Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yabancı Dil Konuşma Becerimi Nasıl Geliştiririm ?

Strafe

Neptün Yolcusu
Arkadaşlar ingilizce konuşma becerimi geliştirmek istiyorum. O kadar günlük hayatımda ingilizceyle iç içeyim ama konuşamıyorum. Okuldaki çoğu kişi de bu durumda. Üniversitenin bu yıllarında büyük bir eksiklik bence.
Ben ingilizcede B2 seviyesindeyim. (toefla, ieltse falan girmedim çevremde giren kişilerle karşılaştırdım) Hatta akademik kelime bilgimden dolayı biraz daha üstte olabilirim. Üniversitede ingilizce ders görüyoruz ve sınavlar dahil her şey ingilizce. İngilizceyi çok rahat anlayabiliyorum ama hayatım boyunca konuşmadım. İngilizceyi hep pasif kullandım. ( dinleme, okuma) Nasıl konuşma becerimi, dilde etkili iletişim kurma becerimi geliştirebilirim? Ve sizin ingilizce konuşma beceriniz nasıl gelişti neler yaptınız?

M

Maximus Decimus Meridius

Misafir
Duolingoyu kullanmanı öneririm bizim lisede almanca dersi vardı bende yaklaşık 6 ay falan full Almancaya oradan çalıştım şuan son sınıfım 4 yıldır o 6 aylık çalışmanın ekmeğini yiyorum orada 300 TL ye yillik premium alıp ses alistirmalarida yapabilirsin bence piyasadaki en iyi uygulama o ben çok verim almıştım.

Strafe

Neptün Yolcusu
Duolingoyu kullanmanı öneririm bizim lisede almanca dersi vardı bende yaklaşık 6 ay falan full Almancaya oradan çalıştım şuan son sınıfım 4 yıldır o 6 aylık çalışmanın ekmeğini yiyorum orada 300 TL ye yillik premium alıp ses alistirmalarida yapabilirsin bence piyasadaki en iyi uygulama o ben çok verim almıştım.
İngilizce için duolingoyu kullanmama gerek yok ama ses alıştırması için premium alabilirim diye düşünmüştüm fakat bende chatgpt plus var o yüzden almadım. Konuşma pratiğine oradan her gün 10dk çalışmayı düşünüyorum.

Strafe kolay gelsin çalışmalarında şu an için aktif kullanımım yok fakat birkaç test etme fırsatı buldum başarılı buldum ekte siteyi paylaşıyorum gerçek hissi biraz daha alıyorsun cevapları biraz uzun fakat gelişim açısından uygun

Strafe

Neptün Yolcusu

Deku

Merkür Yolcusu
İngilizce için duolingoyu kullanmama gerek yok ama ses alıştırması için premium alabilirim diye düşünmüştüm fakat bende chatgpt plus var o yüzden almadım. Konuşma pratiğine oradan her gün 10dk çalışmayı düşünüyorum.
Hocam ben de çalışacağım için soruyorum. Normal chatgpt versiyonu yeterli olmuyor mu? Yada benzer işi yapabilecek deepsek, copilot gibi başka yapay zekalar var mı?

Strafe

Neptün Yolcusu
Hocam ben de çalışacağım için soruyorum. Normal chatgpt versiyonu yeterli olmuyor mu? Yada benzer işi yapabilecek deepsek, copilot gibi başka yapay zekalar var mı?
Çalışma için yeterli oluyor ama normal sürümünde sınırlama var. Sesli sohbet ayda 1 galiba izin veriliyor. O biraz kötü. Ben zaten çalışmalarım için almıştım. Soru çekip atıyordum falan normali yetmiyordu.

Çalışmalarım için artık deepseek kullanıyorum daha iyi oluyor. Deepseekde de sesli sohbet yok bildiğim kadarıyla. Çalışma için deepseek’i öneririm. Diğer yapay zekalar hakkında fikrim yok maalesef.

skywalker

Mars Yolcusu
Arkadaşlar ingilizce konuşma becerimi geliştirmek istiyorum. O kadar günlük hayatımda ingilizceyle iç içeyim ama konuşamıyorum. Okuldaki çoğu kişi de bu durumda. Üniversitenin bu yıllarında büyük bir eksiklik bence.
Ben ingilizcede B2 seviyesindeyim. (toefla, ieltse falan girmedim çevremde giren kişilerle karşılaştırdım) Hatta akademik kelime bilgimden dolayı biraz daha üstte olabilirim. Üniversitede ingilizce ders görüyoruz ve sınavlar dahil her şey ingilizce. İngilizceyi çok rahat anlayabiliyorum ama hayatım boyunca konuşmadım. İngilizceyi hep pasif kullandım. ( dinleme, okuma) Nasıl konuşma becerimi, dilde etkili iletişim kurma becerimi geliştirebilirim? Ve sizin ingilizce konuşma beceriniz nasıl gelişti neler yaptınız?
Dostum oncelikle listeningi hic bir zaman eksik etme cunku input olmadan output olmaz. Muhtemelen genis bir vocabulary hafizan var fakat bunlari pasiften aktife cevirmemiz lazim bunun icinde sadece konusman lazim sana onerim ya chatgpt ile yada birkac arkadasin Ile surekli speaking practice yapmak ayrica free4talk diye bi site var oraya da bakmani oneririm gayet faydali. Eger istersen beraber speaking de yapabilirz bende bu konuda biraz eksik oldugumu dusunuyorum. Birbirimize yardim edersek iyi olur.

skywalker

Mars Yolcusu
B
Normal chatgpt versiyonu A2 B1 seviyesindeki biri icin yeterli olabilir fakat daha ustu leveller icin bence premium sart. Cunku premium daha natural ve fluent.

StaySharp

Yeni Üye
Chatgpt Plus da kullandım ancak amacı dil öğretmek olan yapay zekalar kullanmak bence daha faydalı. Konuşma anlamında kesinlikle Praktika öneririm. Onun dışında çekincen yoksa discord sunucularından gerçek kişilerle pratik yapmak olabilir ve düzenli olmak altın kural.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6