Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

3 Günlük Su Orucu Tutuyorum

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
277
Tepki puanı
784
Puanları
160
Merhabalar,

2,5 senelik Nofap yolculuğumda rekorum 68; ve son 1 senedeki Gün/Pmo oranım yaklaşık 21. Şimdiye kadar çok mücadele ettim; aylarca oruç tuttuğum, şeker içeren besinler tüketmediğim ve birçok önlem aldığım oldu. Çok zorlu bir süreçti... 90 güne henüz ulaşamasam da harabeye dönen hayatımı maddi manevi büyük miktarda onardım. Şimdi 90’a ulaşabilmek için bi süredir boşladığım sıkı mücadelemi tekrar başlatıyorum.

Bu mücadelede oruç, spor, kitap okuma, dışarda gezme ve diğer aktiviteleri kendimi çok zorlatmadan ve çok gevşek bırakmadan uygun oranda yapıyorum.

Ama oruç konusunda yeni bir şey denemeye karar verdim. 3 gün su orucu yapacağım. Yani 3 gün boyunca belirli miktarda su dışında boğazımdan bir şey geçmeyecek… Peki bunu neden yapıyorum?

  1. Eski forumdan beni hatırlayanlar bilirler, yeni şeyler denemeyi seven biriyim ve bunun bana faydası olup olmayacağını öğrenmek istiyorum.
  2. Nofapla ilgili ise beni rahatsız eden cinsel istekten hafta sonu kurtulmak istiyorum.
  3. Dopamin miktarını iyice azaltıp bi nevi şok tedavi uygulayarak süreçteki ilerlememi hızlandırmak istiyorum.
  4. Fiziksel olarak beklediğim bazı faydalar var. Bu orucun maddi manevi kirlerden arındıracağı söyleniyor. Yerli yabancı bazı kaynaklarda kemoterapi tedavisinde dahi kullanıldığından bahsediliyor. Benim fiziksel olarak beklediğim faydası ise sivilce ve akneler. Yüzümde çok sivilce olmamasını rağmen bir kez çıkan akne haftalar aylar boyunca gitmiyor. Yüzümde bunlarda bir kaç tane var ve her relapse olduğumda özellikle ilk 2 hafta yenileri ekleniyor. Üstelik sırtımda da çok miktarda akne izi mevcut. Buna bir çözüm olacağını düşünüyorum.

Ama büyük olasılıkla bunu bir kez yapmak fayda sağlasa da bazı şeyler için birkaç kez de yapılması gerekiyor olabilir.

Şimdi gün gün yaşadıklarımdan ve oruç bittikten sonra etkisi oldu mu olmadı mı bunlardan bahsedeceğim. (Bu arada oruca başladığım gün olan Perşembe günü 12. gündeydim. Ve dini olarak doğru olup olmadığını pek araştırmadım. Yöntem olarak ise Aidin Salih yöntemini deniyorum.)

1. Gün: Perşembe

Oruca Perşembe günü akşam başladım. Yönteme göre akşam 7’den sonra bir şey yememem gerekiyordu ama ben normalde Perşembe günü de oruçlu olduğumdan ve akşam iftarı 7 de açacağım için ve o gün fiziksel olarak fazla yorulduğum için akşam 9:30’a kadar yemek yedim. Bağırsakları boşaltmak için yemekten bir süre sonra sinameki tozu yuttum. (Biraz genzime kaçtı, suyla karıştırılıp da içilebilir belki. Sinamekinin tadı biraz kötü, ama mide bulandıracak kadar değil. Bunun yerine İngiliz tuzu da oluyormuş…) Sabah sahurda 1 bardak su içilmesi gerektiği söyleniyor ama benim su ihtiyacım olduğu için ben 3 bardak içtim ve normal oruca niyet ettim. (Bu yöntemde bazı anlamadığım noktalar olduğundan bazı yerleri kafama göre yaptım.)


