cvehileyle
Jüpiter Yolcusu
Kayseri’deyim. Hava soğuk. Bu havada soğuk duş zararlı mı? Bir de duştan çıkınca ortam sıcak mı olmalı?
Boyun fıtığım var ve soğuk duş aldığımda üç dört gün çok ciddi ağrılar içinde kalmıştım. Sürece de çok bir etkisi olduğuna inanmıyorum. Bu tür şeyler anlık motivasyondan başka bir şey değil.Kayseri’deyim. Hava soğuk. Bu havada soğuk duş zararlı mı? Bir de duştan çıkınca ortam sıcak mı olmalı?
Katılıyorum.Normal ılık suyla duş aldıktan sonra 1-2 dakika soğuk su ile duş almak da aynı etkiyi gösterir diye düşünüyorum.
Disiplin niye gerektiriyor?Her gün duş alan biriyim ve son 1.5 senede aldığım sıcak duş sayısı 20'yi geçmez. Kışın ortasında aldığım duşlar dahil hep soğuk duş alırım. Öneriyor muyum? Yapmayın demem çünkü mümkün. Sadece disiplin gerektiriyor.
evet ortam sıcak olmalı. 2-3 saat sonra vücut ideal sıcaklığına döner. sinüzitiniz varsa yapmak mantıklı değil.Kayseri’deyim. Hava soğuk. Bu havada soğuk duş zararlı mı? Bir de duştan çıkınca ortam sıcak mı olmalı?
Katılmıyorum,böyle düşünmene sebep olan şeyin de sıcak duşu tamamen bırakmayıp birkaç kez soğuk duşu sadece deneme amaçlı aldığını düşünüyorum.Soğuk duş faydalı birşey değil. Çözümde değil kendine boşuna eziyet etme. İnsanın vücut ısısı 37 derecedir sen soğuk duş alınca vücut kendini ısıtmak için o an bütün stres hormonlarını salgılıyor o yüzden geçici bir güç ve rahatlama oluyor. Sen ısınınca normal koşullarda yine aynı psikolojide azgınlık gelir yani yapacak bişey yok sabırlı ol
Katılmıyorum,böyle düşünmene sebep olan şeyin de sıcak duşu tamamen bırakmayıp birkaç kez soğuk duşu sadece deneme amaçlı aldığından kaynaklandığını düşünüyorum.
Geçen almışım soğuk duş o neydi beKayseri’deyim. Hava soğuk. Bu havada soğuk duş zararlı mı? Bir de duştan çıkınca ortam sıcak mı olmalı?