Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Hayat Tarzı

yusuf_alperen

Yeni Üye
Bu bağımlılığa ben de herkes gibi arkadaş çevresinin azizliğine uğrayarak başladım. Daha 6-7 yaşlarında iken bunları görmüştüm, Sonrasında 8. sınıfta yavaştan yavaştan başladım ve lisede PMO ya düzenli olarak devam ettim iki üç günde bir hep PMO yapıyordum. Ara ara bırakmaya çalıştım dini kaygılardan ötürü, hatta bir defasında ya sen ne yapıyorsun deyip telefonu bırakıp 1 aydan fazlaca bıraktığımı biliyordum. Kısacası Pişmanlık duygusu her defasında özellikle yeni içeriklerden sonra artıyordu. Lise zamanlarımda baya bilinçsiz olduğumu biliyorum ama şunu söyleyeyim genel olarak ailevi akademik, sosyal ve dini açıdan iyi bir durumdaydım ama bu bağımlılık hep bir kara leke olarak duruyordu aklımın bir kenarında. Özellikle lisede hocalardan çekinen bir insana dönüştüğümü hatırlıyordum. Ara ara bırakmaya çalışsamda bağımlılığın ne olduğunu bilmediğim için bir gelişme kaydedemedim sonra zaten sigaraya da başladım yine arkadaş çevresi sağolsun. Bu arada üniversitede istediğim bölüme ve üniversiteye yerleştim uzun bir sınava hazırlık sürecinden sonra. Allah'ın nimetleri tabi ki bunların hepsi ama ben hep bunları kendim başarmışım gibi kendime zaten bunları başardın PMOyu sigarayı da evlenince bırakırsın diyordum. Ama o işin öyle olmadığını anladım, önce bir şekilde sıgarayı bıraktım yaklaşık 6-12 ay sürdü ama sonunda Allen Carr ile bıraktım ve asla pişman olmadım hatta o zamanlar bir PMOyu bir sıgarayı bırakmaya çalışıyordum. Üniversitede de bu bağımlılık devam etti, akademik hayatım iyiydi ama iletişime geçmek her zaman bana boş geliyordu, hocalara ne soracağım ne elde edeceğim ki diyordum halbuki hocalarla iletişim kurmak istiyordum ama sosyal çekingenlik sağolsun bunu istediğim ölçüde başaramadım. Üniversite de liseye göre nispeten daha rahat olduğum için kendimle daha çok başbaşa kalabildim ve bu fapi daha rahat yapmama bir seferde iki kez yapmama neden oldu. Ama aynı zamanda bunun bırakma isteğim de arttı., gel zaman git zaman YouTubeda redpillvari videolar izledim ama her defasında kör topal bir şekilde ilerledi, sonrasında bu işi daha ciddi bir şekilde yapmaya başlayıp notlar alıp kendimi tahlil edip yapmaya çalıştım ve faydasını gördüm ama hiçbir zaman 8-10 günü geçmedi, bağımlılık her zaman kendini masum gösterip beni tekrardan kafa karışıklığı içinde kendine çekiyordu bazen hiç ummadığım zamanlarda, ama her zaman bir şeyler öğrendim. Çok uzun sürdü bu süreç aslında bakıyorum da bu illeti bayağı hafife almışım, ve hep travmatik bir şekilde başa sarmışım. Belki iki seneye yakın oldu ama sonrasında okuya okuya ve pratik ede ede bir şekilde ilerledim. En son bu yaz yabancı islami bir siteye üye olup ciddi bir şekilde orayı takip ettim ama en fazla 16 gün dayanabildim, orası buraya nispeten biraz daha yalınmış şimdi farkediyorum. Ama istediğim başarıyı elde edemedim oradan, İslami bir bakış açısından ele alması iyiydi ama sanki bana pek hitap etmiyordu ve biraz da pahalı ve ingilizceydi. Bana kesinlikle faydası oldu, tabii ki ben de tam hazır değildim belki de yani ben de o zamandan bu zamana çok denedim ve bir şeyler öğrendim sürece dair. Dün geceden beridir de artık piştiğimi ve bir defa belki de( elimden gelen gayreti göstereceğim) son defa bu atılımı Allah'tan yardım ve inayet dileyerek yapacağım. Süreçte yeni şeyler (birçoğu kendi yaşam tecrübelerim ve bu bağımlılığın farklı evrelerdeki etkisine dair olur muhtemelen) tecrübe edecek ve asla ve asla ipin ucunu bırakmadan mücadele edeceğim bunun gerekliliğini anladım, olayı gözümde büyütmüyorum ama asla da küçümsemiyorum aradaki denge bence başarının anahtarı zira eğer gözünde büyütüp ileriye dair yıllarca süren bir yoksunluğu düşünürsen umutsuzluğa düşüp tekrar başa sararsın ama; aynı zamanda ne olacak bir bakıştan bir düşünceden rutinimden gereksiz yere ödün vermekten dersen de işte o zaman da kaygan bir zeminde dibe doğru ilerlersin çünkü hep ilk tavizler aslında bağımlılığa duyulan özlemin dışa vurumu asıl mücadelede tam bu bence yani sağlıksız ve bağımlılık yapan bu işi sağlıklı ve bağımlılık yapmayan aktivitelere dönüştürmek. Ben bu gayelerle birlikte en önemlisi de kendi aslımı bulmak Allah'ın beni yarattığı gayeyi bulmak ona iyi bir kul olabilmek için bu yola çıkıyorum, hem niyetimi daha kesin almak hem de diğer arkadaşlara faydası dokunur, onlardan feedback alırım diye düşündüğümden bu paylaşımı yaptım

Daha uzun yazabilirdim ama zaten bu bir son değil süreç içinde tekrar updateler gelir. Dualarınızdan eksik etmeyin. Bu illeti bırakmak isteyen herkese Allah yardım etsin. Allah utandırmasın

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6