3. Gün: Cumartesi


Gece komşunun gürültüsüyle 02.30 da uyandım ve sabaha kadar uyuyamadım. Sabah olunca sadece 2 saat uyuyabildim. İnsan aç olunca uzun süre uyuyamıyor (bunu Pazar gecesi de gördüm). Sahurda 2-3 bardak su içtim.

Genel itibariyle üzerimde bi halsizlik vardı, fiziksel olarak kendimi pek yormadım. Ayrıca hafif biraz beyin sisi de vardı. Ama sürekli bir şeyler yapma isteği vardı. Kitap okumak gibi beynime çok fazla efor sarf ettirmeyecek şeyler ve ufak çaplı araştırmalar yaptım. Arada telefondan oyun oynadım.

Sabah bir miktar anksiyeteyle uyandım. Nabzımın biraz hızlı arttığını gördüm. Öğlene doğru bu azalsa da nabzım genelde hızlıydı. Sabah hafiften el titremesi vardı ama öğleden sonra geçti. Beklediğimin aksine açlık ve susuzluk çok rahatsız edecek kadar yoktu. Sadece hareketlerde biraz yavaşlık vardı.

Cinsel istek ise ara ara ufaktan yoklasa da neredeyse hiç yoktu. Moral olarak ise ne üzgün ne de neşeliydim; nötr...

Gece 11 gibi yattım.

4. Gün: Pazar

Pazar günü de yine komşunun gürültüsünden dolayı gece 3.30 gibi uyandım. Ve sabaha kadar uyuyamadım. Dünle aynı şekilde sabah 2 saat daha uyuyup uyandım.

Sabah parmak uçlarımda hafiften uyuşma ve üşüme vardı. Öğlenleyin uyuşma geçti ama üşüme parmak uçlarımdan parmaklarıma genişledi. İlkindileyin ise ellerim, akşam ise çok olmamakla birlikte vücudumda genel bir üşüme oldu. Biraz kalın giyerek bunu azaltsam da ellerimin üşümesini durduramadım.

Açlık bugün öğleden sonra yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Açlıktan ziyade midem küçüldüğü için derim kaburgalarıma battığından biraz rahatsız ediyordu. Ama zannettiğimin aksine başım dönmedi veya tansiyonum düşmedi. Başım neredeyse hiç ağrımadı... Yine genel olarak sakindim. Ne mutlu ne hüzünlü ne de sinirli... Yine gün boyu sürekli bir şeylerle uğraştım.

Fiziksel olarak ise yüzümde var olan akne hızlı bir şekilde bitti gitti. Ama izler hala duruyor. Bilmiyorum belki de iyileşmesini hızlandıracak bu süreç... Cinsel istek hiç yoktu. Ama yine de gece uyurken erekte olduğumu fark ettim... Kronik sinüziti olan biri olarak sürekli geniz akıntım olur normalde ve bu, özellikle sabahları bende yoğun bir öksürüğe neden olur. Son 2 gündür geniz akıntım fark edilir seviyede azaldı ve durma noktasına geldi (bununla ilgili de ingilizce makale başlığı görmüştüm). Ve bu geniz akıntısına bağlı öksürük de neredeyse hiç yoktu. Umarım bu durum sadece oruçlu günlerime has bir şey değildir ve daha sonraki günlerde de bu konuda iyileşmeye vesile olur.

Bugün akşam dan sonra sabır noktasında biraz zorlanmaya ve bir an önce orucumu açmak için sabırsızlanmaya başladım. Normalde çok nadir yapmama rağmen gün içerisinde yemek tariflerine bakıp bir kaç yemek öğrendim.

Ayrıca sanki tam konduramadığım bazı konularda hızlı bir gelişme kaydettim gibi. Pazartesi ve Salı günü eğer gelişme olduysa fark ederim.

5. Gün: Pazartesi

Gece açlık ve nabız artışı artık rahatsız etmeye başladı. Saatlerce yemek tariflerine baktım. :D Uykum gelmek bilmediğinden gece 02:30 gibi uyuyabildim. Sabah ise 05:00 da uyandım. Biraz uyanık durup tekrar bir iki saat daha uyudum. Ama artık sabrım tükenme noktasına gelmişti.

Saat 07:00 olunca 1 bardak taze sıkılmış meyve suyunu yavaş yavaş içerek orucu açtım. Daha sonra aralıklarla meyve yedim. Kendime bol miktarda salata yapıp gün boyu 1-2 saatte bir, bir tabak salata yedim. Akşama kadar 6 tabak salata yedim. Normalde sadece salata yeyip akşam sebze yemeği yemem gerekiyordu ama önüme ikram geldiği için aşırıya kaçmadan küçük bir dilim pide ve 1 dilim tatlı yiyerek bu kuralı biraz çiğnedim. Akşam da proteinli sağlam bir sebze yemeği yapıp yedim.

Gün içerisinde hep halsizdim. Hiçbir şey yapasım yoktu. Yediğim salatalar kalori olarak hiç bir işe yaramıyordu. Üstelik bir miktar üşüme problemi de vardı. Akşam yediğim yemek baya işe yaradı ve neredeyse normale döndüm.

Sanırım anksiyetelerde bi azalma ve beyinsel aktivitelerinde bir artış oldu ama fiziksel olarak tam toparlanamadığımdan ne olduğunu tam konduramıyorum. Eğer manevi olarak faydası olduysa yarın kendime gelince belli olur sanırım.

Ayrıca yine cinsel istek pek yoktu.

Bi de Cuma gününü hatırlamıyorum ama Cumartesi ve Pazar büyük tuvalete hiç çıkmamıştım. Yani yaklaşık 2,5 gün... Bugün yani pazartesi sabahı saat 10:30 da büyük tuvaletimi yaptım. Dışkı bağırsaklarımda uzun süredir kaldığından sert olacağını ve yapmakta zorlanacağımı düşünüyordum ama aksine kolay oldu. Oruca başlarken içtiğim sinameki tozundan olsa gerek af buyurun dışkı biraz cıvık kıvamdaydı.


6. Gün: Salı

Bugün uyku konusunda sıkıntı çekmeden güzelce uyudum. Sabah 06:30'da kendi kendime uyandım (her zamanki gibi sabah ereksiyonuyla ?) Kendime güzel bi kahvaltı hazırladım... Dıştan bakınca anlaşılmayan bi enerji vardı içimde ama çok da değil. Yani içten içe biraz daha enerjik ve mutlu ama dıştan pek takmaz bi durumdaydım. İş yerinde işlerden biraz kaytardım bu yüzden...

Beyin sisinde açıkçası pek hızlı bir gelişme görmedim. Hatta bugün 17. günde olmama rağmen bir kaç gün geriden geldiğini bile söyleyebilirim. Belki de yarın düzelecek bilemiyorum. Ama anksiyete ve sosyal anksiyetede farkı hissettim. (2,5 yıldır 0-30 arasında çok gidip geldiğimden en küçük farkları ayıt edebiliyorum) Anksiyete ve sosyal anksiyete konusunda en az 21-22. gün seviyesindeydim diyebilirim.

Saçlarım daha az yağlanıyor sanki... Fit biri olmama rağmen karın bölgem genişdir normalde. Oruçtan sonra midem küçüldüğünden olsa gerek belde incelme oldu...Yine midem küçüldüğünden eskisi kadar çok yiyemiyorum. Sanırım maksimum yeme kapasitem %25 düştü.

Cinsel istek konusunda ise daha rahatım. Hani bazı dönemler cinsel istek öyle bi gelir ki başka hiç bir şey düşünemezsin, hiç bir şeye odaklanamazsın felan... Şu anda o konuda çok rahatım. Yani oruç bitmesine rağmen hatta şekerli gıda tüketmeme rağmen şu an cinsel istek yok. (Bu arada yanlış anlaşılmasın, en son bozduğumda 1 postayla bozmuştum ve cinsel istek olmasına rağmen gelişimimi daha da geriye götürmemek için mecbur sabretmiştim. Ve 1. günümden beri bırakın sabah ereksiyonunu, gecenin büyük kısmını erekte bir şekilde geçiriyorum.)

