Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Tekrar Sınava Girmek Hakkında

domain

Yeni Üye
Selamlar herkese bu forumda ilk başlığım. Kısaca kendimden bahsedecek olursam; iyi bir liseye gitmiş, ilkokul-ortaokulda orta-üst bir öğrenci olmuş, temel becerileri iyi olan bir öğrenciydim. Lise başladığında ise iyi notlar almaya devam eden bir öğrenciydim. Ne olduysa pandemi sırasında oldu. O dönemi tamamen odama hapsolmuş ve 2 senemi internette geçirmiş bir çocuk olarak geçirdim ve bu derslerimi kötü etkiledi. Pandemi bitip okul başladığında tekrar derslere sarılacak kadar motivasyonum vardı ancak okul başladıktan 1 ay sonra bir hastalık geçirdim ve okulu açığa almak zorunda kaldım. 4-5 ay yine okula gidemeyince ve üstüne açığa geçince bir rehavete kapılma hissi geldi üstüne hastalık eklenince "önemli olan sağlık" sözünü konfor alanım olarak gördüm. Ve sınavda ortaokul temelimin katkısı ile hiç çalışmadan 70 net tyt yaptım. Mental olarak kötü hissettiğim için mezuna kalmadım ve direkt ataması yüksek olan bir 2 yıllık bölüm yazdım. Şuan 2.sınıftayım ve okulum bitmek üzere. Okulda ganom 3.92 ve derslere de pek çalışmıyorum normalde yüksek gano sevinilmesi gereken bir şey iken bana yanlış yerde olduğumu hatırlatmakla kalıyor sadece. Psikolojimi yeni yeni toparlamaya başladım süreçte bağımlılıklarımı fark edip onlarla baş ediyor, yeni alışkanlıklar kazanmak için uğraşıyorum. Ancak geçmişe baktığım zaman sanki olmam gereken yerin daha gerisindeyim gibi hissediyorum. Seneye kpss var ve ona çalışmaya başlayacağım yazın. Ancak aklımda 2. ve daha iyi bir bölüm okumak var. Öncelikli odağımın kpss olması gerekiyor. Hemen atanıp para kazanmaya başlamak istiyorum. Bu süreçte 2026 daki sınav yerine 2027 deki sınava hazırlanmayı düşündüm. Temel konulara hakim olmamla beraber ayt konularına hakimiyetim sıfır. Bunu göz önüne alarak seneye 11 2027 de 12. sınıf konularına çalışarak sınava girmeyi ve çalışırken okumayı düşünüyorum. Sizlerede danışacağım bir kaç konu olacak

1) 2.bölüm okuma isteği süper egomun bir isteği mi yoksa benim tercihim mi emin değilim bunu anlayabileceğim bir yol var mı?
2) 2027 de olası bir tekrar sınava girme durumunda 2028 yılında müfredat değişiyor 2028deki sınav müfredatı %30-35 farklı olduğundan ona çalışmak daha mı mantıklı?
3)Ayt konusunda bilgisi olmayan bir kişi konuları kaç ayda öğrenebilir?

şimdiden teşekkürler herkese

UBERMAN

Son Alkimist
Yazıyı okurken geçmişe gidip geldim. Aynı problemlerden müzdaribiz.

Ben de iki yıllık muhasebe okuyorum. Sınava tekrardan hazırlanıyorum. Okumak istediğim bölüm ise yeni açılan bölümlerden olan robotik ve yapay zeka. Şimdi sorularını cevaplayabildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım.
1) 2.bölüm okuma isteği süper egomun bir isteği mi yoksa benim tercihim mi emin değilim bunu anlayabileceğim bir yol var mı?
1. Eğer süper egonla baş etmek istiyorsan şöyle bir bir soru sor kendine: “Bu bölümü okuyacak başka kimse olmasa, kimse beni alkışlamasa, hala ister miydim?” Bu tarz bir soru seni gerçeklik ilkesine göre karar vermende yardımcı olabilir.
2) 2027 de olası bir tekrar sınava girme durumunda 2028 yılında müfredat değişiyor 2028deki sınav müfredatı %30-35 farklı olduğundan ona çalışmak daha mı mantıklı?
2. Eğer 2027 sınavına gireceğin şimdiden kesin değilse, 2028'e göre çalışmak mantıklı olabilir. Fakat bir yandan da KPSS'ye çalışacağım diyorsun bu biraz kafa karıştırıcı...
3)Ayt konusunda bilgisi olmayan bir kişi konuları kaç ayda öğrenebilir?
3. Bu soruyu cevaplamak benim işim değil çünkü TYT'ye çalışıyorum ama bunun için sana bir video önerebilirim. Video AYT sayısal için hazırlanmış, kaç günde bitirilebileceğini minimum sürelerle anlatıyor. (Video ektedir.)

Maraz Ali

Benim adım Ali, Maraz Ali bayılırım bela olmaya
ayt için konuşuyorum.
temelinin sağlam olması en önemli şart tyt matematik ilk 10 konusu tamamen oturmuş olacak.
ayt matematik: YouTube ta çok iyi anlaran hocalar var örneğin mert hoca ( favorim ) 90 günde ayt mat ı en iyi şekilde anlatıyor soru bankası eşliğinde 3 ayda matematik kısmını bitirisin
ayt fizik : vip fizik o da 90 günde anlatıyor soru bankası eşliğinde 14/14 yaparsın
kimyadan görkem şahin 50 gün falan sürer
biyoloji ise Dr biyoloji o da 2 ay falan sürer ama biyoloji de önemli olan bitirdikten sonra full tekrar yapmak öğrenmeye meraklı olarak tekrar yapsan daha iyi olur 2-3 sene sonra gireceksin sınava adın gibi öğrenmiş olman lazım ezberleme sakın biyoloji yi yoksa unutursun o zamana kadar
velhasıl 6 ay gibi bir sürede biter o da en kotu ihtimalle. ayt mat ve fiziği aynı gün götürürsün mesela...

Sapience

Ay Yolcusu
1) Uberman'a katılıyorum. Benim de henüz aşamadığım bir sorun olduğundan net bir tavsiye veremiyorum.

2)Şu an da nispeten oturmuş bir sistem var ve soru tarzları benzer oluyor genellikle. Fakat müfredat değişikliğiyle birlikte ben çok daha farklı soru tarzlarının sınava dahil olabileceğini düşünüyorum. 2028'e kalmak bu açıdan öncesini sonrasını göremeyeceğin bir sınav olabilir ve bu da hazırlık sürecinde ve sınav anında stresini arttırabilir. Kendi içinde avantajları da olabilir elbette. Herkesle birlikte farklı bir şey göreceğinden diğerlerinden öne de geçebilirsin. Ben şahsen bir sınava ilk giren olmayı tercih etmem.

3) Ben yks'de sayısalda 5k sonraki yıl da 3k yaptım. Bence sırayla gitmekte fayda var. Gerçekten iyi bir şey yapmak istiyorsan Tyt'yi sağlam bir şekilde baştan götürürsün. Sonra da hem temel konularda uzmanlaşmış olarak ve test çözmeye alışmış olarak kısa sürede de ayt'ye başlarsın. Gerçekten çalışmak lazım ve kolay olan hiç bir şeyin sonu iyi olmuyor. Ayt için de 5-6 ay bir süre yeterli olur rahatlıkla.

Sana tavsiye iyi düşün. Derdin para kazanmak ise bunun daha farklı yolları da olabilir.

domain

Yeni Üye
Yazıyı okurken geçmişe gidip geldim. Aynı problemlerden müzdaribiz.

Ben de iki yıllık muhasebe okuyorum. Sınava tekrardan hazırlanıyorum. Okumak istediğim bölüm ise yeni açılan bölümlerden olan robotik ve yapay zeka. Şimdi sorularını cevaplayabildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım.

1. Eğer süper egonla baş etmek istiyorsan şöyle bir bir soru sor kendine: “Bu bölümü okuyacak başka kimse olmasa, kimse beni alkışlamasa, hala ister miydim?” Bu tarz bir soru seni gerçeklik ilkesine göre karar vermende yardımcı olabilir.

2. Eğer 2027 sınavına gireceğin şimdiden kesin değilse, 2028'e göre çalışmak mantıklı olabilir. Fakat bir yandan da KPSS'ye çalışacağım diyorsun bu biraz kafa karıştırıcı...

3. Bu soruyu cevaplamak benim işim değil çünkü TYT'ye çalışıyorum ama bunun için sana bir video önerebilirim. Video AYT sayısal için hazırlanmış, kaç günde bitirilebileceğini minimum sürelerle anlatıyor. (Video ektedir.)

1) Uberman'a katılıyorum. Benim de henüz aşamadığım bir sorun olduğundan net bir tavsiye veremiyorum.

2)Şu an da nispeten oturmuş bir sistem var ve soru tarzları benzer oluyor genellikle. Fakat müfredat değişikliğiyle birlikte ben çok daha farklı soru tarzlarının sınava dahil olabileceğini düşünüyorum. 2028'e kalmak bu açıdan öncesini sonrasını göremeyeceğin bir sınav olabilir ve bu da hazırlık sürecinde ve sınav anında stresini arttırabilir. Kendi içinde avantajları da olabilir elbette. Herkesle birlikte farklı bir şey göreceğinden diğerlerinden öne de geçebilirsin. Ben şahsen bir sınava ilk giren olmayı tercih etmem.

3) Ben yks'de sayısalda 5k sonraki yıl da 3k yaptım. Bence sırayla gitmekte fayda var. Gerçekten iyi bir şey yapmak istiyorsan Tyt'yi sağlam bir şekilde baştan götürürsün. Sonra da hem temel konularda uzmanlaşmış olarak ve test çözmeye alışmış olarak kısa sürede de ayt'ye başlarsın. Gerçekten çalışmak lazım ve kolay olan hiç bir şeyin sonu iyi olmuyor. Ayt için de 5-6 ay bir süre yeterli olur rahatlıkla.

Sana tavsiye iyi düşün. Derdin para kazanmak ise bunun daha farklı yolları da olabilir.
Yanlız olmamama sevindim. Kpss meselesi önceliğim konular (temel matematik temel türkçe) yakın olduğu için tyt çalışması gibi de görüyorum onu. 2028 e hazırlanma düşüncem de aslında herkesin eşit olacağını bilmek beni rahatlatıyor. Mezuna kalan olmayacak veyahut 9.sınıftan beri çalışan kişi ile aynı anda çalışmaya başlamış olacağım. Para kazanmak ana hedefim değil ancak zaten bir geç kalmışlık durumu var ve bunu psikolojik olarak aşmanın en iyi yolu toplumsal norm edinilmiş ev araba gibi olgular için para biriktirmeye başlamak. 23 Yaşında yeni bölüme başlamak geç olabilir ama elinin altında 10-20k dolar olunca bunu pek sorun etmez bir insan gibime geliyor. Fikir danışmak istemiştim tavsiyeleriniz için çok teşekkürler

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6