Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sizce Neden ?

jojokmo

Venüs Yolcusu
Katılım
8 Şub 2021
Mesajlar
26
Tepki puanı
111
Puanları
39
Soruya cevap verebilmek için okumanı rica ediyorum.

Kendim hakkında aklımdan çıkmayan şeyler

24 yaşımdayım şimdi,4 ay sonra 25...yol nasıl geçti anlatmak istiyorum anlatmazsam çürüdüğüm yerde savrulacağım. Ben 0 yaşındayken annem babam ayrılmış,sonra ense kemiğimin kırılmasıyla hastahanede para sorunundan beni atacakları vakit babamın beni gelip beni tedavi ettirmesiyle hayata tutunmuşum. Sanırım ölüyormuşum. Bazen keşke müdahale etmeselerdi diyorum. Sonra annem babam evlenmiş yeniden sonra ben 16 yaşımdayken babam annemi aldattı. Beni yalnız bıraktı, bırakmasaydı da bir babalık yapacak birisi değil,zaten başka çocuğu var. Ben parası olmayan,kilolu ama her nasılsa bağımlılıkları olan birisiyim. Bir fizikçiyim, paraya hiç önem vermedim hayatım boyunca, bilime inandım lakin 25 yaşında anlıyorsunuz ki, önemli olan tek şey yaşamak. Fakat bazı şeyler için çok geç kalmışım sanırım
BÜTÜN HEMCİNSLERİMİN KOLAYLIKLA YAPTIKLARINI YAPAMAMAK
Başta kadınlar konusunda berbat olduğumu tahmin edebilirsiniz. Tahmin edemeyeceğiniz şey, araba kullanamadığım, kavga edemediğim, erkek gibi davranamadığım. Ben çok gülerim, hayatı komik yaşamak isterim, çok düşünürüm o yüzden dışarı çıkınca da kafa dağıtmak isterim. Hal böyleyken de herkes beni cıvık diye düşünür.Toplumlarda çok sevilmem, çalışkanımdır, matematik tutkumdur o yüzden de boş işlerle uğraşan ineğin tekiyimdir genelde.Korkağımdır,kimseyle tartışamam,bir kadının gözünün içine bakamam. Sezen Aksu dinliyorum neredeyse 10 senedir. Kimsenin bilmediği kitaplar okuyorum, kimsenin bilmediği bazı şarkılar. B
BENİ SEVEN KADIN APTALDIR
Akademisyen olmak üzereyim lakin 17 bin tl borcum var 14 ü kyk 3 ü coronadan dolayı oluşan icralık bir durum.Kimsenin parasını alıpta vermemezlik yapmam, durum öyle değil neyse.. Babam yaşıtlarıma bakıyor, kendisi trajik bir sapık.Yıllarca annemle birlikte yaşadım, dizinin dibinden ayrılmadım desem yeridir. Yarın bir gün evlenmeye kalksam o yalnız kalacak. Zira ilişki yaşamak,çalışmak gibi kendine hayat kurmak gibi bir girişimde bulunmayan birisi. Durumun farkındayım, lakin gaddar,egoist olamıyorum ona karşı. Ardından hayatım boyunca çok para kazanamam. 5 bin giriş ücretim akademisyenliğe. Biriktirmek vs. çok zor bir aile için. Boyum 1.68 ve zaten bütün kadınlarda uzun boylu erkek istiyor. Etrafta ki insanlara baktım bugün metroda ki erkeklere.Hepsi, kilolusu dahil çakı gibi.Ben yumuşak herifin tekiyim. :)) gerçekten komik bir durum.Bir keresinde bana bir şey soran kıza integral anlatmıştım :) amca oğlu gülmek için katıla katıla anlatır. Şimdilerde yapmam tabi o lisedeykendi. Bir keresinde maddi durumum yaptığım bir iş sayesinde iyiydi.Bir kız beni sevdi ''sandım''.Cinsel ilişki yaşamak istedi lakin tatmin olmadım dedi,kısa sürdü. o beni terk etti neyse ki, ayrılamıyordum onu kırmaktan felan korkmuştum,lakin ona daha kolaydı(24 yaşımdayken oldu) :).
HİKAYEM ÇOK KISA ÇÜNKÜ BEN HİÇ YAŞAMADIM
Bu benim suçum sanırım, annem merak etmesin diye halen 12 den önce evde olurum. Hiç bir kadın beni sevmez.Hiç kadın arkadaşım olmadı. Doğru düşündüğümü söylemekten,iltifat etmekten,espri yapmaktan hiç bıkmam.Konuşmayı ve anlatmayı severim. Ama kadınları açmaz anlattıklarım, çok haklılar. Hiç doğrusallığımdan sapmadım her derse tam vaktinde gittim,kimseye saygısızlık edene bile saygısızlık etmedim. Öyle ki babam annemi döver diye hep araya girdim,bu olay sayısızca oldu belki 10 bin kere felan,bir keresinde bir şey yapmadığım halde babam yumruk bile attı.Söylemek istediklerimi hiç söyleyemedim . Forumda ki arkadaşlar, kafa açtığımı biliyorum üzgünüm. Ve son olarak öfkelenemiyorum. Kimseye öfkelenemiyorum. Korkuyorum bana zarar verir diye. Mesela hapis yatmaktan korkuyorum, özgürlüğümü alırlar annem ne yapar diye. İcradan hapis yatarım diye 2 gün uyumamıştım neyse ki senet borcundan kimse yatmazmış. Ben sadece yaşamak isterken, hayat çok zor geliyor.

Sizden bir çözüm istemiyorum, forum adminleri açtığım saçma konulardan bana kızgınsalar çok özürlerimi iletiyorum. Gösterdikleri emeğin karşılığını alıyorlardır umarım.

Peki sorum ne?
Sorum şu : Sizce beni neden sevsinler? Bana gerçekleri söyleyin de artık işime gücüme bakayım. Sevilmemeyi dert etmeyi bırakayım.Bıktım artık umut etmekten, umut edip birilerinin gitmesinden, yalnız kalmayı yedirememekten, bıktım artık.
 