Ama oruç zor harbi. Yani ilk 2 gün iyiydi ama son gün zordu. Ama yine de Ramazandan önce bir kez daha tutabilirim.

Umarım sizlere bu yazımla faydalı olabilmişimdir. Herkese başarılar. :)
 
Son düzenleme:

GAZAP

Deneyimli Üye
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
181
Tepki puanı
475
Puanları
108
Konum
ZİNCİRLİ KUYU MEZARLIĞI.
3 aylardayız niyetin bir yandanda bu olursa bonus alırsın 1 taşta 2 kuş misali.
Aslında su orucu diyetlerde yapılır benim annemde yapıyor. Dediğin gibi hem sağlıklı yönünden bay fayda sağlıyor, hemde o istek ve arzu gelmiyor.
Başarılar dilerim dostum.
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,936
Puanları
180
Merhabalar,

2,5 senelik Nofap yolculuğumda rekorum 68; ve son 1 senedeki Gün/Pmo oranım yaklaşık 21. Şimdiye kadar çok mücadele ettim; aylarca oruç tuttuğum, şeker içeren besinler tüketmediğim ve birçok önlem aldığım oldu. Çok zorlu bir süreçti... 90 güne henüz ulaşamasam da harabeye dönen hayatımı maddi manevi büyük miktarda onardım. Şimdi 90’a ulaşabilmek için bi süredir boşladığım sıkı mücadelemi tekrar başlatıyorum.

Bu mücadelede oruç, spor, kitap okuma, dışarda gezme ve diğer aktiviteleri kendimi çok zorlatmadan ve çok gevşek bırakmadan uygun oranda yapıyorum.

Ama oruç konusunda yeni bir şey denemeye karar verdim. 3 gün su orucu yapacağım. Yani 3 gün boyunca belirli miktarda su dışında boğazımdan bir şey geçmeyecek… Peki bunu neden yapıyorum?

  1. Eski forumdan beni hatırlayanlar bilirler, yeni şeyler denemeyi seven biriyim ve bunun bana faydası olup olmayacağını öğrenmek istiyorum.
  2. Nofapla ilgili ise beni rahatsız eden cinsel istekten hafta sonu kurtulmak istiyorum.
  3. Dopamin miktarını iyice azaltıp bi nevi şok tedavi uygulayarak süreçteki ilerlememi hızlandırmak istiyorum.
  4. Fiziksel olarak beklediğim bazı faydalar var. Bu orucun maddi manevi kirlerden arındıracağı söyleniyor. Yerli yabancı bazı kaynaklarda kemoterapi tedavisinde dahi kullanıldığından bahsediliyor. Benim fiziksel olarak beklediğim faydası ise sivilce ve akneler. Yüzümde çok sivilce olmamasını rağmen bir kez çıkan akne haftalar aylar boyunca gitmiyor. Yüzümde bunlarda bir kaç tane var ve her relapse olduğumda özellikle ilk 2 hafta yenileri ekleniyor. Üstelik sırtımda da çok miktarda akne izi mevcut. Buna bir çözüm olacağını düşünüyorum.

Ama büyük olasılıkla bunu bir kez yapmak fayda sağlasa da bazı şeyler için birkaç kez de yapılması gerekiyor olabilir.

Şimdi gün gün yaşadıklarımdan ve oruç bittikten sonra etkisi oldu mu olmadı mı bunlardan bahsedeceğim. (Bu arada oruca başladığım gün olan Perşembe günü 11. gündeydim. Ve dini olarak doğru olup olmadığını pek araştırmadım. Yöntem olarak ise Aidin Salih yöntemini deniyorum.)

