Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Uzun Yazıları Okuyamıyorum

Oda yok

Yeni Üye
Başlıkta yazdığı gibi. Uzun yazıları okuyamıyorum. Örnek olarak: Sosyal medyada biri yorumlara derdini yazmış olsun veya forum sitelerinde birileri uzun bir mesaj yazmış olsun. Okurken okuma isteğim gidiyor, bazen satır atlıyorum, okuduğumu unutuyorum. Bildiğiniz, o kısmı daha önce okudum mu emin olamıyorum. Buraya yazılmış uzun yazılar içinde dahil tabii.

Belki ben ve benim gibi kişilere önerileriniz vardır. Ne yapabiliriz?

Userx

...
Başlıkta yazdığı gibi. Uzun yazıları okuyamıyorum. Örnek olarak: Sosyal medyada biri yorumlara derdini yazmış olsun veya forum sitelerinde birileri uzun bir mesaj yazmış olsun. Okurken okuma isteğim gidiyor, bazen satır atlıyorum, okuduğumu unutuyorum. Bildiğiniz, o kısmı daha önce okudum mu emin olamıyorum. Buraya yazılmış uzun yazılar içinde dahil tabii.

Belki ben ve benim gibi kişilere önerileriniz vardır. Ne yapabiliriz?
Öneri yok , önem veriyorsan uzunda olsa okursun zaten, parçalara bölerek de okuyabilirsin yavaş yavaş

Eff

Yoda
Öncelikle okuma alışkanlığın var mı yok mu belirle.
Eğer çok okuyan birisi değilsen seni ilgilendirmeyen veya uzun şeyleri okurken sıkılman normal.
Yazıya bağlı olarak da değişebilir. Noktalama işaretleri kullanılmadan yazılmış, anlaşılmayan bir yazıyı okurken de bu durumu yaşaman normaldir.

Aslında tamamen kötü bir alışkanlık değil. Böylece bir çok gereksiz yazıyı okumaktan da kurtulmuş olursun.
Daha çok okudukça okuman hızlanıyor ve uzun bir metni bile hızlıca okuyabilecek kapasiteye gelince hızlıca okuyup geçiyorsun.

Oda yok

Yeni Üye
Öncelikle okuma alışkanlığın var mı yok mu belirle.
Eğer çok okuyan birisi değilsen seni ilgilendirmeyen veya uzun şeyleri okurken sıkılman normal.
Yazıya bağlı olarak da değişebilir. Noktalama işaretleri kullanılmadan yazılmış, anlaşılmayan bir yazıyı okurken de bu durumu yaşaman normaldir.

Aslında tamamen kötü bir alışkanlık değil. Böylece bir çok gereksiz yazıyı okumaktan da kurtulmuş olursun.
Daha çok okudukça okuman hızlanıyor ve uzun bir metni bile hızlıca okuyabilecek kapasiteye gelince hızlıca okuyup geçiyorsun.
Cevabınız için teşekkür ederim. Başka yerden okuduğuma göre durmadan okumak da yardımcı oluyormuş. Yani, takılıp bir şey üzerine durmak değil de durmadan zorlayarak okumak gibi.

Öncelikle konunun ilgini çekip çekmemesi sorgulanmaya değer bir durum ki arkadaşımız bundan bahsetmiş. Benim naçizane önerim şu olacak, bir taraftan okurken okuduğun şeyi zihninde somut bir görüntüye dönüştürmen. Örneğin bir karakter beyaz bir araçla çamurlu yollardan geçerken senin de bunu aynı şekilde zihninde canlandırman, böylelikle hem ilgini yitirmiyorsun hem de okuduğun şey akılda daha kalıcı hale geliyor.

Alevlimeteor

Uranüs Yolcusu
Yazıları okurken bir amaç ve anlam arama. Roman okur gibi oku. Zamanla okumaya ve anlamaya alışırsın.

shad401

Yeni Fapstronot
instada yutupta çok takılmaktan dolayı oluşan bi durum ben de öyleydim beyin kısa sürede hiç bi çaba harcamadan sadece ekrana kitleniceği içerikler tüketmeye alıştığında 2 satır bişeye dahi odaklanamıyo çözüm basit okumak için kendini zorla zaten 2-3 güne düzelir ama durum göründüğünden daha büyük ayrıntı isteyenler "kaybolan odak" adlı kitaba bakabilir bu konu üzerine yazılmış bi kitap

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6