Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

100 Gr. Menide Ne Var?

Michael Scott

Emekli Moderatör
Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
312
Tepki puanı
584
Puanları
160
Yazar:
Tarih: Haziran 27, 2019, 21:58:58


GÖNDERİ

100 gr.Menide ne var?


25 mg.Kalsiyum
14 mg.Mangan
14 mg.Çinko
13 mg.C vitamini
53 mg.B-7 vitamini
224 mg.Fruktoz şekeri
Önemli miktarda Kükürt
Bunlarda başka arastirmalar meninin içinde bulunanlar.
şeker (fruktoz, sorbitol, inositol), proteinler ve amino asitler (glutathione, dna, kreatin), mineraller (fosfor, çinko, magnezyum, kalsiyum, potasyum), vitaminler (c vitamini, b12 vitamini, j vitamini), hormonlar (testosteron, prostaglandin) ve diğer yan ürünler (laktik asit, üre, ürik asit, nitrojen).
Şimdi arkadaşlar bu boşa attığımız sıvının içindeki bazı maddelerin faydaları ve eksikliği halinde zararlarina bakalim.

B7 Vitamininin (Biotinin) Faydaları
- Vücuda enerji sağlar.
- Kan şekerinin düşmesinde etkilidir.
- Merkezi sinir sisteminin çalışmasında etkilidir.
- Saç, cilt, tırnak sağlığında etkili olduğu yapılan çalışmalarda belirtilmiştir.

B7 Vitamininin (Biotin) Eksikliğinde;
- Kansızlık
- Depresyon
- Tırnak ve saç kaybı
- Kas ağrısı
- Uykusuzluk, dikkat dağınıklığı
- Depresyon gibi sorunların görülebileceği belirtilmiştir.

Fosforun Faydaları
-Vücut için gerekli olan vitamin ve minerallerin emilimine büyük ölçüde yardımcı olmasından dolayı metobolizmayı destekler.
Fosforun bir formu olan fosfat; hücrenin önemli yapısal molekülleri olan DNA, RNA, ATP (enerji depolamak için hücrelerin kullandığı bir molekül) ve hücre zarı bileşeni olan fosfolipidlerin yapısında bulunmaktadır. Bu nedenle yaşamsal faaliyetlerin için çok önemli bir mineraldir. *

-Fosforun en önemli işlevlerinden biri dişlerin ve kemiklerin oluşumunda görev yapmasıdır. *

-Kemik ve diş sağlığını korumada yardımcı olur.

-Osteoporozun (kemik erimesi) önlenmesinde kalsiyum, magnezyum ve D vitaminiyle birlikte rol oynar. *

- Önemli B vitaminlerinden olan riboflavin (B2 vitamini) ve niyasinin (B3 vitamini) emilimi ve düzenlenmesinde yardımcı olur.

- Fosfor ayrıca; hazımsızlık, kabızlık, ishal gibi problemleri doğrudan düzeltir ve düzenli, sağlıklı bağırsak hareketleri için sindirim sistemini tetikler. *
-
Vücuttaki ürik asit, sodyum, su ve yağ seviyelerini dengelemek için böbrek ve diğer sindirim organları; fosfor, potasyum ve magnezyum gibi elektrolitleri kullanmaktadır. Yani fosfor vücudun idrar ve dışkılama yoluyla detokslanmasına yardımcı olur.

- Bağırsak florasındaki yararlı bakterilerin gelişmesine izin vererek sindirimle yardımcı olur.

- Fosfor ayrıca kas hareketini kontrol etmeye yardımcı olan sinir uyarılarının iletilmesine yardım eder.

- Böbrek sağlığını destekler ve böbreklerin işlevlerini aktif hale getirmeye yardımcı olur.

- Fosfor, kas zayıflığı, uyuşukluk, yorgunluk ve benzeri rahatsızlıkları gidermede etkilidir.

- Libido kaybı, cinsel arzuda eksiklik, iktidarsızlık ve sperm motilitesi gibi problemler vücutta yeterli miktarda fosfor bulundurarak giderilebilir. *

- Uygun nörotransmitter ve beyin fonksiyonları; günlük hücresel aktivitelerini gerçekleştirmek için fosfor gibi minerallere ihtiyaç duyar. Fosfor; uygun nörolojik, duygusal ve hormonal yanıtların korunmasına yardımcı olur.

- Yapılan çalışmalar sonucunda fosfor eksikliği, bilişsel düşüş, Alzheimer hastalığı, demans ve bunama gibi yaşla ilişkili nörodejeneratif bozuklukların gelişimi ile ilişkilendirilmiştir.

- DNA ve RNA gibi önemli kalıtsal materyallerin yapısını oluşturmasıyla hamileler için fosfor çok önemlidir. Anne karnındaki bebeğin düzgün gelişimi için oldukça gerekli bir mineraldir. *

- Karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasını uyarır.

- Vücudun, hücrelerin ve dokuların büyümesi, bakımı ve onarımı için önemli polimerlerden olan proteinlerin yapımında da rol oynar.

- Egzersiz sonrası oluşan kas ağrısını azaltır.

- Doku ve hücrelerin büyümesi, korunması ve onarımını sağlar.

- Kalp atışını düzenlemede yardım eder.