1. Gün: Perşembe

Oruca Perşembe günü akşam başladım. Yönteme göre akşam 7’den sonra bir şey yememem gerekiyordu ama ben normalde Perşembe günü de oruçlu olduğumdan ve akşam iftarı 7 de açacağım için ve o gün fiziksel olarak fazla yorulduğum için akşam 9:30’a kadar yemek yedim. Bağırsakları boşaltmak için yemekten bir süre sonra sinameki tozu yuttum. (Biraz genzime kaçtı, suyla karıştırılıp da içilebilir belki. Sinamekinin tadı biraz kötü, ama mide bulandıracak kadar değil. Bunun yerine İngiliz tuzu da oluyormuş…) Sabah sahurda 1 bardak su içilmesi gerektiği söyleniyor ama benim su ihtiyacım olduğu için ben 3 bardak içtim ve normal oruca niyet ettim. (Bu yöntemde bazı anlamadığım noktalar olduğundan bazı yerleri kafama göre yaptım.)

2. Gün: Cuma

Cuma günü gündüz genel itibariyle iyi geçti. Sahura kalktığımdaki oruca göre daha iyiydi. Sahur yapınca bazen midem biraz garip oluyor ve gece uyanıp yemek yedikten sonra sürekli tuvaletim geldiğinden sonrasında uyuduğum uykudan da bir şey anlayamayabiliyordum.

Herhangi bir baş ağrısı felan yaşamadım. Ama ilkindiye doğru biraz beyin sisi çökmeye başladı. Akşama doğru gezip kendimi biraz yorduğumdan akşam olunca beyin sisi arttı. Akşam ezanı okunduktan sonra yaklaşık 2 bardak su içerek orucumu açtım. Yorulduğum için 10 gibi yattım…

3. Gün: Cumartesi

...

Su orucu ailemde de tutup deneyen oldu, faydası bol. Akne izlerinde etkisi olacağını sanmıyorum ancak aknelerin iyileşmesini hızlandıracaktır. Kolaylıklar dilerim dostum.
 

SDG

Yoda
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
414
Tepki puanı
914
Puanları
160
Aidin Salih' in kitaplarından görerek yapıyorsun sanırım, o ekolun doktorlardan oluşan tedavi grupları var yanılmıyorsam. Bireysel denemek ne kadar iyi olur bilemiyorum. Vücudun hiç hesapta yokken su orucuyla karşılaşınca faydadan çok zarar görmez umarım.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
277
Tepki puanı
784
Puanları
160
Aidin Salih' in kitaplarından görerek yapıyorsun sanırım, o ekolun doktorlardan oluşan tedavi grupları var yanılmıyorsam. Bireysel denemek ne kadar iyi olur bilemiyorum. Vücudun hiç hesapta yokken su orucuyla karşılaşınca faydadan çok zarar görmez umarım.
Evet, kitabından alıntıları netten okuyarak yapmaya çalışıyorum... Bakalım gorecez nolacak.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
277
Tepki puanı
784
Puanları
160
3. Gün: Cumartesi

Gece komşunun gürültüsüyle 02.30 da uyandım ve sabaha kadar uyuyamadım. Sabah olunca sadece 2 saat uyuyabildim. İnsan aç olunca uzun süre uyuyamıyor (bunu Pazar gecesi de gördüm). Sahurda 2-3 bardak su içtim.

Genel itibariyle üzerimde bi halsizlik vardı, fiziksel olarak kendimi pek yormadım. Ayrıca hafif biraz beyin sisi de vardı. Ama sürekli bir şeyler yapma isteği vardı. Kitap okumak gibi beynime çok fazla efor sarf ettirmeyecek şeyler ve ufak çaplı araştırmalar yaptım. Arada telefondan oyun oynadım.

Sabah bir miktar anksiyeteyle uyandım. Nabzımın biraz hızlı arttığını gördüm. Öğlene doğru bu azalsa da nabzım genelde hızlıydı. Sabah hafiften el titremesi vardı ama öğleden sonra geçti. Beklediğimin aksine açlık ve susuzluk çok rahatsız edecek kadar yoktu. Sadece hareketlerde biraz yavaşlık vardı.

