Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Soğuk Havalarda Soğuk Duş

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Kayseri’deyim. Hava soğuk. Bu havada soğuk duş zararlı mı? Bir de duştan çıkınca ortam sıcak mı olmalı?

Samuray

Son Dopamin Bükücü
Üst Düzey Moderatör
Soğuk duştan sonra buz gibi havaya çıkarsan zararlı. Soğuk duşun zararı değil tabi bu, sıcak alsan da durum aynı. Soğuk duşu al ve üstünü giyin. Ev buz gibi değilse sorun olmaz.

(Ben çok takmıyorum bunu ama yine de dikkat etmek lazım.)

Alevlimeteor

Satürn Yolcusu
Kayseri’deyim. Hava soğuk. Bu havada soğuk duş zararlı mı? Bir de duştan çıkınca ortam sıcak mı olmalı?
Boyun fıtığım var ve soğuk duş aldığımda üç dört gün çok ciddi ağrılar içinde kalmıştım. Sürece de çok bir etkisi olduğuna inanmıyorum. Bu tür şeyler anlık motivasyondan başka bir şey değil.

mindrelease

Yeni Üye
Her gün duş alan biriyim ve son 1.5 senede aldığım sıcak duş sayısı 20'yi geçmez. Kışın ortasında aldığım duşlar dahil hep soğuk duş alırım. Öneriyor muyum? Yapmayın demem çünkü mümkün. Sadece disiplin gerektiriyor.

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Her gün duş alan biriyim ve son 1.5 senede aldığım sıcak duş sayısı 20'yi geçmez. Kışın ortasında aldığım duşlar dahil hep soğuk duş alırım. Öneriyor muyum? Yapmayın demem çünkü mümkün. Sadece disiplin gerektiriyor.
Disiplin niye gerektiriyor?

kja

Yeni Üye
evet ortam sıcak olmalı. 2-3 saat sonra vücut ideal sıcaklığına döner. sinüzitiniz varsa yapmak mantıklı değil.

Hawk

Merkür Yolcusu
Soğuk duş faydalı birşey değil. Çözümde değil kendine boşuna eziyet etme. İnsanın vücut ısısı 37 derecedir sen soğuk duş alınca vücut kendini ısıtmak için o an bütün stres hormonlarını salgılıyor o yüzden geçici bir güç ve rahatlama oluyor. Sen ısınınca normal koşullarda yine aynı psikolojide azgınlık gelir yani yapacak bişey yok sabırlı ol

XOLAIR

Yeni Üye
Soğuk duş faydalı birşey değil. Çözümde değil kendine boşuna eziyet etme. İnsanın vücut ısısı 37 derecedir sen soğuk duş alınca vücut kendini ısıtmak için o an bütün stres hormonlarını salgılıyor o yüzden geçici bir güç ve rahatlama oluyor. Sen ısınınca normal koşullarda yine aynı psikolojide azgınlık gelir yani yapacak bişey yok sabırlı ol
Katılmıyorum,böyle düşünmene sebep olan şeyin de sıcak duşu tamamen bırakmayıp birkaç kez soğuk duşu sadece deneme amaçlı aldığını düşünüyorum.

izleyici1

Yoda
uzun yıllar soğuk duş alıyorum
tabi duşu abartıp 10 dk yı geçince
vücutta ısınma için titreme oluyor
en büyük zevkim sobanın yanında yarım saat geçirmektir
ama ev soğuksa duşu 4 dk ile sınırlı tutabilirsin

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5