Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Ali Fuat Başgil - Gençlerle Başbaşa

  • Konuyu başlatan Blue_Ocean
  • Başlangıç tarihi
B

Blue_Ocean

Misafir
Haziran ayına girince 2021 yılını yarılamış olduk. Geçen 6 ayı düşündüğümde kitap ve eğitim konusunda kendimi pek geliştirmediğim düşüncesi doğdu. Bende bu kalan 6 ay için kendime okuma ve eğitim videosu hedefi koydum. Bu hedeflere göre yıl sonuna kadar 35 kitap ve 350 saat eğitim videosu bitireceğim. İlk kitap olarak çocukken okuduğum, bende çalışmak ve irade hakkında ilk tohumları atmama sebep olan kitap ile başlamak istedim. Yıllar önce okurken kitapta pek fazla önemsemediğim ismi şimdi irade ve çalışma hakkında okuma yapanların çoğu biliyor. Kitap Ali Fuat Başgil'in Avrupa'da yaptığı bir yolculuk hikayesi ile başlıyor ve orada bir eğitimli bir papazın Jules Payot'un İrade Terbiyesi kitabını verip okuması ile başlıyor.

Kitap 80 sayfa. Sohbet havasında geçiyor ve maddi olarak değeri ucuz fakat verdiği bilgiler ve öğütler bir ömür hatırlanacak cinsten. Eğer çevrenizde size öğüt verecek ve deneyimlerini paylaşacak birini bulamıyorsanız, henüz ne yapacağınızı veya neye odaklanacağınızı bilmiyorsanız bu aradığınız kitap olabilir. Kitaptan bazı altını çizdiğim yerleri paylaşmak istiyorum.

  • Bütün güçlüklere rağmen huyların en köklüsü bile irade ve azmin ve iyi bir terbiyenin tokmağı altında ezilip erimeye mahkumdur.
  • Bazen iş yapar görünür halbuki hiç bir iş yapmaz.
  • Temizlik ve parazitlik her türlü ahlaksızlığın anası; çalışkanlık da temiz bir iş başarının, yüksek ahlakın, ruh ve beden sağlığının temel şartı ve en bereketli kaynağıdır.
  • Dikkat edersek, çalışma sevgisi genellikle yöntemli çalışmaktan doğar. Ve böyle çalışmayan bir türlü işini sevemez. Çünkü, yöntemsiz ve düzensiz çalışma verimsizdir. Verimsiz çalışma ise bezdiricidir.

Kitapta çok fazla öğüt var ancak okuma hevesinizi kırmamak adına bu kadar paylaşıyorum. Süreciniz daim olsun.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst