Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

20. Günümden 10 Yıllık Pmo Geçmişime Bakış

Demir İrade

Yeni Üye
Merhabalar dostlar. 23 yaşındayım üniversiteyi yeni bitirdim (2026) ve yaklaşık 2016 yılından beri pmo-oyun bağımlısıyım.

Bağımlılıklarım yüzünden hayatta istediğim hiçbir şeyi başaramadım. Ne yabancı dil öğrenebildim ne de derslerimde başarılı olabildim. Bütün bu başarısızlıklar ve kendimi insanlarla karşılaştırmam sonucu daha çok pmo yapmaya ve oyun oynamaya başladım.

Yıllar içinde beynim çürüdü ve hiçbir şeyi kalıcı olarak öğrenememeye başladım. Genel kültürüm zayıf, zekam çoğu şeyi anlamaya yetmiyor. İzlediğim sapık videolar ruhumu kirletti, bakışlarım değişti, ailem bile benden rahatsız olmaya başladı.

Dostlar, bu lanetten bir an önce kurtulmamamız lazım. Sadece kendimizi tutmak yetmez kendimizi geliştirmemiz ve rahattan kaçmamız lazım. Hayata dair gerçek şeylerin arayışında olmamız lazım. Kitap okumak, araştırmak, spor yapmak, sosyalleşmek, gün içindeki uyanık kaldığımız her bir dakikayı kendimizi geliştirerek geçirmek zorundayız. Hayattaki anlam arayışımızı değiştirerek mutluluğa farklı noktalardan ulaşmak zorundayız. Hiçbir şeyi abartamadan iştah yapmadan beslenmek zorundayız. Başka türlü yaşarsak karakterimizi değiştiremeyiz ve ne yazık ki bir gün tekrardan bu bataklığın içine düşebiliriz. karakterimizi değiştirmemiz şart.

Monk modda 20. Günündeyim, kendimi daha canlı ve huzurlu hissediyorum. Henüz ciddi bir zorlanma yaşamadım.

Demir İrade

Yeni Üye
Monk modunun kuralları ne
Benim uygulamam şu şekilde: sosyal medya yok, oyun yok, gün içinde uykun gelse de kestirmek yok, iştahla yemek yemek yok, şeker sosyal ortamlarda zorunda kalmadıkça yok.

Kitap okumak var, araştırmak var, hareketli bir yaşam var, kendini farkında olmak var, geçmişini bugününü ve geleceğini düşünmek var, çıktığın davada yürüdüğün yolda sürekli olarak neden bu yoldayım neden yürüyorum nereye varacağım sorularını düşünmek var, yolda yürürken veya tv de herhangi bir yerde karşına çıkan açık kadınlara bakmak yok. Oraya hiçbir şekilde dokunmak yok, fantezi kurmak yok. Gününü planlı bir şekilde yaşamak var plansız yaşamak yok.

Aklıma gelenler bunlar.

Zoru başaracağız acı çekeceğiz ama acıdan sonra elimize geçecek kazanımlar gerçek şeyler olacak.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6