Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap Hikayem

Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Herkese 269'ncu günden selamlar. Normalde bu yazıyı 365'nci günde yazacaktım lakin bir karar aldım. Artık forum benim için sadece bir zaman kaybı haline geldi ve yuvadan uçmaya hazır bir kartal durumuna geldim. Bu yüzden ise kendi hikayemi buraya bırakacağım ve umarım birileri bundan faydalanmış olur.

1. Karanlık Dönem ( Neverfap Öncesi )

1.1 Lise Öncesi Dönem

İlk kez p** izlediğimde 12-13 yaşındaydım ve bir arkadaşım bana izletmişti. O kadar utanç verici bir şeydi ki sanki bir suç işliyormuş gibi hissettim kendimi. Sonrasında ise merak edip internetten öyle videolar araştırmaya başladım ve gizli gizli p** izliyordum. Artık o bataklığa saplanmıştım. Youtube'daki müzik videolarındaki tetikleyici şeylere de bakıyordum ve ilgimi cezbediyordu. Sonra kendi kendime edging yapmaya başladım. Ki o zamanlar kimseden duymadım öyle bir şeyin olduğunu. Tamamen içgüdüsel bir şeydi. Lise sınavlarına hazırlanırken tabii, o kadar da iyi performans sergileyemiyordum ve sınav sonuçları geldiğinde o kadar üzüldüm ki, elimden bir şey gelmemesinin, hatta bunlara sebep olanın PMO olduğunu fark edememem daha da acı verici bir şeydi.

1.2 Lise Dönemi
Lise dönemi geldiğinde ise beynimin analitik kısmı artık çalışmıyordu ve lisenin ilk senesinde az kala matematik dersinden kalıyordum. Özel hoca geldi, çalıştım, uğraştım ama beynimin algılama kapasitesi çoktan körelmişti. Davranış olarak, içe kapanık, pısırık ve pasif agresif bir durumdaydım. Sınıfımdakiler sürekli benimle alay ederdi ve kendimi sürekli kötü hisseder ve okula gittiğim her güne lanet ederdim. Lisede bana zorbalık yapan bir çocuk vardı. Sürekli bana sataşır, yakamdan tutar ve duvara yapıştırırdı. En son öyle bir şey yaptığında ona sert bir şekilde vurdum ve bizi zor ayırdılar. Sonra okulun belalı hocalarından birine şikayet ettiğimde ise bana bir daha yaklaşamadı. Bunu anlatmamın sebebi, o kadar pısırık ve sesi çıkmayan biriydim ki bana sürekli sataşıyorlardı. Ve bunların sorumlusu ise PMO'ydu.

Bu lise dönemimde ikinci sınıfta bir kızdan hoşlanıyordum ve yanında en yakın arkadaşı olarak duruyordum. Belki bir gün ondan hoşladığımı fark eder diye. Derste yan yana otururduk. Birlikte müzik dinlerdik. Bazen de kafasını omzuma koyup öyle yatardı. Ama beni arkadaşı olarak görüyordu. O sene bitince okuldan ayrıldı ve ben o kızı unuttum. Lisenin son senesinde ise bir kız daha vardı ve ondan da hoşlanıyordum. O da beni arkadaşı olarak görüyordu ama ben ondan hoşlanıyordum. Bir türlü kendimi ifade edip de açılamıyordum. 2018'e girmeden bir gün önce okul bir gezi düzenlemişti ve ona gitmiştik. Gitmeden önce sınıfta o kız yanıma gelip bir derdinden bahsetti ve ben onunla dalga geçince de bana sinirlenmişti. Ve tartışmıştık. O gezi bana zehir oldu ve hem tartışmanın siniri hem de kızdan bir şekilde ret yemem beni sinirlendirmişti.

2. Aydınlanma Evresi (Lisenin Bittiği Dönem)

Okulda mezuniyet töreni düzenlendi ve herkes süslü püslü bir şekilde okula geldi. Tabi üstte bahsettiğim kız da geldi ve gayet güzel görünüyordu. Normalde o kızın profili, feminist ve insan hakları savunucusu gibi duran aktivist bir tipti ama o günkü haliyle kendi profili arasında hiçbir bağlantı yoktu. İlerleyen saatlerde köşe bir yere tek başına oturdum ve insanları izledim. O an gerçekten kendimi mutsuz ve bir hiçmişim gibi hissettim. Oradaki insanlar mutlu, ben neden mutlu değilim? Neden onlar kadar enerjik ve hayat dolu değilim? Bunları düşündüm bir saat boyunca ve arkama bakmadan eve gittim. İnternette saatlerce araştırma yaptım.Okuyabildiğim ne kadar kaynak varsa okudum. Ve sonunda Neverfap'i keşfettim. Neverfap'in sitesinde ne kadar yazı varsa hepsini okudum ve Reddit'te de yazılanları okudum. Ve o zaman bu lanet durumumdan kurtulmak ve benimle dalga geçen insanlara ders vermek için Neverfap'e başladım.

