Dr.House
Yeni Üye
Bugün 13 mart 2026 yani p yi ,kimyasal bağımlılığı hayatımdan çıkarma kararı aldığım 12 mart perşembeden sonraki gün sürecimdeki ilerlemeyi görebilmek adına buraya yazıyorum.ilk defa gruplara eylül 2025 te girdim ve ilk aydan itibaren 38 günlük bir süreç yakalasam da sonrası büyük bir hüsran olan chaser oldu bu süreçte sabahları çok daha kolay uyanabiliyor bir fibromyalji hastası gibi sabah yatakta her yerim artık ağrımıyordu. Ereksiyon kalitem artmıştı,özgüvenim de şaşırtıcı bir biçimde artmıştı ama beyin sisim hala vardı.süreç boyunca olabildiğince az tetikleyiciye maruz kalmaya çalıştım ve sadece koşu bandı rutinim vardı bu bağımlılığı beklediğimden çok daha kolay yendiğimi düşünüyordum gayet memnundum ama üzerimde henüz rüyalanmamanın getirdiği bir baskı vardı ve nitekim bir ekim gecesinde saat 2 de prefrontal kortexin zayıfladığı bir anda bozdum ve o sabah tekrar bozdum daha sonra yalnızlık,can sıkıntısı,ders çalışamama stresi, çalıştığını anlamama stresi ile aralığa kadar defalarca bozdum aralıkta ise 17 günlük bir sürecim oldu ve orda da yine boşalma isteğinin yoğun olduğu bir anda bozdum yeni yıl için birtakım kararlarla bırakabileceğimi zannettim ama o da çare olmadı ve kısa süreçlerle bugünlere geldik.
Hiçbir sosyal medya kullanmama ve birçok yerden engel koymama rağmen neden bunu yaptığımızı anlamak yerine beynim sanki sürekli bozmak için bir açık arıyor bu durumu nasıl düzeltebilirim. Bugün ise sık sık bozduğum yurt odasına artık gitmemeye çalışıyor zamanımı okuldan sonra ders çalışarak artık kısa vadeli zevklerden tükenmiş olan beynimi düzeltmek için ilk adım olarak atmaya karar verdim ve tabiki bunun yanında ibadet ve duayı da işin içine katarak ramazandan sonraki spor rutinimle de beraber ve en önemlisi sürece gün gün bakarak (90 gün vs hedef koymadım) beynimin ve bedenimin gelişimini gözlemlemeye çalışacağım. Kendime ve chaserdaki diğer arkadaşlara ilk dönemdeki krizlerin inanılmaz güçlü olduğunu ama yanıt vermezsek güçlerini ilerleyen günlerde ciddi anlamda kaybettiklerini ama her zaman var olacaklarını belirterek bitirmek istiyorum.
Hiçbir sosyal medya kullanmama ve birçok yerden engel koymama rağmen neden bunu yaptığımızı anlamak yerine beynim sanki sürekli bozmak için bir açık arıyor bu durumu nasıl düzeltebilirim. Bugün ise sık sık bozduğum yurt odasına artık gitmemeye çalışıyor zamanımı okuldan sonra ders çalışarak artık kısa vadeli zevklerden tükenmiş olan beynimi düzeltmek için ilk adım olarak atmaya karar verdim ve tabiki bunun yanında ibadet ve duayı da işin içine katarak ramazandan sonraki spor rutinimle de beraber ve en önemlisi sürece gün gün bakarak (90 gün vs hedef koymadım) beynimin ve bedenimin gelişimini gözlemlemeye çalışacağım. Kendime ve chaserdaki diğer arkadaşlara ilk dönemdeki krizlerin inanılmaz güçlü olduğunu ama yanıt vermezsek güçlerini ilerleyen günlerde ciddi anlamda kaybettiklerini ama her zaman var olacaklarını belirterek bitirmek istiyorum.