Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Süreci Bozdum Arkadaşlar Ne Yazık Ki

Kingcrusader

Yeni Üye
Bugün 6. Gündeydim maalesef süreci bozdum. Tetiklendim.Hayata karışmadan bu işin üstesinden nasıl kalkarım bilmiyorum özellikle sürekli buradaki yazıları okumaya çalışıyorum ama kendime bu konuda hakim olamadım ne yazık ki neyse dostlarım elbet bir gün düzeleceğiz.Kendimi geliştirecek konular ya da uğraşlar bulmaya çalışıyorum ama telefon bağımlılığıma engel olamadım ne yazık ki süreci anca kendimi geliştirerek devam ettirebileceğimin farkındayım ama bugün başaramadım.Neyse dostlarım değerli vaktinizi daha fazla çalmak istemediğimden dolayı bu yazıyı burada bitiriyorum ve size teşekkür ediyorum.

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Bize 1 gununu anlatir misin nasil geciyor? Mesela wc ye gidiyorken telefonunu yanina aliyor musun?

Kingcrusader

Yeni Üye
Bize 1 gununu anlatir misin nasil geciyor? Mesela wc ye gidiyorken telefonunu yanina aliyor musun?
Genelde 1 günüm boş geçiyor stresli ya da mutlu olabiliyorum tamamen zihnim karışık bir haldeyim ve sosyal medya bağımlısıyım en çok youtube ve instagram arada x 'e giriyorum.

kylewalker

Ay Yolcusu
Ben size bir günümden bahsetmek isterim. Sabah 11 gibi uyanırım 12 gibi kahvaltı yapar 13:00’da perdeci dükkanına gidiyorum. Çok az müşteri geliyor günde 6/7 tane dolayısıyla sıkılıyorum. Kendimi meşgul etmeye çalışıyorum ama bir yerde iş bitiyor oturup telefondan oyun oynuyorum veya bir dergi okuyorum. Akşam olduğunda spora gidiyorum spordan sonra duş alıp uzanıyorum. Uzanınca da kısa bir süre sonra uyumaya çalışıyorum ve 00:00/01:00 arası uyuya kalıyorum. Normalde öğretmenim ama atama olmadığı için kpss serüvenim hep boşa gitti. Şimdi ağustos ayında askere gitme durumum var. Aklıma kötü düşünceler geldiğinde vücudumu korku salıyor anlamsız bir şekilde kalbime bi şey mi olacak endişesi oluyor. Bu neverfap’i de en azla 8 gün yapabildim. Neleri değişmeliyim?

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Kingcrusader ve kylewalker dostlarım, cevaplarınız için teşekkür ederim.

1) Öncelikle NeverFap mentalitesinin ne olduğunu anlamanız gerekiyor ve bunu siz yapmaz iseniz yerinize kimse yapmayacak.

2) Ne hissettiğinize değil ne yapmanız gerektiğine odaklanın, eminim kafanızın içinde bir yerlerde 'şunu yapsam iyi olur' dediğiniz bir şeyler var biliyorum. İşte onu google'ı açıp ne olduğunu aratmak bile bir şeyler yapmaktır böyle başlayabilirsin.

3) Günlük yazın. Hiç bir şey yapmadım ki ne yazıcam. O zaman saat satt ne yaptığını yaz, kendinize üçüncü bir göz ile bakma fırsatı sunar bu da farkındalığı arttırır.

4) PBKY kitabını okuyun google'a "PBKY NeverFap forum" yazın, bu forumda konu şeklinde kitabı bulabilirsiniz.

5) google'a "NeverFap akademi ilk 14 Gün" yazın, çıkan videoları ve yazıları okuyun izleyin.

6) dünyada bir tek siz bu durumda değilsiniz, bundan bir süre önce ben de böyleydim. ve bir kez düşen daima düşme ihtimali vardır unutmayın bu savaş ömür boyu bitmicek, bir sihirli değnek gelip size bu bağımlılığı bıraktırmıcak veya bir gün sabah uyandığınızda yapma isteği gitmiş olmayacak. Ama siz ilmek ilmek işlediğiniz kendiniz öyle bir kişiliğe dönüştüreceksiniz ki eski size bakınca "ulan ne salak adammışım" diyeceksiniz emin ol.

7) Hepimiz özeliz biriciğiz, sadece kendimizi sabote ediyoruz.

8) Spor yapın, paran yoksa calisthenics yap evde dışarda vesaire fark etmez. Her gün mutlaka hareket et ataların gibi ol unutma ne kadar onlar gibi yaşarsan o kadar bu hayatta mutlu olursun çünkü biz binlerce yıl böyle yaşadık, şu anki insanoğlu modern hayata hala adapte oalmadı ve olamıcak da.

Eren11

Yks Fatihi
Bugün 6. Gündeydim maalesef süreci bozdum. Tetiklendim.Hayata karışmadan bu işin üstesinden nasıl kalkarım bilmiyorum özellikle sürekli buradaki yazıları okumaya çalışıyorum ama kendime bu konuda hakim olamadım ne yazık ki neyse dostlarım elbet bir gün düzeleceğiz.Kendimi geliştirecek konular ya da uğraşlar bulmaya çalışıyorum ama telefon bağımlılığıma engel olamadım ne yazık ki süreci anca kendimi geliştirerek devam ettirebileceğimin farkındayım ama bugün başaramadım.Neyse dostlarım değerli vaktinizi daha fazla çalmak istemediğimden dolayı bu yazıyı burada bitiriyorum ve size teşekkür ediyorum.
Sosyal medya bağımlılığını yenmek için hesaplarını dondur ve bir süre açma sonra bir süre açıp daha uzun süre dondurmanı öneririm cidden iyi geliyor, kendine hakim olmaya çalış çünkü bu bağımlılıktan kurtulma sürecinde yalnız sen varsın, nefsin seni yiyip bitirmesin.

Kingcrusader

Yeni Üye

1) Öncelikle NeverFap mentalitesinin ne olduğunu anlamanız gerekiyor ve bunu siz yapmaz iseniz yerinize kimse yapmayacak.

2) Ne hissettiğinize değil ne yapmanız gerektiğine odaklanın, eminim kafanızın içinde bir yerlerde 'şunu yapsam iyi olur' dediğiniz bir şeyler var biliyorum. İşte onu google'ı açıp ne olduğunu aratmak bile bir şeyler yapmaktır böyle başlayabilirsin.

3) Günlük yazın. Hiç bir şey yapmadım ki ne yazıcam. O zaman saat satt ne yaptığını yaz, kendinize üçüncü bir göz ile bakma fırsatı sunar bu da farkındalığı arttırır.

4) PBKY kitabını okuyun google'a "PBKY NeverFap forum" yazın, bu forumda konu şeklinde kitabı bulabilirsiniz.

5) google'a "NeverFap akademi ilk 14 Gün" yazın, çıkan videoları ve yazıları okuyun izleyin.

6) dünyada bir tek siz bu durumda değilsiniz, bundan bir süre önce ben de böyleydim. ve bir kez düşen daima düşme ihtimali vardır unutmayın bu savaş ömür boyu bitmicek, bir sihirli değnek gelip size bu bağımlılığı bıraktırmıcak veya bir gün sabah uyandığınızda yapma isteği gitmiş olmayacak. Ama siz ilmek ilmek işlediğiniz kendiniz öyle bir kişiliğe dönüştüreceksiniz ki eski size bakınca "ulan ne salak adammışım" diyeceksiniz emin ol.

8) Spor yapın, paran yoksa calisthenics yap evde dışarda vesaire fark etmez. Her gün mutlaka hareket et ataların gibi ol unutma ne kadar onlar gibi yaşarsan o kadar bu hayatta mutlu olursun çünkü biz binlerce yıl böyle yaşadık, şu anki insanoğlu modern hayata hala adapte oalmadı ve olamıcak da.
Çok teşekkür ederim oldschool abi yorumların benim için çok değerli sağolasın

kylewalker

Ay Yolcusu

kral yorumların çok kıymetli teşekkür ederim

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6