Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kişisel Gelişim İçin Önerilerim (Belgesel - Film - Dizi - Eğitim)

dojeh

Ay Yolcusu
Katılım
25 Kas 2020
Mesajlar
31
Tepki puanı
70
Puanları
21
Merhabalar değerli fapstronotlar,

Neverfap akademiyi youtube üzerinden ~2 yıldır takip ediyorum. Hemen hemen üretilen tüm içerikleri baştan sona tükettim diyebilirim. Fakat sürece bir türlü başlayamadım, babamın ölümünden sonra yaşadıgım değişim (olumsuz yönde) evreni, hayatı, yaşamı ve insanları sorgulama düşüncelerine kapılıp kendimi tamamen bir boşlugun içerisinde hissettim diyebilirim, Tüm bunlara ek olarak zorunlu olarak babamın omzundan düşen tüm yükü mecburen ben üstlenmiş oldum. Bir yandan kafamda düşünce olarak tamamlamadıgım milyonlarca soru, üstüne bakmak ile yükümlü oldugum bir ailem ve benim kendimi geliştirip eğitimime devam etmek için engel olan çevremi adeta mayın tarlasına çeviren fap. Yavaş yavaş tüm bunların üstesinden gelmek için mücadele etmeye karar verdim. Sürecimin 10.günündeyim bu yolda zorluklarla karşılaşacağımıza emin olarak başlamamız gerekiyor dostlar. Umarım hepimiz bu zorlukları sağ sağlim atlatıp ulaşmak istediğimiz hedeflerimize ulaşırız. Siz değerli fapstronot yoldaşlarımıza bir katkımın olması için size bugune kadar bana değer kattıgını düşündüğüm tüm içerikleri, dökümanları, eğitim setlerini sizinle paylaşacagım.

Forum içerisindeki yöneticilerin adminlerin bizi bu bağımlılıktan kurtarmak için nasıl karşılıksız çaba sarf ediyorlarsa aynı şekilde bizimde her bireyin kendisine fayda kattıgını düşündüğü dökümanları diğer fapstronot arkadaşlarla paylaşmalarını tavsiye ederim. Forumun canlanması ve etkileşimin artması adına cok yararlı olacagını düşünüyorum dostlar. Sözü uzatmadan gelelim benim sizinle paylaşmak istediğim dökümanlara..


(sıralamaları tamamen rasgele yaptım öncelik tanıyıp başta yazdıgım yok. kısaca hepsi benim canım ciğerim :) )

1 - BELGESELLER

1-1 -Kessinlikle izlenilmesi gereken bir belgesel serisidir. Evrenin oluşumdan bugune kadar olan tüm olayları 13 bölümde Neil degrasse tyson sunuculuğunda izleyicilere aktarıyor.

1-2 - Full HD kalitede ormanlardaki,ovalardaki denizlerdiki vahşi yaşamı konu alan muazzam bir belgeseldir.

1-3 - Şu anda Dünyadan 20.3 milyar km uzakta ve hızı saniyede 17 bin km olan bir uzay uydusu düşünün.. İşte bu belgesel bu iki aracın hayat hikayesini konu ediniyor.

1-4 - Trt belgeselin youtube kanalında olan nikola teslanın hayatını yaptıklarını konu edinmiş muazzam bir belgeseldir.


2 - FİLMLER

2-1 - - Nazi almanyasının yahudi soykırımında bir almanın Adolf hitlerden bin tane yahuduninin hayatını kurtarmasını konu ediniyor yani tamamen gerçekleşmiş bir hikayeden uyarlanmış bir film izlemeyenlerin bir an once izlemesi gereken bir filmdir.

2-2 - - Uzay bilim ile ilgisi olanın kessinlikle izlenmesi gereken bir filmdir.

2-3 - - Çoklu kişilik bozuklugu olan bir adamın hayatını konu edinen muazzam psikolojik film.

2-4 - - Ufacık bir salonda hatta bomboş bir salonda film boyunca sizi şaşkınlıklara sokacak tüm dünya tarihini cok güzel kurgulanmış bir olay örgüsüyle size anlatacak en sevdiğim filmerden bir tanesi.

2-5 - - Bu filmi izlerken nöronlarınız adeta görevlerini unutacaktır. işte bu film sizi adeta beyin fırtınasına sokacak.

2-6 - -Makineler hayatımızı tamamen kontrol altına alsaydı ne mi olurdu ?

2-7 - - Biliyorum bu filmi bir çoğunuz izlemiştir ama hala izlemeyen insanlar var onlarında kessinlikle bir an once ölmeden izlemeleri gerekiyor.

2-8 - - Felsefe adına izlenilmesi gereken sonsuz olasılıklar arasında sıkışmış bir hayatı konu edinen cok güzel bir film.
.....

