Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Androjen Reseptörleri Ve Kas Hissiyatı Arasındaki Ilişki?

EyesOnTheWord

Merkür Yolcusu
Merhaba,

Ben ergenken idman yaptığımda hemen pump olurdum ve kaslarım yanardı ve yarın uyanınca müthiş bir kas ağrısı olurdu.
Ve çok hızlı hacimlenir ve güçlenirdim.

Ne zaman pmo bağımlısı oldum yavaş yavaş kas kazanma hızım 100’den sanki 20-30’a indi
Sanki hacim alamıyorum ve hareketleri defalarca yapmama rağmen o yanma hissini alamıyorum.Ve asla yarına kas ağrısı çekmiyorum.
Kaslarımdaki o yanmayla karışık acıyı hissedemiyorum.

Androjen reseptörlerinin duyarlılığının azalmasıyla;
Kas hissiyatının azaldığını(Kası hissedememe sorunu)
kas hacim artışı ve güç kazanımında büyük oranda negatif etki yaptığını düşünüyorum.

İkizim var o ezelden beri pmo yapmaz.
Hayvan gibi ilaçlı zannediyorlar ama %100 doğal.
Pmo konusunu değilde bu hissedememe durumumu anlattım anlam veremedi.
Onda tam tersi ergenken hissettiklerim var.

Sporcu olup nofapte 100 günü gören kişilerin bu konu hakkında yorumunu merak ediyorum.

BloodRien

Yoda
Bahsettiğin mesele daha çok beslenmeyle alakalı günde kaç kere pmo yapıyorsun 5 değildir heralde tamam güç kaybı yaşarsın ama ertesi günkü ağrıyla ve pumpın anormal düşmesiyle alakalı bir şey değil bu testesteron seviylerine bir baktır derim pmo tek başına yapabileceğini düşünmüyorum

EyesOnTheWord

Merkür Yolcusu
Pmo ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Pmo bağımlılığını bıraktığımda duygularımı hissediyorum.
Normalde aşırı öfkeli biriydim bu davranışsal bağımlılık beni çok sakin biri yaptı.
Duygulara bu denli etki yaptıysa kaslara neler yapmaz diye düşünüyorum.
Tabi herkeste aynı etkisi olacak diye bir şey yok.

fapmaster

Çifte mezun
Ağır pmo bağımlısıyken hiç bir gelişme yaşamadan spora sadece gidiyordum. Bu biraz beslenme ile alakalı da olsa idmandan keyif alamamakla da ilgiliydi. Pmo çok daha zevkli geliyordu o zamanlar gülünç bir şekilde tabii. Ne pump oluyordum ne de kaslarımı hissediyordum. E zaaten istek olmayınca nasıl olsun ki? Püfleyip duruyordum.

Son sürecimde inanılmaz kuvvet kazandım ve ağır girdiğim hâlde nizami ve hissederek yapiyorum. Tüm odağım spor oldu ve aldığım zevk 5'e katlandı diyebilirim. Gelişim de en az bunun kadar etkili oldu ve çok büyüdüm. Bunu sadece pmo ya bağlamak doğru değil ama. Beslenme ve uyku da en az bunun kadar etkili.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6