Dostum pc oyunları hakkinda dusuncen nedir ? Bende pmo , sosyal medya ,seker ve abur cubur , müzik (araba haric) yok sence biraz oynamamda problem var midir ? Oneri ve goruslerini bekliyorum , arz ederim.
Bilgisayar oyunları EĞER ÖDÜL OLARAK oynarsan sana faydası olacak şeylerdir. Ama kendine sınır koyman lazım, mesela günde 1 saat gibi. Çünkü kendine sınır koymazsan bir süre sonra bu senin tüm hayatını olumsuz etkilemeye başlar. Ama bana sorarsan hiç oynama, çünkü bu adamlar kumarhane psikolojisinin aynısını oyunlarda kullanıyorlar.
Şöyle düşün: Bu oyunların arkasında koca şirketler var ve bu adamların hepsi oyun yapımıyla ilgilenmiyor. Hatta en çok psikolojik unsurlara yatırım yapıyorlardır. Sen oyunda bir madalyayı açtıkça bir şeyler başardığını
sanıyorsun ve bu beyninde sana sahte bir öz güven vermekle sonuçlanıyor. Sen de "Bu bana öz güven verdi. Demek ki daha fazla oynamalıyım ki daha çok öz güvenim olsun," diye düşünüyorsun ve BAM!
Artık bir bağımlısın.
Eğer atandıysan işine odaklan, mesleğinle ilgili grupları araştır, mesleğinde aktif bir rolü olan biri olmaya odaklan.