Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yalnızlık Felsefesi

UBERMAN

Son Alkimist
Merhabalar, bugünlerde üzerinde bayağı düşündüğüm yalnızlık üzerinde konuşmak istiyorum. İlk önce size bir soru sorarak başlayalım. Kader denilen olgu değiştirilebilir mi? Bunu düşünedururken size yalnızlığım hakkında biraz bilgi vereyim. Hayatımda gerçek anlamda benim gibi düşünebilen bir kız ile tanışamadım. Buna sahte dostlukları da ekleyebiliriz. Gerçekten yalnız bir varlık olduğumu bu zor zamanlarımda çok daha iyi anladım. Bir kalabalık yalnızlık içerisindeyim. Böyle dememin sebebi çevremde konuşabileceğim belki onlarca insan olmasına rağmen biriyle gerçek anlamda birbirimize yalan söylemeden oturup konuşamamdır.

Gelelim sorduğum soruya, kader değiştirilemezdir dostlar bunu geçmişe dönüp bakınca çok daha iyi anlıyorsunuz. Doğumumuzdan ölümümüze yaşadığımız her şey sonsuz bilge bir irade tarafında yazıldı. Bu bahsettiğim sonsuz bilge irade ise yalnızdır. Eşi ve benzeri yoktur. Tıpkı yarattığı bizler gibi...

Ben de bu yazılan yaşam hikayesinin ortalama yaşayan insanlara bakarak %25'ini tamamlamışımdır. Belki de %50'den daha fazlasını... İşte bu yaşam hikayesini değişmeyecek kurallarına göre yaşıyoruz. Bu yazıya karar verip yazmam da bir kaderdir. İşte bu da benim determinizm anlayışımdır. Tabii kaderin değişmeyecek olması beni bağlamıyor. Ben yine yapmam gerekenleri yapmaya devam ederim. Çünkü bu da kaderimin bir parçasıdır. Buna anlam vermek biraz zor olsa da zamanla anlaşılıyor.

Evet, bu zamana kadar yalnız yaşadım. Belki ileride bu durum son bulacak olabilir. Ama olmayacak da olabilir. Bu bir kompleks bir durumdur. Kısaca şunu söyleyeyim yaşamam gerekiyordu ve ben de bu yalnızlığı yaşadım. Bunu düzeltmek için çok uğraşsam da bir türlü karşılıklı birbirimizi gerçekten beğenen insanla karşılaşmadım. Ama yolumuz daha var görünüyor. Eğer bugüne kadar böyle devam etse de yarının sahibinin de senaryosu devam edecek.

Not: Bu yazdıklarımın dinle ilgili olması benim şahsi inancımdan ve felsefemden dolayıdır.

Son olarak :)

quiss

Yeni Üye
Aslında kader konusunda sana pek katılmıyorum. Öncelikle yaptığımız en ufak şeye kadar kader bizi etkiliyorsa ortaya bir özgür irade problemi çıktığını düşünüyorum. Mesela birisinin bir günah işlediği zaman, özgür iradesiyle işlemeyip de kader yüzünden işlediğini düşünmesi suçu tanrıya yüklemez mi? Yani zihnimde bu problemi çözmek için şöyle düşündüm: bana göre bize iyi ve kötü seçenekler sunuluyor ve biz özgür irademizle onları seçiyoruz. Böylesi bana daha mantıklı geliyor. Ben kaderin böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. O yüzden çabalıyoruz. Bir şeyleri değiştirmek için, bizim için iyi olan seçeneğin yolunda ilerlemek için.

UBERMAN

Son Alkimist
Aslında kader konusunda sana pek katılmıyorum. Öncelikle yaptığımız en ufak şeye kadar kader bizi etkiliyorsa ortaya bir özgür irade problemi çıktığını düşünüyorum. Mesela birisinin bir günah işlediği zaman, özgür iradesiyle işlemeyip de kader yüzünden işlediğini düşünmesi suçu tanrıya yüklemez mi? Yani zihnimde bu problemi çözmek için şöyle düşündüm: bana göre bize iyi ve kötü seçenekler sunuluyor ve biz özgür irademizle onları seçiyoruz. Böylesi bana daha mantıklı geliyor. Ben kaderin böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. O yüzden çabalıyoruz. Bir şeyleri değiştirmek için, bizim için iyi olan seçeneğin yolunda ilerlemek için.
Kader konusundaki düşüncene katılıyorum; eğer her şey tamamen kaderin kontrolünde olsaydı, özgür irade diye bir şey kalmazdı ve bu da insanın yaptığı her şeyin sorumluluğunu Tanrı’ya yüklerdi. Ancak ben kaderi biraz daha farklı yorumluyorum. Bana göre kader, önümüze sunulan seçenekleri belirleyebilir ama hangi yolu seçeceğimiz bizim özgür irademize bağlıdır. Yani, kader bizi zorlamaz; sadece seçenekleri koyar, biz de içimizdeki iyi ya da kötü eğilimlere göre seçim yaparız. Bu yüzden çabalamak önemlidir; çünkü doğru seçimleri yapmak bizim elimizdedir.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6