Hades

Satürn Yolcusu
Katılım
11 Ağu 2020
Mesajlar
263
Tepki puanı
339
Puanları
103
Yaşanmışlıkların değilde kişiliğin bana benziyor yaşım 18 oldu neredeyse bende aynı sen gibiyim ve boyum da mesela 1.55 doktora gittim uzamazsın dedi bende kısa ve zayıfım ama kendimi geliştirmeye çalışıyorum yani düzeltebşleceğim ne varsa işte. Spor yapıyorum yapmaya çalışıyorum kitaplar okuyorum eksık yönlerimi bulmaya çalışıyorum bende yalnızım benimde hiç arkadaşım muhabbet kurduğum biri olmadı ama artık insanların beni sevmesine ihtiyaç duymuyorum çünkü ben kendimi seviyorum önemli olan bu değil mi? Hayvanlar beni seviyor onlar benim sevgimi hissediyor. Bana sorarsan kendinde istemediğin ve düzeltebşleceğin ne varsa ne görüyorsan düzeltmeye çalış ve kendini sev bağımlılıklarından kurtulmaya çalış aynanın karşısına geç ve "ben kendimi seviyorum ya başkasının beni sevmesine neden ihtiyacım olsun ki" de evet kolay değil ama bunu yapacak olan da sensin
 

Machiavellli

Mars Yolcusu
Katılım
10 Şub 2021
Mesajlar
55
Tepki puanı
169
Puanları
43
Dostum bir kızın beni öylesine yapmacık sevmesi şu zamana kadar hep saçma geldi. Seninle ortak yanım kızlarla aram hiç iyi olmadı. Bazen onlar kacti bazen de ben.
Hep bana saçma geldi bu ilişkiler. Sırf yalnızlığı bastırmak için vıcık vıcık olmaları beni sinir ederdi. Böyle olacağıma onurlu bir şekilde yalnız kalırım diyordum. Şimdi mi? Belki de hep yanlış düşünmüşümdür. İnsanlar her işi çıkarı için yapmıyor mu? Bu dünyada bizi koşulsuz sevecek tek kişi annemiz. Diğer insanlar da bizler gibi kimse yalnız kalmak istemiyor. Hatta şunu hiç düşündün mü? Aşık olmak dahi bencilce bir hareket. Evlenmek, çocuk yapmak... Düşününce daha da yalnız oluyorsun. Keşke yalnız olabilmek bu kadar kötü hissettirmese. Ama olmuyor işte. Belki de bu mesafeli durduğumuz ilişkilere dahil olmak gerekir. Ama hayatın sadece birileriyle yaşamaktan ibaret olduğunu düşünmüyorum. Belki sevdiğimiz bir iş belki bir ideoloji belki bir din bizi ayakta tutuyor bazen. Ama maalesef ne kadar güzel şey yaşarsak yaşayalım biri olmayınca eksiklik oluyor. Bunu yaşamaktan bıktım. Güzel bir yere tatile giderim. Para, zaman, manzara her şey vardır. Ama içinde bir boşluk olur ya. Her şey var ama bir şey eksik. Tarif edilmez bir şey. Velhasıl bizi olduğumuz gibi sevecek birileri çıkmalı diye düşünüyorum. İyi adamlar olarak tanrı karşımıza güzel insanlar çıkarmalı. Ama belki de yazımın tamamı saçmalıktır. Ne de olsa dünyada yaşıyoruz.
 

lospolloshermanos

Venüs Yolcusu
Katılım
7 Kas 2020
Mesajlar
87
Tepki puanı
107
Puanları
39
Yaş
24
Öncelikle Allah yardımcımız olsun. Gerçekten arkadaşın dediği gibi hepimizin olayları temelde aynı sadece çevre faktörleri farklı benimde bu pandemi dönemi hayatımın dönüm noktası oldu ve şunu fark ettim ki hep elalem neder? bu insan beni sever mi? kendimi nasıl daha çok sevdirip kendim için değilde bir başkası için yaşarım modunda takılmışım. Okuduğum kitaplardan tutunda, yaptığım derin tefekkürler sonucu hayatın özü şu ki "Öncelikle Kendini Seveceksin" Kendini sevip kendini keşferdersen bu sefer çevren sen çabalamadan seni sevmeye başlıyor. Bu hayat bizim hayatımız önceliğimiz kendimiz olmalıdır. Bilmiyorum dini inancın her ne ise yaratıcıya sığın ve bu dünyaya geliş amacını, sana eklenen sorumlulukları düşün ve bunları gerçekleştirmeye bak.
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Soruya cevap verebilmek için okumanı rica ediyorum.

