Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sosyal Medya Hakkında Düşünceleriniz ?

jaehaerys16

Yeni Üye
Merhaba,
Son 4-5 yıldır TikTok, Instagram ve X gibi sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanıyorum. Ancak bu yıl sınav senem olduğu için hem zaman sıkıntısı yaşıyorum hem de odaklanma sorunları çekiyorum. Örneğin, dizileri sürekli atlaya atlaya izliyor, videoları 2x hızında açıyorum. Bu yüzden sosyal medyayı azaltmaya karar verdim.

Instagram ve TikTok hesaplarımı kapattım. Başta X hesabımı da kapattım, ama bir süre sonra yapamadığımı fark ettim ve tekrar açtım. Tamamen bırakmak istiyorum, ancak gündemden uzak kalmak da istemiyorum. Hesabım kapalıyken sabahları telefona bakmadan uyanabiliyorum, ama bu sefer de alarmı kapatınca bir amacım olmadığını düşünüp tekrar uyuyorum. Hesabım açık olduğunda ise 10-15 dakika telefonla uğraşıyorum, bu da beni biraz olsun uyandırıyor.

Yine de sabahları sosyal medyaya bakmanın zararlı olduğunu biliyorum ve bu konuda kafam karışık. Sizce sabah sosyal medyaya bakmanın ciddi bir zararı olur mu? Yoksa X hesabımı da kapatıp tamamen sosyal medyasız bir hayata alışmaya mı çalışmalıyım?

gereksizbiri

Yeni Üye
Bence hepsini kapat gitsin. Gündemi takip etmene de gerek yok. Zaten gündemde pek iç açıcı bir şeyler de yok. Sınav senen ise tüm odağını ona vermen daha iyi olur. Birden bırakamıyorsan eğer dijital denge uygulamasından zaman kısıtlaması koy, başta bir saat sonra yarım saat derken bi bakmışsın sosyal medyasız yaşıyorsun sınavında başarılar 👍

SlaveToMaster

Full Saiyan
Hiçbir sosyal medya hesabım yok. Bir tek YouTube'u kullanıyorum, o da eğitici şeyleri izlemek için. Onun dışında sosyal medyanın et pazarına dönmüş olmasıyla birlikte zaten kesin olarak kullanmayacağıma söz vermiştim. Herkes tek tip insana dönmüş durumda. Davranışlar desen aynı, görünüş desen herkes estetikli, fikirler desen alıntılar yapmaktan ibaret. E geriye ne kaldı? Kendine özgü insan yok. Yapay zekayla konuşmak bile daha mantıklı bu durumda. Ben maskülen auram kirlenmesin diye olumsuz ortamlardan olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum, kimseyle polemiğe girmiyorum. Bir tane sohbet uygulamasındayım mesela. Adam bana küfrediyor, ben engelleyip geçiyorum. Niye kavga edeyim ki böyle beyinsiz insanlarla? O sürede gider kitap okurum telefonumdan, ya da araştırma yaparım ilgimi çeken bir konuda.

Sana önerim: bir amacın olsun uğruna yaşayacağın. O amaca sıkı sıkıya bağlan. Ve ne olursa olsun o amacından sapmayacağına dair kendine söz ver. Hatta hiçbir şeyin senin bu doğrultuda ilerlerken dikkatini dağıtmasına izin vermeyecek duruma gel. Sosyal medya kullanan insanlar hep öyle kalacak ama sen bu sırada hedeflerin doğrultusunda uğraşacağın için (o hedeflere ulaşamasan bile) kendini geliştirmiş olacaksın ve emin olabilirsin ki kendine teşekkür edeceksin kullanmadığın için.

Gündemden kopmak istemediğini söylemişsin. Sana bu konuda tek bir şey söyleyeceğim: Gündem dediğin algı operasyonundan başka bir şey değildir. Hiçbir haber gerçekte olanların onda biri bile değil. Gerçekte olanlar da değil. Hükümetlerin şimdiye kadarki amacı kitleleri yönetmek olmuştur ve hep böyle olmaya devam edecektir. Onun yerine sen KENDİ GÜNDEMİNİ yaratmak için uğraş.

Son düzenleme:

nofapman

Yeni Fapstronot
Merhaba,
Son 4-5 yıldır TikTok, Instagram ve X gibi sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanıyorum. Ancak bu yıl sınav senem olduğu için hem zaman sıkıntısı yaşıyorum hem de odaklanma sorunları çekiyorum. Örneğin, dizileri sürekli atlaya atlaya izliyor, videoları 2x hızında açıyorum. Bu yüzden sosyal medyayı azaltmaya karar verdim.

Instagram ve TikTok hesaplarımı kapattım. Başta X hesabımı da kapattım, ama bir süre sonra yapamadığımı fark ettim ve tekrar açtım. Tamamen bırakmak istiyorum, ancak gündemden uzak kalmak da istemiyorum. Hesabım kapalıyken sabahları telefona bakmadan uyanabiliyorum, ama bu sefer de alarmı kapatınca bir amacım olmadığını düşünüp tekrar uyuyorum. Hesabım açık olduğunda ise 10-15 dakika telefonla uğraşıyorum, bu da beni biraz olsun uyandırıyor.

