Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Aşırı Yorgunluk

Bruh

Yeni Fapstronot
Hepinize merhaba dostlarım. Sizlere son aralar yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Çoğu şeyde aşırı yoruluyorum. Eklem ağrısı da var. Kemiklerime elimle masaj yapar hale geldim. Et kırılması da değil. Sürecin ilerleyen günlerinde geçebileceğini düşünüyorum fakat bu yavaşlıktan dolayı hobilerime vakit ayıramıyorum. Ödevlerimi zor yetiştiriyorum hatta şu aralar cevap anahtarından yapmaya başladım. Gözümde de yorgunluk var. Okuldan geldiğimde oturuyorum telefona bakıyorum çünkü çok yorgunum.Sonra yemekti şeydi kalıyo ödevler. Dediğim gibi sürecin ileri günlerinde geçebileceğini biliyorum fakat şu aralar bu yavaşlıktan dolayı ödevden ve yemekten başka bir şeye zor vakit ayırdığımdan psikolojim de bozuk. Süreçler bunlardan dolayı çok uzun sürmüyor. Çevrem düzensiz. Ailemde annem, ev işleri ve telefona bakmak, babam işten gelip evde dinlenmek öyle diyim. Okuldaysa 8. sınıfım hamd olsun ergenliğe erken girmişim yoksa ben de böyle olabilirdim. Bu sayacaklarım ergenlikle alakalı olavilir söyleyeyim. Bir kaç tane kız ve bir tane arkadaşım dışında neredeyse kimse derslerine adam akıllı önem vermiyor. Gittiğim okul iyi bir de mahalle okullarını düşünün. Hocalar bile düzensiz. Bu, bu zamanın sorunu mu bilmiyom ama benim de çalışmaya motivasyonum doğru düzgün artmıyor. Ödevler doğru düzgün kontrol edilmiyor. Arkadaşlarımla takılmak istiyorum. Hepsi ya fesat espri ya da sadece oyun oynuyor. Sizin çevreniz de böyle mi ? Bunu nasıl çözebilirim ? Bu saydıklarımın da etkisi var. Daha doğrusu süreci yorgun olmama rağmen nasıl bir hobi bularak ilerleterek bu yorgunluğun geçmesini sağlayabilirim?

erosel

Mars Yolcusu
Hepinize merhaba dostlarım. Sizlere son aralar yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Çoğu şeyde aşırı yoruluyorum. Eklem ağrısı da var. Kemiklerime elimle masaj yapar hale geldim. Et kırılması da değil. Sürecin ilerleyen günlerinde geçebileceğini düşünüyorum fakat bu yavaşlıktan dolayı hobilerime vakit ayıramıyorum. Ödevlerimi zor yetiştiriyorum hatta şu aralar cevap anahtarından yapmaya başladım. Gözümde de yorgunluk var. Okuldan geldiğimde oturuyorum telefona bakıyorum çünkü çok yorgunum.Sonra yemekti şeydi kalıyo ödevler. Dediğim gibi sürecin ileri günlerinde geçebileceğini biliyorum fakat şu aralar bu yavaşlıktan dolayı ödevden ve yemekten başka bir şeye zor vakit ayırdığımdan psikolojim de bozuk. Süreçler bunlardan dolayı çok uzun sürmüyor. Çevrem düzensiz. Ailemde annem, ev işleri ve telefona bakmak, babam işten gelip evde dinlenmek öyle diyim. Okuldaysa 8. sınıfım hamd olsun ergenliğe erken girmişim yoksa ben de böyle olabilirdim. Bu sayacaklarım ergenlikle alakalı olavilir söyleyeyim. Bir kaç tane kız ve bir tane arkadaşım dışında neredeyse kimse derslerine adam akıllı önem vermiyor. Gittiğim okul iyi bir de mahalle okullarını düşünün. Hocalar bile düzensiz. Bu, bu zamanın sorunu mu bilmiyom ama benim de çalışmaya motivasyonum doğru düzgün artmıyor. Ödevler doğru düzgün kontrol edilmiyor. Arkadaşlarımla takılmak istiyorum. Hepsi ya fesat espri ya da sadece oyun oynuyor. Sizin çevreniz de böyle mi ? Bunu nasıl çözebilirim ? Bu saydıklarımın da etkisi var. Daha doğrusu süreci yorgun olmama rağmen nasıl bir hobi bularak ilerleterek bu yorgunluğun geçmesini sağlayabilirim?
Hocam temelden başlıyorum. Yorulmanız için beslenmenize ve uykunuza çok dikkat edin ve ders çalışacaksınız bu yüzden hep aynı saatte yatıp aynı saatte kalktığınız bir uyku düzeni geliştirin. Beslenme içinde menüyü belki değiştiremezsiniz fakat ev dışında ağzınıza ne girdiği tamamen sizi kontrolünüzde başlangıç için tavsiyem şeker ve trans yağ içeren ürünleri büyük oranda azaltmanız. Ders konusunda taktik vermem gerekirse ben lise mezunuyum üniversite sınavına çalışıyorum sen ise lise sınavına ikimizin de bir disiplini sistemi vardır. Fakat demek istediğim şey şu yks için binlerce içerik motivasyon hoca bulabilirim ama lgs için elbette daha az olur. Ama çözümü biliyorum. Kırmızı Karınca 1 kitabını bir yerlerden temin edip güzelce okursan sorunlarına çözüm bulursun. Keşke lgs zamanında bende okusaydım dediğim bir kitap oldu fakat yks için de çok işime yarayan şeyler var. Not: cevap anahtarı batağına ben de ortaokulda düşmüştüm alışkanlık haline gelirse lisede çok çekersin gerekirse hiç yapma ödevi kendin sorumluluk al.