3.Enkaz Kaldırma Dönemi (Bir Yıllık Üniversite Sınavına Hazırlık Dönemi)

Lise bittikten sonra üniversite sınav sonuçları açıklandı ve sonuçlarım tahmin edersiniz ki tamamen bir faciaydı. Çünkü doğru düzgün çalışmadım ve beynim bilgiyi işleme konusunda oldukça yavaştı. Bu yüzden sürecimin ana merkezine üniversite sınavına hazırlanmayı aldım. 2018 Ağustos'tan 2019 Haziran'a kadar ciddi bir çalışma yaptım. Kendimi bu lanet durumdan çıkarmak için onlarca kitap okudum, yüzlerce yazı ve makale okudum. Ne kadar arkadaşım varsa hepsiyle bağlantımı kestim. Sadece ve sadece sınava çalışmak, hedeflerime ulaşmak ve başarılı olmak istiyordum. Aylar boyu süren baş ağrıları, uykusuzluklar, psikolojik çökmenin eşiğine gelme...Ve daha sayamayacağım birçok şey yaşadım bu enkaz kaldırma döneminde. Ayrıca ağırlık çalışmaya başladım ve fiziksel olarak da güçlü olmak için elimden gelmese bile yapmaya çalıştım.

4.Lale Devri (Üniversite Sınavı Sonrası ile Pandemi Başlangıcı Arası Dönem)

Sınava çalışırken Neverfap'in meyvelerini almaya başlamıştım. Daha iyi odaklanabiliyordum, daha çok çalışabiliyordum, kızlar bana daha çok ilgi gösteriyorlardı, kızlarla konuşma konusunda zerre sıkıntı çekmiyordum. Üniversiteye hazırlık döneminde dershaneye gittim ve başarısız olan ben, dershanenin en iyi ikinci sınıfına girme başarısını gösterdim. Her ne kadar benden iyiler de olsa, sınıfımdaki performansa da ayak uydurabiliyordum. Bunların sonucunda da iyi sayılabilecek bir üniversitenin mühendislik fakültesine girme başarısını gösterdim. Hiç kimse benden bu başarıyı yakalamamı beklemiyordu. Ama ben zoru değil, çok zoru başararak üniversiteyi kazandım.

Ama şöyle bir durum vardı. Üniversite sınavından bir ay önce sürecimi strese dayanamadığım için bozdum ve belki de daha fazla başarılı olabilecekken daha az başarılı oldum. Açıkçası bozmasam ne olurdu bilmiyorum.

Üniversite başladığında hala Neverfap'in bana getirdiği faydaları kullanıyordum. Kızlar bana karşı ilgili -ki bana ilgi göstermesini beklemediğim kızlar da ilgi gösterdi-, derslerde çok olmasa da başarılı ve bölümdeki herkes tarafından sevilen birisiydim. Sosyalliğim de geliştiğinden ve pragmatist bakış açımı kullanarak kimlerle sohbet etmem gerektiğini de iyi bilerek, okuldaki bir öğrenci kulübünün yönetim kuruluna girmeyi başardım. Orada etkinliklerin düzenlenmesine vs. görevlere yardım ediyor ve Neverfap'ten gelen enerjimi kullanabiliyordum.

5.Gerileme Dönemi ( Pandemi Başlangıcı ve İkinci Neverfap Süreci Arası Dönem)

2020 Mart'ta pandemi başladığında eve kapandım ve bütün sosyalliğim limitlendi. Kendi kendime yaptığım çalışmalar ve pmo dışında bir şey yapmıyordum ve kendimi harap ettiğimin farkında bile değildim. Bu dönemde odaklanma problemleri yaşamaya başladım. Kendime olan güvenimi kaybettim. Ağır bir depresyona girdim ve sürekli kafamda olumsuz ve pesimist düşüncelerle kafamı zararlı olarak dolduruyordum ve pmo'da katalizör görevi görüyordu. İçimde bir taraf bunu bırakmam gerektiğini söylüyordu ama bırakamıyordum.

Bu döngü 2021 Mart'a kadar sürdü. Daha sonra ise bir şeylerin yanlış gittiğini fark ettim ve bu durumdan ancak Neverfap yaparak çıkabileceğimi düşünerek şu an içinde bulunduğum sürece başladım.

