Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

40. Günde Bozmak Ve Öğrendiğim Şeyler

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Pmo ile tanışalı yaklaşık 12 sene oldu yani ilk okul 3. sınıftan beri pmo ile içli dışlıyım. Yaradılışım gereği düşünceli ve insanları kırmaktan çok korkan birisiydim, bu da beni pısırık ve korkak birisi yaptı çünkü yeri geldiğimde kendimi koruyamıyor ve kendimi insanlara açıklayamıyordum, bu durum beni maalesef ki pmo ya itiyordu. Ne zaman kötü bir şey yaşasam hep pmo yapardım bu da beni daha da pısırık, korkak, cesaretsiz ve özgüvensiz birisi haline getirdi. Lisedeyken sınavlarımda bu yüzden sık sık kötü geliyordu.

Artık buna bir dur demeliydim ve neverfap e başlayıp irademi terbiye etmeye başladım ve bunu bir nebze olsa başardım ders çalışma ve spor yapma alışkanlığı kazandım, ilk sürecim 20 gün 2. sürecim ise 39 gün sürdü şükretmeliyim ki süreçlerimi bozarken p**** izlemedim ve cinsel bir şey hayal etmedim.

Ama ramazanın başlaması ve sınav döneminde üniversite derslerimin olmaması benim irademi alt üst etti, ramazan boyunca sabah 7 de uyuyup akşam 4-5 te uyanıyordum. Ders çalışma düzenim tamamen mahvoldu ancak sporu yapabiliyordum, ki sporda daha başlayalı 20 gün olmasına rağmen, dışarıdan bakıldığında gelişme kaydetmiştim.

Son 1 haftadır anksiyetem tekrar nüksetti vücudumun çeşitli yeri ağrıyor, yatağımdan çıkmak bile istemiyordum. Bu durum da insanı ister istemez depresif bir yapıya sokuyordu, ve tam burada beyin işin içine girerek bak 20 gündür spor yapıyorsun gelişmen hiç yok (aslında var) , bak süreç sana hiçbir şey katmadı... Bla bla bla diyerek seni relapse e itiyor, az önce kötü olan lisedeki sınav puanlarıma bakınca kendimi yetersiz ''aptal'' hissettim ve süreci bozdum.

Aslında süreçte; ruh halimin durumu, enerjim, beynimi kullanma yetim, öz güvenim oldukça yükseldi, ama bunların beraberinde gelen bu pozitif enerjiyi bir yere yönlendirmeyince maalesef hiçbir işe yaramıyor, ve sizi relapse e itiyor.

Süreçten Öğrendiklerim:

Yukarıda bahsettiğim üzere kötü bir ruh haline girince beyniniz sizi kandırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor, 1 kere yap bak zaten durumun iyileşti artık eskisi gibi değilsin, şimdi yap bir daha yapmazsın 30 küsür gün nofap yapmış adamsın bunun üstesinden gelemeyecek misin ? Gibi cümlelerle beyniniz sizi kandırmak için elinden geleni yapıyor.

Bu süreçte maruz kalmak maalesef ki aşırı önemli twitter veya instagramda cinsel fotoğraf içeren bir gönderi görünce beyniniz şahlanıyor. Unutmak ve yenmek istediğiniz p**** canavarı tekrar güçleniyor, hatta bu tarz fotoğraflara çok fazla maruz kalmak kasık ve testis ağırısını beraberinde getiriyor. Bunun için lütfen böyle içerikler içeren sayfaları gerekirse engelleyin çünkü 1 kez baksanız bile instagram algoritması bunun gibi görüntüleri devamlı getiriyor.

Beyninizdeki dopamin canavarı adeta dopamin için her şeyi yapıyor buraya süreç içinde bir deftere yazdığım notlarımı yazacağım;

Beynin seni her yönden kandırmaya çalışıyor, p**** izlediğinde zevk almamana rağmen, senin sürekli p**** izlemeni istiyor, bu süreci bitir ne olacak tekrar en baştan başlarsın.

Yaşadığım en ilginç şey şuydu; Hayatımda sadece 2-3 kez sigara içtim ve son sigara içişim 1 sene önceydi (yani hiçbir zaman sigara bağımlısı olmadım), krize girdiğim anlardan birisinde tuhaf bir şekilde canım sigara çekiyordu burnuma sigara kokusu geliyordu ki evimde ve çevremde kimse sigara içmiyor. Bu da dopamin canavarının nasıl çıldırabileceğinin bir göstergesi.

Evet bu sürecim belki başarısız oldu ama çok fazla bilgi öğrendim işin güzel yanı ise p**** izleme bağımlılığım ve isteğim tamamen yok oldu mastürbasyon yapıp süreci bozduğumda bile canım hiçbir türlü p**** izlemek istemedi, p****grafik içeriklerden kapitalizmin insanları uyuşturmasından ve özelliklede bu genç yaşta başlayan, genç güzel kızları p****grafik içerikler ürettirmeye iten güzellik algısından, erkekleri p**** izleme bağımlısı yapan bu süreçten NEFRET ETTİM ve bu tarz içerik üretenleri izleyip takip etmeyi tamamen bıraktım, sırada mastürbasyonu bırakmak var umarım bunu bir gün başarabilirim.

Asla kendimi suçlamıyorum evet başarısız oldum ama yep yeni şeyler öğrendim en önemlisi de p**** izlemeyi tamamen bıraktım.

Belki 10 kere yere düşeceğiz, 50 kere başarısız olacağız, anksiyetemiz, depresyonumuz tavan yapacak ama bununla sürekli savaşacağız ve bize verilen bu ömrü en iyi, en verimli şekilde yaşamaya çalışacağız ve ahirette Allahın karşısına mümkün olduğunca alnımız ak bir şekilde çıkacağız.

Umarım iyi, anlaşılır ve öğretici bir metin yazmışımdır okuduğunuz için teşekkür ederim. Pozitif veya negatif geri dönüşlerinizi bekliyorum, sağlıklı ve mutlu kalın!
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst