Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

30 Günün Analizi

Loner II

Computational Neuroethologist
Esenlikler ahali. Yaklaşık 7 yıldır Nofap camiasından haberdarım ve hem ulusalda hem de uluslararasında takip ediyorum gelişmeleri. Son bir yılda sanıyorum bu camiadan uzaklaştım zira Nofap ideolojisinin belki de abartılmış bir yanı vardı ve 2025 yılında site içerisinde ne kadar aktif olsam bile (bugünkü hayatımı bu akım ve bu siteye borçluyum) ideolojinin kendisine dair bazı görüşlerim değişmeye başladı, insanların gerçekten p*rnografiyi ve m*stürbasyonu bırakması mı gerekiyordu kurtulmak için, bu konuda kafa karışıklarım vardı. Bugün 7 yıl sonra 30 güne ulaştım, rekorum 29 gündü. 29 gün içerisinde yazdığım notları ve hayatımdaki farklılıkları çok net hatırlamıyorum ama hatırladığım en şeffaf detay inanılmaz derecede mutlu olduğum idi, hayattan doyasıya keyif alıyor ve yaşamak zorlu zamanlar bile olsa bana ümit veriyordu. Kendi disiplinim ve karakterimin olgunlaşmasına saf hayranlıkla bakıyordum...

7 yıl boyunca evet 20-25 gün bandı gördüm, 10-15 bandı daha da sık gördüm ama 30 güne hiç ulaşamamıştım, bugüne dek. Bugün aslında p*rnonun insanlık tarihinin en büyük lanetlerinden biri olduğuna kanlı canlı şahit oldum. Yaşadığım duyguyu tüm netliğiyle aktarabilmem mümkün değildir ama insan aklının alamayacağı ve açıklamakta son derece zorlanabileceği bir duygu bu. Hikayenin tamamını 90 güne ulaştığımda anlatmaktan yanayım, 60.gün ve 90.gün raporu atacağım ayrıca.

Açık konuşmak gerekirse 2026 içerisinde p*rnoyu bırakmaya dair bir planım kalmamıştı zira p*rnografi ile de hayatımı sürdürebiliyordum. Benim için bir an geldi, bir cinnet anıydı bu ve sözel olarak inanılmaz ağır şekilde saldırdım karşımdaki kişiye. Yaşadığımız yılların bir anlamı kalmamıştı, beni asla affetmeyecekti. Ben öfkeyle kalkmanın ve cinnet boşalmasının beni iyileştirebileceğine inanmıştım ama yanılıyormuşum. İntikamın boşluğu var ahali, intikam alındığında yerinde boşluk kalıyormuş, affetme konusunu ele aldığımda ise intikam hissi zamanla yerini affetmeye bırakıyormuş. O boşlukla belli bir süre yaşadım. Temmuz 2026 itibariyle çok büyük bir sinirbilim topluluğunun üyesi oldum ve eğitimler almaya hatta projeler geliştirmeye başladık full-time olarak. O kadar yorularak çıkıyordum ki uyuyakaldığım oluyordu ve p*rnografiyi aksatmıştım fakat gidip de "Aaa ben 3 gün p*rno izlemedim, gidip telafi edeyim" demedim, dedim ki bu sefer daha farklı bir yol deneyeyim, belki işe yarar. İşe hakikaten de yaradı...

Normal icapta bu akımda hem p*rnografi hem de os*ir bırakılmalı evet ama ikisine de bağımlı bir kişi (kumar, içki, sigara da ayrıca olabilir) hepsini aynı anda bırakmaya kalkarsa kişi helak olur. Neden helak olur? Zira nöral plastisite dediğimiz (neural plasticity) bir ağlanma var, yani siz bağımlılıkları da aynı anda değil, teker teker bıraktığınızda beyin bırakma sürecine daha rahat adapte oluyor. Hem p*rno hem os*ir hem de sigara bağımlısı olduğunuzu düşünün, üçünü aynı anda bırakmak beyni ve iradeyi zorlar. Burada kast ettiğim mevzu günde 5 p*rnoyu 3'e düşür değil fakat keseceksek misal p'yi direkt kesip ama diğerlerini p bırakma sürecindeki adaptasyon anında kesmek (burada isteyen sigarayı bırakır, isteyen m'yi bırakır bilemem). Ben p'yi kestim...

Benim için p tüketimi esasında orta düzey içeriklerden ibaretti. Ben başta p izlemedim, gittim bikinili kadın videosu izledim (saf çıplaklık yok ama video içerik), bir haftaya yakın bir süre sonra videoları kestim ve bikinili fotoğraflara baktım, bir bakmışım bu resimlere de ihtiyacım yok ve saf hayal gücüne geçtim. Bu neyi değiştirdi? Evet m yaptım fakat p*rnonun görselleri aklımdan çıktıkça ve zamanla yok oldukça M'ye yönelik yaklaşımım da epey değişti ve onu da bırakmaya karar verdim. "Neural Pruning" diye bir mevzu var, siz düzenli izlediğiniz bir içeriği artık izlemediğinizde beyin onu unutmaya başlıyor ve p*rnonun onu sentetik uyarılması ve görselliği sizin yaşamınızı ve os*ire yaklaşımınızı çok değiştiriyor, böylelikle reseptörler de iyileşiyor. İşin esasında bilimsel kısmını daha ileri seviyede ele almak gerekir...