6.Gelişim ve Kalkınma Dönemi (İkinci Neverfap Süreci)

Bu sürece başladığımda, ilkine göre daha fazla zorlandım ve bazen süreçlerim bozdum. Sonrasında forumda yayınlanan PBKY kitabını okudum ve o kitabı okuduktan sonra bir daha PMO yapmanın yanına bile yaklaşmadım. Gerileme Dönemi'nden beri süregelen depresyonumla yüzleştim ve düşüncelerimin aslında mantıklı olmadığını fark ettim. Böylelikle de depresyonumdan kurtulmuş oldum. Ve böylelikle düşüncelerim daha rasyonel ve daha cesur manevralar gerektiren bir hale girmiş oldu.

Şu an güncel durumumdan bahsetmek gerekirse; emin olmamakla birlikte, şu anda bölüm üçüncüsü ya da dördüncüsüyüm. Ve bu statüyü korumak için elimden geleni yapıyorum. Ama bölümümü sevmiyorum artık ve bu yüzden bölümümün dışında bir kariyer hedefim olduğundan onun için de ayrı çalışmalar yapıyorum. Ayrıca şu anda okulumun kürek takımına girdim ve as takıma girmeyi başardım. Normalde kürek sporu dünyanın en zor sporlarından biridir ve performans gösterip as takıma girmeye hak kazandım. İnsanlarla ilişkilerim istediğim seviyede değil ama hedeflerim insanlarla iletişimden daha önemli ve bu yüzden de hedeflerimi merkeze koyuyorum.

7. Öneriler

  • Sürecinizi bozan durumları tespit edin ve o durumlardan, şartlardan, ortamlardan vs. uzak durun.
  • PBKY kitabını okuyun.
  • Kendinize kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyun
  • Hayallerinizin peşinden değil, hedeflerinizin peşinden gidin. Böylelikle daha rasyonel ve mantık sınırları içinde hareket etmiş olursunuz. Bahsettiğim şey hayal kurmak değil. Aklınıza yapmak istediğiniz bir şey geldiğinde mantıklı olarak "Ben bunu nasıl yapabilirim" şeklinde düşünerek ve ulaşılabilir küçük hedeflerle ana hedefinize ulaşma yolunda devam edersiniz
  • Bol bol kitap okuyun. Kişisel gelişim kitapları genelde aynı şeyleri söyler. O yüzden maksimum bir ya da iki tane kişisel gelişim kitabı okuyun
  • Beyninizi gereksiz bilgilerle doldurmayın. Faydalı olabilecek bilgileri öğrenin. Geri kalan faydasız bilgileri de unutun.Mesela, size ne hangi futbolcu kiminle kavga etmişse?
  • Spor yapın. Koşu ve ağırlık en önemli iki egzersiz türü. Sadece ağırlık ya da sadece spor yeterince faydalı olmaz. O yüzden ikisini de bir arada götürmeye çalışın
  • Mümkün olduğunca sosyal medyadan uzak durun. Gereksiz bilgi konusunda tam bir fabrika.
  • Dikkatinizi dağıtan, sizi aşağıya çeken ne varsa o şeylerden uzak durun.
 

BloodRien

Yoda
Katılım
8 Haz 2021
Mesajlar
441
Tepki puanı
690
Puanları
160
Herkese 269'ncu günden selamlar. Normalde bu yazıyı 365'nci günde yazacaktım lakin bir karar aldım. Artık forum benim için sadece bir zaman kaybı haline geldi ve yuvadan uçmaya hazır bir kartal durumuna geldim. Bu yüzden ise kendi hikayemi buraya bırakacağım ve umarım birileri bundan faydalanmış olur.

1. Karanlık Dönem ( Neverfap Öncesi )

1.1 Lise Öncesi Dönem

İlk kez p** izlediğimde 12-13 yaşındaydım ve bir arkadaşım bana izletmişti. O kadar utanç verici bir şeydi ki sanki bir suç işliyormuş gibi hissettim kendimi. Sonrasında ise merak edip internetten öyle videolar araştırmaya başladım ve gizli gizli p** izliyordum. Artık o bataklığa saplanmıştım. Youtube'daki müzik videolarındaki tetikleyici şeylere de bakıyordum ve ilgimi cezbediyordu. Sonra kendi kendime edging yapmaya başladım. Ki o zamanlar kimseden duymadım öyle bir şeyin olduğunu. Tamamen içgüdüsel bir şeydi. Lise sınavlarına hazırlanırken tabii, o kadar da iyi performans sergileyemiyordum ve sınav sonuçları geldiğinde o kadar üzüldüm ki, elimden bir şey gelmemesinin, hatta bunlara sebep olanın PMO olduğunu fark edememem daha da acı verici bir şeydi.

