Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

90. Güne Doğru

TheNewYorker

Yeni Üye
7 Nisan – 18. Gün

Selamlar,

Yaklaşık 1 yıl önce 95 gün civarında süren bir süreçle kendi rekorumu kırmıştım. Şimdi ise 18. gündeyim.
Günler ilerledikçe zorlanmaların artmaya başlaması ve bugün hayatımda disiplin gerektirecek heyecan verici bir gelişmenin olması nedeniyle burada bir günlük başlatmaya karar verdim.

Hedefim bu süreci istikrarlı bir şekilde sürdürüp tekrar 90 günleri görebilirim. Buraya ara ara güncellemeler yaparak, sonunda dönüp gülümseyerek okuyacağım bir süreç kaydı oluşturmak istiyorum.

Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar :)

TheNewYorker

Yeni Üye
11 Nisan – 22. Gün

Yoğunluktan dolayı detaylı yazamasam da umarım ilerleyen günlerde ekleme yapacağım, sürece devam.

TheNewYorker

Yeni Üye
12 Nisan – 23. Gün

Bugün de uzun yazmak kısmet olmadı; üzerimde ağır bir yorgunluk var, devam.

TheNewYorker

Yeni Üye
13 Nisan – 24. Gün

Bundan sonra, kısa da olsa düzenli olarak ekleme yapmaya çalışacağım.

İlginç bir gün oldu. Aslında verimli geçti sayılabilir, ancak çok daha fazlasını yapabilirdim. Hem planlama aşamasında birden çok göreve aynı anda odaklanarak hata yaptım hem de gün içinde dikkatimi gereksiz yere dağıttım. Sabah bu siteyi fazla okuyarak, öğlen haber, akşam ise futbol izleyerek zaman kaybettim.

Buna rağmen haftalık yemek hazırlığını ve temizlik işini hallettim; bu iyi oldu. Akşam geç saatte de olsa zinciri kırmamak adına gym’e gittim. Bundan böyle uyku düzenine çok daha fazla önem vermeye çalışacağım. Hedefim gece 11’de uyuyup sabah 7:30’da kalkmak.

Süreç çok iyi gidiyor. Zorlanmıyorum diyemem, ancak şimdiye kadar en iddialı olduğum süreç bu olabilir. 90 günü göreceğime oldukça eminim; süreci iyi kontrol altında tutuyorum.

Ayrıca iyi ki burada yazmaya başlamışım diyorum; çünkü zaman inanılmaz hızlı geçiyor. Buraya yazmaya başlayalı o kadar gün olmuş bile. Günlerin dikkatsizce geçip gitmesi yerine burada her akşam yazıp günü veya haftayı değerlendirmek, “Hayatımla ne yapıyorum, istediklerimi yapıyor muyum?” sorularına cevap aramam ve geçen zamanı daha net fark etmem açısından oldukça faydalı oldu.

Yarın 2–3 saatimi alacak resmî bir evrak doldurmam gerekiyor. Bir de iyi bir berberde saç tıraşı olmam lazım. Bu ikisini de uzun zamandır erteliyordum; sabah erkenden halletmeye çalışacağım ki günün geri kalanı bana kalsın.

TheNewYorker

Yeni Üye
14 Nisan – 25. Gün

Planladıklarımı gerçekleştirdiğim bir gün oldu.
Süreç oldukça iyi gidiyor. Bu arada 5 kg verme hedefim vardı; şimdiden 2 kilosunu verdim. Fiziğim iyileşti, kaldırdığım ağırlıklar arttı.

Ancak gün içinde hâlâ daha sıkı bir takvim uygulayabileceğimi görüyorum. Bu yüzden daha sert, adeta “monk mode” bir disiplinle devam etmeye karar verdim.

Nofap kısmına gelirsek; herhalde en belirgin etkisi sabah ereksiyonlarıdır. Onun dışında zaten nofap’i daha çok irademi güçlendirmek adına yapıyorum ve irademin de eskiye göre daha disiplinli olduğunu söyleyebilirim.

Yarın için 2 çok önemli hedefim var:
  1. Tam 6 aydır (evet, şaka değil) ertelediğim bir başvuruyu yapmak.
  2. Daha da kötüsü, 1 yılı aşkın süredir “sosyal medya yapacağım” deyip duruyorum. Yarın ilk videomu çekip anında paylaşacağım. Bu konuda kararımı kesin olarak verdim.

TheNewYorker

Yeni Üye
15 Nisan – 26. Gün / 16 Nisan - 27. Gün

Bugünler tamamen verimsiz geçmedi, ancak son iki gündür planlama ve takip kısmını gevşettiğimi fark ettim. Bunun devam etmesine izin vermeyeceğim.

Bahsettiğim başvuruyu tamamladım. Video çekimi için üç saatten fazla uğraşmama rağmen istediğim sonucu alamadım; yarın tekrar deneyeceğim.

Bunun dışında irademin ciddi şekilde güçlendiğini görüyorum. İstediğim şeyleri yapabiliyorum; antrenman ve beslenmede hiçbir aksama yok. Yaklaşık bir aydır zaten iyi olan fiziğime rağmen oldukça sıkı bir diyet uyguluyorum ve hiç taviz vermedim. Gerektiğinde saatlerce çalışabiliyorum. Ancak buna rağmen zaman zaman hâlâ zamanımı boşa harcadığım oluyor. Sürece genel olarak baktığımda iyi ilerliyorum, ama bu yeterli değil.

Asıl problem basit konularda. Bugün yine uyku saatimi tutturamadım. Moralimi bozan da bu zaten: Sabah 7’de kalkıp 1 saat koşabiliyorum ama uyku düzeni, uyanma saati ve gereksiz içerik tüketimi gibi aslında daha kolay kontrol edilebilir konularda aynı disiplini gösteremiyorum. Sürecin benim adıma daha çok bu noktalarda tıkandığını söyleyebilirim.

Önümüzdeki günlerde en küçük detaylara bile daha fazla dikkat ederek bunu düzeltmeye odaklanacağım.

Yarın saat 11’de video çekmek için çıkacağım ve istediğim sonucu alana kadar geri dönmeyeceğim.

Sürecin özeti: iyi, ama yetersiz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6