Kendim hakkında aklımdan çıkmayan şeyler

24 yaşımdayım şimdi,4 ay sonra 25...yol nasıl geçti anlatmak istiyorum anlatmazsam çürüdüğüm yerde savrulacağım. Ben 0 yaşındayken annem babam ayrılmış, sonra ense kemiğimin kırılmasıyla hastahanede para sorunundan beni atacakları vakit babamın beni gelip beni tedavi ettirmesiyle hayata tutunmuşum. Sanırım ölüyormuşum. Bazen keşke müdahale etmeselerdi diyorum. Sonra annem babam evlenmiş yeniden sonra ben 16 yaşımdayken babam annemi aldattı. Beni yalnız bıraktı, bırakmasaydı da bir babalık yapacak birisi değil,zaten başka çocuğu var. Ben parası olmayan,kilolu ama her nasılsa bağımlılıkları olan birisiyim. Bir fizikçiyim, paraya hiç önem vermedim hayatım boyunca, bilime inandım lakin 25 yaşında anlıyorsunuz ki, önemli olan tek şey yaşamak. Fakat bazı şeyler için çok geç kalmışım sanırım
BÜTÜN HEMCİNSLERİMİN KOLAYLIKLA YAPTIKLARINI YAPAMAMAK
Başta kadınlar konusunda berbat olduğumu tahmin edebilirsiniz. Tahmin edemeyeceğiniz şey, araba kullanamadığım, kavga edemediğim, erkek gibi davranamadığım. Ben çok gülerim, hayatı komik yaşamak isterim, çok düşünürüm o yüzden dışarı çıkınca da kafa dağıtmak isterim. Hal böyleyken de herkes beni cıvık diye düşünür.Toplumlarda çok sevilmem, çalışkanımdır, matematik tutkumdur o yüzden de boş işlerle uğraşan ineğin tekiyimdir genelde.Korkağımdır,kimseyle tartışamam,bir kadının gözünün içine bakamam. Sezen Aksu dinliyorum neredeyse 10 senedir. Kimsenin bilmediği kitaplar okuyorum, kimsenin bilmediği bazı şarkılar. B
BENİ SEVEN KADIN APTALDIR
Akademisyen olmak üzereyim lakin 17 bin tl borcum var 14 ü kyk 3 ü coronadan dolayı oluşan icralık bir durum.Kimsenin parasını alıpta vermemezlik yapmam, durum öyle değil neyse.. Babam yaşıtlarıma bakıyor, kendisi trajik bir sapık.Yıllarca annemle birlikte yaşadım, dizinin dibinden ayrılmadım desem yeridir. Yarın bir gün evlenmeye kalksam o yalnız kalacak. Zira ilişki yaşamak,çalışmak gibi kendine hayat kurmak gibi bir girişimde bulunmayan birisi. Durumun farkındayım, lakin gaddar,egoist olamıyorum ona karşı. Ardından hayatım boyunca çok para kazanamam. 5 bin giriş ücretim akademisyenliğe. Biriktirmek vs. çok zor bir aile için. Boyum 1.68 ve zaten bütün kadınlarda uzun boylu erkek istiyor. Etrafta ki insanlara baktım bugün metroda ki erkeklere.Hepsi, kilolusu dahil çakı gibi.Ben yumuşak herifin tekiyim. :)) gerçekten komik bir durum.Bir keresinde bana bir şey soran kıza integral anlatmıştım :) amca oğlu gülmek için katıla katıla anlatır. Şimdilerde yapmam tabi o lisedeykendi. Bir keresinde maddi durumum yaptığım bir iş sayesinde iyiydi.Bir kız beni sevdi ''sandım''.Cinsel ilişki yaşamak istedi lakin tatmin olmadım dedi,kısa sürdü. o beni terk etti neyse ki, ayrılamıyordum onu kırmaktan felan korkmuştum,lakin ona daha kolaydı(24 yaşımdayken oldu) :).
HİKAYEM ÇOK KISA ÇÜNKÜ BEN HİÇ YAŞAMADIM
Bu benim suçum sanırım, annem merak etmesin diye halen 12 den önce evde olurum. Hiç bir kadın beni sevmez.Hiç kadın arkadaşım olmadı. Doğru düşündüğümü söylemekten,iltifat etmekten,espri yapmaktan hiç bıkmam.Konuşmayı ve anlatmayı severim. Ama kadınları açmaz anlattıklarım, çok haklılar. Hiç doğrusallığımdan sapmadım her derse tam vaktinde gittim,kimseye saygısızlık edene bile saygısızlık etmedim. Öyle ki babam annemi döver diye hep araya girdim,bu olay sayısızca oldu belki 10 bin kere felan,bir keresinde bir şey yapmadığım halde babam yumruk bile attı.Söylemek istediklerimi hiç söyleyemedim . Forumda ki arkadaşlar, kafa açtığımı biliyorum üzgünüm. Ve son olarak öfkelenemiyorum. Kimseye öfkelenemiyorum. Korkuyorum bana zarar verir diye. Mesela hapis yatmaktan korkuyorum, özgürlüğümü alırlar annem ne yapar diye. İcradan hapis yatarım diye 2 gün uyumamıştım neyse ki senet borcundan kimse yatmazmış. Ben sadece yaşamak isterken, hayat çok zor geliyor.

Sizden bir çözüm istemiyorum, forum adminleri açtığım saçma konulardan bana kızgınsalar çok özürlerimi iletiyorum. Gösterdikleri emeğin karşılığını alıyorlardır umarım.

Peki sorum ne?
Sorum şu : Sizce beni neden sevsinler? Bana gerçekleri söyleyin de artık işime gücüme bakayım. Sevilmemeyi dert etmeyi bırakayım.Bıktım artık umut etmekten, umut edip birilerinin gitmesinden, yalnız kalmayı yedirememekten, bıktım artık.

Konunu kabul ettim çünkü cidden desteğe, yardıma, fikire ihtiyacın var. Kendine gelmen gerek !

Bu hayatta herkesin imtihanı farklıdır. Kimine ağır, kimine hafif. Kimse eşit doğmuyor. Birine sahipse diğerine sahip olmuyor, bir istediği olsa diğeri olmuyor. Çok şanslı kesimlerde var tabi ama sayıları tüme bakınca çok az biliyorsun. Oturup ağlamak da bir şeyi değiştirmiyor. Senin imtihanın daha küçük yaşlarındayken başlamış. --Önemli olan tek şey yaşamak demişsin ya-- Önemli olan şey "doğru yaşamak."

Kadınlar konusunda mükemmel olmak zorunda değilsin. Sadece biraz çaba göstermeli ve akışına bırakmalısın. İşte bakım olsun kendine biraz özen göstermek olsun, kültürlenmek, biraz sosyalleşmek vb. devamını getirirsin sen. Şunu da unutma bu çok kişiseldir ama : Sen temiz bir birey olacaksın ki ileride senin karşına çıkacak kadın da temiz olsun. Biz P. izleyerek bile zihnimizi kirletiyoruz. İnancıma göre insan daha doğmadan evleneceği varsa Rab tarafından belirlenir. Ancak bu senin çabana, durumuna göre şekillenir.

Hayat zor dostum, bu böyle.

Kendinden şikayetçi olmuşsun, peki söylesene düzeltmek için ne/neler yapıyorsun ? Hepsini düzeltemeyebilirsin ancak çaba sarfetmelisin. İşin olduğu vakit yani akademisyen, borçlarını yavaş yavaş ödersin. Çok borca girmişsin ama yapacak bir şey yok. Evleneceğin kadın iyi biri olursa onu neden annenle yaşamaya ikna edemeyesin, öyle kesin düşünme.
1.68 kısa bir boy değil, cüce olsan daha mı iyiydi? Etrafından yüzlerce insan geçiyor sen çok taktığın için hep özendiklerine odaklanıyorsun. Kimse, bak şu hayatta kimse mükemmel değil. İnsanların çoğu da göründüğü gibi değil. Ben de onlarca insana özeniyorum, bu normal. Ama haline de şükretmelisin. Ayrıca biliyorsun bu dünya kalıcı değil, inancın varsa buranın imtihan olduğunu da biliyorsundur.