1.2 Lise Dönemi
Lise dönemi geldiğinde ise beynimin analitik kısmı artık çalışmıyordu ve lisenin ilk senesinde az kala matematik dersinden kalıyordum. Özel hoca geldi, çalıştım, uğraştım ama beynimin algılama kapasitesi çoktan körelmişti. Davranış olarak, içe kapanık, pısırık ve pasif agresif bir durumdaydım. Sınıfımdakiler sürekli benimle alay ederdi ve kendimi sürekli kötü hisseder ve okula gittiğim her güne lanet ederdim. Lisede bana zorbalık yapan bir çocuk vardı. Sürekli bana sataşır, yakamdan tutar ve duvara yapıştırırdı. En son öyle bir şey yaptığında ona sert bir şekilde vurdum ve bizi zor ayırdılar. Sonra okulun belalı hocalarından birine şikayet ettiğimde ise bana bir daha yaklaşamadı. Bunu anlatmamın sebebi, o kadar pısırık ve sesi çıkmayan biriydim ki bana sürekli sataşıyorlardı. Ve bunların sorumlusu ise PMO'ydu.

Bu lise dönemimde ikinci sınıfta bir kızdan hoşlanıyordum ve yanında en yakın arkadaşı olarak duruyordum. Belki bir gün ondan hoşladığımı fark eder diye. Derste yan yana otururduk. Birlikte müzik dinlerdik. Bazen de kafasını omzuma koyup öyle yatardı. Ama beni arkadaşı olarak görüyordu. O sene bitince okuldan ayrıldı ve ben o kızı unuttum. Lisenin son senesinde ise bir kız daha vardı ve ondan da hoşlanıyordum. O da beni arkadaşı olarak görüyordu ama ben ondan hoşlanıyordum. Bir türlü kendimi ifade edip de açılamıyordum. 2018'e girmeden bir gün önce okul bir gezi düzenlemişti ve ona gitmiştik. Gitmeden önce sınıfta o kız yanıma gelip bir derdinden bahsetti ve ben onunla dalga geçince de bana sinirlenmişti. Ve tartışmıştık. O gezi bana zehir oldu ve hem tartışmanın siniri hem de kızdan bir şekilde ret yemem beni sinirlendirmişti.

2. Aydınlanma Evresi (Lisenin Bittiği Dönem)

Okulda mezuniyet töreni düzenlendi ve herkes süslü püslü bir şekilde okula geldi. Tabi üstte bahsettiğim kız da geldi ve gayet güzel görünüyordu. Normalde o kızın profili, feminist ve insan hakları savunucusu gibi duran aktivist bir tipti ama o günkü haliyle kendi profili arasında hiçbir bağlantı yoktu. İlerleyen saatlerde köşe bir yere tek başına oturdum ve insanları izledim. O an gerçekten kendimi mutsuz ve bir hiçmişim gibi hissettim. Oradaki insanlar mutlu, ben neden mutlu değilim? Neden onlar kadar enerjik ve hayat dolu değilim? Bunları düşündüm bir saat boyunca ve arkama bakmadan eve gittim. İnternette saatlerce araştırma yaptım.Okuyabildiğim ne kadar kaynak varsa okudum. Ve sonunda Neverfap'i keşfettim. Neverfap'in sitesinde ne kadar yazı varsa hepsini okudum ve Reddit'te de yazılanları okudum. Ve o zaman bu lanet durumumdan kurtulmak ve benimle dalga geçen insanlara ders vermek için Neverfap'e başladım.

3.Enkaz Kaldırma Dönemi (Bir Yıllık Üniversite Sınavına Hazırlık Dönemi)

Lise bittikten sonra üniversite sınav sonuçları açıklandı ve sonuçlarım tahmin edersiniz ki tamamen bir faciaydı. Çünkü doğru düzgün çalışmadım ve beynim bilgiyi işleme konusunda oldukça yavaştı. Bu yüzden sürecimin ana merkezine üniversite sınavına hazırlanmayı aldım. 2018 Ağustos'tan 2019 Haziran'a kadar ciddi bir çalışma yaptım. Kendimi bu lanet durumdan çıkarmak için onlarca kitap okudum, yüzlerce yazı ve makale okudum. Ne kadar arkadaşım varsa hepsiyle bağlantımı kestim. Sadece ve sadece sınava çalışmak, hedeflerime ulaşmak ve başarılı olmak istiyordum. Aylar boyu süren baş ağrıları, uykusuzluklar, psikolojik çökmenin eşiğine gelme...Ve daha sayamayacağım birçok şey yaşadım bu enkaz kaldırma döneminde. Ayrıca ağırlık çalışmaya başladım ve fiziksel olarak da güçlü olmak için elimden gelmese bile yapmaya çalıştım.

4.Lale Devri (Üniversite Sınavı Sonrası ile Pandemi Başlangıcı Arası Dönem)

Sınava çalışırken Neverfap'in meyvelerini almaya başlamıştım. Daha iyi odaklanabiliyordum, daha çok çalışabiliyordum, kızlar bana daha çok ilgi gösteriyorlardı, kızlarla konuşma konusunda zerre sıkıntı çekmiyordum. Üniversiteye hazırlık döneminde dershaneye gittim ve başarısız olan ben, dershanenin en iyi ikinci sınıfına girme başarısını gösterdim. Her ne kadar benden iyiler de olsa, sınıfımdaki performansa da ayak uydurabiliyordum. Bunların sonucunda da iyi sayılabilecek bir üniversitenin mühendislik fakültesine girme başarısını gösterdim. Hiç kimse benden bu başarıyı yakalamamı beklemiyordu. Ama ben zoru değil, çok zoru başararak üniversiteyi kazandım.

Ama şöyle bir durum vardı. Üniversite sınavından bir ay önce sürecimi strese dayanamadığım için bozdum ve belki de daha fazla başarılı olabilecekken daha az başarılı oldum. Açıkçası bozmasam ne olurdu bilmiyorum.

Üniversite başladığında hala Neverfap'in bana getirdiği faydaları kullanıyordum. Kızlar bana karşı ilgili -ki bana ilgi göstermesini beklemediğim kızlar da ilgi gösterdi-, derslerde çok olmasa da başarılı ve bölümdeki herkes tarafından sevilen birisiydim. Sosyalliğim de geliştiğinden ve pragmatist bakış açımı kullanarak kimlerle sohbet etmem gerektiğini de iyi bilerek, okuldaki bir öğrenci kulübünün yönetim kuruluna girmeyi başardım. Orada etkinliklerin düzenlenmesine vs. görevlere yardım ediyor ve Neverfap'ten gelen enerjimi kullanabiliyordum.

5.Gerileme Dönemi ( Pandemi Başlangıcı ve İkinci Neverfap Süreci Arası Dönem)

2020 Mart'ta pandemi başladığında eve kapandım ve bütün sosyalliğim limitlendi. Kendi kendime yaptığım çalışmalar ve pmo dışında bir şey yapmıyordum ve kendimi harap ettiğimin farkında bile değildim. Bu dönemde odaklanma problemleri yaşamaya başladım. Kendime olan güvenimi kaybettim. Ağır bir depresyona girdim ve sürekli kafamda olumsuz ve pesimist düşüncelerle kafamı zararlı olarak dolduruyordum ve pmo'da katalizör görevi görüyordu. İçimde bir taraf bunu bırakmam gerektiğini söylüyordu ama bırakamıyordum.

Bu döngü 2021 Mart'a kadar sürdü. Daha sonra ise bir şeylerin yanlış gittiğini fark ettim ve bu durumdan ancak Neverfap yaparak çıkabileceğimi düşünerek şu an içinde bulunduğum sürece başladım.

6.Gelişim ve Kalkınma Dönemi (İkinci Neverfap Süreci)

Bu sürece başladığımda, ilkine göre daha fazla zorlandım ve bazen süreçlerim bozdum. Sonrasında forumda yayınlanan PBKY kitabını okudum ve o kitabı okuduktan sonra bir daha PMO yapmanın yanına bile yaklaşmadım. Gerileme Dönemi'nden beri süregelen depresyonumla yüzleştim ve düşüncelerimin aslında mantıklı olmadığını fark ettim. Böylelikle de depresyonumdan kurtulmuş oldum. Ve böylelikle düşüncelerim daha rasyonel ve daha cesur manevralar gerektiren bir hale girmiş oldu.

Şu an güncel durumumdan bahsetmek gerekirse; emin olmamakla birlikte, şu anda bölüm üçüncüsü ya da dördüncüsüyüm. Ve bu statüyü korumak için elimden geleni yapıyorum. Ama bölümümü sevmiyorum artık ve bu yüzden bölümümün dışında bir kariyer hedefim olduğundan onun için de ayrı çalışmalar yapıyorum. Ayrıca şu anda okulumun kürek takımına girdim ve as takıma girmeyi başardım. Normalde kürek sporu dünyanın en zor sporlarından biridir ve performans gösterip as takıma girmeye hak kazandım. İnsanlarla ilişkilerim istediğim seviyede değil ama hedeflerim insanlarla iletişimden daha önemli ve bu yüzden de hedeflerimi merkeze koyuyorum.