Cinsel istek ise ara ara ufaktan yoklasa da neredeyse hiç yoktu. Moral olarak ise ne üzgün ne de neşeliydim; nötr...

Gece 11 gibi yattım.

4. Gün: Pazar

Pazar günü de yine komşunun gürültüsünden dolayı gece 3.30 gibi uyandım. Ve sabaha kadar uyuyamadım. Dünle aynı şekilde sabah 2 saat daha uyuyup uyandım.

Sabah parmak uçlarımda hafiften uyuşma ve üşüme vardı. Öğlenleyin uyuşma geçti ama üşüme parmak uçlarımdan parmaklarıma genişledi. İlkindileyin ise ellerim, akşam ise çok olmamakla birlikte vücudumda genel bir üşüme oldu. Biraz kalın giyerek bunu azaltsam da ellerimin üşümesini durduramadım.

Açlık bugün öğleden sonra yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Açlıktan ziyade midem küçüldüğü için derim kaburgalarıma battığından biraz rahatsız ediyordu. Ama zannettiğimin aksine başım dönmedi veya tansiyonum düşmedi. Başım neredeyse hiç ağrımadı... Yine genel olarak sakindim. Ne mutlu ne hüzünlü ne de sinirli... Yine gün boyu sürekli bir şeylerle uğraştım.

Fiziksel olarak ise yüzümde var olan akne hızlı bir şekilde bitti gitti. Ama izler hala duruyor. Bilmiyorum belki de iyileşmesini hızlandıracak bu süreç... Cinsel istek hiç yoktu. Ama yine de gece uyurken erekte olduğumu fark ettim... Kronik sinüziti olan biri olarak sürekli geniz akıntım olur normalde ve bu, özellikle sabahları bende yoğun bir öksürüğe neden olur. Son 2 gündür geniz akıntım fark edilir seviyede azaldı ve durma noktasına geldi (bununla ilgili de ingilizce makale başlığı görmüştüm). Ve bu geniz akıntısına bağlı öksürük de neredeyse hiç yoktu. Umarım bu durum sadece oruçlu günlerime has bir şey değildir ve daha sonraki günlerde de bu konuda iyileşmeye vesile olur.

Bugün akşam dan sonra sabır noktasında biraz zorlanmaya ve bir an önce orucumu açmak için sabırsızlanmaya başladım. Normalde çok nadir yapmama rağmen gün içerisinde yemek tariflerine bakıp bir kaç yemek öğrendim.

Ayrıca sanki tam konduramadığım bazı konularda hızlı bir gelişme kaydettim gibi. Pazartesi ve Salı günü eğer gelişme olduysa fark ederim.
 
Son düzenleme:

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
277
Tepki puanı
784
Puanları
160
5. Gün: Pazartesi

Gece açlık ve nabız artışı artık rahatsız etmeye başladı. Saatlerce yemek tariflerine baktım. :D Uykum gelmek bilmediğinden gece 02:30 gibi uyuyabildim. Sabah ise 05:00 da uyandım. Biraz uyanık durup tekrar bir iki saat daha uyudum. Ama artık sabrım tükenme noktasına gelmişti.

Saat 07:00 olunca 1 bardak taze sıkılmış meyve suyunu yavaş yavaş içerek orucu açtım. Daha sonra aralıklarla meyve yedim. Kendime bol miktarda salata yapıp gün boyu 1-2 saatte bir, bir tabak salata yedim. Akşama kadar 6 tabak salata yedim. Normalde sadece salata yeyip akşam sebze yemeği yemem gerekiyordu ama önüme ikram geldiği için aşırıya kaçmadan küçük bir dilim pide ve 1 dilim tatlı yiyerek bu kuralı biraz çiğnedim. Akşam da proteinli sağlam bir sebze yemeği yapıp yedim.

Gün içerisinde hep halsizdim. Hiçbir şey yapasım yoktu. Yediğim salatalar kalori olarak hiç bir işe yaramıyordu. Üstelik bir miktar üşüme problemi de vardı. Akşam yediğim yemek baya işe yaradı ve neredeyse normale döndüm.

