Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Antidepresanlar (Soru)

hypertrophy

Yeni Fapstronot
Anksiyete ve okb için Doktor kontrolünde antidepresanlara başlamak aptalca mı?
kendi içimde yenmeye çalıştım ve derdime deva malesef bulamıyorum .
Bu ilaçlardan insanlar bazı yan etkiler alıyor ne düşünüyorsunuz?
Ek olarak Yönelim sapmasındayım nofap seks yapmaya başlayınca geri tepti .
haftada 1-2 rüyalanmaya başladım ve eşcinsel dürtüler tekrardan başladı bundan psikolog veya psikiyatra bahsetmeli miyim?

hasanmertayd

Jüpiter Yolcusu
haftada 1-2 rüyalanmaya başladım ve eşcinsel dürtüler tekrardan başladı bundan psikolog veya psikiyatra bahsetmeli miyim?
Benim fikrik doktora tamamen saydam olman yönünde ve okb ciddi bir hastalık tedavisi ilaç ile mümkün ilerleme durumunda çok daha büyük sorunlar açabilir ve psikiyatriye biraz güvenin artması gerekli toplumsal açıdan hepimizin öznel fikirleri kendi benliğimize göre yorumlarımız mevcut fakat psikiyatri bir bilim dalı ve asırlardır üzerinde çalışılıyor kesinlikle utanmanmamalısın aksine akıllı bir insansın ki modern tıbbı tercih ediyorsun şuandaki elimizdeki en iyi imkan bu ve şunuda eklemek isterim eğer hastalığın kanser olsaydı ve doktor sana ilaç yazmak istediğinde sen yine bu şekilde düşünecek olur muydun?

honchoshoden

Yeni Üye
Evet, aklındaki bütün sorunlardan bahsetmelisin. Hayır, ilaçlara başlamak aptalca değil. Ama benim görüşüme göre sırtını ilaçlara yaslamamalısın. Aktif bir çaba içerisinde olup ilaçları destekleyici olarak görmenin en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum. Ben de aylarca psikiyatrik ilaçlar kullandım. "Şu yan etkiyi yaşayacaksın." demek doğru değil ilaçtan ilaca, insandan insana değişir. Benim deneyimimde bu direkt olmadı. Belirli ilaçlar yazdı, yan etkilerinin fazla olduğunu söyledim, revize ettik vb. Psikiyatristinle konuşursan en doğru yolu bulursunuz diye düşünüyorum. Sağlıcakla.

KGB

Mezun | MF
Yaşayan ölüye dönmek istemiyorsan antidepresanlara başlamanı tavsiye etmem. Antidepresanlar reçeteli uyuşturucudur ve sinapslar arasındaki ateşlemeyi bloke eder. Birnevi lobotominin hafif ve geçici versiyonu gibi düşünebilirsin. Ayrıca eşcinsel dürtülere gelecek olursak insanların çoğunluğu (özellikle erkekler) zaten evrimsel açıcan biseksüeldir. Toplumsal ve dini baskılarla insanların çoğunluğu bunu bastırmaya çalışır ve kabullenmek istemez. Okb ve anksiyete beynin kurduğu yanlış ve kuvvetli bağlantıların bir sonucudur. Okb'yi bir konuya takıntı yaparak süper güç gibi kullanabilirsin ve takıntılarını başka alanlara kaydırabilirsin, yani sinir yollarına ek ağlar ekleyebilirsin. Anksiyete de zamanla kolay kontrol edilebilen bir şey. Anksiyete atağı geçirdiğin zaman hemen beynini görselleştirmeye itmen gerekiyor. Ormanın ortasında huzurlu bir şekilde yaşadığını hayal edebilirsin mesela.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6