Bende söylemek istediğim onlarca şey var ama söyleyemiyorum. Ben de zor şeyler yaşadım. Benim de anne-babamla ilişkim yeri geldiği zaman kötü olabiliyor. Hayattaki başka başka zorlukları başkaları da yaşıyor. Tek sana değil bunlar. Üstte değil alta bakmalıyız...

Yaşamaya devam edeceğiz. Bir şey yapamayız. O çok şanslı kesimden değiliz ama çok şansız da değiliz. Biraz düşününce farkedersin bunu.

Umudun, duan hep olsun. Umudun yiterse sende yitersin.
Sevilmeyi bekleme. Sevilecek biri olmaya çalış. Ama kendini düzeltmeye çalışarak ve kendini severek.

Sağlıcakla kal.
 

The White Rider

Emekli Moderatör
Katılım
28 Eki 2020
Mesajlar
223
Tepki puanı
781
Puanları
160
Herkesin yaşanmışlıkları vardır, bazılarının ki güzel, bazılarının ki de zordur. Ama bu geçmiştir, olan olmuştur. Hiçbir türlü değiştirme imkanınız yoktur. Bu yüzden bu saatten sonra yapabileceğinizin en iyisi sadece ve sadece gelecek odaklı, şimdiye yönelmektir.
Dostum öncelikle önünde uzun bir yol var. Ve de güzel hedeflerin. Bunlar için mücadele etmelisin. Maddi sorunlar yaşıyor olabilirsin ama bu da sürekli böyle devam etmeyecektir. Öyle ya da böyle bir şekilde bunu da aşacaksın, ileride bunu göreceksin. Sadece maddi sorunların da değil, her türlü sorununu.
Dostum sende biraz daha insanlardan uzak, kendi düşünce ve de hayat tarzıyla yaşamak isteyen bir kişilik tipi sezdim. Bu gayet normal, hele ki günümüz toplumunda. Ama eğer ki bunu dert ediyorsan çözümü de var mutlaka. Mesela kızlarla olan, çevrenle olan ilişkilerine değinmişsin. Bence bir kişinin kendisini keşfedip sadece kendisine odaklanması en iyisidir. Kişi kendisiyle bütünlüğünü sağlar, başkasına ihtiyaç duymaz. Senin durum da biraz böyle. Kızları veya çevreni hiç umursama, sen kendi hayatını yaşa. Ha yanında 3-4 eş dost olmuş senle iki kahkaha atmış, ha 2-3 sevgilin olmuş seninle el ele tutuşmuş; bunlar gerçek olmadığı sürece neye yarar ki? Bu yüzden sen kendine odaklanmaya ve de hayallerinin peşinden gitmeye bak. Hayata bir defa tek geliyorsun, onu bunu değil kendini düşün, onların sana getirisi olmaz. Ki sen kendine odaklanıp, kendi hayatını düzene soktuktan sonra zaten kız da gelir, çevre de gelir.
Ha eğer diyorsan yok ben sürekli kızlarla olmak istiyorum, sevgilim, kız arkadaşım olsun diye. Dışarısı zaten dolu bu tarz başı boş kişilerle, bunlarla takılman yeterli. 2-3 mekana ortama girdin mi, halledersin. Çevre de yine aynı. Adam akıllı, seninle bir olacak, içi dışı bir olacak bir çevre olmadıktan sonra neye yarar?
Mesela boya da takılmışsın. Emin ol ki boş. Bakın şunu unutmayın: Eğer siz kendinizi her alanda donatırsanız ne insanları ne de onu bunu kafaya takarsınız. Çünkü kendi sınırlarınızı aşmış ve de diğer insanlardan farkınızı görmuş olursunuz. Boy aklınıza bile gelmez, insanlar size saygı duyarlar. Ki boyun da gayet normal. Eli, kolu, ayağı olmayan; kör olan, görmeyen, duymayan insanların ne suçu var ki? Onlar böyle kabulleniyorlar ise hayatı sen de kabullenmelisin demiyorum, kabullenmek zorundasın. Yoksa hayata da, insanlığa da, inancına da ahlâksızlık etmiş olursun.

Konuyu toparlayacak olursak; dostum kimseye takılma, sadece kendine odaklan. Çevren dolu da olsa, etrafın kızlarla dolu da olsa boştur. Sana bir şey kazandırmazlar. Hani derler ya bu karın doyurmaz diye, işte bu mesele de onun gibi. O yüzden sadece kendine, var olan hayallerine, geleceğine odaklan. Ki bunlar sonucunda az önce bahsettiklerimin hepsi gerçekçi bir şekilde olacaktır, yapmacık değil. Kendini her türlü alanda geliştirmeye, aktivitelere katılmaya, spor yapmaya, kitap okumaya, enstrüman çalmaya, dil öğrenmeye, resim çizmeye, kaliteli film, dizi, belgesel izlemeye vs. bak. Yine dediğim gibi gerisi boştur, sen de göreceksin bunu. Kendini var olan halinle sev, ve kendini var olan imkanlarınla arşa çıkarmaya bak. Bu şekilde diğer insanları yenebilirsin bu hayat denen mücadele alanında. Son olarakta geçmişe takılma. Önünde güzel ve de büyük bir hayat, gelecek var. Onu en doğru şekilde biçimlendirmeye bak.
Başarılar.
 

gozkalemi

Yeni Fapstronot
Katılım
30 Ocak 2021
Mesajlar
27
Tepki puanı
36
Puanları
14
Jojokmo merhaba, karşındaki insanı kendinden daha çok düşünüyorsun hatta kendini hiç düşünmüyorsun desem daha doğru olur.Önce kendinin farkına var.Başarılı bir insan olduğunu,çalışmayı sevdiğini ve ahlaklı bir insan olduğunu yazından anlayabiliyorum.Belki biraz yalnız kalmalısın bu 1 hafta olabilir 10 gün olabilir.Ne dersin? Al başını başka bir şehre ilçeye doğası güzel olan bir yere git oteline ya da pansiyonuna yerleş.Doğayı izle, toprağa karış ve özgüvenini kazandıracak aktiviteler yap.Bunun cevabını çok zorlanmadan bulacağına eminim.İçin daraldığı zaman bana mesaj atabilirsin.Esen kal
 

Bakenga

Emekli Üretken Üye
Katılım
30 Kas 2020
Mesajlar
130
Tepki puanı
430
Puanları
108
Yaş
28
Peki sorum ne? Sorum şu : Sizce beni neden sevsinler? Bana gerçekleri söyleyin de artık işime gücüme bakayım. Sevilmemeyi dert etmeyi bırakayım.Bıktım artık umut etmekten, umut edip birilerinin gitmesinden, yalnız kalmayı yedirememekten, bıktım artık.
" Yalnızlık bir daha kırılmayacağın ve üzülmeyeceğin bir huzurdur. Onu çekilmez yapan tek şey "yenilmişlik" duygusudur." der Descartes. Sartre, "Cehennem başkalarıdır." der. Adam Phillips ise “Cehennem, diğer insanlar değil, kişinin diğer insanlara duyduğu ihtiyaçtır.“ der.
Maalesef insan, doğasında bu ihtiyaçla doğar ve diğer insanlar tarafından ilgi çekici bulunmuyorsa ıstırap onu her köşede bekliyor olacaktır. Sevilmek arzusu ve kendine yetme koşturmacasında, insan kalp kırıklığıyla savrulup durur.
 

jojokmo

Venüs Yolcusu
Katılım
8 Şub 2021
Mesajlar
26
Tepki puanı
111
Puanları
39
Konunu kabul ettim çünkü cidden desteğe, yardıma, fikire ihtiyacın var. Kendine gelmen gerek !

Bu hayatta herkesin imtihanı farklıdır. Kimine ağır, kimine hafif. Kimse eşit doğmuyor. Birine sahipse diğerine sahip olmuyor, bir istediği olsa diğeri olmuyor. Çok şanslı kesimlerde var tabi ama sayıları tüme bakınca çok az biliyorsun. Oturup ağlamak da bir şeyi değiştirmiyor. Senin imtihanın daha küçük yaşlarındayken başlamış. --Önemli olan tek şey yaşamak demişsin ya-- Önemli olan şey "doğru yaşamak."

Kadınlar konusunda mükemmel olmak zorunda değilsin. Sadece biraz çaba göstermeli ve akışına bırakmalısın. İşte bakım olsun kendine biraz özen göstermek olsun, kültürlenmek, biraz sosyalleşmek vb. devamını getirirsin sen. Şunu da unutma bu çok kişiseldir ama : Sen temiz bir birey olacaksın ki ileride senin karşına çıkacak kadın da temiz olsun. Biz P. izleyerek bile zihnimizi kirletiyoruz. İnancıma göre insan daha doğmadan evleneceği varsa Rab tarafından belirlenir. Ancak bu senin çabana, durumuna göre şekillenir.

Hayat zor dostum, bu böyle.

Kendinden şikayetçi olmuşsun, peki söylesene düzeltmek için ne/neler yapıyorsun ? Hepsini düzeltemeyebilirsin ancak çaba sarfetmelisin. İşin olduğu vakit yani akademisyen, borçlarını yavaş yavaş ödersin. Çok borca girmişsin ama yapacak bir şey yok. Evleneceğin kadın iyi biri olursa onu neden annenle yaşamaya ikna edemeyesin, öyle kesin düşünme.
1.68 kısa bir boy değil, cüce olsan daha mı iyiydi? Etrafından yüzlerce insan geçiyor sen çok taktığın için hep özendiklerine odaklanıyorsun. Kimse, bak şu hayatta kimse mükemmel değil. İnsanların çoğu da göründüğü gibi değil. Ben de onlarca insana özeniyorum, bu normal. Ama haline de şükretmelisin. Ayrıca biliyorsun bu dünya kalıcı değil, inancın varsa buranın imtihan olduğunu da biliyorsundur.

Bende söylemek istediğim onlarca şey var ama söyleyemiyorum. Ben de zor şeyler yaşadım. Benim de anne-babamla ilişkim yeri geldiği zaman kötü olabiliyor. Hayattaki başka başka zorlukları başkaları da yaşıyor. Tek sana değil bunlar. Üstte değil alta bakmalıyız...

Yaşamaya devam edeceğiz. Bir şey yapamayız. O çok şanslı kesimden değiliz ama çok şansız da değiliz. Biraz düşününce farkedersin bunu.

Umudun, duan hep olsun. Umudun yiterse sende yitersin.
Sevilmeyi bekleme. Sevilecek biri olmaya çalış. Ama kendini düzeltmeye çalışarak ve kendini severek.

Sağlıcakla kal.
Korkularım hususunda düşünceniz nedir?
 

jojokmo

Venüs Yolcusu
Katılım
8 Şub 2021
Mesajlar
26
Tepki puanı
111
Puanları
39
Herkesin yaşanmışlıkları vardır, bazılarının ki güzel, bazılarının ki de zordur. Ama bu geçmiştir, olan olmuştur. Hiçbir türlü değiştirme imkanınız yoktur. Bu yüzden bu saatten sonra yapabileceğinizin en iyisi sadece ve sadece gelecek odaklı, şimdiye yönelmektir.
Dostum öncelikle önünde uzun bir yol var. Ve de güzel hedeflerin. Bunlar için mücadele etmelisin. Maddi sorunlar yaşıyor olabilirsin ama bu da sürekli böyle devam etmeyecektir. Öyle ya da böyle bir şekilde bunu da aşacaksın, ileride bunu göreceksin. Sadece maddi sorunların da değil, her türlü sorununu.
Dostum sende biraz daha insanlardan uzak, kendi düşünce ve de hayat tarzıyla yaşamak isteyen bir kişilik tipi sezdim. Bu gayet normal, hele ki günümüz toplumunda. Ama eğer ki bunu dert ediyorsan çözümü de var mutlaka. Mesela kızlarla olan, çevrenle olan ilişkilerine değinmişsin. Bence bir kişinin kendisini keşfedip sadece kendisine odaklanması en iyisidir. Kişi kendisiyle bütünlüğünü sağlar, başkasına ihtiyaç duymaz. Senin durum da biraz böyle. Kızları veya çevreni hiç umursama, sen kendi hayatını yaşa. Ha yanında 3-4 eş dost olmuş senle iki kahkaha atmış, ha 2-3 sevgilin olmuş seninle el ele tutuşmuş; bunlar gerçek olmadığı sürece neye yarar ki? Bu yüzden sen kendine odaklanmaya ve de hayallerinin peşinden gitmeye bak. Hayata bir defa tek geliyorsun, onu bunu değil kendini düşün, onların sana getirisi olmaz. Ki sen kendine odaklanıp, kendi hayatını düzene soktuktan sonra zaten kız da gelir, çevre de gelir.
Ha eğer diyorsan yok ben sürekli kızlarla olmak istiyorum, sevgilim, kız arkadaşım olsun diye. Dışarısı zaten dolu bu tarz başı boş kişilerle, bunlarla takılman yeterli. 2-3 mekana ortama girdin mi, halledersin. Çevre de yine aynı. Adam akıllı, seninle bir olacak, içi dışı bir olacak bir çevre olmadıktan sonra neye yarar?
Mesela boya da takılmışsın. Emin ol ki boş. Bakın şunu unutmayın: Eğer siz kendinizi her alanda donatırsanız ne insanları ne de onu bunu kafaya takarsınız. Çünkü kendi sınırlarınızı aşmış ve de diğer insanlardan farkınızı görmuş olursunuz. Boy aklınıza bile gelmez, insanlar size saygı duyarlar. Ki boyun da gayet normal. Eli, kolu, ayağı olmayan; kör olan, görmeyen, duymayan insanların ne suçu var ki? Onlar böyle kabulleniyorlar ise hayatı sen de kabullenmelisin demiyorum, kabullenmek zorundasın. Yoksa hayata da, insanlığa da, inancına da ahlâksızlık etmiş olursun.

Konuyu toparlayacak olursak; dostum kimseye takılma, sadece kendine odaklan. Çevren dolu da olsa, etrafın kızlarla dolu da olsa boştur. Sana bir şey kazandırmazlar. Hani derler ya bu karın doyurmaz diye, işte bu mesele de onun gibi. O yüzden sadece kendine, var olan hayallerine, geleceğine odaklan. Ki bunlar sonucunda az önce bahsettiklerimin hepsi gerçekçi bir şekilde olacaktır, yapmacık değil. Kendini her türlü alanda geliştirmeye, aktivitelere katılmaya, spor yapmaya, kitap okumaya, enstrüman çalmaya, dil öğrenmeye, resim çizmeye, kaliteli film, dizi, belgesel izlemeye vs. bak. Yine dediğim gibi gerisi boştur, sen de göreceksin bunu. Kendini var olan halinle sev, ve kendini var olan imkanlarınla arşa çıkarmaya bak. Bu şekilde diğer insanları yenebilirsin bu hayat denen mücadele alanında. Son olarakta geçmişe takılma. Önünde güzel ve de büyük bir hayat, gelecek var. Onu en doğru şekilde biçimlendirmeye bak.
Başarılar.
Korkularım hususunda düşünceleriniz nedir?
 

jojokmo

Venüs Yolcusu
Katılım
8 Şub 2021
Mesajlar
26
Tepki puanı
111
Puanları
39
Dostum bir kızın beni öylesine yapmacık sevmesi şu zamana kadar hep saçma geldi. Seninle ortak yanım kızlarla aram hiç iyi olmadı. Bazen onlar kacti bazen de ben.
Hep bana saçma geldi bu ilişkiler. Sırf yalnızlığı bastırmak için vıcık vıcık olmaları beni sinir ederdi. Böyle olacağıma onurlu bir şekilde yalnız kalırım diyordum. Şimdi mi? Belki de hep yanlış düşünmüşümdür. İnsanlar her işi çıkarı için yapmıyor mu? Bu dünyada bizi koşulsuz sevecek tek kişi annemiz. Diğer insanlar da bizler gibi kimse yalnız kalmak istemiyor. Hatta şunu hiç düşündün mü? Aşık olmak dahi bencilce bir hareket. Evlenmek, çocuk yapmak... Düşününce daha da yalnız oluyorsun. Keşke yalnız olabilmek bu kadar kötü hissettirmese. Ama olmuyor işte. Belki de bu mesafeli durduğumuz ilişkilere dahil olmak gerekir. Ama hayatın sadece birileriyle yaşamaktan ibaret olduğunu düşünmüyorum. Belki sevdiğimiz bir iş belki bir ideoloji belki bir din bizi ayakta tutuyor bazen. Ama maalesef ne kadar güzel şey yaşarsak yaşayalım biri olmayınca eksiklik oluyor. Bunu yaşamaktan bıktım. Güzel bir yere tatile giderim. Para, zaman, manzara her şey vardır. Ama içinde bir boşluk olur ya. Her şey var ama bir şey ekpenis. Tarif edilmez bir şey. Velhasıl bizi olduğumuz gibi sevecek birileri çıkmalı diye düşünüyorum. İyi adamlar olarak tanrı karşımıza güzel insanlar çıkarmalı. Ama belki de yazımın tamamı saçmalıktır. Ne de olsa dünyada yaşıyoruz.
Korkularım hakkında ne düşünüyorsun?
 

JakeDunn

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
22 Tem 2020
Mesajlar
720
Tepki puanı
2,274
Puanları
200
Web Sitesi
neverfapturkiye.com
Dostum üstünkörü yazını okudum. Fark ettim ki kendini hiç sevmiyorsun. Neverfap sana destek olur fakat gerçek bir yardım almalısın. Yardım almak istemiyorsan kendini geliştirip kendini tedavi etmelisin.
 

The White Rider

Emekli Moderatör
Katılım
28 Eki 2020
Mesajlar
223
Tepki puanı
781
Puanları
160
Korkularım hususunda düşünceleriniz nedir?
Dostum korkularını yenebilirsin. Basit şeyler, yeter ki üzerlerine git. Başka yolu da yok, varsa sen söyle, biz de kurtulmuş olalım. Bunlar kafaya takılacak şeyler bile değil, hepsi hallolur. Yeter ki emek sarf et, ayağa kalk. Klişe sözler yani ne söylesem de, sen ya onu yapacaksın, ya da yapmayacaksın. İş sende bitecek, hayat senin hayatın. İyi değerlendir, iyi yaşa.
Ek olarakta psikolojik destek alabilirsin.
 

Noneverrrr+impasıbıl

Deneyimli Üye
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
180
Tepki puanı
301
Puanları
111
Yazının sonunda kadar bilmem nerden alıntıdır yazısını göreceğimi umarak okudum. Yaşadıklarımız özelliklerimiz birbirine çok benziyor hatta sonda sorduğun sorunun benzerini bende günlüğümde sormuştum. Sorunun cevabı ise: Bu dünya değişti güzellik, para, şöhret ön plana çıktı insanı değil elde ettiklerini, avantajlarını, genetiğini sevdik . Biri seni sen olduğun için sever karşına böyle insanlar çıkar umarım.
 

Sonumut1

Venüs Yolcusu
Katılım
20 Ağu 2020
Mesajlar
33
Tepki puanı
83
Puanları
24
Dostum bir kızın beni öylesine yapmacık sevmesi şu zamana kadar hep saçma geldi. Seninle ortak yanım kızlarla aram hiç iyi olmadı. Bazen onlar kacti bazen de ben.
Hep bana saçma geldi bu ilişkiler. Sırf yalnızlığı bastırmak için vıcık vıcık olmaları beni sinir ederdi. Böyle olacağıma onurlu bir şekilde yalnız kalırım diyordum. Şimdi mi? Belki de hep yanlış düşünmüşümdür. İnsanlar her işi çıkarı için yapmıyor mu? Bu dünyada bizi koşulsuz sevecek tek kişi annemiz. Diğer insanlar da bizler gibi kimse yalnız kalmak istemiyor. Hatta şunu hiç düşündün mü? Aşık olmak dahi bencilce bir hareket. Evlenmek, çocuk yapmak... Düşününce daha da yalnız oluyorsun. Keşke yalnız olabilmek bu kadar kötü hissettirmese. Ama olmuyor işte. Belki de bu mesafeli durduğumuz ilişkilere dahil olmak gerekir. Ama hayatın sadece birileriyle yaşamaktan ibaret olduğunu düşünmüyorum. Belki sevdiğimiz bir iş belki bir ideoloji belki bir din bizi ayakta tutuyor bazen. Ama maalesef ne kadar güzel şey yaşarsak yaşayalım biri olmayınca eksiklik oluyor. Bunu yaşamaktan bıktım. Güzel bir yere tatile giderim. Para, zaman, manzara her şey vardır. Ama içinde bir boşluk olur ya. Her şey var ama bir şey ekpenis. Tarif edilmez bir şey. Velhasıl bizi olduğumuz gibi sevecek birileri çıkmalı diye düşünüyorum. İyi adamlar olarak tanrı karşımıza güzel insanlar çıkarmalı. Ama belki de yazımın tamamı saçmalıktır. Ne de olsa dünyada yaşıyoruz.
Dostum karantinada insan düşünmeye epey bir zaman ayırıyor kendine dolayısıyla da düş kırıklıkları ve pişmanliklar insanin gozüne ozellikle boyle bi donenmde daha da batıyor oncelikle bağımlılığın gelismis ve yer etmis olmasinin en buyuk sebebi gecmis basarisizliklarimizdir(ekonomik,ailevi,kadinlarla olan bakis acin ve deneyimlerin sonucu ogrenilmis caresizlik vs.).Bunların muspet olanlarin bütunü insana manevi bir güç verir.Durup bi duşunun, bu gibi manevi ihtiyaclardan yoksun olan kisinin basvuracagi en kestirme ve alternatif yol nedir sizce?
Evet dogru tahmin ettin guzel dostum cevap porno bagimliligin ta kendisi.PMO manevi ihriyaclarini gidermek icin kullandığin; yaldizlarla suslenmis, isil isil parlayan ve toplumun bir kesimi tarafindan rasyonellesirilen bir tur pecetedir.
Son olarak kendinizi disarda gordugunuz 180 boyunda ozguven sahibi insanlarla denk tutmayin kiyasalmayin,sunu unutmayin disariya bile cikmaya cesaret edemeyen onlarca insan var gunumuzun sartlarinda belki onlar da boyle insanlarin varligini gorup kendine kustu.Umarim kendinizi sever ve barışık hale geliriz.Allah'in rahmeti ve bereketi uzerinize olsun dostlar.
 
Son düzenleme:

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Korkularım hususunda düşünceniz nedir?

Korkuların değil takıntılar, umutsuzluğun var, belirli bir çaban da yok sanki. Bilemiyorum mümkün olduğunca üstüne gitmen gerekiyor. Durumun burada yazdıklarından, bahsettiğinden daha kötü diye düşünüyorsan ben bir şey yazsam da değişmeyecek, belki de psikolojik destek almalısın.
 

surec

Merkür Yolcusu
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
166
Tepki puanı
194
Puanları
58
hocam özel ders neden vermiyorsunuz ? bir hocam 250 tl ye ders veriyordu . Youtube dan bile anlatıp sonra kendi kitabınızı çıkararak çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Bana yazdıklarınızdan sempatik biri geldiniz
 

isxo

Jüpiter Yolcusu
Katılım
30 Ara 2020
Mesajlar
148
Tepki puanı
226
Puanları
64
Soruya cevap verebilmek için okumanı rica ediyorum.

Kendim hakkında aklımdan çıkmayan şeyler

24 yaşımdayım şimdi,4 ay sonra 25...yol nasıl geçti anlatmak istiyorum anlatmazsam çürüdüğüm yerde savrulacağım. Ben 0 yaşındayken annem babam ayrılmış,sonra ense kemiğimin kırılmasıyla hastahanede para sorunundan beni atacakları vakit babamın beni gelip beni tedavi ettirmesiyle hayata tutunmuşum. Sanırım ölüyormuşum. Bazen keşke müdahale etmeselerdi diyorum. Sonra annem babam evlenmiş yeniden sonra ben 16 yaşımdayken babam annemi aldattı. Beni yalnız bıraktı, bırakmasaydı da bir babalık yapacak birisi değil,zaten başka çocuğu var. Ben parası olmayan,kilolu ama her nasılsa bağımlılıkları olan birisiyim. Bir fizikçiyim, paraya hiç önem vermedim hayatım boyunca, bilime inandım lakin 25 yaşında anlıyorsunuz ki, önemli olan tek şey yaşamak. Fakat bazı şeyler için çok geç kalmışım sanırım
BÜTÜN HEMCİNSLERİMİN KOLAYLIKLA YAPTIKLARINI YAPAMAMAK
Başta kadınlar konusunda berbat olduğumu tahmin edebilirsiniz. Tahmin edemeyeceğiniz şey, araba kullanamadığım, kavga edemediğim, erkek gibi davranamadığım. Ben çok gülerim, hayatı komik yaşamak isterim, çok düşünürüm o yüzden dışarı çıkınca da kafa dağıtmak isterim. Hal böyleyken de herkes beni cıvık diye düşünür.Toplumlarda çok sevilmem, çalışkanımdır, matematik tutkumdur o yüzden de boş işlerle uğraşan ineğin tekiyimdir genelde.Korkağımdır,kimseyle tartışamam,bir kadının gözünün içine bakamam. Sezen Aksu dinliyorum neredeyse 10 senedir. Kimsenin bilmediği kitaplar okuyorum, kimsenin bilmediği bazı şarkılar. B
BENİ SEVEN KADIN APTALDIR
Akademisyen olmak üzereyim lakin 17 bin tl borcum var 14 ü kyk 3 ü coronadan dolayı oluşan icralık bir durum.Kimsenin parasını alıpta vermemezlik yapmam, durum öyle değil neyse.. Babam yaşıtlarıma bakıyor, kendisi trajik bir sapık.Yıllarca annemle birlikte yaşadım, dizinin dibinden ayrılmadım desem yeridir. Yarın bir gün evlenmeye kalksam o yalnız kalacak. Zira ilişki yaşamak,çalışmak gibi kendine hayat kurmak gibi bir girişimde bulunmayan birisi. Durumun farkındayım, lakin gaddar,egoist olamıyorum ona karşı. Ardından hayatım boyunca çok para kazanamam. 5 bin giriş ücretim akademisyenliğe. Biriktirmek vs. çok zor bir aile için. Boyum 1.68 ve zaten bütün kadınlarda uzun boylu erkek istiyor. Etrafta ki insanlara baktım bugün metroda ki erkeklere.Hepsi, kilolusu dahil çakı gibi.Ben yumuşak herifin tekiyim. :)) gerçekten komik bir durum.Bir keresinde bana bir şey soran kıza integral anlatmıştım :) amca oğlu gülmek için katıla katıla anlatır. Şimdilerde yapmam tabi o lisedeykendi. Bir keresinde maddi durumum yaptığım bir iş sayesinde iyiydi.Bir kız beni sevdi ''sandım''.Cinsel ilişki yaşamak istedi lakin tatmin olmadım dedi,kısa sürdü. o beni terk etti neyse ki, ayrılamıyordum onu kırmaktan felan korkmuştum,lakin ona daha kolaydı(24 yaşımdayken oldu) :).
HİKAYEM ÇOK KISA ÇÜNKÜ BEN HİÇ YAŞAMADIM
Bu benim suçum sanırım, annem merak etmesin diye halen 12 den önce evde olurum. Hiç bir kadın beni sevmez.Hiç kadın arkadaşım olmadı. Doğru düşündüğümü söylemekten,iltifat etmekten,espri yapmaktan hiç bıkmam.Konuşmayı ve anlatmayı severim. Ama kadınları açmaz anlattıklarım, çok haklılar. Hiç doğrusallığımdan sapmadım her derse tam vaktinde gittim,kimseye saygısızlık edene bile saygısızlık etmedim. Öyle ki babam annemi döver diye hep araya girdim,bu olay sayısızca oldu belki 10 bin kere felan,bir keresinde bir şey yapmadığım halde babam yumruk bile attı.Söylemek istediklerimi hiç söyleyemedim . Forumda ki arkadaşlar, kafa açtığımı biliyorum üzgünüm. Ve son olarak öfkelenemiyorum. Kimseye öfkelenemiyorum. Korkuyorum bana zarar verir diye. Mesela hapis yatmaktan korkuyorum, özgürlüğümü alırlar annem ne yapar diye. İcradan hapis yatarım diye 2 gün uyumamıştım neyse ki senet borcundan kimse yatmazmış. Ben sadece yaşamak isterken, hayat çok zor geliyor.

Sizden bir çözüm istemiyorum, forum adminleri açtığım saçma konulardan bana kızgınsalar çok özürlerimi iletiyorum. Gösterdikleri emeğin karşılığını alıyorlardır umarım.

Peki sorum ne?
Sorum şu : Sizce beni neden sevsinler? Bana gerçekleri söyleyin de artık işime gücüme bakayım. Sevilmemeyi dert etmeyi bırakayım.Bıktım artık umut etmekten, umut edip birilerinin gitmesinden, yalnız kalmayı yedirememekten, bıktım artık.
Kardesim hani doğduğunda ense kemiğin kırılmış ya bu senin spor yapmana şuan engel mi ? Eger engel değilse spora başla. Bugun 1 dk yap yarın 2 dk yap hergun artir. Gün geçtikçe hem kilo vereceksin hem mutlu olacaksın hemde kendine güveneceksin. Peki ben sorayim o zaman. Neden seni sevmezler ? İşinde gücünde çocuksun. Birseye karışmıyorsun. Oturup kitabını okuyorsun. Efendi adamsın. Bence disarda seninle birlikte olmak isteyecek en azından 100.000 tane kız vardır. Sen kendini çok kucumsemissin. Azcık kendi değerini bil. Görmüyor musun Tv lerde nice ilik gibi kızlar it kopuk peşinde dolaşıyor ondan sonra da olduruluyorlar. Senin gibisini bulmuslarda daha ne istiyorlar?
 

jojokmo

Venüs Yolcusu
Katılım
8 Şub 2021
Mesajlar
26
Tepki puanı
111
Puanları
39
hocam özel ders neden vermiyorsunuz ? bir hocam 250 tl ye ders veriyordu . Youtube dan bile anlatıp sonra kendi kitabınızı çıkararak çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Bana yazdıklarınızdan sempatik biri geldiniz
Veriyorum zaten de pandemiden dolayı okullar kapalı gibi, sınav yok felan işler durgun.
 

jojokmo

Venüs Yolcusu
Katılım
8 Şub 2021
Mesajlar
26
Tepki puanı
111
Puanları
39
Herkesten Allah razı olsun. Dediklerinizin üstünde duracağım EN İÇTEN SAYGILARIMLA
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst