M
Mantıkçı Kişi
Misafir
Selamlar dostlar. Ben YKS ye hazırlanan bir bireyim. Tecrübelerimi aktarmak isterim. Öncelikle bu sınavın çalışmayla kazanıldığını unutmayın. Zekâ genellikle algılamada ve problem çözme de hız sağlıyor. Yani örnek vermek gerekirse X kişisi 1 saate anlarken Y kişisi 2 saatte anlıyor. Fakat bu sorun değil. Sen 2 saate anlayan kişiysen bunu öncelikle kabul etmen gerekir. Zeki değilim yapamam bir bahane değil. Derece yapanları çok zeki mi zannediyorsunuz ? Onların çoğu zeki olduklarından değil (zeka da etki ediyor ama asıl etmen bu değil) çalıştıklarından kazanıyorlar. YKS sürecinde tavsiyemin en büyüğu muhtemelen rakip bellerken mantiklı davranmanız. Rakipsiz olmaz ama rakip bedenin dışındaki bir kişide olamaz. Çünkü kimse sizle aynı geçmişe,fikirlere,düşüncelere sahip değil. Misal vermek gerekirse ben son 4 ay kala çalışmaya başladım. Eğer son 4 ay kaldı millet şu ana kadar öküz gibi çalışmıs ben salayım, bu insanları yakalayacaksın deseydim baştan kaybederdim. Son 4 ay kala çalışmak tabiki doğru bir hareket değil ama çalışmaya başlamam ile birlikte netler yukarı yönlü ivme kazandı( tabiki de arada düşenler oldu) ve eğer böyle devam edersem istediğim hedefe adım adım yaklaşacağım gibi duruyor. Bende hızlı etki oldu. Hızlı algılıyorum ve hızlı kavrıyorum. Bu da bana avantaj sağlıyor. Tabiki de genetik bazı avantajlarıma ek olarak 0-6 yaş arasındaki hayattaki aktiviteler de Zekâ yı etkiler. Benimde o dönem çok aktif olduğum dönemlerdi. Bu da bana avantaj sağladı. Fakat dediğim gibi beni yükselten asıl şey çalışmak oldu. Her zaman da böyle olacak. Sadece YKS değil tüm hayat boyunca. Emek harcamak,çaba harcamak her zaman başarının anahtarıdır.Einstein,Feynman,Newton olması hiç farketmez. Hepsi teorilerini,kuramlarını oluşturmak için çalıştılar. Olay bu yani. Kimseyle karşılaştırmayacaksın kendini. Sadece ders çalışacaksın. Arada sıkıldın mı? Mola ver. Ay ay kağıt koy neredeydim nereye geldim de. Biliyorum bu yazı yazmak için biraz geç ama inanın son 3 ayda belli oluyor herşey. Bırakan burada bırakıyor (Yakın bir arkadaşım ben bunu yazarken CSGO oynuyor) devam eden burada devam ediyor. Başlamak içinde harika bir son fırsat. Hâlâ kendinize inancınız varsa asla pes etmeyin. Pes edecek biri varsa o da ben olurdum. Pes ettim mi ? Hayır !
Özet geçmek gerekirse;
1-Kendini Kendinle Karşılaştır
2-Deneme sınav değil. Düşük gelince ağlama yüksek gelince sevinme.
3-Kazanmak için ders çalış
4-Ders çalışma zorunluluğunun mantıksal altyapısını kavra
5-Boş YKS motivasyon kanallarından çık. Hiçbir faydaları yok. Hadi tayfam yaparsın tayfam aslansın kaplansın tayfam diyen adamların 1-2Milyon abonesi var hangisi aslan kaplan olup sınavı kazanıcak ki ? Zaten 1-2 Milyon aslansın kaplansın ile kazansa bu sınav sistemi kalkalı çok olurdu.
6-Son olarak dersi kendinize düşman bellemeyin. Sevin nefret etmeyin. Sevmek zorunda olmak bir yana kendinize bir şeyler katıyorsunuz. Kitap okumak gibi düşünün. Faydalı demi kitap okumak? Hah işte bu da faydalı. Hemde ortalama 1 kitabın vereceği faydadan katkat daha faydalı.
Diyeceklerim bu kadar selametle kalın.
Özet geçmek gerekirse;
1-Kendini Kendinle Karşılaştır
2-Deneme sınav değil. Düşük gelince ağlama yüksek gelince sevinme.
3-Kazanmak için ders çalış
4-Ders çalışma zorunluluğunun mantıksal altyapısını kavra
5-Boş YKS motivasyon kanallarından çık. Hiçbir faydaları yok. Hadi tayfam yaparsın tayfam aslansın kaplansın tayfam diyen adamların 1-2Milyon abonesi var hangisi aslan kaplan olup sınavı kazanıcak ki ? Zaten 1-2 Milyon aslansın kaplansın ile kazansa bu sınav sistemi kalkalı çok olurdu.
6-Son olarak dersi kendinize düşman bellemeyin. Sevin nefret etmeyin. Sevmek zorunda olmak bir yana kendinize bir şeyler katıyorsunuz. Kitap okumak gibi düşünün. Faydalı demi kitap okumak? Hah işte bu da faydalı. Hemde ortalama 1 kitabın vereceği faydadan katkat daha faydalı.
Diyeceklerim bu kadar selametle kalın.