Dostum gittiğin salonun fiyatı konumuna ve kalitesine göre çok değişiyor. Yıllık şu an iyi denebilecek bir yer ort 15-18’den başlıyor daha yukarıya gidiyor. (İstanbul için) Yıllık üyelikte ciddi indirim oluyor zaten aylık alma yıllık al diye yapıyorlar.
Belediyenin salonu da var bizim burada baya uygun ben gittiğim zaman iyiydi ama sonra baya kalabalık oldu ayrıldım. Bütçe kısıtlıysa ilk belediyeye yazıl hem de spor nasıl bir şey deneyimlemiş olursun.
Beslenme, spor yapılıyorsa en önemli kısım. Sabahları 2-3 yumurta yanında kahvaltılık çok iyi oluyor. Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere 3 defa ana yemek yiyeceksin. Ve ara öğünlerde de atıştırman iyi olur.( amacın kas kazanmak, kilo almaksa ara öğünler önemli. Kilo vermekse gerek yok.)
Protein 100gr civarı almak gayet yeterli oluyor. O yüzden gün içinde et-tavuk yemek aslında gelişim için gerekli.
Proteini karşılayamıyorsan ve pratik olsun istiyorsan protein tozu alabilirsin fiyatları yine kalitesine göre çok değişken. Yine 25-30grlık iyi bir takviye oluyor. Ancak unutma takviye adı üstünde ekstradır bu yüzden yemek yemeyi kesme. Kuruyemiş, zeytinyağı gibi kaliteli yağlar da almak gelişim ve sağlık için önemli.
Supplement olarak kreatin, protein tozu, omega 3 alınabilir de dostum ben şahsen gerekli görmüyorum. 2 yıldır çok düzenli spor yaparım alsam da olur almasam da bunları biraz daha sonra düşünürsün.
Yani anlayacağın diğer sporlara göre biraz masraflı bir spor. Ama hevesin varsa kesinlikle yazıl bir şekilde gelişirsin. Önemli olan devamlı yapmak.
Haftada 4 gün ortalamayla gidiyorum ben. Isınma + antrenman 75dk sürüyor. Yani haftalık 5 saat gidiyorum. Bazen 2 bazen 6 günde gidiyorum yoğunluğuma bağlı.