayamıyorum. Bu aslında PMO'dan kaynaklanmıyor. Hedefe kitlendim mi tam kitleniyorum dağıldım mı da tam dağılıyorum. Misal 62 günlük sürecin 50 sinde neredeyse gerçekten aklıma PMO gelmedi PMO'yu umursamıyordum. Kafam doluydu hedefe kitlendim. Ama nasıl olduysa bi dağıldım tam dağıldım 10 gün toplayamadım kendimi. Hedefime yönelik hiç bir şey yapmadım ama PMO'yu da bozmadım. Fakat kafayı meşgul edemediğim için 10 gün nefsimin sesini işittim. Bir yere kadar kulak asabiliyorsunuz. O noktaya geldiysem zaten güçsüz oluyorum. Ve artık relaps olacağımı hissediyorum ve relaps oluyorum. Yani tıkanmış gibi hissediyorsun. Güçsüzleşiyorsun. Bunu nasıl aşarım hiç bir fikrim yok. Daima bir şevkle hedefe kitlenmiş olamıyorum. Dağıldım mı dağılıyorum ve toparlamam çook zor oluyor. Şu anda o durumdayım. Kayış koptu ve şu an ne bi üzüntü var bozmuş olmanın getirdiği. Heves hedef hiç bir şey yok halbuki yapmam gereken bi dünya şey var. Nasıl çözerim bu problemi bilmiyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum

Samuray

Son Dopamin Bükücü
Üst Düzey Moderatör
Her şey mükemmel olmak zorunda değil, süreçte de ufak dağılmalar olabilir. Bence sen ufak bir dağılmada motivasyonunu kaybediyorsun, kusursuz bir süreçte de motivasyonunu tekrar kazanıyorsun. Bu yapıyı biraz yumuşatmak gerek.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6