Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Süreçte Uyku Problemi

meftun.

Mars Yolcusu
Arkadaşlar bu ay yeniden başladım fakat geceleri uykuya bir türlü dalamıyorum. Bu bende her süreç yaşanıyor ilk iki hafta boyunca. Normalde zorlanmam ama uyumayınca günüm verimsiz geçiyor boş şeylerle uğraşıyorum. Siz uyku problemi yaşıyor musunuz süreç içerisinde. Beynimin yenilendiğini hissediyorum ama bunun yan etkileri beni bitiriyor

King Elessar

Satürn Yolcusu
Bu sorunu başlarda ben de çok sık yaşıyordum ki ara sıra hâlâ yaşıyorum. Sürecimde 150 günü geçtim, ne zaman rutinimden saparsam uyku problemiyle karşılaşıyorum. Rutinimden kastım yatmadan 1-1.5 saat önce hiçbir teknolojik alet kullanmamak ve yatakta kitap okumak. Gözüm kapanana kadar kitap okuyorum bu da ister istemez uykuya iyi dalmamı sağlıyor.
Kafein alımını sınırlandırmanı, en azından alacaksan uyumadan 10-12 saat önce almanı tavsiye ederim. Bazılarında bu süre kısalabilir, kendinizi az çok tanıyorsunuzdur.
Andrew Huberman'ın kaliteli uyku ile alakalı podcastlerine göz atmanı tavsiye ederim. Sabah uyanınca ilk iş balkona çıkıp 5-10 dakika güneş ışığında oturuyorum. Gün batımına doğru da yürüyüş yapmanı kısacası dışarıda olman da yararlı olabilir. Vücut, bunlar sayesinde günün başladığını/bittiğini fark edip hormonlarını daha sağlıklı şekilde salgılıyor.
Hem zihinsel hem de bedensel olarak vücudunu yormalısın. Bir nevi uyku, günün sonunda senin için ödül olmalı. Böyle olunca uyku verimin aşırı artıyor ve uyku süren de azalıyor.
Uyumadan 1-1.5 saat önce meditasyon yapmanı veya soğuk duş almanı önermem, bunlar uykunu kaçırabilir.

Son düzenleme:

izleyici1

Yoda
ilk ay uyku problemleri oluyor
aşırı uyku yada uyuyamama
yatmadan önce soğuk duşunu al

meftun.

Mars Yolcusu
Bu sorunu başlarda ben de çok sık yaşıyordum ki ara sıra hâlâ yaşıyorum. Sürecimde 150 günü geçtim, ne zaman rutinimden saparsam uyku problemiyle karşılaşıyorum. Rutinimden kastım yatmadan 1-1.5 saat önce hiçbir teknolojik alet kullanmamak ve yatakta kitap okumak. Gözüm kapanana kadar kitap okuyorum bu da ister istemez uykuya iyi dalmamı sağlıyor.
Kafein alımını sınırlandırmanı, en azından alacaksan uyumadan 10-12 saat önce almanı tavsiye ederim. Bazılarında bu süre kısalabilir, kendinizi az çok tanıyorsunuzdur.
Andrew Huberman'ın kaliteli uyku ile alakalı podcastlerine göz atmanı tavsiye ederim. Sabah uyanınca ilk iş balkona çıkıp 5-10 dakika güneş ışığında oturuyorum. Gün batımına doğru da yürüyüş yapmanı kısacası dışarıda olman da yararlı olabilir. Vücut, bunlar sayesinde günün başladığını/bittiğini fark edip hormonlarını daha sağlıklı şekilde salgılıyor.
Hem zihinsel hem de bedensel olarak vücudunu yormalısın. Bir nevi uyku, günün sonunda senin için ödül olmalı. Böyle olunca uyku verimin aşırı artıyor ve uyku süren de azalıyor.
Uyumadan 1-1.5 saat önce meditasyon yapmanı veya soğuk duş almanı önermem, bunlar uykunu kaçırabilir.

meftun.

Mars Yolcusu
Teşekkür ederim tavsiyelerine uyacağım. Andrew Hubermanın notları adlı kitap var uyku ile ilgili bölümü biliyorum. Bu lanet bağımlılık yüzünden hayatımda istediğim dengeyi bir türlü oturtamadım. Yazıyı yazdığım gün hiç uyuyamamıştım gecesinde iyi uyudum. İyileşme dönemi çok zıt haller olmaya devam ediyor bakalım.

theUNİVERSE

Yeni Fapstronot
Ben şunu anladım,beyni koşullandirmak, pmodan uzak kalmaya çalıştığım zamanlarda çok araştırma yapıyorum zararlari ile ilgili ve kendimi daha iyi tanımaya çalışıyorum,bu sürede hem uzak kalmak hem araştırma yapmak,kendimi daha iyi tanımak problemlerimi sorunlarimi onlara neyin neden olduğu? Vs vs,uykum geliyor, gözümü kapatiyorum uyuyamıyorum bir sigara daha yakıyorum sonra yatağa geçiyorum yine araştırma yapıyorum 5-10 dk o zaman çok büyük bir uyku isteği geliyor sonra uyanınca devam ederim deyip kapatıp atıyorum telefonu neresi denk gelirse evet işte o zaman uyumam çok kolay oluyor ve uykuya acaba dalamaz miyim ? Ya uyuyamazsam ? Vs vs şeylerle stres olmuyorum çünkü çok kolay uykuya geçiyorum hatta bazen aha hemen şimdi uyurum diyordum

Çok eskiden uyku problemlerim vardı pmonun zararlarini uzun süre yasadigim ve sorunlarım olduğu için depresyon eve kapanma 2 gün uyumadigimi bilirim,şimdi beyni iyice adapte edip pmonun zararlarını hergun okuyup araştırıyorum beynim daha çok konsantre oluyor,uykuya geçmek içinde zorlamiyorum kendimi, zorlamakla hicbirsey olmuyor, olmaz hatta sonucunda daha negatif etkiler olur, uyanınca da devam ederim demiştim ya,beynimi birgün sonraya da hazırlıyorum bir nevi,yani bugün zararlarını iyice beynime kazıyor daha kurtulmadin ona göre bunun yarını da var diye yarına da alistiriyorum beynimi, yarın da pmodan uzak yarında ,yarında ömür boyu pmografik uzak kalmak önemli olan,her yarın ki güne hazirlarsak beynimizi hem daha iyi uzak kalabiliriz hem uykuyu da duzenleriz,pmodan uzak kaldıkça çok iyi uyku alıyorum,eskiden alamazdim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6