Ben şunu anladım,beyni koşullandirmak, pmodan uzak kalmaya çalıştığım zamanlarda çok araştırma yapıyorum zararlari ile ilgili ve kendimi daha iyi tanımaya çalışıyorum,bu sürede hem uzak kalmak hem araştırma yapmak,kendimi daha iyi tanımak problemlerimi sorunlarimi onlara neyin neden olduğu? Vs vs,uykum geliyor, gözümü kapatiyorum uyuyamıyorum bir sigara daha yakıyorum sonra yatağa geçiyorum yine araştırma yapıyorum 5-10 dk o zaman çok büyük bir uyku isteği geliyor sonra uyanınca devam ederim deyip kapatıp atıyorum telefonu neresi denk gelirse evet işte o zaman uyumam çok kolay oluyor ve uykuya acaba dalamaz miyim ? Ya uyuyamazsam ? Vs vs şeylerle stres olmuyorum çünkü çok kolay uykuya geçiyorum hatta bazen aha hemen şimdi uyurum diyordum
Çok eskiden uyku problemlerim vardı pmonun zararlarini uzun süre yasadigim ve sorunlarım olduğu için depresyon eve kapanma 2 gün uyumadigimi bilirim,şimdi beyni iyice adapte edip pmonun zararlarını hergun okuyup araştırıyorum beynim daha çok konsantre oluyor,uykuya geçmek içinde zorlamiyorum kendimi, zorlamakla hicbirsey olmuyor, olmaz hatta sonucunda daha negatif etkiler olur, uyanınca da devam ederim demiştim ya,beynimi birgün sonraya da hazırlıyorum bir nevi,yani bugün zararlarını iyice beynime kazıyor daha kurtulmadin ona göre bunun yarını da var diye yarına da alistiriyorum beynimi, yarın da pmodan uzak yarında ,yarında ömür boyu pmografik uzak kalmak önemli olan,her yarın ki güne hazirlarsak beynimizi hem daha iyi uzak kalabiliriz hem uykuyu da duzenleriz,pmodan uzak kaldıkça çok iyi uyku alıyorum,eskiden alamazdim.