Dostlar, film tavsiyesini cok fazla uzatmayacagım daha fazla tavsiye isteyen olursa pm atabilirler.



3 - DİZİ

3-1 - 2000lerde trt yapımı olan zekice hazırlanmış espirilerle dolu müthiş bir komedi dizisi.

3-2 - - Trt yapımı olan aynı şekilde zekice hazırlanmış göndermelerle dolu bazen komedi bazen dram olan bir dizi.

3-3- - Bir hackerin yaşadıgı sorunları konu edinen bir dizi kessinlikle tavsiye ederim.

3-4 - - 6 bölümden oluşan çernobil de yaşanan nükleer reaktörün patlaması sonucu oluşan olayları konu edinen cok iyi bir mini dizi.



4- KİTAP

4-1 : yuval noah harrarinin geçmişten günümüze nasıl insanoğlu olarak evrildiğimizi konu edinen cok satan kitaplar arasına giren nacizane bir eser. kessinlikle okumanızı tavsiye ederim.

4-2 : yazarı Giulia endersın bağırsamızın beynimiz kadar önemli ve hayatımızı kontrol ettiğini anlatan bir eser.

4-3 : Yazarı Mümin sekman, hemen hemen tüm serilerini okumuşumdur. insan isterse 1-2-3-4 Hayatta sıfırdan hatta eksilerde olan insanların nasıl zirveye çıktıgını onların ağızlarıyla onların hikayelerini aktaran cok güzel bir kişisel gelişim kitabı.

4-4 : Hakan gündayın yazmış oldugu bu romanı kessinlikle herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. yeri geldiğinde evreni yeri geldiğinde otoriteyi hatta ölmeyi bile sorgular olacaksınız.

4-5 : James owen weatherall yazmış oldugu evrende ki gerçek boşlugun ve hiçliğin ne demek oldugunu tam olarak kavramamız için yazmış oldugu cok güzel bir kitap





5- EĞİTİM

Gelelim eğitim konusuna şimdi burada vereceğim tüm dökümanlar tamamen benim kendim için kullandığım dökümanlardır dostlar. Kimisinin anlatım tarzı hoşuma gitmiştir kimisinin konusu cok ilgi çekici oldugu için anlatıcının diksiyon gibi hiçbir olumsuz yanlarını dikkate almamışımdır.


5-1 BİLGİ DEFTERİ : Bilgi defteri benim kendim için hazırlamış oldugum bilmediğim ama bilmek istediğim bilgileri not aldığım kücük cebe sığabilecek kadar ufak olan bir defter. burada ders çalışırken de bilmem gereken notları hiçbir şekilde yazmıyorum buraya. bu defter tamamen bir film izlerken değişik bilmediğim bir şeyle veya kitap okurken karşıma cıkan ufak bilgileri not aldıgım bir defter. her akşam yatmadan once göz gezdiririm.

5-2 LEİTNER KUTUSU: Leitner kutusu ezberlemem gereken kelime formül ufak bilgi oldugu zamanlarda kullandıgım bir araç. 3 tane kutu var 1 kutudaki bilgileri her gün tekrar ediyorum. 2 kutudaki bilgileri haftada bir defa tekrar ediyorum. 3 kutudaki bilgileri ayda bir kez tekrar ediyorum. burada ki 1. kutudaki bilgiyi artık unutmayacagımı düşündüğüm zaman 2. kutuya aktarıyorum ki onu haftada bir kez tekrar edeyim diye. aynı şekilde 2 kutudaki bilgileri de öğrendiğim zaman 3. kutuya aktarıyorum. bu yöntemin mantıgını kavramak için konuyla ilgili video linkini bırakıyorum .


5-3 MATEMATİK : Bu konuda cok şey yazabilirim fakat konunun uzamaması için önemli gördüğüm farklı kullandıgım kaynakları size sunacağım sadece. matematiği cok geç anlayan birisiyim. bir soruyu en az 4 defa okumam gerekiyor yüksek olasılıkla bu pmo dan kaynaklanıyor da olabilir ama şimdiki sürece kadar bir değişim görmedim bu konuda. bir konuyu çalışırken öncelikle youtube üzerinden dinliyorum film izler gibi. ordan dinledikten sonra barış ayhan yayınlarından konuyu izleyip kendim çözmeye çalışıyorum yapamadıgım zor gelen veya önemli olan soruları renkli kalem ile işaretleyip geçiyorum. konunun tüm özel forumüllerini kurallarını ayrı bir deftere yazıyorum dikkat sadece formülleri kuralları yazıyorum hiçbir şekilde formülün tanımını şu işe yarar gibi uzun cümleler yazmıyorum. konu bittikten sonra tekrar başa dönüp hocadan hızlıca film izler gibi izliyorum. sonrasında yapamadıgım yıldızlı olan soruları kendim tek başıma çözmeye çalışıyorum. hepsinin üzerinden geçtikten sonra formülleri tekrar ezberime almak için 1 saat gibi bir sürede tekrar ediyorum sonra leitner kutuma atıyorum formülleri. konu ile ilgili orta seviye soruları çözebileceğime inandıgım zaman o konuyla ilgili en az 200 soru çözüyorum. her soruya bir annenin bebeğine davrandıgı gibi davranıyorum hiçbir şekilde bu soru kolay diyip hızlı çözmemeye veya yaparım zaten diyip kafadan çözmemeye çalışıyorum ki işlem hatam olmasın diye.