Yine de sabahları sosyal medyaya bakmanın zararlı olduğunu biliyorum ve bu konuda kafam karışık. Sizce sabah sosyal medyaya bakmanın ciddi bir zararı olur mu? Yoksa X hesabımı da kapatıp tamamen sosyal medyasız bir hayata alışmaya mı çalışmalıyım?
Gündemi haber sitelerinden veya youtube dan beyaz kurt ve sadece enes kanalindan takip edebilirsin. Sosyal medyayi sil gitsin

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Sabah uyanır uyanmaz sosyal medyaya bakmak, beynine şu mesajı vermektir: 'Benim gündemim yok. Başkalarının hayatı benden daha önemli.'
Ve bilinçaltı bunu emir gibi alır.
Günün kalanında ne yaparsan yap, o sabahki 'ilk komut' zihninde arka planda çalışır: Dağınık ol, kıyasla, geç kal, tatminsiz hisset.

Beynine sabah ne verirsen, gün boyunca onu çoğaltır.
Sen 'uyandım' diyorsun, ama asıl uyanman gereken yer zihnin.
Sabah beynin taze, saf, şekillenmeye açık bir toprak gibidir.
Sen bu toprağa çöplük mü ekiyorsun, yoksa kendi bahçeni mi kuruyorsun?

X hesabını kapatmak mı?
Eğer bu kararı bile almakta zorlanıyorsan, sosyal medya seni çoktan köleleştirmiş demektir.
Kural şudur: Hâkim olamadığın her şeye mesafe koy.
Çünkü kontrol sende değilse, sen onun kölesisindir.

Oda yok

Yeni Fapstronot
Yavaş yavaş azaltabilirsiniz. Eğer gündemden de uzak durmak istemiyorsanız gazetelere bakın en azından dijital ekrana bakmamış olursunuz.

SlaveToMaster

Full Saiyan
Sabah uyanır uyanmaz sosyal medyaya bakmak, beynine şu mesajı vermektir: 'Benim gündemim yok. Başkalarının hayatı benden daha önemli.'
Demek istediğim tam olarak bu işte. Bir tane podcast dinlemiştim. Konuk eski gizli serviş çalışanı bir kadındı. Tam olarak şunu söyledi: "Ben kimsenin konuk olduğu programları izlemem çünkü izlersem kendi düşüncelerimi negatif anlamda etkilemesine izin vermiş olurum."

Schopenhauer de benzer şeyi söylemişti:
  • İnsan hemen hemen bütün gününü okumakla geçirirse, yavaş yavaş düşünme yeteneğini kaybeder.

SlaveToMaster

Full Saiyan
Saçma değil bence oyun videoları olmasi kendi konsepti. Ana amaca odaklanmak lazım arkaplana değil
  • Ben de konseptini eleştiriyorum zaten. Madem şiddeti eleştiren birisin, o zaman arka plana koyduğun şey de şiddet içerikli bir şey olmamalı. Aynı videoyu hiçbir video koymadan da yapabilirdi. Üstelik o videoları izleyen küçük çocuklar varsa onlar da sonradan şiddete eğilimli olur.
  • İkincisi, oyun oynamayı teşvik etmesi mantıksız. Bize oyun oynayan çocuklar mı lazım yoksa eleştirel düşünebilen gençler mi? O oyun videosunu gören çocuğun canı istemsizce o oyunu oynamak ister ya da aklına oyun oynamak gelir.
  • Arka plana odaklanmamak gerektiğini söylüyorsun ama biliyor musun ki müziklerin yapımında arka planda bilinç altına işleyen mesajlar koyuluyor? . Bunlar yaşanan şeyler, hatırlatayım dedim.

nofapman

Yeni Fapstronot
  • Ben de konseptini eleştiriyorum zaten. Madem şiddeti eleştiren birisin, o zaman arka plana koyduğun şey de şiddet içerikli bir şey olmamalı. Aynı videoyu hiçbir video koymadan da yapabilirdi. Üstelik o videoları izleyen küçük çocuklar varsa onlar da sonradan şiddete eğilimli olur.
  • İkincisi, oyun oynamayı teşvik etmesi mantıksız. Bize oyun oynayan çocuklar mı lazım yoksa eleştirel düşünebilen gençler mi? O oyun videosunu gören çocuğun canı istemsizce o oyunu oynamak ister ya da aklına oyun oynamak gelir.
  • Arka plana odaklanmamak gerektiğini söylüyorsun ama biliyor musun ki müziklerin yapımında arka planda bilinç altına işleyen mesajlar koyuluyor? . Bunlar yaşanan şeyler, hatırlatayım dedim.
Bazı şeyleri bu kadar kafaya takmanın doğru oldugunu dusunmuyorum guzel kardesim. Iyi gunler ve surecinde basarilar dilerim