7. Öneriler

  • Sürecinizi bozan durumları tespit edin ve o durumlardan, şartlardan, ortamlardan vs. uzak durun.
  • PBKY kitabını okuyun.
  • Kendinize kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyun
  • Hayallerinizin peşinden değil, hedeflerinizin peşinden gidin. Böylelikle daha rasyonel ve mantık sınırları içinde hareket etmiş olursunuz. Bahsettiğim şey hayal kurmak değil. Aklınıza yapmak istediğiniz bir şey geldiğinde mantıklı olarak "Ben bunu nasıl yapabilirim" şeklinde düşünerek ve ulaşılabilir küçük hedeflerle ana hedefinize ulaşma yolunda devam edersiniz
  • Bol bol kitap okuyun. Kişisel gelişim kitapları genelde aynı şeyleri söyler. O yüzden maksimum bir ya da iki tane kişisel gelişim kitabı okuyun
  • Beyninizi gereksiz bilgilerle doldurmayın. Faydalı olabilecek bilgileri öğrenin. Geri kalan faydasız bilgileri de unutun.Mesela, size ne hangi futbolcu kiminle kavga etmişse?
  • Spor yapın. Koşu ve ağırlık en önemli iki egzersiz türü. Sadece ağırlık ya da sadece spor yeterince faydalı olmaz. O yüzden ikisini de bir arada götürmeye çalışın
  • Mümkün olduğunca sosyal medyadan uzak durun. Gereksiz bilgi konusunda tam bir fabrika.
  • Dikkatinizi dağıtan, sizi aşağıya çeken ne varsa o şeylerden uzak durun.
Hayatını sanat eserine dönüştürme yolu mükemmmel bir yazı olmuş başarılar
 

Skull

Venüs Yolcusu
Katılım
8 Eyl 2021
Mesajlar
62
Tepki puanı
111
Puanları
39
Herkese 269'ncu günden selamlar. Normalde bu yazıyı 365'nci günde yazacaktım lakin bir karar aldım. Artık forum benim için sadece bir zaman kaybı haline geldi ve yuvadan uçmaya hazır bir kartal durumuna geldim. Bu yüzden ise kendi hikayemi buraya bırakacağım ve umarım birileri bundan faydalanmış olur.

1. Karanlık Dönem ( Neverfap Öncesi )

1.1 Lise Öncesi Dönem

İlk kez p** izlediğimde 12-13 yaşındaydım ve bir arkadaşım bana izletmişti. O kadar utanç verici bir şeydi ki sanki bir suç işliyormuş gibi hissettim kendimi. Sonrasında ise merak edip internetten öyle videolar araştırmaya başladım ve gizli gizli p** izliyordum. Artık o bataklığa saplanmıştım. Youtube'daki müzik videolarındaki tetikleyici şeylere de bakıyordum ve ilgimi cezbediyordu. Sonra kendi kendime edging yapmaya başladım. Ki o zamanlar kimseden duymadım öyle bir şeyin olduğunu. Tamamen içgüdüsel bir şeydi. Lise sınavlarına hazırlanırken tabii, o kadar da iyi performans sergileyemiyordum ve sınav sonuçları geldiğinde o kadar üzüldüm ki, elimden bir şey gelmemesinin, hatta bunlara sebep olanın PMO olduğunu fark edememem daha da acı verici bir şeydi.

1.2 Lise Dönemi
Lise dönemi geldiğinde ise beynimin analitik kısmı artık çalışmıyordu ve lisenin ilk senesinde az kala matematik dersinden kalıyordum. Özel hoca geldi, çalıştım, uğraştım ama beynimin algılama kapasitesi çoktan körelmişti. Davranış olarak, içe kapanık, pısırık ve pasif agresif bir durumdaydım. Sınıfımdakiler sürekli benimle alay ederdi ve kendimi sürekli kötü hisseder ve okula gittiğim her güne lanet ederdim. Lisede bana zorbalık yapan bir çocuk vardı. Sürekli bana sataşır, yakamdan tutar ve duvara yapıştırırdı. En son öyle bir şey yaptığında ona sert bir şekilde vurdum ve bizi zor ayırdılar. Sonra okulun belalı hocalarından birine şikayet ettiğimde ise bana bir daha yaklaşamadı. Bunu anlatmamın sebebi, o kadar pısırık ve sesi çıkmayan biriydim ki bana sürekli sataşıyorlardı. Ve bunların sorumlusu ise PMO'ydu.

Bu lise dönemimde ikinci sınıfta bir kızdan hoşlanıyordum ve yanında en yakın arkadaşı olarak duruyordum. Belki bir gün ondan hoşladığımı fark eder diye. Derste yan yana otururduk. Birlikte müzik dinlerdik. Bazen de kafasını omzuma koyup öyle yatardı. Ama beni arkadaşı olarak görüyordu. O sene bitince okuldan ayrıldı ve ben o kızı unuttum. Lisenin son senesinde ise bir kız daha vardı ve ondan da hoşlanıyordum. O da beni arkadaşı olarak görüyordu ama ben ondan hoşlanıyordum. Bir türlü kendimi ifade edip de açılamıyordum. 2018'e girmeden bir gün önce okul bir gezi düzenlemişti ve ona gitmiştik. Gitmeden önce sınıfta o kız yanıma gelip bir derdinden bahsetti ve ben onunla dalga geçince de bana sinirlenmişti. Ve tartışmıştık. O gezi bana zehir oldu ve hem tartışmanın siniri hem de kızdan bir şekilde ret yemem beni sinirlendirmişti.