Kaynaklar

1- : Konuları tamamen ben buradan çalışıyorum ama bu yayın orta seviyeye hitap ettiği için başlangıc seviye olan arkadaşlara önermem.
2- : Mustafa yağcı hocamızın youtube kanalında ara ara cok güzel videolar paylaşıyor matematiği ezbere değilde tam takır mantıgını size kavrataracak tarzda bir anlatım biçimi var. video setleri var fakat cok pahalı. sitesinden satın alabilirsiniz.
3- : bu hoca biraz orta seviye öğrencilere hitap etsede başlangıc seviyede olan arkadaşların bir göz atıp eğer anlıyorlarsa burdan da çalışmalarını öneririm.


burdan sonra vereceğim kanallar tamamen karışık olacaktır.

1- : Matematiği tamamen bitirenlerin kessinlikle izlemesi ve evrene matematikle nasıl bakacağımızı anlatacan bir youtube kanalı.
2- : lisede öğrendiğimiz fizik matematik bilgilerimizi neden öğrendiğimizi hangi konunun ne için var oldugunu matematiğin nasıl var oldugunu anlatan güzel bir youtube kanalı.
3- : üniversite giriş sınavı için fiziği diğerhocalardan farklı anlatan bir hoca. tamamen deneylere dayalı bir anlatımı var. youtube kanalı üzerinde cok az videosu olmasına rağmen internet sitesinde 60tl ye tüm setini alabileceğiniz bir hoca.
4- : Bu kanalı yaklaşık 8 yıldır takip ediyorum hayata farklı bir bakış açısıyla felsefe ve bilimi duymak isteyenler kessinlikle takip etsin.
5- : Bilim eğitim gelişme konularında alanlarında uzmanlarla canlı yayınlar yapan bir youtube kanalı. tavsiye ederim.
6- : bilimsel konuları cok detaylı hazırlayan bir bilim platformu.
7- : youtube üzerinden genelde bilimsel alanlarda içerik hazırlayan bir kanal.
8- : Nasada çalışan türk bilim insanımızın youtube kanalı canlı yayınlarla ilgi çekici konularda sohbetler hazırlıyor.
9- : Üniversite de bir akademisyenin öğrencilere yol gösterici olmak adına içerik hazırlayan bir kanal. üniversite tercihleri, gelecek adına yapılması gerekenler gibi konularda cok güzel bilgiler sunan bir kanal.
10- : Cern'de aktif olarak görev alan türk bilim hocamızın canlı yayınlarla evren ile ilgili bilgi verdiği kişisel kanalı.
11- : FPV drone uçuşu yapan bir youtuber. farkı dronların hepsini kendisinin yapması (hobilerim arasında oldugu için tavsiye olarak sizinle paylaşmak istedim. ) fpv uçuş


Dostlar,

herhangi bir yazım hatam olduysa affola.. elimden geldiği kadar konunun uzamaması için cok fazla öneri yazmadım. bunlar benim faydalandığım kaynakların bir kısmı. yorumlara sizde önerdiğiniz kanalları eğitim setleri kitapları filmleri dizileri belgeselleri önerebilirsiniz. sağlıcakla kalın. Neverfaple Kalın..
 
Son düzenleme:

Beyazsayfa

Yeni Üye
Katılım
6 Kas 2020
Mesajlar
10
Tepki puanı
13
Puanları
3
Paylaşım güzel ama filmlerden spoiler vermeseydin daha iyiydi
Predestination da mesela
 

Tough Climber

Emekli Moderatör
Katılım
12 Ağu 2020
Mesajlar
164
Tepki puanı
641
Puanları
108
Başın sağolsun dostum,yılmak yok yola devam ,okumadıysan eğer Neverfap akademinin çevirmiş olduğu Pornoyu bırkamanın kolay yolu adlı kitabı okumanı tavsiye ederim.
 

vezirfedasi

Yeni Fapstronot
Katılım
16 Kas 2020
Mesajlar
34
Tepki puanı
22
Puanları
9
Matematik kaynaklarımız aynı, hepsi çok iyi hocalar. Diger onerileri de listeme ekledim teşekkürler.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst