Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Şu Durumda Kararsızım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Arkadaşlar Epiktetos’un bahsettiği bir yol var. Maddi şeylere hiçbir değer vermeyin ve iradenize dönün diyor. Bunu yapmak istiyorum ama bir yandan da kız arkadaşım olsun istiyorum, kızlarla flörtleşeyim istiyorum. 2 yol arasındayı. Ya orta yolu tutturmak da bir seçenek ama onu bir türlü kabul edemiyorum. Epiktetos’un yolunu yapmam lazım gibi hissediyorum. Karar veriyorum Epiktetos gibi olacağım diyorum sonra kızlarla konuşunca fikrim değişiyor, çünkü mutlu ediyor. Yalnız mutlu olamıyorum. Kendin ol diceksiniz ama belki de kendi arzularım yanlıştır, bilmiyorum. Epiktetos da zaten arzularından kurtul, iradene dön, iradeyle alakalı şeyleri arzula diyor. Maddi şeylere değer vermenin üzüntüye yol açacağını söylüyor. Çoğu insan ortalarda bir yerdedir. Bilmiyorum ne yapacağım.

Skirmisher

Jüpiter Yolcusu
Şimdi Epiktetos stoikti ve maddiyattan kastettiği dünyevi şeyler, dünyadan soyutlanmak ölüm demek bir nevi ancak insan kendine dönmedikçe bir yerde dünyadaki varlığının gerekçesi olmuyor. Kendini karşına alabilmeli ve bir nedeni olmalı yaşamak için. Bunu yazıyorum: "KIZ ARKADAŞ YAŞAMAK İÇİN BİR GEREKÇE DEĞİLDİR!" Kız arkadaş konusunu şu devirde, özellikle bu forumda çok görüyorum, herkes takmış durumda. Flört edeyim, cinsellik yaşayayım vesaire herkes diyor fakat bunu yaşayabilen, 20'li yaşlarında olduğunu varsayarak konuşuyorum, artık inanılmaz az. Dizilerde, filmlerde cinsel ilişki pompalanıyor sanki herkes yapabiliyormuş gibi ancak sadece Türkiye için değil, tüm dünyada bir cinsellik ve sevgi kıtlığı var. Erkekleri bu daha çok vuruyor, sevgiyi damlayla elde etmek için okyanus dolusu sorumluluğu ve gücü elimizde başarılı bir şekilde tutabilmemiz, her daim dimdik durmamız gerekiyor. Keşke hayat zor olmasa fakat öyle. Klişe olacak ancak cinselliği ve arzuyu elde etmenin tek yolu onun direkt peşinden koşmadan peşinden koşmak.

Remedy10

Ay Yolcusu
Ben dengeye/ölçülü olmaya inanıyorum sana da tavsiye ederim.Orta yolu neden kabul edemiyorsun peki?

Hakan Koçyiğit

Ay Yolcusu
Kardeşim bil ki, bu Nofap'in amacı karı-kızlarla beraber olmak mıdır, soruyorum sana? Birçok amaçlarımız bitti de buna mı takıldık, soruyorum sana? 2 günlük zevkler uğruna sana binlerce manevi elem ve acı verecek olan bir şeylere atılman âkıl kârı mıdır, soruyorum sana? Eğer Müslümansan bu konularda binlerce İslam alimi kitap yazmış, ama eğer ki değilsen sırf sana faydası olması niyetiyle göz geçir, derim. Selametle ....

SDG

Yoda
Arkadaşlar Epiktetos’un bahsettiği bir yol var. Maddi şeylere hiçbir değer vermeyin ve iradenize dönün diyor. Bunu yapmak istiyorum ama bir yandan da kız arkadaşım olsun istiyorum, kızlarla flörtleşeyim istiyorum. 2 yol arasındayı. Ya orta yolu tutturmak da bir seçenek ama onu bir türlü kabul edemiyorum. Epiktetos’un yolunu yapmam lazım gibi hissediyorum. Karar veriyorum Epiktetos gibi olacağım diyorum sonra kızlarla konuşunca fikrim değişiyor, çünkü mutlu ediyor. Yalnız mutlu olamıyorum. Kendin ol diceksiniz ama belki de kendi arzularım yanlıştır, bilmiyorum. Epiktetos da zaten arzularından kurtul, iradene dön, iradeyle alakalı şeyleri arzula diyor. Maddi şeylere değer vermenin üzüntüye yol açacağını söylüyor. Çoğu insan ortalarda bir yerdedir. Bilmiyorum ne yapacağım.
Dostum bu kadar kasma, akışına bırak. Bir insanın dünyevi şeylerden tamamen soyutlanması gerçekçi değil. Elbette kızlardan etkileneceksin, bir eş, sevgi arayışı içinde olacaksın, herkeste var bu. Epiktetos stoacı bir filozof ama stoacı tek filozof değil. İmparator Marcus Aurelius da stoacı filozoflardan Seneca 'da. Marcus Aurelius da dünyevi şeylerden soyutlanırken kendi toplumuna en iyi şekilde hizmet etmeyi hedefliyor mesela. Kendine sürekli bu telkinlerde bulunuyor, Kendime Düşünceler kitabında okuyabilirsin. Ama ne okuduğum Marcus Aurelius'un kitabında ne de şu an okumakta olduğum Seneca 'nın Ahlak Mektupları kitabında şu ana dek karşı cinsle teması ve etkileşimi sıfıra indirgeyin tarzında bir direktif görmedim. Kaldı ki İmparator Marcus Aurelius evli idi ve mektuplarında cinselliğini kısıtladığını fahişelerle vakit geçirmemekle ve o dönemdeki bazı insanların yaptığı gibi evindeki kölelerle de cinsel birliktelik yaşamamakla anlatıyordu. Kendisi için sadece eşi vardı. Yani biraz da dönemsel alt yapıyı anlamak lazım maddeciliğe karşı durmanın kastını anlamak için.

SDG

Yoda
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Kardeşim bil ki, bu Nofap'in amacı karı-kızlarla beraber olmak mıdır, soruyorum sana? Birçok amaçlarımız bitti de buna mı takıldık, soruyorum sana? 2 günlük zevkler uğruna sana binlerce manevi elem ve acı verecek olan bir şeylere atılman âkıl kârı mıdır, soruyorum sana? Eğer Müslümansan bu konularda binlerce İslam alimi kitap yazmış, ama eğer ki değilsen sırf sana faydası olması niyetiyle göz geçir, derim. Selametle ....
Yav yeter be bilader herşeye din,islamiyet duyarlarıyla yaklaşmanız kabak tadı vermeye başladı her alanda bi mevzu,muhabbet oldu mu bayılıyorsunuz müslüman olmaya halbuki islamiyetide yanlış biliyorsunuz. Tavsiye vericekseniz verin vermiceksenizde kadıköydeki tebliğciler gibi forumuda sarmayın lütfen

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Dostum bu kadar kasma, akışına bırak. Bir insanın dünyevi şeylerden tamamen soyutlanması gerçekçi değil. Elbette kızlardan etkileneceksin, bir eş, sevgi arayışı içinde olacaksın, herkeste var bu. Epiktetos stoacı bir filozof ama stoacı tek filozof değil. İmparator Marcus Aurelius da stoacı filozoflardan Seneca 'da. Marcus Aurelius da dünyevi şeylerden soyutlanırken kendi toplumuna en iyi şekilde hizmet etmeyi hedefliyor mesela. Kendine sürekli bu telkinlerde bulunuyor, Kendime Düşünceler kitabında okuyabilirsin. Ama ne okuduğum Marcus Aurelius'un kitabında ne de şu an okumakta olduğum Seneca 'nın Ahlak Mektupları kitabında şu ana dek karşı cinsle teması ve etkileşimi sıfıra indirgeyin tarzında bir direktif görmedim. Kaldı ki İmparator Marcus Aurelius evli idi ve mektuplarında cinselliğini kısıtladığını fahişelerle vakit geçirmemekle ve o dönemdeki bazı insanların yaptığı gibi evindeki kölelerle de cinsel birliktelik yaşamamakla anlatıyordu. Kendisi için sadece eşi vardı. Yani biraz da dönemsel alt yapıyı anlamak lazım maddeciliğe karşı durmanın kastını anlamak için.
Epiktetos böyle bir direktif veriyor. Diyor ki felsefeye yeni başlayan genç kızlardan uzak durmalıdır. Çünkü kendisine hakim olamayacağını düşünüyor, yani iradesi güçlenene kadar sıradan insanlardan da uzak dur diyor. Eski dostlarınla biraraya gelirken dikkatli ol falan diyor. Epiktetos ya maddi şeyler ya zihnin ikisinden birini seçeceksin diyor. Maddi şeyler peşinde koşarken zihnini geliştiremezsin diyor. Eğer ikisi arasında kalırsan ikisini de elde edemezsin diyor. O yüzden karar ver ve şüpheye düşme diyor. Epiktetos’u ilk okuduğumda bir eleştiri yapmıştım. Ya mutlu olmak için çok maliyetli idi maddi şeylerden uzaklaşmak. Bu uzaklaşma toplumsal görevlerden uzaklaşmak değil bu arada. Tersine toplumsal ve bireysel sorumluluklarını yapman gerektiğini bizzat Epiktetos söyler. Maddi şeyden kastı zihnimizin dışındaki ve elimizde olmayan her şey. Kızlar, para, sağlık vs. Mutlu olan insanlar bu kadar şeyden elini eteğini çekmeden yapabiliyorlar. Neden bu kadar fazla bedel ödememiz gereksin? Onu anlamıyorum. Seneca’dan bahsetmişsin ama o Epiktetos kadar katı değil sanırım maddi şeyler hususunda. Marcus ise amatör birisi. Maddi şeyler peşinde koşarken zihnimizi neden güçlendiremeyelim?

Yapacağın şeyler hakkında şu üç soruyu kendine sor:

1. Yapacağım şeyi yapmadan önce bana nasıl hissettiriyor?

2. Yapacağım şeyi yaparken nasıl hissediyorum?

3. Yapacağım şeyi yaptıktan sonra nasıl hissedeceğim?

Eğer bu sorulara "İyi, İyi, İyi" dersen bu senin için erdemli bir davranıştır ve bu yaptığın şey seni geliştirip ilerletecektir. Ancak bu sorulara sırasıyla "İçine çekiliyor gibi ve çok cezbedici, harika, korkunç ve pişman olmuş" hissediyorum dersen bu davranış ya da karar seni istemediğin korkunç bir duruma ve sonucunda ise dibi boylamış birisi olursun.

SDG

Yoda
Epiktetos böyle bir direktif veriyor. Diyor ki felsefeye yeni başlayan genç kızlardan uzak durmalıdır. Çünkü kendisine hakim olamayacağını düşünüyor, yani iradesi güçlenene kadar sıradan insanlardan da uzak dur diyor. Eski dostlarınla biraraya gelirken dikkatli ol falan diyor. Epiktetos ya maddi şeyler ya zihnin ikisinden birini seçeceksin diyor. Maddi şeyler peşinde koşarken zihnini geliştiremezsin diyor. Eğer ikisi arasında kalırsan ikisini de elde edemezsin diyor. O yüzden karar ver ve şüpheye düşme diyor. Epiktetos’u ilk okuduğumda bir eleştiri yapmıştım. Ya mutlu olmak için çok maliyetli idi maddi şeylerden uzaklaşmak. Bu uzaklaşma toplumsal görevlerden uzaklaşmak değil bu arada. Tersine toplumsal ve bireysel sorumluluklarını yapman gerektiğini bizzat Epiktetos söyler. Maddi şeyden kastı zihnimizin dışındaki ve elimizde olmayan her şey. Kızlar, para, sağlık vs. Mutlu olan insanlar bu kadar şeyden elini eteğini çekmeden yapabiliyorlar. Neden bu kadar fazla bedel ödememiz gereksin? Onu anlamıyorum. Seneca’dan bahsetmişsin ama o Epiktetos kadar katı değil sanırım maddi şeyler hususunda. Marcus ise amatör birisi. Maddi şeyler peşinde koşarken zihnimizi neden güçlendiremeyelim?
Dostum Epiktetos, Seneca ve Marcus stoacılıkta başı çeken insanlardır, Marcus neden amatör olsun. Bana biraz Epiktetos'un söylediğini "mutlak olması gereken" olarak kodlamışsın gibi geldi, bir yandan bu şekilde kodlamışsın bir yandan neden buna mecburum diyorsun. Dostum zaten neden mecbur olasın ? Kendini cinsel içgüdülerine ya da dostlarla beraber olmak gibi sosyal içgüdülerine kaptırmak, onlarsız yapamamak, ipin ucunu kaçırmak farklı bir şey, onları reddetmeden onlarla beraber yaşamayı öğrenmek ve dengeli yürütmek farklı bir şey, komple soyutlanmak farklı bir şey. Neden siyah - beyaz şeklinde algılayalım dünyayı, neden bir orta yolumuz, grimiz olmasın ? Ya hep ya hiç olmamıza, kendimizi mükemmelliyetçiliğe boğmamıza gerek yok. Mükemmel iyinin düşmanıdır diye bir söz var, o hesap. Ha ama senin hayatın, senin karakterin, senin fıtratın. Denersin, iyi gelip gelmediğine bakarsın, ona göre kendini revize edersin ya da o şekilde bir yol tutturmaya devam edersin, bu kadar düşünmeye, sorgulamaya gerek yok, ne yapmak istiyorsan yap gitsin

BloodRien

Yoda
Kız arkadaş veya flörtleşme kafanı yorar
kız arkadaş ve flörtleşmenin yüksek analiz gerektirdiğini düşünüyorum bu kafa yorucu
benim tavsiyem
her şeyden birazcık iste mütevazi olmak hayatta önemli illa şu yönde olucam diye düşünme belli bir süre bende benzer düşüncelere girmiştim kız kısmı yorucu güçlü mental istiyor sadece kendine odaklanıp ilerlemekte yorucu
ben her ikisinide yapamadım açıkcası

GoldenLight

Karanlık ışığa hizmet eder.
Epiktetos kendine has bir yol seçmiş olabilir ve bundan yola çıkarak insanlara bunu önermiş. Senin ise kendin Epiktetos olup kendi yolunu bulman lazım bence. Tecrübe ederek kendine özgü bir yolu bulacağına eminim. Kendini nasıl mutlu hissediyorsan, ahlakına ne uygun geliyorsa onu yap derim. Fakat yaptığın şeyler seni ve sürecini sıkıntıya sokmasın. İleri günlerde ki bir kardeşin olaraktan önerim orta yolu bulmandir. Şunu yaparsam reseptörlerim zarar görür, şöyle yaparsam haz alırım diyerekten paranoyak olursun. En ideali dengeli yaşamdan yanayım sana da bunu öneririm.

kız arkadaş ve flörtleşmenin yüksek analiz gerektirdiğini düşünüyorum bu kafa yorucu
benim tavsiyem
her şeyden birazcık iste mütevazi olmak hayatta önemli illa şu yönde olucam diye düşünme belli bir süre bende benzer düşüncelere girmiştim kız kısmı yorucu güçlü mental istiyor sadece kendine odaklanıp ilerlemekte yorucu
Zorladığı konusunda haklısın. Ancak insan limitlerini zorlandığında nasıl biri olduğunu ve nelere gücünün yetebildiğini anlıyor. Geçen sene, ilk dönem kimse ile konuşmuyordum. Tamamen derslere odaklanmıştım. Sonuç olarak dönem ortalamam 2.48 geldi. Bir sonraki dönem daha fazla sosyalleşmeye ve dışarı çıkmaya başladım. Dönem ortalamam 3 oldu. Ama sağlam çalıştım ve her şeyi dengede götürdüm.

Bu arada, kızlarla iletişimde mental olarak zorlanmaktan çok yorulmak daha uygun bir kelime. Sosyal etkileşime girdikçe insan mental olarak yorulabiliyor. O yüzden kendine yeterli zamanı ayırman ve kendini belli bir süre toparlaman yeterli olabiliyor.

B

Brock

Misafir
Hocam bir insana değer vermek ve bunu büyütmek te bir irade meselesi değilmidir ? Değerden kastım bi kızla oturup muhabbet etme vakit geçirme ona güzel cümleler etme değil. İradesizliğe bakan kısmı bana göre onun sana söyliceği güzel bi söz için veya verceği hediye bir gülüş veya orgazm yani anlık hazlar için çabalamak çünkü onun iradesine bağlı şeyler bunlar. Ama sen gerçekten onun sevgisini haketmek haklı çıkarmak için veya sevgini ispatlamak için (o görmesede bilmesede) çabalarsan bunun için iyileşirsen bu iradevi olur diye düşünüyorum.

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Arkadaşlar bu konuyu açtıktan sonra orta yolu seçmiştim. Sonra bi kıza açıldım red yedim. Orta yol daha rahat belli. Epiktetos’un yolunda hangi durumda ne yapacağımı bilemeyip kararsızlık yaşıyorum. Bu beni yoruyor. İyice düşünerek karar vermem gerektiğini düşünüyorum. Huzur önemli. Epiktetos’un bahsettiği kontrol meselesi huzur veriyor. Kız için çabalamıyorsun kendine yetiyorsun. Gerek yok. Huzur verici olabilir. Ama maliyetli. Fakat bir anlamda da sağduyuya çok uygun. Yani aşırı bir çaba göstermiyorsun, akışına bırakıyorsun. Herkes akışına bırak, zamanla olur der. O yaklaşıma yakın. Kızlarla hiç biraraya gelme yani evlenme demiyor ki. Evlenebileceğini söylüyor. Tanrı ne isterse onu iste diyor.Yani başına ne gelirse onu iste. İlla evlenme yalnız ol demiyor ki. Yalnızlığı ya da sosyalliği isteme, hangisi başına gelirse ondan memnun ol diyor. İnziva hayatını da isteme diyor mesela çünkü bizim elimizde değil. Akışına bırak demeye benziyor bende bu yaklaşım. Aşırı radikal olmayabilir. Ama elbette evlilik dışı cinselliği önermiyor. Karşı koymayı öneriyor. Benim sıkıntım bu yoldan şüphe duymak. Kesin inansam zaten gözüm kız falan görmez ki. İnanmıyorum mutlu edeceğine o yüzden vazgeçiyorum. Vazgeçmemek için iyice düşünüp karar vereceğim. Ki Epiktetos da bunu öneriyor zaten. İyice düşün yoksa heveslenip vazgeçersin diyor. Bende böyle oldu.

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Epik
Dostum Epiktetos, Seneca ve Marcus stoacılıkta başı çeken insanlardır, Marcus neden amatör olsun. Bana biraz Epiktetos'un söylediğini "mutlak olması gereken" olarak kodlamışsın gibi geldi, bir yandan bu şekilde kodlamışsın bir yandan neden buna mecburum diyorsun. Dostum zaten neden mecbur olasın ? Kendini cinsel içgüdülerine ya da dostlarla beraber olmak gibi sosyal içgüdülerine kaptırmak, onlarsız yapamamak, ipin ucunu kaçırmak farklı bir şey, onları reddetmeden onlarla beraber yaşamayı öğrenmek ve dengeli yürütmek farklı bir şey, komple soyutlanmak farklı bir şey. Neden siyah - beyaz şeklinde algılayalım dünyayı, neden bir orta yolumuz, grimiz olmasın ? Ya hep ya hiç olmamıza, kendimizi mükemmelliyetçiliğe boğmamıza gerek yok. Mükemmel iyinin düşmanıdır diye bir söz var, o hesap. Ha ama senin hayatın, senin karakterin, senin fıtratın. Denersin, iyi gelip gelmediğine bakarsın, ona göre kendini revize edersin ya da o şekilde bir yol tutturmaya devam edersin, bu kadar düşünmeye, sorgulamaya gerek yok, ne yapmak istiyorsan yap gitsin
Epiktetos yolunu denedim ama kızsızlığa ya da kız için çabalamamaya pek dayanamıyorum. Çok tatsız geliyor hayat. Aşırı katı. Orta yol mu doğru bu yol mu onu tartışalım bence. Epiktetos diyor ki maddi şeyler peşinde koşarken zihnini güçlendiremezsin. Yani kızlarla flörtleşirken zihnimi güçlendiremem mi? O yüzden orta yolu savunmuyor. Ya o ya bu diyor açıkça. Kız demiyor tabi de maddi şeyler diyor. Ama elimizde olmayıp bize emanet edilen sağlık beden gibi şeyleri de ihmal etmeyin diyor. Kızları ihmal etmeyecek kadat ilgilenebilir miyim? Bi sonuca varamadım.

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Red

benim tavsiyem
Red yedikten sonra senin gibi düşündüm ama acele karar vermeyeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6