2. Aydınlanma Evresi (Lisenin Bittiği Dönem)

Okulda mezuniyet töreni düzenlendi ve herkes süslü püslü bir şekilde okula geldi. Tabi üstte bahsettiğim kız da geldi ve gayet güzel görünüyordu. Normalde o kızın profili, feminist ve insan hakları savunucusu gibi duran aktivist bir tipti ama o günkü haliyle kendi profili arasında hiçbir bağlantı yoktu. İlerleyen saatlerde köşe bir yere tek başına oturdum ve insanları izledim. O an gerçekten kendimi mutsuz ve bir hiçmişim gibi hissettim. Oradaki insanlar mutlu, ben neden mutlu değilim? Neden onlar kadar enerjik ve hayat dolu değilim? Bunları düşündüm bir saat boyunca ve arkama bakmadan eve gittim. İnternette saatlerce araştırma yaptım.Okuyabildiğim ne kadar kaynak varsa okudum. Ve sonunda Neverfap'i keşfettim. Neverfap'in sitesinde ne kadar yazı varsa hepsini okudum ve Reddit'te de yazılanları okudum. Ve o zaman bu lanet durumumdan kurtulmak ve benimle dalga geçen insanlara ders vermek için Neverfap'e başladım.

3.Enkaz Kaldırma Dönemi (Bir Yıllık Üniversite Sınavına Hazırlık Dönemi)

Lise bittikten sonra üniversite sınav sonuçları açıklandı ve sonuçlarım tahmin edersiniz ki tamamen bir faciaydı. Çünkü doğru düzgün çalışmadım ve beynim bilgiyi işleme konusunda oldukça yavaştı. Bu yüzden sürecimin ana merkezine üniversite sınavına hazırlanmayı aldım. 2018 Ağustos'tan 2019 Haziran'a kadar ciddi bir çalışma yaptım. Kendimi bu lanet durumdan çıkarmak için onlarca kitap okudum, yüzlerce yazı ve makale okudum. Ne kadar arkadaşım varsa hepsiyle bağlantımı kestim. Sadece ve sadece sınava çalışmak, hedeflerime ulaşmak ve başarılı olmak istiyordum. Aylar boyu süren baş ağrıları, uykusuzluklar, psikolojik çökmenin eşiğine gelme...Ve daha sayamayacağım birçok şey yaşadım bu enkaz kaldırma döneminde. Ayrıca ağırlık çalışmaya başladım ve fiziksel olarak da güçlü olmak için elimden gelmese bile yapmaya çalıştım.

4.Lale Devri (Üniversite Sınavı Sonrası ile Pandemi Başlangıcı Arası Dönem)

Sınava çalışırken Neverfap'in meyvelerini almaya başlamıştım. Daha iyi odaklanabiliyordum, daha çok çalışabiliyordum, kızlar bana daha çok ilgi gösteriyorlardı, kızlarla konuşma konusunda zerre sıkıntı çekmiyordum. Üniversiteye hazırlık döneminde dershaneye gittim ve başarısız olan ben, dershanenin en iyi ikinci sınıfına girme başarısını gösterdim. Her ne kadar benden iyiler de olsa, sınıfımdaki performansa da ayak uydurabiliyordum. Bunların sonucunda da iyi sayılabilecek bir üniversitenin mühendislik fakültesine girme başarısını gösterdim. Hiç kimse benden bu başarıyı yakalamamı beklemiyordu. Ama ben zoru değil, çok zoru başararak üniversiteyi kazandım.

Ama şöyle bir durum vardı. Üniversite sınavından bir ay önce sürecimi strese dayanamadığım için bozdum ve belki de daha fazla başarılı olabilecekken daha az başarılı oldum. Açıkçası bozmasam ne olurdu bilmiyorum.

Üniversite başladığında hala Neverfap'in bana getirdiği faydaları kullanıyordum. Kızlar bana karşı ilgili -ki bana ilgi göstermesini beklemediğim kızlar da ilgi gösterdi-, derslerde çok olmasa da başarılı ve bölümdeki herkes tarafından sevilen birisiydim. Sosyalliğim de geliştiğinden ve pragmatist bakış açımı kullanarak kimlerle sohbet etmem gerektiğini de iyi bilerek, okuldaki bir öğrenci kulübünün yönetim kuruluna girmeyi başardım. Orada etkinliklerin düzenlenmesine vs. görevlere yardım ediyor ve Neverfap'ten gelen enerjimi kullanabiliyordum.