SlaveToMaster

Full Saiyan
Bazı şeyleri bu kadar kafaya takmanın doğru oldugunu dusunmuyorum guzel kardesim. Iyi gunler ve surecinde basarilar dilerim
Kafaya takmak mı? Kestirip atman doğru değil asıl. Kaç kişinin odağı sadece anlatılanlara odaklanacak kadar güçlü sence? Küçücük çocuklardan bahsediyoruz. O videoları izleyenlerin hepsi yetişkinler değil. Çocukların dikkati çabuk dağılır. Bence bana yanıt vermeden önce dediklerim üzerine biraz kafa yorman senin için daha iyi olacaktır.

nofapman

Yeni Fapstronot
Kafaya takmak mı? Kestirip atman doğru değil asıl. Kaç kişinin odağı sadece anlatılanlara odaklanacak kadar güçlü sence? Küçücük çocuklardan bahsediyoruz. O videoları izleyenlerin hepsi yetişkinler değil. Çocukların dikkati çabuk dağılır. Bence bana yanıt vermeden önce dediklerim üzerine biraz kafa yorman senin için daha iyi olacaktır.
Tamam güzel dostum. Sen kendi inandigin yolda devam et amacim sana engel olmak kesinlikle değil zaten ❤️

jaehaerys16

Yeni Üye
Ve bilinçaltı bunu emir gibi alır.
Günün kalanında ne yaparsan yap, o sabahki 'ilk komut' zihninde arka planda çalışır: Dağınık ol, kıyasla, geç kal, tatminsiz hisset.

Beynine sabah ne verirsen, gün boyunca onu çoğaltır.
Sen 'uyandım' diyorsun, ama asıl uyanman gereken yer zihnin.
Sabah beynin taze, saf, şekillenmeye açık bir toprak gibidir.
Sen bu toprağa çöplük mü ekiyorsun, yoksa kendi bahçeni mi kuruyorsun?

X hesabını kapatmak mı?
Eğer bu kararı bile almakta zorlanıyorsan, sosyal medya seni çoktan köleleştirmiş demektir.
Kural şudur: Hâkim olamadığın her şeye mesafe koy.
Çünkü kontrol sende değilse, sen onun kölesisindir.
Sizce günlük işlerimi yapmam gereken dersleri bitirdikten sonra ödül olarak bakayım mı ya da direkt sosyal medyayı hayatımdan çıkarayım mı?

nofapman

Yeni Fapstronot
Sizce günlük işlerimi yapmam gereken dersleri bitirdikten sonra ödül olarak bakayım mı ya da direkt sosyal medyayı hayatımdan çıkarayım mı?
Kardeşim bence cikar hayatindan. Ödül olarak sosyal medya yerine birazcik muzik veya hikayeli oyunlari (online değil) kendine odul olarak verebilirsin cunku sosyal medya tetikleyici dolu surecin riske girebilir

lloyd

Yeni Üye
Merhaba,

Rss nedir diye araştır. Gündemden geri kalmamanın en temiz yolu budur. Eğer çok karmaşık gelirse sınav senenden sonra tekrar bakmak için rafa kaldır. Bunun yerine bundle , flipboard briefing vb. uygulamaları indir ve gündemi oradan takip et. Bu arada bu forumdaki herkese RSS'i öneririm. Unutmazsam kasım-aralık gibi foruma RSS'in ne olduğunu anlatan bir yazı paylaşacağım. Ne işe yaradığı, nasıl amaçlarımız uğruna kullanabileceğimizi anlatan güzel bir yazı olacak inşallah .

Son düzenleme:

SlaveToMaster

Full Saiyan
Sosyal medyanın yarardan çok zararı var bir erkeğe. Onun yerine işitsel araçlara bakmanı tavsiye ederim. Podcast dinle, kendini eğitmeni sağlayan videolar izle, sesli kitap dinle (eğer seviyorsan), hatta fiziksel kitap oku AMA ASLA SOSYAL MEDYADA VAKİT GEÇİRİP KAMUYA MAL OLMA. Unutma: Sosyal medya makro düzeyde bir compliance test'tir. Yani kadınların erkekleri saçma öfke yemleriyle damızlamaya çalıştığı bir ortamdan başka bir şey değildir. Bir sohbet odasına girdiğinde kadınların 1 ayda elde ettiği konuşma sayısını erkekler 5-6 yılda bile elde edemez.

Sana kendi hayatımdan bir örnek vereyim: Kız kardeşim Instagram'ına bakarken gözüm takılmıştı biraz. Ben de merak edip sordum "Ne yapıyorsun?" diye, "Hiç, saçma sapan kişilerden istek geliyor, onları reddediyorum," dedi. Şu bilgiyi de vereyim: Kızın hiç gönderisi yok, profil fotoğrarı siyah random bir görsel ve hesabı gizli.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6