Eff

Yoda
Selamlar, öncelikle bir sağlık ocağında kan tahlili verip değerlerine baktır.

Değerlerin iyi gelirse, uyku ve yeme alışkanlıklarını kontrol et.
Çok yorulduğunu düşünmüyorum. Sadece bir şeyleri yapmak için gerekli motivasyonu yani dopamini bulamıyorsun. Aslında içindeki güç sende var.
Bence yapmak istediğin hobileri veya hedefleri gözünde çok büyütüyorsun veya kendine gerçekten yapılması zor hedefler seçiyorsun.

Son zamanlarda yaptığım bir şey var. 2-3 aydır 1.5 saatlik dilimlerle ders çalışmaya çalışıyordum. Olmuyordu. 1-2 gün oluyordu sonra bozuluyordu. Hiç düzene oturtamamıştım. Bunun çeşitli sebepleri var. Sonra duruma göre hareket etmeye karar verdim. Benim odağım genelde 1 saat 10 dakika civarından sonra bozulmaya başlıyordu. Ben de 1 saatlik seriler halinde çalışmaya karar verdim. Yani hedefimi küçülttüm. Bu sayede önceden gözümü korkutan 1.5 saatlik çalışmalar için yataktan kalkamazken, zorla kalkarken şimdi 1 saatlik çalışma ne var bunda diyip rahatça kalkabiliyorum.

İnsan mükemmelliyetçi olabiliyor. Atıyorum bisiklet süreceksin, yarım saat yetmez en az 1 saat sürmeliyim diyorsun ve o gün çıkmıyorsun. Böyle yapma yarım saat ile başla. Yavaş yavaş arttırırsın.

Sana Can't Hurt Me kitabını öneriyorum. İnsanın kapasitesi çok daha büyük. Aslında çoğu insan kapasitesinin yarısını bile kullanmıyor. Kitabın özetini okursan anlayacaksın. Ben inanıyorum, sen doğru yolda gitmek için uğraşıyorsun, başaracaksın. Sadece hedeflerini böl.

Okulda hocaların ödevleri kontrol etmemesi motivasyonunu kırabilir. Bizim eğitim sistemimizin en büyük hatalarından birisi de kendin istediğin, sevdiğin için değil de birisinden taktir veya not almak için bir şeylerin yapılması.

Bir araştırma var. Belli bir grup çocuk resim çiziyorlar. Sonra bu resim çizen çocuklara, resim çizdiklerinde şeker verilmeye başlıyorlar. Belli bir müddet sonra gruba bakıyorlar. Şeker olmadan kendi kendine resim çizen çocukların sayısı oldukça azalıyor. Diğer çocukları bir ödüllendirmeye şartlıyorlar. Bu oldukça yanlış.

Senin de hocalar kontrol ettiği için değil, kendin istediğin için o ödevleri yapman lazım. Yani şöyle diyebilmelisin. Her 3 test tamamladığında şunu kendine söyle. Diğer arkadaşlarım zamanlarını ççoğunlukla boşa harcarken ben kendim, geleceğim, belki de çocuklarım için iyi bir şey yapıyorum. Daha iyi bir gelecek için daha iyi bir liseye girmek için çalışıyorum. Oradan da daha iyi bir üniversite için çalışacağım ve arkadaşlarım yok olup giderken ben geleceği yazacağım.

Üstteki paragrafı bir kağıt parçasına yaz ve her 3 test bitirdiğinde bunu sesli olarak oku. Bu seni motive edecektir ve doğru yolda olduğunu biraz beynine hatırlatman gerek. Çünkü beynin şu an testosteronla ve günümüzde artık çok kolay olan dopamin kaynaklarıyla boğuşuyor olabilir. Biraz yardımız zararı olmaz :)

Eff

Yoda
Sosyallik için ailenle konuşup bir dövüş sporuna yazılabilirsin. Aikido, judo, karete vs. Testosteronun tavan ve sana enerji atacak bir şeyler lazım. Haftada 2-3 kere 1-2 saat antremanlara gidersen hem ruhuna hem fiziğine çok iyi gelecektir.

Basketbol, futbol, bisiklet kulüpleri vs de olabilir. Ama benim tavsiyem bir dövüş sanatı öğrenmen olacak.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6