5.Gerileme Dönemi ( Pandemi Başlangıcı ve İkinci Neverfap Süreci Arası Dönem)

2020 Mart'ta pandemi başladığında eve kapandım ve bütün sosyalliğim limitlendi. Kendi kendime yaptığım çalışmalar ve pmo dışında bir şey yapmıyordum ve kendimi harap ettiğimin farkında bile değildim. Bu dönemde odaklanma problemleri yaşamaya başladım. Kendime olan güvenimi kaybettim. Ağır bir depresyona girdim ve sürekli kafamda olumsuz ve pesimist düşüncelerle kafamı zararlı olarak dolduruyordum ve pmo'da katalizör görevi görüyordu. İçimde bir taraf bunu bırakmam gerektiğini söylüyordu ama bırakamıyordum.

Bu döngü 2021 Mart'a kadar sürdü. Daha sonra ise bir şeylerin yanlış gittiğini fark ettim ve bu durumdan ancak Neverfap yaparak çıkabileceğimi düşünerek şu an içinde bulunduğum sürece başladım.

6.Gelişim ve Kalkınma Dönemi (İkinci Neverfap Süreci)

Bu sürece başladığımda, ilkine göre daha fazla zorlandım ve bazen süreçlerim bozdum. Sonrasında forumda yayınlanan PBKY kitabını okudum ve o kitabı okuduktan sonra bir daha PMO yapmanın yanına bile yaklaşmadım. Gerileme Dönemi'nden beri süregelen depresyonumla yüzleştim ve düşüncelerimin aslında mantıklı olmadığını fark ettim. Böylelikle de depresyonumdan kurtulmuş oldum. Ve böylelikle düşüncelerim daha rasyonel ve daha cesur manevralar gerektiren bir hale girmiş oldu.

Şu an güncel durumumdan bahsetmek gerekirse; emin olmamakla birlikte, şu anda bölüm üçüncüsü ya da dördüncüsüyüm. Ve bu statüyü korumak için elimden geleni yapıyorum. Ama bölümümü sevmiyorum artık ve bu yüzden bölümümün dışında bir kariyer hedefim olduğundan onun için de ayrı çalışmalar yapıyorum. Ayrıca şu anda okulumun kürek takımına girdim ve as takıma girmeyi başardım. Normalde kürek sporu dünyanın en zor sporlarından biridir ve performans gösterip as takıma girmeye hak kazandım. İnsanlarla ilişkilerim istediğim seviyede değil ama hedeflerim insanlarla iletişimden daha önemli ve bu yüzden de hedeflerimi merkeze koyuyorum.

7. Öneriler

  • Sürecinizi bozan durumları tespit edin ve o durumlardan, şartlardan, ortamlardan vs. uzak durun.
  • PBKY kitabını okuyun.
  • Kendinize kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyun
  • Hayallerinizin peşinden değil, hedeflerinizin peşinden gidin. Böylelikle daha rasyonel ve mantık sınırları içinde hareket etmiş olursunuz. Bahsettiğim şey hayal kurmak değil. Aklınıza yapmak istediğiniz bir şey geldiğinde mantıklı olarak "Ben bunu nasıl yapabilirim" şeklinde düşünerek ve ulaşılabilir küçük hedeflerle ana hedefinize ulaşma yolunda devam edersiniz
  • Bol bol kitap okuyun. Kişisel gelişim kitapları genelde aynı şeyleri söyler. O yüzden maksimum bir ya da iki tane kişisel gelişim kitabı okuyun
  • Beyninizi gereksiz bilgilerle doldurmayın. Faydalı olabilecek bilgileri öğrenin. Geri kalan faydasız bilgileri de unutun.Mesela, size ne hangi futbolcu kiminle kavga etmişse?
  • Spor yapın. Koşu ve ağırlık en önemli iki egzersiz türü. Sadece ağırlık ya da sadece spor yeterince faydalı olmaz. O yüzden ikisini de bir arada götürmeye çalışın
  • Mümkün olduğunca sosyal medyadan uzak durun. Gereksiz bilgi konusunda tam bir fabrika.
  • Dikkatinizi dağıtan, sizi aşağıya çeken ne varsa o şeylerden uzak durun.
Her şey için Basss
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Pbky kitabı nasıl alabiliriz ?
Forumdaki nf türkiye çevirisi ana sayfada mevcut ve ücretsiz.

Nf akademi ekibinin yaptığı çevirisi ise şurada.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst