Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Süreçte Alışkanlıklarınızı Nasıl Oluşturuyorsunuz?

nevergiveupp

Ay Yolcusu
Dostlar selam. Aklıma sürekli bir şey takılıyor. Sürece başlayan herkes ilk günden itibaren spor, kitap okuma, meditasyon yapıyor. Bana ise ilk günlerde acayip yorgunluk çöküyor. Canım tembellikten başka bir şey istemiyor açıkçası. Haliyle bu alışkanlıkları sürdüremeyip bırakıyorum. Boş kalmış oluyorum, boş kalınca da yine krize giriyorum ve dayanamayıp bozuyorum. Ne yapmam gerekir? Spor, meditasyon, kitap okumak gibi alışkanlıkları süreçle birlikte nasıl sürdürebilirim?

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Kademe kademe baslayin anlık gazla sönmeyin. Fakat mutlaka baslayın plan olusturun. Bos elbet kalıcaksınız. Film, oyun vs.olabilir. Mesele bosa zaman gecirirken bile pmo ile gecirmemek.

Eff

Yoda
Kademe kademe hayatına sokacaksın. Boş zamanlarını planlayarak yaşa. Örneğin bilgisayar oynayacaksın, saat 5'ten sonra işimi bitirdikten sonra oynayacağım gibi. Film izleyeceksin, saat 10 civarı film izleyeceğim gibi.

Sırayla hayatına entegre et. Kimse ilk günden itibaren bunları yapmıyor, yapmaya çalışan da yüksek ihtimalle ya zaten bunları halihazırda yaptığı için sürdürüyor ya da disiplini henüz o seviyede olmadığı için eline yüzüne bulaştırıyor.

Erkekadamı'n disiplin ile ilgili güzel yayınları vardır. Alışkanlık kazanmak diye aratırsan bulursun.

Son düzenleme:

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Web Sitesi
1000kitap.com
Öncelikleri belirleyip fire vermemen lazım bence. Yani bir şey ne kadar kritik ve senin için kolaysa onu öne alıp hata yapmamaya çalış. Az az yap ama asla yapmaktan vazgeçme. Diğer şeyleri her hafta yavaş yavaş ekle.

nevergiveupp

Ay Yolcusu
Kademe kademe hayatına sokacaksın. Boş zamanlarını planlayarak yaşa. Örneğin bilgisayar oynayacaksın, saat 5'ten sonra işimi bitirdikten sonra oynayacağım gibi. Film izleyeceksin, saat 10 civarı film izleyeceğim gibi.

Sırayla hayatına entegre et. Kimse ilk günden itibaren bunları yapmıyor, yapmaya çalışan da yüksek ihtimalle ya zaten bunları halihazırda yaptığı için sürdürüyor ya da disiplini henüz o seviyede olmadığı için eline yüzüne bulaştırıyor.

Erkekadamı'n disiplin ile ilgili güzel yayınları vardır. Alışkanlık kazanmak diye aratırsan bulursun.
Peki kademelerin ayarı nasıl olmalı? Bi videoda alışkanlık oluştururken adımları üşenmeyeceğiniz kadar küçük ayarlayın ve her gün birer birer arttırın diye duymuştum,bu konuda sen ne düşünüyorsun dostum?

nevergiveupp

Ay Yolcusu
Öncelikleri belirleyip fire vermemen lazım bence. Yani bir şey ne kadar kritik ve senin için kolaysa onu öne alıp hata yapmamaya çalış. Az az yap ama asla yapmaktan vazgeçme. Diğer şeyleri her hafta yavaş yavaş ekle.
Benim için en kolay alışkanlık spor,geçmişte de yaptığım için alışkanlık kazanması zor olmuyor.Şuan sınav senem olduğu için yapsam mı yapmasam mı diye tereddütte düşüyorum ama sanırım yapacağım,strese iyi geliyor.Sonrasında ise meditasyon geliyor,yaptığımda içsel huzurla doluyorum ama daha yeni yeni yapmaya çalıştığım için alışkanlık oturtamadım.En zoru ise kitap okumak çünkü ilgimi çeken konu bulamıyorum,bulsam da beyin sisi yüzünden okuduğumu anlamakta zorlanıyorum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6