Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bağımsız Maddi Getiri Sağlayan Işler

La Nuit étoilée

Mars Yolcusu
Merhaba, ben La Nuit Etoilee. Doğal olarak maddi meseleler benim de kafama takıldığından, hamd olsun birçok iş deneme fırsatım oldu.
Burada size yapılabilecek şeylerden, önyargı oluşturmadan, iyi olduğum ve yapabildiğim taraflarından bahsedip deneyimlerimi paylaşmayı
ve tecrübemi artırmayı hedefliyorum. Hem kendimde dönüp bakabileceğim bir şey olması için, hem de kafamı toparlamaya yardımcı olması adına.
Dışa bağımlı işlerden bahsetmeyeceğim; yani burada bahsedeceğim işler, bir survivor oyununda don atletle yapabileceğiniz şeyler gibi olacak.
Bir benzetme yapmak gerekirse.

İki ana kategoriye ayırıyorum bunları:

**1. Sanal Gelir Kaynakları**

Bu kategoridekileri pasif gelir diye tanımlıyorum, yani ne zaman ne kadar maddiyat geleceği benim elimde olmadığından.
En azından belli bir seviyeye gelene kadar bu böyle.

- **YouTube İçerik Üreticiliği:**
Gördüğüm kadarıyla burada önemli olan, tutulan bir ilgi alanına yönelik sabırlı şekilde içerik üretmek. Üretim aşaması, konuyu belirledikten sonra genelde şu şekilde ilerliyor: videoyu zihinde canlandırma, yayın akışını ve konuşma metnini yazma, kamerayla çekim yapma, en son bilgisayarda düzenleme (kesip biçme, müzik ekleme vs.) ve yükleme.
Bunu bir rutin haline getirip düzenli video atınca, büyüme gerçekleşiyor. Ücret kısmında bir bilgim yok; reklamı açacak aşamaya ulaşmadım. Zaten kanalı baştan reklam amacıyla açmıştım ve bu konuda amacıma ulaştım, küçük çaplı bir amaç olsa da.

- **Freelance Çalışanlığı (Herhangi bir bilgisayar kullanma hizmeti):**
Bionluk en bilinen platform, bir de Sahibinden. Fiverr ve Upwork isimlerini duydum ama denemedim. R10 daha profesyonel versiyonu. Daha önce yaptığınız örnek işleri koyuyorsunuz; hangi alanda çalışıyorsanız, sonra müşteriler buna göre sizi seçiyor.
Örnek hizmetler: grafik tasarım, internet reklamı, kodlama. Güzel oluyor; bir gün ilanı unutmuşsun, evde donla otururken iş geliyor, biri yardım istiyor. Yapıyorsun, durduk yere hem para hem deneyim oluyor.

- **Ürün-Hizmet Pazarlama:**
Üç çeşit yapılabiliyor bu da:
1. Sahibinden, Armut gibi sitelerde: Örneğin tesisat işlerinde iyisen, bu konuda hizmet verebilirsin.
2. Trendyol tarzı sitelerde (vergi levhası varsa): Örneğin takı yapıp satma.
3. Kendi web siteni kurup satış yapma: Böylece WordPress, hosting, domain bilgisi de gelişiyor.
Bunlarda önemli olan, daha önceki yaptığın işlerin diğer hizmet verenlere göre kalite ya da ücret konusunda bir artısı olması ve görünürlük. Bunun için internet reklamları kullanılabilir.

- **Ürün Pazarlama ve Al-Sat:**
Al-sat işinde kar, alırken yapılır; bu konuda bilgim ve deneyimimle sabittir. Genelde Sahibinden bu işin yeri. Elektronik aletlerde al-sat yaygındır. Örneğin Huawei Mate serisi telefonlar: Bunların özelliklerini, kronik hatalarını, yan sanayi takılabilecek parçalarını ve sorunlarını iyi bilmek önemlidir.

**2. Fiziksel İşler**

- **Karton-Plastik Toplama:**
Hesabını yapmıştım: Eğer yanlış değilsem, her 5 litrelik pet şişe 25 kuruş, 1.5 litrelik 5 kuruş yapıyor. Kilosu en son 6 TL’ydi plastiğin. Türü de etkili; bazıları para etmiyor (örneğin siyah kasa), bazıları yüksek fiyatlı oluyor (örneğin deterjan kabı).
İki önemli şey var çalışırken: 1. Enerjini iyi yönetmek, 2. İş kıyafetlerini ve hijyenini iyi organize etmek.

- **Günübirlik İşlerde Çalışma:**
Belli bölgelerde işçi bekleme yerleri var. Saatler genelde sabah 08.30 - akşam 18.30 arası. Hafif işler ve getir-götür işleri oluyor. Ücret, genelde asgari ücretin günlük oranına denk geliyor.

- **Seyyar Satıcılık:**
1. Su Satma: Örneğin, 6 TL’ye aldığınız bir suyu 10 TL’ye satarak %40 kâr elde edebilirsiniz. Trafiğin bol olduğu yerlerde iş yapılabilir.
2. Ekmek Arası Sandviç Satma: Üretim ve satış bir arada olduğundan zahmetlidir ama karşılığı olur.
3. Tekstil Ürünü Satma: Toptan fiyatına alıp kalabalık yerlerde satılabilir.

**Sonuç**

Kendi deneyimlerim bu şekilde. Aklıma geldikçe güncellemeye devam edeceğim. Siz de kendi deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Moderatör Notu: Bu yazı yapay zeka ile yeniden düzenlendi.

Moderatörün son düzenlenenleri:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6