Peki benim hayatımda neler değişti?

1- PMO'nun bırakılması ile sadece P'nin bırakılması arasında evet farklılıklar var ama sadece P'nin bile bırakılması kişinin dünya algısını ve kognitif faaliyetlerdeki verimini inanılmaz arttırıyor. İlk aşamada beyin sisi gitti, bu kendim gibi çok yoğun çalışan bir kişi için analitik faaliyetlerin daha efektif şekilde yapılması, kendime dönük ve olaylara yönelik yorumların daha sağlıklı yapılabilmesi için çok büyük bir faktör.

2- İletişim artışı bariz bir şekilde oldu hatta M'ye rağmen gençleştiğimi ve son derece yakışıklı bulan kadınlarla tanışıp bazı insanlara yönelik sınırları çok daha net çizdiğimi biliyorum. İnsanların efendiliği, saygıyı, kültür birikimini ve ifade kabiliyetlerini çok net şekilde bende övdüklerini görüyorum. Çevrem esasında genişledi bile diyebilirim fakat bir dönemki en yakın arkadaşımın saygısız bir tavrına keskin bir karşılık verdim. Onu sırtlamaktan yorulmuştum ve sözünün eri olmayan bir tavırdan ötürü (küçük bir mevzuydu) ona dedim, bu olmayacak böyle.

3- Daha temiz yaşıyorum esasında. 7 yıldır asla pis olmadım ama ev daha tertipli, kıyafetlerim ve kendime ait düzenim daha bariz. Bir de p*rno olmayınca kendi yaşantıma yönelik kararlar daha berrak şekilde ele alınıyor.

4- Bu yazacağım şeyi ilk defa fark ettim. Ben bağımlılığın en sert dönemlerinde çok sert müzikler dinliyordum (earrape denebilecek şeyler), link vereyim (
) Nofap dönemlerinde bu müzikler daha yumuşak denebilecek müziklere evrildi (
) ama yine de sert şeyler dinliyordum. Bu 30 gün içinde müzik zevkim evrim geçirdi; sert müzikler zamanla jazz-blues gibi müziklere evrildi, oradan klasikleri dinledim bir süre ama şu anda iki-üç gün öncesine kadar "ambience" falan açıyordum, artık o da yok. Saf sessizliğin tadını özlemişim gerçekten de...

5- PMO süreçlerinde vicdani ve insani duygularımda ciddi bir körelme gördüm, o cinnet anı bunun kanıtıydı. 30 gün içerisinde olaylara yaklaşımların empati düzeyinde artışını gördüm. Bakın olay mantığı kaybetmek değil ama duygu tarafını da ele alabilmek. Bugün bir şey fark ettim ve gözlerim doluyordu geçmişe dair, benim için çok sarsıcı bir şeydi bu denli hissedebilmek.

6- PIED kalmadı. Kısa ve net.

7- Hala çok fazla çalışıyor ve farklı ülkelerdeki çalışma imkanlarını yine değerlendiriyorum. Proje geliştirme süreçlerimiz takım olarak ilerliyor artık, 4 kişilik bir takımım ve görev dağılımlarını yaptıktan sonra toplantılarla süreç analizlerini değerlendiriyoruz.

Sorularınız varsa seve seve alabilirim...

lockedpup

Yeni Fapstronot
selam dostum, tecrübelerini ve bu raporu paylaştığın için eyvallah. özellikle işin nörolojik kısmını ve kademeli bırakma olayını anlatışın çok mantıklı geldi.

ben de 4-5 yıldır biliyorum bu mevzuyu ama bir türlü 8. günü geçemedim, hep orada patlıyorum. şu an hayatımda hem sigara var hem pmo var. yazını okuyunca yöntemi baştan değiştirmem gerektiğini anladım. sana birkaç şey sormak istiyorum:

1. ben genelde "her şeyi aynı anda kusursuz keseyim" kafasına girip patlıyorum. sen p'yi kesip m'yi sadece hayal gücüne bıraktığın ilk haftalarda o gelen ağır krizleri ve zihinsel baskıyı tam olarak nasıl yönettin?

2. o görsellerin zihinden silinme sürecinde sosyal medyaya radikal kısıtlamalar falan koydun mu yoksa sadece farkındalık yetti mi?

3. sence benim gibi 8 günü geçemeyen ve sigara+pmo olan biri ilk 30 güne ulaşmak için yarından itibaren hayatında neleri değiştirmeli?

sağ olasın şimdiden, 60 ve 90 raporlarını da bekliyoruz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6