- Sinir iletimini kolaylaştırır. *

- Vücutta hormonal dengeyi sağlar. *


Fosfor Eksikliği
-Bazı ilaçlar vücuttaki fosfor seviyesinir düşürebilmektedir. Bunlar; insülin, ACE inhibitörleri (genelde yüksek tansiyon ve konjestif kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan bir ilaç türü), kortikosteroidler, antikonvülzanlar (antiepileptik) ve antasitlerdir. Bu ilaçları kullanıyorsanız, doktorunuza fosfor bakımından yüksek gıdaları tüketip tüketmeyeceğiniz veya fosfor takviyeleri alıp almayacağınız konusunda danışınız. *

-Yetersiz fosfor, hipofosfatemi olarak adlandırılır. Hipofosfatemi kandaki fosfor seviyeleri çok düşük olduğunda ortaya çıkar ve enerji seviyelerinin düşmesine neden olur. Aynı zamanda kas güçsüzlüğü ve yorulmaya neden olmaktadır.

-Düşük kalsiyum ve D vitamini düzeyleri ile birlikte yetersiz fosfor; zayıf ve yumuşak kemiklerin oluşumuna neden olabilmektedir. Bu da eklem ve kas ağrısına neden olur. *

-Diş çürüğü, raşitizm ve diğer kemikle ilgili problemlerine neden olabilir.
Uyuşukluk, kaygı, titreme ve kilo kaybına neden olabilmektedir. *

-Ayrıca, glukoz intoleransı, düzensiz kalp atımı ve nefes darlığına da neden olabilir. *
(Kaynak:Yeni Akit Gazatesi )

Çinkonun faydaları nelerdir?

Vücudumuzdaki bütün dokularda yer alan çinko, sağlığımız için hayati öneme sahip minerallerden biridir. Uzmanlara göre, çinko eksikliği sağlığımızı tehdit eden kritik bir durum olarak değerlendirilmektedir.

Çinko eksikliğinde hangi belirliler gözükür?
-
Konsantrasyon zorluğu
-Kısırlık
-Tat ve koku almada değişiklik
-Yaraların yavaş iyileşmesi
-Sinir bozukluğu ve gerginlik
-Yorgunluk ve halsizlik
-Hafıza sorunları
-Kulak çınlaması

Bu belirtiler çinko eksikliğini akıllara getirse de birçok koşulda vücut benzer belirtileri verebilir. Bu nedenle çinko testi yapmadan kesin olarak bağlantı kurmak yanlıştır.

Çinkonun Faydaları:

1.Atletik performans ve Güç
Çinko vücudumuzdaki büyüme ve insülin gibi birçok hormonun üretilmesinde birincil rol oynar. Performans ve dayanıklılık gelişimini etkileyen en önemli koşulların başında yeterli çinko alımı gelir.

2-Erkek üreme sağlığı
Çinko sağlam testosteron düzeyleri için kritik bir mineraldir. Erkeklerdeki prostat hücreleri çok yüksek miktarda çinko konsantrasyonuna ihtiyaç duyar. Erkeklerde düşük çinko, testosteron üretimini bozar. Kısırlığa neden olur ve prostat kanserine yakalanma riskini yükseltir. Yetersiz çinko, aynı zamanda düşük libido ile bağlantılıdır.Çinko, vücutta hücre bölünmesini başlatan enzimleri üretmek için kullanılır. Ancak erkek prostat dokusu diğerlerinden on kat daha fazla çinko gerektirir. Yeterli çinko seviyesi hasar, inflamasyon ve kanser gelişimine karşı hücreleri korur.
....
Ve daha saymadığımız bir çok faydası bulunur çinkonun.

Konu neverfap facebook grubundan Ahmet Doğru adlı kişinin paylaşımından alıntılanmıştır.






 

foraynır123

Yeni Fapstronot
Katılım
16 Kas 2020
Mesajlar
35
Tepki puanı
32
Puanları
19
Çok faydalı ve açıklayıcı bir konu olmuş. Her ikinize de teşekkürler.
 

Roverandom

Yeni Fapstronot
Katılım
9 Kas 2020
Mesajlar
31
Tepki puanı
34
Puanları
19
Her ne kadar yazının amacı "kaybettiğiniz meniye dönüp bir bakın istedim" şeklinde özetlenebilecekse de maalesef -affınıza sığınarak- bende çok daha çirkin şeyler canlandırdı. Ancak yazı oldukça aydınlatıcı ve faydalı. Paylaşım için teşekkürler. Saygılar..
 

karakartal0034

Venüs Yolcusu
Katılım
29 Kas 2021
Mesajlar
141
Tepki puanı
101
Puanları
49
Cok faydalı bir konuya değinmişsiniz. Benim merak edip sormak istediğim ; 100 gr menide ne kadar sperm vardır? Bunun bir cevabı var mı.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Cok faydalı bir konuya değinmişsiniz. Benim merak edip sormak istediğim ; 100 gr menide ne kadar sperm vardır? Bunun bir cevabı var mı.

Bu konuda türkçe kaynak yok öyle ki google'da ararsanız ilk sırada bizim forum çıkıyor. Yabancı bir kaynakta şu bilgi var ;

"Doğurgan bir erkek insan, 2 ila 5 mililitre (ml) meni (ortalama olarak yaklaşık bir çay kaşığı) arasında boşalır. Her ml'de normalde yaklaşık 100 milyon sperm vardır." (Google Çeviri)

Milyonlarca kelimesini biraz somutlaştırmış olduk.
Kaynak:
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst