Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bebek Adımlarıyla Başla

Kayıpİ

Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2021
Mesajlar
5
Tepki puanı
8
Puanları
3

BEBEK ADIMLARIYLA BAŞLA​

Merhaba arkadaşlar, size sürecimde yaptığım küçük değişikle, yaşadıklarımı anlatacağım. Sürecimin son iki ayında en uzun süreç 4 veya 5 gündü. O da genelde oyun oynayarak geçirdiğim günlerdi. İki ay boyunca oyun oynamak, sosyal medyada gezinmek ve diziler izleyerek geçirdim. Gelelim o küçük değişikliğe. Bu günden 8 gün önce, o kritik değişiklik yaptım. Daha doğrusu o değişikliğe yönlendirildim. Küçük sorumluluklarla başladım son sürecime. Günde 10 sayfa kitap okuyarak, 2 dk. meditasyon yaparak, 10 dk. egzersiz yaparak başladım. Ayrıca sosyal medya, oyunlar ve dizilere kısa bir ara verdim. Bir hafta boyunca görevlerimi yerine getirdim. Bu bir hafta sürecinde yaptığım diğer görevim ise günde 2 neverfap videosu dinleyip ve 1 neverfap yazısı okuyup notlar çıkartmaktı. Açıkçası çıkardığım notlar benim farkındalığımı arttırdı. Sürecime o kadar küçük görevlerle başladım ki görevler beni hiç zorlamadı. Ama o görevleri yerine getirince bendeki özgüven, farkındalık ve disiplin zamanla fark edilir oldu. Bu gün 8. günümdeyim ve artık bir düzenim var. Belli bir saatte kitap okuyorum, sabahları meditasyon yapıyorum ve düzenli olarak notlar çıkarıyorum. Tabiri caizse bebek adımlarla başladığım bu kısacık yolda şimdiden alışkanlıklar edindim.

ODANIZI TOPLAYARAK BAŞLAYIN​

Sabah uyanır uyanmaz yaptığım ilk 3 iş ( telefona bile ellemeden önce) dişlerimi fırçalamak, odamı toplamak ve su içmek. Bunları yapmak çok önemli çünkü güne bir sorumluluğu yerine getirerek başlamak diğer sorumlulukları getirmende hırslandırıyor ve motive ediyor. Bundan dolayı güne dişlerinizi fırçalamak, odanızı toplamak ve su içmekle başlarsanız diğer sorumluluklara daha hırsla ve motive yaklaşacaksınız.
Ben sürecime bu video ile başlamıştım. Size de tavsiye ederim. Süreciniz daim olsun.
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst