Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Üniversitede Sosyalleşme (Soru)

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Dostlar selamlar ben çok uzun zamandır PMO’yu bırakmaya çalışıyorum. Şu an 2 haftadır neverfapteyim ve en rahat ilerleyen sürecim diyebilirim.
Neverfap yapma sebeplerimden biri özgüvenli birisi olmak istememdi. Normalde insanlarla rahat konuşan birisiyimdir ama tanımadığım insanlarla konuşurken stres olurum. Örneğin bir grup çalışması yapıyoruz ilk haftalar kimseyi tanımıyordum ve konuşmaya baya çekiniyordum ama birbirimizi tanıdıkça rahat konuşmaya başladım. Bugün yine farklı bir grup çalışmasında fark ettiğim bir şey diğer insanlar rahat rahat konuşabilirken ben kendimi konuşmaya veremiyordum. Bu süreçte ilerlediğimde gelişir mi? Tabii ki de iletişim becerimin gelişmesi için bunun üzerine gitmem gerektiği biliyorum ama yardımcı olabilecek başka şeyler de vardır umarım.

Bir diğer sormak istediğim şey, üniversitede karşı cinsle genelde nasıl tanışılıyor?
( kulüp harici ) Benim tıp fakültemde insanların takıldığı yer şu anlık sadece kantin var. Orada da gidip tanışmam biraz zor. Karşı cinsten tanıdığım birkaç kişi var ama bölümün yarısından fazlası kız.

Diğer soracağım şey de okulda çoğu kişi tanısa veya tanımasa bile instagramdan birbirini takipleşiyor. Ben de aynı bölümdeki bazı kişilere istek atmalı mıyım?

Oda yok

Yeni Üye
üniversitede karşı cinsle genelde nasıl tanışılıyor?
Hocam, bulabilirseniz tek takılan bir kızla konuşmaya çalışbailirsiniz. Tabii bu biraz zor onun dışında birbirleri ile konuşurken araya laf mesela sınıfta otururken yanınızda konuşan kızlar varsa veya arka sıranızda "oradan kulak misafiri oldum diye" konuşabilirsiniz.

Ya da sınıfa erken giderseniz ve erken gelen kızlar varsa yine konuşmlarına katılabilirsiniz.

Eğer kızlardan bir geri dönüş falan yoksa onları rahat bırakabiliriniz ama işiniz düştüğü zaman konuşabilirsiniz.

i. Normalde insanlarla rahat konuşan birisiyimdir ama tanımadığım insanlarla konuşurken stres olurum.
ilk haftalar kimseyi tanımıyordum ve konuşmaya baya çekiniyordum ama birbirimizi tanıdıkça rahat konuşmaya başladım.
Bunun sebebi ise gayet basit. Kendinde demişsin "tanıdıkça rahat konuşmaya başladım" onlar da sana karşı böyle bir tek onlar değil herkes herkese karşı öyle, hemen kimse kimseyle rahat konuşamaz. ki şu an hatırlamıyor olabilirsiniz ama tanıştığınız tüm herkes için bu iş böyle mesela bir arkadaşınız ile ilk konuşmanızı hatırlamaya çalışın sohbet yavaş yavaş ilerler ama çeknime olmasa bile şimdi ki konuşmanız ile arasında eser yok.

Tabii konuşma başlatırken çekinmeyen insanlar görmüş olabilirsiniz onlar da bir ihtimal başkaları ile konuşmaya alışmışlardır.

Yani benim düşüncem bu.

BloodRien

Yoda
1. soru nofap yapmaya devam et ve testesteronunu arttırmanın bir yolunu bul spor başlıca önerim

2. soru kız cenneti bir üniversitede kızlarla nasıl tanışılır sorusu biraz abes
kırmızı hapı öğrenmeni tavsiye ederim ve bakıştığın kızlara gidip merhaba demeni
sonra konuşacak bir konu bul illa bulursun

o kızlar o kıyafetleri giyerken ve makyajlarını yaparken aaa hadi yapayım neden olmasın diye değil kaliteli adamlar için yapıyorlar bir yolunu bul

gülümse güldür eğlen sonrası senin kararın

je.veuxvivre

Yeni Üye
Dostum her şey zamanla yerine oturuyor o sebeple aşırıya kaçmadan anı yaşamanı tavsiye ederim.
Kendini taniman, çocukluğunu incelemen (Kendini tanımanın çok önemli bir adımı), geleceğine yön vermenin fırsatı üniversitede daha kolay.
Derslerini aksatmadan tüm bunlara ve daha fazlasına ulaşabilmen dileğiyle...

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Hocam, bulabilirseniz tek takılan bir kızla konuşmaya çalışbailirsiniz. Tabii bu biraz zor onun dışında birbirleri ile konuşurken araya laf mesela sınıfta otururken yanınızda konuşan kızlar varsa veya arka sıranızda "oradan kulak misafiri oldum diye" konuşabilirsiniz.

Ya da sınıfa erken giderseniz ve erken gelen kızlar varsa yine konuşmlarına katılabilirsiniz.

Eğer kızlardan bir geri dönüş falan yoksa onları rahat bırakabiliriniz ama işiniz düştüğü zaman konuşabilirsiniz.

Bunun sebebi ise gayet basit. Kendinde demişsin "tanıdıkça rahat konuşmaya başladım" onlar da sana karşı böyle bir tek onlar değil herkes herkese karşı öyle, hemen kimse kimseyle rahat konuşamaz. ki şu an hatırlamıyor olabilirsiniz ama tanıştığınız tüm herkes için bu iş böyle mesela bir arkadaşınız ile ilk konuşmanızı hatırlamaya çalışın sohbet yavaş yavaş ilerler ama çeknime olmasa bile şimdi ki konuşmanız ile arasında eser yok.

Tabii konuşma başlatırken çekinmeyen insanlar görmüş olabilirsiniz onlar da bir ihtimal başkaları ile konuşmaya alışmışlardır.

Yani benim düşüncem bu.
Teşekkür ederim dostum tavsiyelerin için. Dediklerini denemeye çalışacağım.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
1. soru nofap yapmaya devam et ve testesteronunu arttırmanın bir yolunu bul spor başlıca önerim

2. soru kız cenneti bir üniversitede kızlarla nasıl tanışılır sorusu biraz abes
kırmızı hapı öğrenmeni tavsiye ederim ve bakıştığın kızlara gidip merhaba demeni
sonra konuşacak bir konu bul illa bulursun

o kızlar o kıyafetleri giyerken ve makyajlarını yaparken aaa hadi yapayım neden olmasın diye değil kaliteli adamlar için yapıyorlar bir yolunu bul

gülümse güldür eğlen sonrası senin kararın
Dostum kırmızı hapı duydum ama ne olduğuna bakmadım. En yakın zamanda araştıracağım.
Normalde 6 ay önce baya zayıftım özgüvenim yoktu. Sonra spora yazıldım şu an iyi bir vücudum da var. İnsanlar bana yakışıklısın falan da derdi önceden ama özgüvenim olmadığı için bunun önemi yoktu aslında. İyi olan şey de özgüvenim yavaş yavaş geliyor.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Dostum her şey zamanla yerine oturuyor o sebeple aşırıya kaçmadan anı yaşamanı tavsiye ederim.
Kendini taniman, çocukluğunu incelemen (Kendini tanımanın çok önemli bir adımı), geleceğine yön vermenin fırsatı üniversitede daha kolay.
Derslerini aksatmadan tüm bunlara ve daha fazlasına ulaşabilmen dileğiyle...
Dostum dediğin gibi birkaç aydır özgüven sorunum nereden geliyor diye düşünüyordum. İlkokulda çekingen değildim hatta başkan olurdum ama ne olduysa ortaokula geçince oldu. Ortaokulda çekingen olduğumu hatırlıyorum. Bunun sebebi tabii ki de PMO. Pmo ile tanışmam zamanlara denk geliyor. Eğer Pmo ile tanışmasam çok daha farklı bir birey olurdum ama önemli olan şu anki durumum. Nofape devam edeceğim ve sporu derslerimi aksatmayacağım. Zamanla daha iyi olurum umarım. Teşekkürler tavsiyen için.

Luxx

Merkür Yolcusu
İnstangram takibi konusunda sana kalmış.Kişiden kişiye değişir biri ne olacak gt yapalım der biri özel alanım diye hiç uğraşmaz

je.veuxvivre

Yeni Üye
Dostum dediğin gibi birkaç aydır özgüven sorunum nereden geliyor diye düşünüyordum. İlkokulda çekingen değildim hatta başkan olurdum ama ne olduysa ortaokula geçince oldu. Ortaokulda çekingen olduğumu hatırlıyorum. Bunun sebebi tabii ki de PMO. Pmo ile tanışmam zamanlara denk geliyor. Eğer Pmo ile tanışmasam çok daha farklı bir birey olurdum ama önemli olan şu anki durumum. Nofape devam edeceğim ve sporu derslerimi aksatmayacağım. Zamanla daha iyi olurum umarım. Teşekkürler tavsiyen için.
Kankam PMO özgüveni çok etkiliyor ama tek sebebi olduğunu düşünmüyorum. Daha kompleks bir konu diye düşünüyorum ama yorum yapmak için yeterli bilgim yok özgüven şundan eksiktir diyemem. Kaldı ki ben de hissediyorum ara sıra ciddi özgüven eksikliği. Üzerine çalışılması gereken bir konu ama çocukluk ve ergenlik döneminin payı fazlasıyla yüksektir. En önemli dönemler olarak görüyorum. Bu dönemde yaşadıklarımız ömrümüzün geri kalanına etkisi çok yüksek. O sebeple farkındalık arttırma bu durumu değiştirmenin ilk adımı gibi. Bunu tek başına yapmak kolay değil. Uzmandan destek alınabilir. Psikiyatri ya da klinik psikolog olabilir.
Son olarak şunu söylemek isterim ki bilgi, görgü, yaşantı, erdem, tekamül arttıkça özgüven artar,kendini daha çok seversin, "Hata yapabilirim ama ben değerliyim, hatalarımı düzeltmek de benim elimde, bu hatalarda fırsat görüyorum dersin."
Sağlıcakla kalasin.

fapwarrior

Venüs Yolcusu
Bir diğer sormak istediğim şey, üniversitede karşı cinsle genelde nasıl tanışılıyor ?
Kendim yaşadığımı söylüyecek olursam genelde bakışma üzerinden tanışıyorum.Zaten bakıyorsa ilgisini çekmişsindir.Fakat beğenip beğenmeme arasında kaldığın birisiyle tanışmanı tavsiye etmem.Mekan olarak soracak olursan genelde mekan farketmiyor. Otobüs,cafe,durak gibi yerlerde genelde oluyor gördüğüm ve kendi deneyimlediğim bu.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Kendim yaşadığımı söylüyecek olursam genelde bakışma üzerinden tanışıyorum.Zaten bakıyorsa ilgisini çekmişsindir.Fakat beğenip beğenmeme arasında kaldığın birisiyle tanışmanı tavsiye etmem.Mekan olarak soracak olursan genelde mekan farketmiyor. Otobüs,cafe,durak gibi yerlerde genelde oluyor gördüğüm ve kendi deneyimlediğim bu.
Önceden birisiyle tanışma ihtiyacı duymazdım, okula giderken aynı otobüse biniyorsak ne olmuş derdim. Ama son zamanlarda neden böyle düşündüğüme anlam veremedim ve öylesine bile olsa tanışmaya karar verdim.
Bakışma olayını çok yaşadım ama yine anlam veremezdim neden baktıklarına. Artık neden baktıklarının önemi yok sadece bakmaları bile iletişim kurmam için yeterli diyorsun yani. ( tek sefer değil en azından birkaç kere bakmaları )

123

Yeni Fapstronot
Sürecinize devam ettiğiniz sürece, kızlara ve etrafa olan ilginiz artacaktır. Bunu dopamin azalışı ve beynin dopamin arayışıyla bir de testesteron artışıyla açıklayabiliriz. Daha sosyal bir insan oluyorsun. Zaten senin bu açıklığın gereken iletişimi sağlayacaktır. Tek yapman gereken süreçte olmak.
rtık bir süreden beri bir çok şeyin çıkmazının yani kendimde bunu değiştirmeliyim dediğim pek çok şey aslında pmo kaynaklı olmuş. Tek bir şey; süreç, süreç, süreç

fapwarrior

Venüs Yolcusu
Önceden birisiyle tanışma ihtiyacı duymazdım, okula giderken aynı otobüse biniyorsak ne olmuş derdim. Ama son zamanlarda neden böyle düşündüğüme anlam veremedim ve öylesine bile olsa tanışmaya karar verdim.
Bakışma olayını çok yaşadım ama yine anlam veremezdim neden baktıklarına. Artık neden baktıklarının önemi yok sadece bakmaları bile iletişim kurmam için yeterli diyorsun yani. ( tek sefer değil en azından birkaç kere bakmaları )
İlk düşüncen kadınlardan soğuduğum dönemlerde bendede oluyordu.Genelde karşı taraf bakıyorsa karşı tarafın aklında bi şunla tanışayım düşüncesi oluyor. Tanıştıklarıma sormuştum.Evet sende bakan tarafı beğenirsen neden olmasın gidip sohbet edebilirsin.Tek seferde olabilir bence ama ben hiç denemedim.Garanti olsun diyorsan karşı taraf ilk baktığında beklersin karşı taraf bidaha bakıyorsa evet olabilir.

ibendobekindabuns

Merkür Yolcusu
Yani konuşma becerin süreçle beraber %10 falan gelişebilir maksimum geri kalan sana ait olan şey.

Kadınlarla tanışmak için özgüven tek ihtiyacın olan şey eğer özgüvenli olursan bu konuyu açmazdın bile maksimum reddedilirsin olur biter ilişki kurmaya çalışırken. İşte instadan takip etmeli miyim şunu nasıl yapmalıyım işinden ziyade özgüven problemini çöz yoksa daha çok beklersin 😄

JakeDunn

Admin
Topluluk Yöneticisi
Web Sitesi
neverfapturkiye.com
Dostlar selamlar ben çok uzun zamandır PMO’yu bırakmaya çalışıyorum. Şu an 2 haftadır neverfapteyim ve en rahat ilerleyen sürecim diyebilirim.
Neverfap yapma sebeplerimden biri özgüvenli birisi olmak istememdi. Normalde insanlarla rahat konuşan birisiyimdir ama tanımadığım insanlarla konuşurken stres olurum. Örneğin bir grup çalışması yapıyoruz ilk haftalar kimseyi tanımıyordum ve konuşmaya baya çekiniyordum ama birbirimizi tanıdıkça rahat konuşmaya başladım. Bugün yine farklı bir grup çalışmasında fark ettiğim bir şey diğer insanlar rahat rahat konuşabilirken ben kendimi konuşmaya veremiyordum. Bu süreçte ilerlediğimde gelişir mi? Tabii ki de iletişim becerimin gelişmesi için bunun üzerine gitmem gerektiği biliyorum ama yardımcı olabilecek başka şeyler de vardır umarım.

Bir diğer sormak istediğim şey, üniversitede karşı cinsle genelde nasıl tanışılıyor?
( kulüp harici ) Benim tıp fakültemde insanların takıldığı yer şu anlık sadece kantin var. Orada da gidip tanışmam biraz zor. Karşı cinsten tanıdığım birkaç kişi var ama bölümün yarısından fazlası kız.

Diğer soracağım şey de okulda çoğu kişi tanısa veya tanımasa bile instagramdan birbirini takipleşiyor. Ben de aynı bölümdeki bazı kişilere istek atmalı mıyım?
Kadınlarla konuşmayı bir iş kurmaya benzetmelisin. Deneyeceksin konuşmayı başarısız olacaksın deneyeceksin başarısız olacaksın elbet birinde tutacak. Her başarısızlıkta başarısızlığının nedenlerini bulup kendini o konularda geliştireceksin. Korkmana gerek yok onlar da ölümlü yaratıklar. Bir kere başla devamı gelecek güven bana. Redpill felsefesine bakmanı tavisye ederim sana faydası olur.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Kadınlarla konuşmayı bir iş kurmaya benzetmelisin. Deneyeceksin konuşmayı başarısız olacaksın deneyeceksin başarısız olacaksın elbet birinde tutacak. Her başarısızlıkta başarısızlığının nedenlerini bulup kendini o konularda geliştireceksin. Korkmana gerek yok onlar da ölümlü yaratıklar. Bir kere başla devamı gelecek güven bana. Redpill felsefesine bakmanı tavisye ederim sana faydası olur.
İş kurma mantığını çoğu şeyde deniyorum. Spora giderken ders çalışırken de böyle düşünüyordum. Ama dediğim gibi önceden kadınlarla arkadaş olmayı çok önemseyen birisi değildim bu yüzden denemedim. Artık önüme çıkan ilk fırsatta denemeye başlarım.

Redpill felsefesini birisi daha önerdi ne olduğuna bakacağım teşekkürler.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6