Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Başarı hikayelerinin motive etmemesi

neverandnever

Yeni Fapstronot
Katılım
9 Kas 2020
Mesajlar
23
Tepki puanı
31
Puanları
14
Öncelikle bu mecraya yardımları dokunan biriyim. Söyleyeceklerimi olumlu ve yapıcı bir eleştiri olarak kabul etmenizi isterim.

Okuduğum dinlediğim çoğu başarı hikayesi ben ve benim gibileri etkilemediğini düşünüyorum. çünkü bu akım henüz taşradaki erkeğe hitap edecek kadar derinlikli işlenmiyor. amerikadan, avrupadan, türkiye'den çeşitli başarı hikayeleri duyuyoruz ama hikayelerin çoğunda kahramanımızın etkinlik yapabilecek alanları var. mesela; spor salonları, kafeler, tiyatro, sinema, kütüphane, çeşitli gelişim kursları(gitar vs.). yani kahramanımızın çevresi daha modern.

Ben spor yapmak için çoğu zaman dağ yolunu kullanıyorum, sosyalleşmek adına insanların gittiği yerler çay ocağı ve kıraathaneler. Şehrimde insanlar cahil, kadın ve erkek olabildiğince birbirinden izole. İnsanlar sığ ve gelenekçi. Her şeye rağmen yaşadığım şehri sevmeye çalıştım, iyi taraflarından bakmaya çalıştım, işimi ve işyerimi sevmek için çabaladım. olaya gelip geçici heveslerle değil bilimsel gerçeklerle yaklaştım. fakat insan yalnız kalmaya programlanmış bir canlı değil. yalnızlık gerçekten de varsa bir yaratıcıya has. Olabildiğince sosyalleşmeye çalıştım fakat bugün arkama baktığımda işte bu benim dostum diyebileceğim kimse yok. yalnızlık bağımlılığa giden yolun baş sebebidir. bugün çeşitli bağımlılığı olan insanlar incelendiğinde grup terapisinin üzerlerindeki etkiler makalelere konu olmuş durumda.

Tüm bu şartlara rağmen her zaman şartları zorladım, zorlamaya da devam edeceğim. yabancı dilimi geliştirmeye ve işimde ileriye gitmeye çalıştım, ama bizler makine değiliz. adamın başarı hikayesine bakıyorsun zaten avrupa'da gittiği cafe veya barda biraz cesareti varsa sosyalleşmemesi için hiçbir nedeni yok, aynı şey türkiye'de batı'da da geçerli.

Bu platformu ilk günkü gibi heyecan duymasam da seviyorum fakat yapılan çevirilerin youtube'a video olarak atılması ve arkadaki arkadaşın "büyük" bir ciddiyetle okuma yapması bilmiyorum bir tek bana mı gülünç geliyor. burası sadece 12-18 yaş arasına hitap eden bir yer değil bunu en iyi bilenin umut olması gerekiyor.

Umarım forumu daha ileriye taşımak için yaptığım eleştirileri dikkate alırsınız. her şey gönlünüzce olsun.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
neverandnever
Hakaret içermediği sürece eleştirileri dikkate alabiliriz. Nofap sürecinde gördüğün çoğu etkiler oturduğun yerden, yatarak olmuyor. Biz süreçte bireyin özellikle kendisini geliştirmesini, sorumluluklarını yerine getirmek için günlük/haftalık planlar yapmasını, sürecinde genel motivasyonu sağlamak için dikkatini belli bir amacına bağlamasını odağını sürecine değil kendisine vermesini; yani Nofap'i amaç olarak değil, araç olarak kullanmasını tavsiye ediyoruz. O okuduğun başarı hikayelerindeki insanlarının hepsi bunu başarabilmiş insanlar. Senin bulunduğun durumun bunu sağlayamadığını söylesen bile sadece söylemekle kalırsın.

Yaşadığın şehir pek aktif olmayabilir, insanları/imkanları diğer şehirlere göre daha soğuk, itici olabilir. Sanırım köyde yaşıyorsun. Ancak belirtiğin gibi bu yaşadığın şehirde böyle ise neden genelleme yapıyorsun. Şikayet ederek hiçbir şey değişmiyor. Daha sosyalleşebileceğin, daha seveceğin bir şehire gitmek için neler yaptın? Yaşın daha küçükse gidebileceğin üniversiteni başka şehirde okuyabilmek için ne kadar çalıştın? Para biriktirip Taşınmak, beğenmediğin şehirden kurtulmak için ne kadar işte/ işlerde çalıştın? Belki bazı zorunlulukların olabilir, maddi imkanın az olabilir ancak dediğim gibi bunlara ya alışacaksın ya da değiştirmek için bir şeyler çabalayacaksın.

Dost bulmak kolay mı? Bu devirde güvenebileceğin insan sayısı zaten az. Yaş gençken ya liseden ya üniversiten görüştüğün arkadaşlarınla dost oldun oldun, sonrasında zaten bulamıyorsun, güvenemiyorsun, güvensen bile pişman oluyorsun.

Zorlamaya devam et, gideceğin bir kurs vb. yoksa bunu kendince sağlamaya çalış. Günümüzde bunlar internet üzerinden ücretsiz şekilde öğrenilebiliyor. Spor yapacaksan ise evinde de çok rahat yapabilirsin. İlla ki spor salonuna gitmen gerekmiyor. Sadece daha disiplinli, olman gerekiyor. Üzerindeki kıskançlığı atmaya çalış. Tamamen asla atamayacaksın fakat bunu bastırmalısın. Kendinden daha iyi, daha şanslı, daha çok avantajı olan, daha üst insanları kıskanmak çok normal bir durum. Ancak durumundan sızlanmak yerine durumunu, şikayetini belli başlı şeylerle düzeltmeye veya değiştirmeye çaba sarfetmen gerekiyor. Kendinden üstüne değil altına bakmak gerekiyor. Birçoğumuz bunu başaramasak ta bu böyle.

Yapılan çevirinin burada paylaşılmasını gülünç olan tarafı nedir ? O çeviriler çocuklar için değil ve evet biz burada moderatörler olarak, forumun, bu bağımlılığın çoğunun gençler olduğunu farkındayız ancak yaşı ileri olan, evli olduğu halde bu bağımlılıktan kurtulamayan üyelerinde olduğunun farkındayız.
--" arkadaki arkadaşın "büyük" bir ciddiyetle okuma yapması "--- bu tabirini ise anlamadım.
 

surec

Merkür Yolcusu
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
166
Tepki puanı
194
Puanları
58
hocam elimizde olmayan imkanlar ( şehrin yapısını değiştirmek v.b) ile uğraşmanın pek bir getirisi yok. bir günde kim mükemmel olmuş :) daha kötü durumda da olabilirdin bunu asla unutma elinden geleni yap gerisini düşünme boş durmak bir işe yaramıyor yani :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst