Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Su Orucu (Soru)

winles

Yeni Fapstronot
Merhabalar uzatmadan konuya gircem.Su orucu yapmayı düşünüyorum sebebi ise vücuttaki kanserli hücreleri öldürmesi(kanser olduğumdan değil sigara içtiğimden bu arada sigarada içmicem su orucu yaparken) ve vücudu detoks etmesi.Tüm kaynaklar farklı şeyler söylüyo nasıl yapmam gerektiği hakkında ve burda bilgili kişiler olduğunu düşünerek buraya yazıyorum.
1. Süreç içinde kahve içersem kötü etkilenir miyim veya daha az faydası olur mu?(Herkes farklı bir şey söylüyor internet sitelerinde)

2.Ne kadar süre yapsam ideal olur ilk seferim diye hafif yapmak istemiyorum açıkçası iradeli denebilecek biriyim sanırım?

3.nofap falanda yapıyorum şuan ders çalışamayacak kadar rahatsız edici bir açlık hissi veya halsizlik olur mu?

Cevaplar için çok teşekkürler herkese kolay gelsin..

Güzel denk geldi. Ben de birkaç gündür, nasıl olur, aileme nasıl anlatırım vs diye bunu düşünüyorum.

Benim de ufak tefek ama hayat kalitesini bozan, tıbben pek de çözümü olmayan sorunlarım var. Onları düşünerek.

Ben de 10 gün yapmak istiyorum.

Evet farklı yaklaşımlar da var. Yurtdışında vs de.

Ben de bazı detaylardan kaçmak için vs acaba şu kitabı mı okusam, yabancı kim var ona baksam vs diyordum.
Ama izlediğim videolardan da kesin karar verdim. Aidin Salih'in yöntemine uyarak yapmayı planlıyorum.

Umarım ailem fazla itiraz etmez.

Yalnız ben de tarih olarak şu anda değil. Aralık ayı gibi planlıyorum.
İnşallah bir aksilik çıkmaz yaparım.

invisible

Perdenin Arkasındaki
Bence bir doktora danış, ben denediğim zaman 2. günde bayağı kötü olmuştum.

Ragnar lodbrok

Merkür Yolcusu
Aidin salih kitabını okumuş ve bi kısmını uygulamış biri olarak size ondan anladığım şeyden ortalama olarak bahsedicem : bir anda 3 5 10 gün yapmak yerine kademeli olarak arttırılmalı. ilk önce normal oruçlar , sonrasında 24 36 saatler , iyice alıştıktan sonra yavaş yavaş yapılmalı.

Ragnar lodbrok

Merkür Yolcusu
Birtakım riskleri mevcut ayrıca yine söylediğine göre : buda bu tip oruçları açarken çok dikkat edilmeli. Yani olabilcek en hafif gıdalarla vücudu alıştıra alıştıra orucu açmak. Kendi önerisi olarak bu herhangi bir yemek ile bile değil , yarısından fazlası sulandırılmış elma veya havuc suyuyla yarım gün geçirip yavaş yavaş koyulaştırmak , çok yavaş olarak salataya vs katı sebzeli gıdalara , iki üç gün sonra hayvansal proteine vs geçme. Yoksa kendisi mide bağırsak burkulması ve bilimum hastalıkları yaşanabilceğinin altını çiziyor. Yine dediğim gibi sırf orucu açmaya dahi alışmak başlı başına çok uzun bir süre gerektirebilceği kanaatindeyim.

Strafe

Neptün Yolcusu
Dostum kanser için su orucu değilde aralıklı oruç düşünebilirsin. Su orucu birkaç günden sonra kas kaybına sebep oluyor diye biliyorum. Vücut 16 saat aç kalınca kendi içindeki hücreleri sindirmeye başlıyor.(otofaji) Kanserli hücrelerin reseptörleri normal hücrelere göre glikoza çok daha fazla duyarlı olduğu için sen beslenmezsen kanserli hücreler ölecektir.
Oruç tuttuğun için halsizlik olacaktır bunu kahveyle ne kadar azaltabilirsin bilmiyorum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6