domain
Yeni Üye
Selamlar herkese bu forumda ilk başlığım. Kısaca kendimden bahsedecek olursam; iyi bir liseye gitmiş, ilkokul-ortaokulda orta-üst bir öğrenci olmuş, temel becerileri iyi olan bir öğrenciydim. Lise başladığında ise iyi notlar almaya devam eden bir öğrenciydim. Ne olduysa pandemi sırasında oldu. O dönemi tamamen odama hapsolmuş ve 2 senemi internette geçirmiş bir çocuk olarak geçirdim ve bu derslerimi kötü etkiledi. Pandemi bitip okul başladığında tekrar derslere sarılacak kadar motivasyonum vardı ancak okul başladıktan 1 ay sonra bir hastalık geçirdim ve okulu açığa almak zorunda kaldım. 4-5 ay yine okula gidemeyince ve üstüne açığa geçince bir rehavete kapılma hissi geldi üstüne hastalık eklenince "önemli olan sağlık" sözünü konfor alanım olarak gördüm. Ve sınavda ortaokul temelimin katkısı ile hiç çalışmadan 70 net tyt yaptım. Mental olarak kötü hissettiğim için mezuna kalmadım ve direkt ataması yüksek olan bir 2 yıllık bölüm yazdım. Şuan 2.sınıftayım ve okulum bitmek üzere. Okulda ganom 3.92 ve derslere de pek çalışmıyorum normalde yüksek gano sevinilmesi gereken bir şey iken bana yanlış yerde olduğumu hatırlatmakla kalıyor sadece. Psikolojimi yeni yeni toparlamaya başladım süreçte bağımlılıklarımı fark edip onlarla baş ediyor, yeni alışkanlıklar kazanmak için uğraşıyorum. Ancak geçmişe baktığım zaman sanki olmam gereken yerin daha gerisindeyim gibi hissediyorum. Seneye kpss var ve ona çalışmaya başlayacağım yazın. Ancak aklımda 2. ve daha iyi bir bölüm okumak var. Öncelikli odağımın kpss olması gerekiyor. Hemen atanıp para kazanmaya başlamak istiyorum. Bu süreçte 2026 daki sınav yerine 2027 deki sınava hazırlanmayı düşündüm. Temel konulara hakim olmamla beraber ayt konularına hakimiyetim sıfır. Bunu göz önüne alarak seneye 11 2027 de 12. sınıf konularına çalışarak sınava girmeyi ve çalışırken okumayı düşünüyorum. Sizlerede danışacağım bir kaç konu olacak
1) 2.bölüm okuma isteği süper egomun bir isteği mi yoksa benim tercihim mi emin değilim bunu anlayabileceğim bir yol var mı?
2) 2027 de olası bir tekrar sınava girme durumunda 2028 yılında müfredat değişiyor 2028deki sınav müfredatı %30-35 farklı olduğundan ona çalışmak daha mı mantıklı?
3)Ayt konusunda bilgisi olmayan bir kişi konuları kaç ayda öğrenebilir?
şimdiden teşekkürler herkese
1) 2.bölüm okuma isteği süper egomun bir isteği mi yoksa benim tercihim mi emin değilim bunu anlayabileceğim bir yol var mı?
2) 2027 de olası bir tekrar sınava girme durumunda 2028 yılında müfredat değişiyor 2028deki sınav müfredatı %30-35 farklı olduğundan ona çalışmak daha mı mantıklı?
3)Ayt konusunda bilgisi olmayan bir kişi konuları kaç ayda öğrenebilir?
şimdiden teşekkürler herkese