Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yalnızlıktan Nasıl Kurtulabilirim

blackwolf

Ay Yolcusu
Beyler, merhaba.
Uzun süredir yalnızım. Lise arkadaşlarım vesaire yok. Aslında vardı, ben bitirdim. Neredeyse hiçbir arkadaşım yok diyebilirim. Bir tane arkadaşım var, o da benden yaşça büyük.
Sosyalleşmek istiyorum fakat ilimde, Denizli'de fazla kurs yok. Yaşım 21, hep 18 yaş altı kurslar açılıyor.
Sizce nasıl sosyalleşebilirim? Nasıl arkadaş edinebilirim?

BloodRien

Yoda
senin yaşındaki biri için sonradan dost veya arkadaş edinmek daha zor olabilir .

üniversiteye gidebilirsin
akademiden birisiyle tanışabilirsin (nf)
işin yok ise bir kafeye girip çalışmak o yaşta en mantıklısı olacaktır arkadaş edinmek için
eğer var ise yine kafeyi öneririm birilerinin yanına gidip tanışmaktan zarar gelmez
kadın veya erkek olsun karşı taraf önemsiz

ve kendini yanlız hissetme koca dünyada hepimiz yanlızız zaten
dahası yanında birilerinin olması eğlenecek gülecek üzülecek gerekirse olmamasından daha iyi olacaktır çoğunlukla

yanlızlıkla tek başına baş edebiliyorsan gerçekte sorun sosyal çevreye ihtiyaç duyuyor olman ise iş yine sende bitiyor dostum birileriylle konuşma başlat onların ihtiyaçlarını karşıla karşılığında bir şey istemeden tabi

hem networkün olur hemde yeni arkadaş ve dostların

blackwolf

Ay Yolcusu
senin yaşındaki biri için sonradan dost veya arkadaş edinmek daha zor olabilir .

üniversiteye gidebilirsin
akademiden birisiyle tanışabilirsin (nf)
işin yok ise bir kafeye girip çalışmak o yaşta en mantıklısı olacaktır arkadaş edinmek için
eğer var ise yine kafeyi öneririm birilerinin yanına gidip tanışmaktan zarar gelmez
kadın veya erkek olsun karşı taraf önemsiz

ve kendini yanlız hissetme koca dünyada hepimiz yanlızız zaten
dahası yanında birilerinin olması eğlenecek gülecek üzülecek gerekirse olmamasından daha iyi olacaktır çoğunlukla

yanlızlıkla tek başına baş edebiliyorsan gerçekte sorun sosyal çevreye ihtiyaç duyuyor olman ise iş yine sende bitiyor dostum birileriylle konuşma başlat onların ihtiyaçlarını karşıla karşılığında bir şey istemeden tabi

hem networkün olur hemde yeni arkadaş ve dostların
Teşekkürler

Strafe

Yoda
Üniversitede tanışma çok basit hele ilk senense özellikle aynı bölümdeysen merhaba dediğinle tanışıyorsun kimse garipsemiyor . Ama kafede garipseyebilir çünkü insanlar oraya beraber oturmaya ,sohbet etmeye veya çalışmaya gidiyor. Tabi tekli gördüğün biri varsa en uygunu o şekil tanışmak için onlardan başlayabilirsin. Bir de tabii ki farklı atmosferde kafeler var “piyasacı” tiplerin olduğu. Oralarda amaç zaten kız düşürmek gibi.
BloodRien dediği gibi çalışmak iyi bir tercih olabilir. Benim de gittiğim belli başlı kafeler var baristalarla falan konuşur ederim.

Bana kalırsa iyi-dengeli bir çevrem olsun diyorsan üniversite en iyisi. Diğer yerlerde kuracağın arkadaşlıkların çoğunluğu kalıcı olmayacağı için.

Bunu sana yazdım da ben de yalnız sayılırım aslında 😄 Sosyalimdir girdiğim ortamlarda birkaç arkadaş edinirim insanlar kafa adamsın der genelde ama günün sonunda yalnızımdır. Bundan muzdarip değilim ama. Örneğin şu an bunu yazıp kitabımı okuyacağım ve kitap hakkında düşünerek akşamımı geçireceğim.

Kısacası yalnızlık kötü bir şey olmayabilir. Ben yalnızlığı insanın kendi içine dönmesi için bir alan olarak görüyorum. Sadece yalnızlık içinde sıkışıp kalmamak lazım. Yalnızlıktan çıktığında seni anlayacak insanlar gerekli.

Szoboszlai_76

Ay Yolcusu
Hocam maddi durumun ne seviyede bilmiyorum ama yüzme,futbol,basketbol gibi etkinliklerde arkadaş ortamı epey güzel oluyor. İlk olarak sanal ortamdan arkadaş edinmek isterseniz, instagram TikTok gibi platformlarda toplu gruplar var oralara katılabilirsiniz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6