NoFapper
Venüs Yolcusu

Kötü alışkanlıkları yenmenin yolu iyi alışkanlıkları artırmaktan geçer, iyi alışkanlıklar arttıkça artık kötü olanlar göze batmaya ve bu alışkanlıklardan soğumaya yol açar. Bu yüzden yeni bir kitap okuma challenge a başlıyoruz beyler. (Aşağıdaki müziği dinleyerek okuyabilirsiniz)
Amacımız:
- 7 gün boyunca aralıksız her gün 30 dk kitap okumak. (Sayfa sayısı değil dakikaya odaklanıyoruz)
Temel Kurallar:
- Kitap okurken telefonla aynı odada bulunmuyoruz.
- Kitap okuyacağınız yer kesinlikle belli olmalı. Değişebilir atıyorum o gün kütüphaneye gidip okumak istemişsindir ama genel anlamda evde vs okuyorsanız okuduğunuz oda hep aynı olmalı. (Ya da hep kütüphanede okuyabilirsiniz.)
- Kitap okuyacağınız saat aralığı her gün aynı olmalı. %100 olmayabilir elbette ama istisna günler dışında örneğin her gün sabah uyandıktan sonra veya yatmadan önce okunmalı.
- Bir aksilik çıkma ihtimaline karşı, her gün saat 18.00 için (KİTAP OKUMAYI UNUTMA!) adında tekrarlı alarm kurulmalı. Okuma saatiniz sabahsa ve okuyamadıysanız, yatışa kadar beklemeden, alarm çaldığı an plan yapıp o günkü okuma tamamlanmalı.
- Son ve en önemli kural:
SAYFA SAYISINA DEĞİL DAKİKAYA ODAKLANIYORUZ.
30 dakikada 4-5 sayfa okumuş olmanız sizi başarısız yapmaz. Dikkatinizi toplayarak 30 dk boyunca okumaya çalışmanız, başarılı sayılmanız için yeterlidir.
Elde Edecekleriniz:
- Nisan ayında en az 210 dk kitap okumuş olacaksınız.
- Bu kitap okuma oranıyla, tüik verilerine göre ülkedeki ilk %15 lik dilime gireceksiniz. (Tabi bunu her ay devam ettirdiğinizi varsayıyoruz ama şimdilik odak noktamız bu değil)
Katılım Koşulları ve Rapor:
- Katılıyorum yazmanız,
- Kitap okuyacağınız yeri ve saat aralığını belirmeniz yeterlidir.
Örnek: Katılıyorum, her gün uyandıktan sonra (kahvaltıdan önce), çalışma odasındaki mavi koltukta okuyacağım.
Günlük kitap okuduğunuz süreyi mutlaka ölçmeniz ve sonraki raporda belirtmeniz gerekiyor. (İsteyenler sayfa sayısını da not alabilir ama eğer çok yavaş okuyorum diye moralinizin bozulacağını düşünüyorsanız bunu kesinlikle yapmayın.)
Nofap sürecinde başarısız olmanız diskalifiye olmanıza neden olmaz.
Kayıtlar 10 Nisan 2026 gece 23.59'da kapanacaktır.
Rapor tarihleri:
13 Nisan, 17 Nisan (Final günü)
Sallıyorum günde zaten 1 saat kitap okuyan biriyseniz bunu da raporlarda belirmelisiniz kardeşlerim.
Rapor Formatı:
Rapor günü geldiğinde, okuduğunuz dakikayı yazmak için bu metni copy paste yapabilirsiniz:
Rapor 1:
11 Nisan Cumartesi:
12 Nisan Pazar:
13 Nisan Pazartesi:
Rapor 2:
14 Nisan Salı:
15 Nisan Çarşamba:
16 Nisan Perşembe:
17 Nisan Cuma:
Toplam Süre:
Katılımcılar:
1 - NoFapper