Bendeüniversitemezunuyum
Ay Yolcusu
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır sigarayı bırakmak istiyorum ama bir türlü başaramıyorum kendimi sürekli aynı döngüde buluyorum önce bağımlılığımın düzeyi ile ilgili özet geçeyim. Ben 13 yaşımdan beri sigara içiyorum, ilk içtiğim zamanlar içime çekmiyordum 7. sınıfta içime çekerek içmeye başladım, 8. sınıfta falan paket taşımaya başladım içmediğimde ağzım baya kaşınıp yara oluyordu hatta iğneyle kanatarak kaşıdığımı bile hatırlıyorum. Sigara bağımlılığım lisede de devam etti hiç bırakmayı düşünmedim o zamanlar. Lise bitince evde olduğum için pek içemedim ve canım sürekli çekmiyordu o zamanlar mezuna kaldığım için belki de sigara pek aklıma gelmiyordu, ayda bir kere falan içiyordum yine ama çok kasmıyodum, hatta keyif alıyordum. Sınav sürecim bitince içerim diye düşünüyordum ama bir yanım da hep sigara içmeyen biri olmayı arzuluyordu. Üniversiteye başlayınca sınav sürecinden çıkmış olmanın verdiği gazla keyfime baktım hep keyfini çıkararak içtim bir ara bırakırım zaten bağımlı değilim diyordum. Sonra bırakmaya karar verdim ve bir türlü bırakamadım, özellikle üniversite son sınıfta her hafta sigarayı bırakmaya çalışıyordum. Okulum bitince bırakırım neyse dedim kendimi kasmayı bıraktım. Okul bitti ve ben hala bırakamadım. Şimdi paket almamak için kendimi tutuyorum akşama kadar, akşam babam yanımda içince dayanamıyorum ve bir bahane ile ben de yakıyorum, bir de içmediğim zamanlarda mutsuz gergin hissediyorum. Birilerine kızıyorum içimden, öfkem dinmiyor ağlamaklı oluyorum, önceleri bu hissi gerçeklikle bağdaştırıyorum, ama fark ettim ki sigara içmeyince böyle oluyorum. Sigarayı bırakmama yardımcı olur diye spor salonuna yazıldım ama spor yapmama rağmen hala bırakamıyorum. Her akşam kendimi aynı döngüde buluyorum. Bidaha içmiycem bu son döngüsü. Size de böyle oluyor mu merak ediyorum, özellikle sigara içmeyince yüklenen o olumsuz duygular var mı?