Sanırım anksiyetelerde bi azalma ve beyinsel aktivitelerinde bir artış oldu ama fiziksel olarak tam toparlanamadığımdan ne olduğunu tam konduramıyorum. Eğer manevi olarak faydası olduysa yarın kendime gelince belli olur sanırım.

Ayrıca yine cinsel istek pek yoktu.
 
Son düzenleme:

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
277
Tepki puanı
784
Puanları
160
Bi de Cuma gününü hatırlamıyorum ama Cumartesi ve Pazar büyük tuvalete hiç çıkmamıştım. Yani yaklaşık 2,5 gün... Bugün yani pazartesi sabahı saat 10:30 da büyük tuvaletimi yaptım. Dışkı bağırsaklarımda uzun süredir kaldığından sert olacağını ve yapmakta zorlanacağımı düşünüyordum ama aksine kolay oldu. Oruca başlarken içtiğim sinameki tozundan olsa gerek af buyurun dışkı biraz cıvık kıvamdaydı.
 

AntiRelapse

Mars Yolcusu
Katılım
9 Kas 2020
Mesajlar
106
Tepki puanı
164
Puanları
53
Bende 2-3 günlük su orucuna başlamayı düşünüyordum yazını okuyunca daha da niyetlendim yapmaya, aralıklı oruç tuttuğum günlerde daha verimli geçtiğini farketmiştim bakalım su orucunda nasıl olacak.
 

Ciks

Mezun
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
277
Tepki puanı
784
Puanları
160
6. Gün: Salı

Bugün uyku konusunda sıkıntı çekmeden güzelce uyudum. Sabah 06:30'da kendi kendime uyandım (her zamanki gibi sabah ereksiyonuyla ?) Kendime güzel bi kahvaltı hazırladım... Dıştan bakınca anlaşılmayan bi enerji vardı içimde ama çok da değil. Yani içten içe biraz daha enerjik ve mutlu ama dıştan pek takmaz bi durumdaydım. İş yerinde işlerden biraz kaytardım bu yüzden...

Beyin sisinde açıkçası pek hızlı bir gelişme görmedim. Hatta bugün 17. günde olmama rağmen bir kaç gün geriden geldiğini bile söyleyebilirim. Belki de yarın düzelecek bilemiyorum. Ama anksiyete ve sosyal anksiyetede farkı hissettim. (2,5 yıldır 0-30 arasında çok gidip geldiğimden en küçük farkları ayıt edebiliyorum) Anksiyete ve sosyal anksiyete konusunda en az 21-22. gün seviyesindeydim diyebilirim.

Saçlarım daha az yağlanıyor sanki... Fit biri olmama rağmen karın bölgem genişdir normalde. Oruçtan sonra midem küçüldüğünden olsa gerek belde incelme oldu...Yine midem küçüldüğünden eskisi kadar çok yiyemiyorum. Sanırım maksimum yeme kapasitem %25 düştü.

Cinsel istek konusunda ise daha rahatım. Hani bazı dönemler cinsel istek öyle bi gelir ki başka hiç bir şey düşünemezsin, hiç bir şeye odaklanamazsın felan... Şu anda o konuda çok rahatım. Yani oruç bitmesine rağmen hatta şekerli gıda tüketmeme rağmen şu an cinsel istek yok. (Bu arada yanlış anlaşılmasın, en son bozduğumda 1 postayla bozmuştum ve cinsel istek olmasına rağmen gelişimimi daha da geriye götürmemek için mecbur sabretmiştim. Ve 1. günümden beri bırakın sabah ereksiyonunu, gecenin büyük kısmını erekte bir şekilde geçiriyorum.)

Ama oruç zor harbi. Yani ilk 2 gün iyiydi ama son gün zordu. Ama yine de Ramazandan önce bir kez daha tutabilirim.

Umarım sizlere bu yazımla faydalı olabilmişimdir. Herkese başarılar. :)
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst