Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bağımsız Pandanın Mezuni̇yet Yazısı

Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
22
Tepki puanı
65
Puanları
16
Yaş
23
Merhabalar,
Bugün doksan ikinci günüm .Kısa bir mezuniyet yazısı yazacağım.Sayfalarca hikayemi , pozitif etkileri, faydaları yazmamın gerekli olmadığını düşündüm.Çogunuz faydaların neler olduğuna vakıfsınız.Hadi başlayalım.

Nasıl başladım?
On beş yaşındaydım.Arkadaşlarım bana mastürbasyondan ve o çirkin videolardan bahsettiler.Tabi, o zamanlar ben tertemizim öyle şeylerden hiç haberim yok ;Ne bilirim,porno nedir, mastürbasyon nedir? Arkadaslarima öyle bir şey izlemedigimi söylediğimde benimle dalga geçmistiler.Hiç olmazsa ilk gecenden önce izle falan demislerdi.İlk zamanlar pek ciddiye almamasitim ama aklımda yer etmişti.Böyle başlıyor yolculuk.Evet nedir, ne değildir ? O ilk merakla bulaştim.On beş yaşımda çamura, pisliğe battım.Başta sekmeden sekmeye sıçramak ,sanal haremlerde volta atmak,kategori keşfetmek; haz veriyor, göz kamaştırıyordu, bulutların üzerine çıkarıyordu, açılır kapanır lap top anlarsın uçuyordum helikop.?

Gel zaman git zaman lise son öğrencisi oldum.Kendimi gitgide yedim bitirdim.İçine kapanık, çekingen, söyleyecek çok şeyi olup hepsini yutan,kızlardan kaçan,melankolik,tam bir pesimist...
İnsanlarla kötü ilişkiler kuran,insanlardan kaçan ,bir topluluk önünde konuşma yapamayan o kişi hep bendim.
Mesela neşe veren, yükselten şarkılar benim için anlamsızdı.Hüzün,efkar vazgeçilmezdi, hangi müzik tarzı olursa olsun olmalıydı o şarkının içinde.Ayrica sağlam bir Arabesk müzik geçmişim var.Okulda Müslümcü diye taninirdim o zamanlar .Hani Arabesk sözler olur ya halk arasında kamyon arkası diye tabir edilen artık o sözler benim dilimden dökülürdü.Bana"Çık artık bu ruh halinden" falan derlerdi.Sorun şuydu gerçekten bende yaşam tarzı olmuştu.Sigarayla da o zamanlar tanışmıştım.Neyse içinizi pek fazla sıkmayayım.

Bırakamadığımı, bağımlı olduğumu fark ettim
PMO nun,kendini elle tatminin günah,dinimizce sakıncalı olduğunu ögrendikten sonra bırakmak istedim.Kaç kez ağlayarak tövbe ettiğimi Allah bilir.Ben sayısını unuttum çünkü.?O zamanlar bunları (pmo) bırakabilen insanların olup olmadığını araştırırdım.Forumlarda, sözlüklerde,cinsel sağlıkla ilgili platformlarda ekseriyet pmo ya pek de kötü bakmıyordu.Ama ben gerçekten igreniyordum,fitratima aykırı olduğunu hep biliyordum .Sen bu değilsin derdim hep kendi kendime ama nafile başarısız oluyor, sürekli nüksediyordum.Dedim ya bağımlı olduğumu fark ettim .İşte,asıl mesele de bu son sürecimden önce fark ettiğim , konunun en can alıcı noktası,bırakabilmenin tek yöntemi,bam teli.

Nasıl başardım?
Başardım,zincirleri kırdım artık.Son sürecimden önce öğrendiğim,her türlü bağımlılıktan kurtulabilme yolu (tedaviye ihtiyaç duyulan madde ,alkol bağımlılığı hariç.Neden bunlar dahil değil ? Çünkü hastada duygusal bağımlılığın yanında fiziksel bağımlılık da geliştiginden krizleri tek başına atlatamaz , yardıma,tedavi hizmetine ihtiyaç duyar.)Evet işte iki maddeyle o yöntem: Bağımlı olduğunu kabullenmek ve kafada bitirmek.Çogu insanın yanlış bildiği kafada bitirmek.

Nedir bagimliliktan kurtulmanin çözümü kafada bitirmek? Kafada bitirmek, "Ben karar verdim, bırakıyorum bitti bu iş."demek değildir.Kafada bitirmek; fiiliyatın tüm zararlı etkilerinin farkına varıp bir tanecik bile faydası olmadığını kabullenmen adeta zihnen gerçek anlamda nefret etmen, yıllardır beslediğin canavarı kafanda bitirmen,öldürmen, onun kellesini almandir.Fazlasiyla açıklayıcı.?Bırakmaya yardımcı olabilen nitelikli unsurlar da bunu yapıyor: Allen Carr kitapları, pbky vs (kitabı okudum) alışkanlığın zararlı olduğunu hiç bir faydası olmadığını ve senin bağımlı olduğunu kabullenmeni sağlıyor.

Bilmenizi isterim.Siz de basarabilirsiniz.Üç şartı sağlarsanız garanti veriyorum. Öncelikle ilk adim bağımlı olduğunuzu kabullenin,fark ettiyseniz foruma üye olduğumdan beri bağımlı panda nick name ini kullanıyorum çünkü bağımlı olduğumu kabullendim.Üzerinde duruyorum çünkü bağımlı olduğunuzu kendinize yakistirmaniz, tam manasıyla kabullenmeniz pek mühim. Devam eden bir süreciniz olsa bile uygulayabilirsiniz.Baslayalim.Bir an durun ve relapse yitik süreçleriniz zihninizden aksın(kaç yıl geçti değil mi?), kontrolü kaybettiğiniz anları hatırlayın,kriz dediğimiz anlardaki zorluklara dayanamadığızi,stresin ,can sıkıntısının sizi kovaladigini animsayin.Kontrol sizde değildi değil mi,DUYAMADIM , BAĞIMLI MISINIZ?

İkinci adım ise kafada bitirmektir.Tüm zararlarını,şimdiye kadar neler kaybettirdigini,sizden ne kadar çaldığını, yiyip bitirdiğini, en ufak zerre kadar bile faydası olmadığını hatırlayin. SEBEPLERİN VE SONUÇLARIN HEPSİNİ KABULLENDİM, ARTIK BİRAKTİM DEYİN.

Üçüncü ve son adım mücadele etmektir.Zor olacağını bilmelisiniz.İlk günler Chaser a kurban gidebilirsiniz,düz çizgide aylarca surunebilirsiniz,depresyona girebilirsiniz ama unutmayın hepsi geçici. Işık var bana güvenin, gördüm.DEVAM EDİN ,BAŞARABİLİRSİNİZ.

Admin arkadaşlarım, mümkünse hesabımı silmenizi rica ediyorum.Sonsuza kadar pmo illetini bıraktım.​

HER ŞEY BANA BAĞLI,BEN HİÇ BİR ŞEYE BAĞIMLI DEGİLİM


Kısa yazmayı düşünüyordum,fakat faydalı olması zaman almasından daha önemli kanımca.Umarim bir nebze faydalı olabilmişimdir.Çok değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.Her şey çok güzeldi,kalin sağlıcakla.?
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst